Lijepo o gljivama koje bi trebali bolje poznavati i imati češće na tanjuru. Puranov rep srećem u šumi na starim deblima i panjevima, a ta se gljiva guba smatra dobrom u prevenciji i liječenju karcinoma, u Kini se već dugo koristi. O sličnoj gljivi, ali drugih boja, jestivoj kao mlada sam pisao ovdje.
19.05.2018. (00:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
20.05.2018. (00:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zdravko
Ja sam oduvijek obožavao ovakve vrste knjiga, gdje su taksativno navedeni svi pojmovi upotrebljeni u dotičnoj kniizi.
Ovu knjigu nažalost ne posjeduem, ali sam nekada imao knjige kojih se sa sjetom sjećam, a gdje su pored osnovnog pojma bili navedeni domaći (narodni) nazivi, tako da sam u jednoj (relativno tankoj) knjizi mogao naći od 1000 do1500 riječi.
Ove i ovakve knjige su korisne za sastavljanje (i sastavljače) zagonetaka, a usput se nešto i nauči, a na kraju krajeva to se znanje dalje prenosi na rješavaće. A to je cilj enigmatike!
20.05.2018. (01:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Lijepo o gljivama koje bi trebali bolje poznavati i imati češće na tanjuru. Puranov rep srećem u šumi na starim deblima i panjevima, a ta se gljiva guba smatra dobrom u prevenciji i liječenju karcinoma, u Kini se već dugo koristi. O sličnoj gljivi, ali drugih boja, jestivoj kao mlada sam pisao ovdje.
19.05.2018. (00:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Deseta umjetnost-enigmatika
U rujnu idem u Dragalić. Počaste li me nekom od Josipovićevih knjiga, šaljem ti odmah.
19.05.2018. (00:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zdravko
Prinjećujem da svaki naziv od pobrojanih gljiva sadrži minimum jedno "rijetko" slovo. Kao stvoreno za dugačke pojmove u križaljkama.
19.05.2018. (09:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Deseta umjetnost-enigmatika
Tako je Zdravko. Za većinu nisam znao.
19.05.2018. (19:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
miloduh
Ima još puno takvih naziva. Nedjeljko, hvala na objavi!
19.05.2018. (20:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Deseta umjetnost-enigmatika
Nema na čemu, Miloduše.
20.05.2018. (00:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zdravko
Ja sam oduvijek obožavao ovakve vrste knjiga, gdje su taksativno navedeni svi pojmovi upotrebljeni u dotičnoj kniizi.
Ovu knjigu nažalost ne posjeduem, ali sam nekada imao knjige kojih se sa sjetom sjećam, a gdje su pored osnovnog pojma bili navedeni domaći (narodni) nazivi, tako da sam u jednoj (relativno tankoj) knjizi mogao naći od 1000 do1500 riječi.
Ove i ovakve knjige su korisne za sastavljanje (i sastavljače) zagonetaka, a usput se nešto i nauči, a na kraju krajeva to se znanje dalje prenosi na rješavaće. A to je cilj enigmatike!
20.05.2018. (01:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Deseta umjetnost-enigmatika
Imam sličnih knjiga: "Leksikon otrovnog bilja, "Hrvatski biljni imenoslov", "Voće, povrće i začinsko bilje ...
20.05.2018. (01:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...