Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • ja

  Jel istina da je na onom kup natjecanju u Grudama prvo proglašeno Radeče za drugo, a onda su suci to promijenili i naknado obavijestili Vukovar da je drugi, a Radeče treće. Da su nešto suci krivo izračunali u skejtingu. Pa jel se to stvarno može desiti?

  avatar

  08.02.2018. (10:27)    -   -   -   -  

 • Zagrebačke mažoretkinje

  Već sam milijun puta rekao da neću komentirati takve stvari, i izbrisao sam tonu komentara na tu temu.

  No, ovdje se stvarno desilo nešto što je krajnje neprihvatljivo i to zapravo dokazuje koliko smo mi uređen Savez i da smo u pravu kada kontroliramo rezultate 4 puta. Naravno, da je greška moguća, naravno da mogu pogriješiti i kompjuterski operateri kod upisa i suci kod izračunvanja. Ali ako imate 5 krugova provjere:

  1. kontrola pomoćnika kod upisa operatra jel rade u paru (dakle drugi paralelno kontrolira)
  2. kontrola dva neovisna para operatera i uspoređivanje rezultata po upisu rezultata (ako se nađe greška provjerava se tko ju je napravio i tek po provjeri mijenja se)
  3. kontrola sudaca svih upisanih podataka sa svojim sudačkim listićima, te potpis točnosti istih.
  4. kontrola svih sudaca u finalnom izračunavanju ocjena i tek ako se slažu svih 7 skatinga onda se potpisuju rezultati.
  5. Nasumična ili sustavna kontrola delegata (kao supervizora cijelog postupka) tijekom cijelog ovog procesa 4 ostale vrste kontrole.

  Ovakve kontrole su duge (zato i treba sat vremena nakon prvenstva, jer kompjuteraši svoje izračunaju najviše 5 minuta nakon zadnje kategorije, a sve ostalo je kontrola). Ovakav sustav je i skup (4 kompjuteraša za koje treba platiti honorar, putne troškove, hotel, prehranu). I da, sve se to može napraviti samo sa jednim kompjuterašem i bez tolikih kontrola. Ali onda je mogućnost pogreške ogromna i dese se ovakve stvari.

  A zamislite kako je bilo Vukovari koji je proglašen 3. Kasnije isprike i naknadno uručavanje srebrnih medalja neće u potpunosti otkloniti ovaj šok. A još gore je Radeču koje mora vratiti broncu (ili zadržati nezasluženo srebro). I to sve radi neprofesionalnosti organizatora.

  Put do pakla popločen je dobrim namjerama. Naravno, super djeluje kada rezultate pročitate odmah po natjecanju. Super djeluje kada ste smanjili troškove za par tisuća EUR. Ali kako djeluje kada se u najelitnijoj kategoriji desi ovakav najgori mogući propust. A to nije prvi puta. Slovenska mažoret asocijacija je na svom državnom prvenstvu imala isti propust i proglasila prvakinjom u neformaciji djevojku koja to nije bila. Zbog istog propusta (u upisivanju ocjena).

  Konačno, sada i svi ostali sudionici postavljaju pitanje jesu li i njihovi rezultati točno izračunati? I jesu li bili u prošlosti točno izračunati ako je ovo već drugi puta (u samo par godina) da se isto ustanovilo.

  Ne želim ulaziti u to da je Radeče u bitno slabijoj kategoriji palo na treće mjesto. To nas se ne tiće, ali stvarno nas se ne tiće. I neću se osvrtati na tračeve o sucima koji su sastavni dio (folklor) svih natjecanja. Istime koristim priliku da odlučno odbijam svaku izjavu tipa "eto, sad su im očito bolji suci kad su treći u slabijoj konkurenciji". Odlučno to odbijam jer su među tim sucima i moji kolege koje cijenim, ali izato što nemam uvida niti u nastupe grupa, niti u ocjene. Pa smatram diletantizmom komentare kakvi se sada šire strukovnom javnošću u kojoj se stručnjaci "naslađuju" bez pristupa informacija samo zato da dožive svoju "moralnu satisfakciju". Još jednom naglašavam to je jednak diletantizam kao i optužbe na Europskom prvenstvu. I ja u tome neću sudjelovati, čak štoviše borit ću se protiv takvog ponašanja i u našim redovima. Istina će na koncu isplitvati kao i toliko puta do sada.

  Jedno je činjenica, ili Radeče stvarno nije toliko dobro i toliko silne greške nisu prihvatljive u mažoret plesu, pa su to percipirali i ovi suci (koji nemaju veze sa EMA-om) ili su ovi suci i "opet zakinuli" Radeče. Nekako mi ovo drugo baš i ne drži vodu, pa nije moguće da svi suci ovog svijeta "zakidaju" baš Radeče. Očito nije problem u sucima.

  Ali, neprofesionalizam sa toliko ogromnom greškom u računanju rezultata je neprihvatljiv, ne smije se desiti, on ne smije biti produkt želje da se za brzinom ili nižim troškovima. On je najveća pogreška koja se može desiti. I ne može se nićim opravdati!

  avatar

  08.02.2018. (12:18)    -   -   -   -  

 • ?

  Ovo se stvarno desilo? Pa kako se može desit da suci pogriješe? I kolko su tako puta pogriješili? Pa jel to stvarno moguće?

  I što je sad Radeče treće ili Vukovar? Ako je Radeče treće, a konkurencija je tako slaba onda je to dokaz da su na europskom suci bili fer i da baš Radeče ipak i nije toliko dobro kolko ono misli da je.

  avatar

  08.02.2018. (13:21)    -   -   -   -  

 • Jeep

  Za sve vas,Vukovar je drugi. E sad,mene samo zanima i dalje dali je Vukovar vise prihvatio činjenicu da ako se odvojio od ovog saveza i nije konkurencija zg mazoretkinjama ne znaci da ce na ostalim natjecanjima biti prvi,i to se kao takvo treba prihvatit,jednostavno nisu za prvo mjesto i to je to...Dali se sada žali kad osvoji neko mjesto a da nije prvo da nisu suci u redu,da je namješteno bla bla bla.
  Pozdrav svima

  avatar

  08.02.2018. (13:34)    -   -   -   -  

 • Zagrebačke mažoretkinje

  Kao što sam napisao nema opravdanja za tako što, to se nije smjelo desiti! To je neoprostiva pogreška! Nema opravdanja! U bilo kojem ozbijlnom sportu tako što bi značilo ostavke i smijene u rukovodstvu. No, to se nas ne tiče, neka svatko rješava probleme u svom dvorištu.

  Radeče je treće, Vukovar drugi.

  Nemogu ulaziti niti u ocjene drugih sudaca. niti njihovu kvalitetu, niti ih znam, niti sam vidio izvedbe, niti me to interesira. Molim da o tome ne raspravljamo više na ovom blogu.

  U stvari ne molim neko će tako biti. Neću dozviliti ovu rapravu o plasmanu i suđenju, nego ću brisati komentare na tu temu.

  avatar

  08.02.2018. (13:35)    -   -   -   -  

 • Xyx

  CURE SRETNO U TRENERSKOJ !

  avatar

  08.02.2018. (16:05)    -   -   -   -  

 • Zagrebačke mažoretkinje

  Da... sretno!

  avatar

  08.02.2018. (16:44)    -   -   -   -  

 • ?

  Jel se tako što ikad desilo u HMS-u?

  avatar

  08.02.2018. (19:27)    -   -   -   -  

 • Zagrebačke mažoretkinje

  Ne, nije nikada. A govorimo o prvenstvima 10 puta većim gdje se količina brojki geometrijski povećava (bitno više timova x bitno više sudaca x dva kruga natjecanja = nekoliko desetaka tisuća brojeva i indexa više).

  No, kao što rekoh mi imamo kontrolu upisa ocjena u 5 krugova. I svejedno rezultati uz sve te kontrole budu u roku od 30 do 60 minuta nakon natjecanja. Bez grešaka.

  avatar

  08.02.2018. (21:35)    -   -   -   -  

 • * * *

  Dršte se cure sutra i sretno.

  avatar

  09.02.2018. (22:54)    -   -   -   -  

 • Sretno

  Sretno na ispitimaaa

  avatar

  10.02.2018. (00:22)    -   -   -   -  

 • Zagrebačke mažoretkinje

  :-)

  avatar

  10.02.2018. (08:22)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...