Komentari

alenzoric.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • AnaBoni

    waaaaaw.....što si se razgoropadio riječima u najboljoj formi : vrlo mi imponira ovaj post upravo zato, što se ( na čudjenje mnogih ) divno rješavam taloga prošlosti i dišem sasvim mirno.......kao nova

    avatar

    07.08.2017. (08:08)    -   -   -   -  

  • y

    Čim sam pročitala naslov, otišla sam po naočale koje sam dobila za čitanje, a rijetko ih koristim. To ti je ogroman kompliment, dakle puna pažnja :).

    Prije komentiranja samog sadržaja posta moram spomenuti kako je Osho bio sve samo ne čistunac. Bez obzira što se bavio duhovnom tematikom u svjetovnom životu nije nadrastao potrebu za kolekcijom skupocjenih automobila i dr. :), a i njegov stav prema intimnom odnosu muškarca i žene je posve različit od klasičnog konzervativnog pogleda. To je isto jedna ogromna područje koje bi trebalo dobro istražiti.
    Pitanje koje se meni nameće je: kako možeš istinski biti nevezan, a istovremeno strastven kolekcionar? ( i to ne poštanskih markica :)))
    Zanimljiva osobnost svakako, vrijedna pažnje bez obzira na mnoge nedosljednosti koje mu se mogu pripisati.
    Moram za poslom, ali vratit ću se vjerujem i s komentarom na sam sadržaj!

    Dobar post, štoviše, jako dobar.

    avatar

    07.08.2017. (09:27)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    bravo, Osho, čovjek koji me nadahnjivao godinama

    avatar

    07.08.2017. (09:31)    -   -   -   -  

  • y

    Sviđa mi se sloboda o kojoj govori Osho, a na svakome od nas ostaje da je istražujemo slobodu do mjere do koje nam to naš mozak dopušta.
    Bio bi mi bliskiji da nije napravio usporedbu s djetetom jer čuditi se i diviti može i potpuno odrasla osoba i to kroz silno bogatstvo vlastite unutrašnjosti koje u djetetu ne postoji. Osim toga nemam ništa ni protiv postojanja mentalnih slika kojima kreiramo razne mogućnost budućnosti ili se služimo iskustvom prošlosti ukoliko je postignut unutarnji sklad, a to znači da biramo koristiti slike bez prisile od strane straha, boli (...)
    Ustvari i ne moram poznavati niti jednu osobu koja je kao Osho, ali poznajem jednu koja me onim što jest i može (odnosno unutarnjom slobodom koju posjeduje) impresionira i više nego Osho.

    Lijepo i poticajno. Ajd super!

    avatar

    07.08.2017. (14:20)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @y, primijetio sam da dosta tih nekih kao naprednih duhovnjaka ima osobine i ponašanja koja su u najmanju ruku nekompatibilna s tim o čemu govore. Zato me nitko od njih ne zanima puno kao on ili ona, tj. kao osobnost. Ali nekad naletim na neke odlomke, od bilo koga od njih, koji su stvarno vau i koji jednostavno onim o čemu govore postižu reakciju, u smislu: da, to je definitivno to. I poželjno je takve odlomke odvojiti od njihovih autora, jednostavno se pozabaviti čistim smislom toga što je napisano. Te riječi nam mogu biti inspiracija ili neka vrsta alarma ili podsjetnika, da se koncentriramo na bitno i ne gubimo se u nebitnom. Slučajno mi je došla ta knjiga Hodajući u Zenu, sjedeći u Zenu. Nešto bolje i svježije dugo nisam čitao. Što ne znači da je to sad preporučljivo štivo za svakoga. A duhovni učitelji su mi, kao što rekoh, generalno mutni.

    avatar

    07.08.2017. (14:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...