Komentari

voltaren-salt.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • voltaren

    sjetio sam se da je jedna od najznačajnijih odlika našeg svemirskog broda da može sletjeti a onda i poletjeti od bilo kuda. štoviše, može i lebdjeti iznad nekog mjesta, recimo livade, koliko vremena treba da se spuste pokretne stepenice i znaš već... mislim da je to jako jako važna mogućnost i da se uopće niti ne isplati nabaviti svemirski brod koji to nema.

    zanimljivo je to - vrata koja to više i nisu jer čak nisu niti otvorena nego skinuta s dovratnika - dakle ne mogu nikoga spriječiti da slobodno dođe do neba. samo je nebo zatvoreno rešetkom pa nada u slobodu traje kratko. a što je ispred vrata?

    znaš ono kada s vremena na vrijeme objave vijest o prijetnji nekog asteroida zemlji, jasno malo većeg? jer da će se približiti jako jako blizu i biti će tako blizu da to mora biti na vijestima? recimo da se radi o milijun km. jer da je to u svemirskim relacijama za dlaku. ako međutim napraviš pravu maketu zemlja - mjesec - milijun km vidjet ćeš da je to jako jako daleko. u našim zemaljskim relacijama. tako je nekako i s vremenom. ponekad dva dana mogu trajati kratko, a dvije minute puno, i sad - s koje strane vrata ćemo stati? (meni se stvarno čini da smo se mimoišli za dlaku, ali reci ti to našem svemirskom brodu koji u par minuta prođe pola svemira).

    e da, mislim da je i to što u zadnje vrijeme svi hoće autonomne automobile nije neka posebna novost jer naš svemirski brod već godinama vozi pretežito sam i još ga nije snašla nikakva nezgoda. meni se čini da smo mi puno ispred svoga vremena.

    avatar

    04.04.2017. (20:52)    -   -   -   -  

  • voltaren

    To bi mogao biti razlog za brigu, što nam je brod savršen., jer smo nas dvoje manje savršeni i ne znam što se može dogoditi ako letjelica jednom preraste posadu. A možda je baš to razlog za više se potruditi, uhvatiti korak.

    avatar

    11.04.2017. (23:59)    -   -   -   -  

  • voltaren

    Zapravo nisam nikada znala točno procijeniti udaljenosti. U prostoru, a ni one vremenske. Ipak, jedna je stvar prije bila jednostavnija - mislila sam da su dvije točke među sobom uvijek jednako udaljene jedna od druge, koliko x od y - toliko i y od x. Tek sam ovdje naučila da to ne mora uvijek biti tako. I dalje ne znam vrijedi li to samo za ovakva svemirska plovila s djelovanjem posebnih gravitacijskih sila ili se pojavljuje i u prirodi.

    avatar

    12.04.2017. (23:31)    -   -   -   -  

  • voltaren

    To što je matematika bila jednostavnija, ne mislim reći da je prije bilo bolje, baš naprotiv, sada je sve bolje.

    Ova čudnovata vrata koja se ne mogu čak ni zatvoriti ili otvoriti, a piše na njima stroga naredba da se moraju ipak zaključavati, mora biti da vode u neki svijet priča, kao što su npr. priče iz Narnije ili možda priče iz jedne gradske stambene zgrade. Evo, to što ljudi gore na zgradi suše čarape i ručnike, moglo bi značiti da neki od njih imaju ispravne perilice rublja i tko zna što se još krije iza tog podatka.

    avatar

    14.04.2017. (07:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...