Komentari

nediljkonedic.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • Lastavica

  Ima ovdje dobrog materijala.

  avatar

  16.09.2018. (04:55)    -   -   -   -  

 • Tonči Milat

  Ne znam zašto bi SIVERT bio težak pojam? Za mene, težak pojam je onaj za kojeg se ne može očekivati da bi ga obrazovan rješavač trebao ili želio znati (naglalsak na želio, križaljke na kraju dana imaju i edukativnu svrhu!). Normalno da nije svatko inženjer, ali SIVERT nije pojam koji će frustrirati rješavača: netko će ga se sjetiti s nekoliko upisanih slova, netko će ga naučiti kad riješi ostale pojmove. Za usporedbu, uzmimo pojam iz geografije: ABUJA. Nitko neće glavni grad jedne goleme zemlje označiti kao (pre)težak pojam, iako sumnjam da ga mnogi znaju iz glave (većina bi najprije pokušala upisati LAGOS). No to ne znači da je pojam nepošten prema rješavaču (odnosno, kako što sam napisao gore, da se ne može očekivati da se susreo s tim pojmom negdje). S druge strane, pojmovi kao ITEA i ANAA su uvijek slabi i bez dodatne vrijednosti (na jedno uho unutra, na drugo van!), i to su po meni oni koji moraju biti navedeni ispod križaljke ili im opis treba biti sugestivan.

  P.S. ovo je prva križaljka koju bih ja osobno bodovao malo više od žirija (iako bih rebusu dao malo manje bodova od žirija, pa bi završila na istom mjestu).

  avatar

  16.09.2018. (09:58)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  lijepa je ova nedjelja :)

  avatar

  16.09.2018. (10:27)    -   -   -   -  

 • Deseta umjetnost-enigmatika

  Tonči, sivert baš i nije neka poznata jedinica iako je meni poznata. Križaljka ne vrijedi više od 9 bodova jer ima previše jednoslova i dvoslova i veliku množinu u središnjoj bjelini, dok je rebus slab s pet pojmova u frazi (česti POP, AT, AURE) s odgonetkom od 16 slova. Zašto nisu LAUREATI, pojma nemam ali bi nestalo jedno crno polje.

  avatar

  16.09.2018. (19:36)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...