Komentari

blokirani.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Blokirani

    O multikulturalizmu odnosno "kad kola krenu nizbrdo".

    avatar

    25.01.2017. (21:19)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Zanimljiv post, iako se ne slažem sa tvrdnjama. Mislim da je keč Juge bio deklarativna poravnilovka uz oprečnu praksu (i) (nacionalnog) klijentelizma, ali i to bi bolje prošlo da nije bilo ekonomskog kraha, raspada blokovskog ustroja Europe i nelustrirane povijesti sa pripadnim prednaprezanjima "za iduću rundu" - uostalom, kao sad u BiH.
    Svakako, osobno ću zagovarati isključivo građansku državu, a nacije, rase, vjere po meni ne smiju nadrasti značaj broja obuće i oblika nokta. To pogotovo u /očito funkcionirajućim/ državama, u kojima se rase i nacije miješaju do gubitka argumenta - bilo Kanada, Australija, Nizozemska, Britanija...
    Osobno, kako da budem nacionalno jednoznačan, ako su mi roditelji iz dviju država udaljenih stotinama kilometara, a u obje sam odrastao?
    ;-)

    avatar

    26.01.2017. (10:36)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Svakako da je multikulturalizam opasna situacija u koju se polako dovode, do jučer, nacionalne države. Zapravo, manja je opasnost od onog djela koji spominje kulturu, za razliku od onog u kojem se radi o rasnoj pripadnosti, ili vrsti ljudskog fonda. Kultura se može u svako vrijeme mijenjati, nadopunjavati, ali rasno obilježje donosi nesagledive opasnosti i promjene u određenoj nacionalnoj sredini. Točna je tvrdnja znanstvenika , koji se usude o tome naučavati, da pripadnici različitih vrsta (rasa) nemaju istovjetnu intelektualnu razinu, niti je ne mogu dosegnuti, a oni „uzvišeni“ se neće (ne bi trebali) spuštati na nižu razinu. Mada bi multikulturalna „nauka“ mogla dočekati, u nekoj budućnosti, jednoobraznost među osviještenim pripadnicima naroda, rasne postavke bi to mogle svakako opstruirati. Ukoliko naš planet u neko futurističko vrijeme dosegne potpuno znanje kontroliranja DNK postavki, onda je za očekivati da će svijetom hodati vrsta poput plavih Štrumfova ili zelenih ili sivih humanoida , kako ih opisuju „poznavatelji“ vanzemaljaca.
    Dakle, potpuno je pogrešno govoriti o Zemlji kao svijetu na kojem živi ljudska vrsta, već je istina da se tu radi o nekoliko vrsta. Već samo porijeklo tih vrsta je upitno po načinu svojeg postanka, koliko se različito prezentira kroz tisuće godina. Od toga da na s je stvorio Bog na svoju sliku, pa do Čarlsa Darvina i njegove majmunske teorije i do novijih „teorija“ o vanzemaljskom porijeklu. Neki znanstveni krugovi nas danas pokušavaju uvjeriti da je „prvi“ čovjek na svijetu zapravo bio crnac, što bi i značilo da smo svi crnci. Pa stoga i ne čudi da kršćansko katoličko svećenstvo predviđa da će sljedeći papa biti crnac. Dalje, također iz znanstvenih krugova, dolazi tvrdnja da su „naši“ pretci neandertalci izumrli prije više desetaka tisuća godina, zapravo uspjeli zadržati DNK formu jedinstveno u židovskom plemenu. Znači, uz ostale vrste (rase) svijetom i dalje hodaju neandertalci , židovski narod. (to je samo jedan primjer, a ima ih više).
    Da svijetom trebaju dominirati „uzvišene“ vrste (rase) pokušali su dokazati, kroz povijest, narodi poput Grka, Rimljana, pa do novijeg doba Nijemci. Kamo sreće da je bilo tko od njih uspio, danas bi svijet izgledao poput legendarne Atlantide. Reći će netko, da nisu uspjeli jer se na silu ništa ne postiže, pa zato svijet i izgleda kako izgleda, jer su već od davnina prevladavali liberalni stavovi o uspostavi jednakosti. No, situacija nam govori da je to u svijetu u kojem živimo, utopija.
    Činjenica je da se pokušavalo i da se opet pokušava. Od osvajačkih ratova, kolonijalnih politika, vjerskih uvjeravanja, komunističkih imaginacija, pa do najnovijih teorija o potrebi multikulturalnosti. Sve su to zablude i pogoršavanje situacije , u vremenu kada slijede najnovije migracije naroda, kultura i rasa.
    Ono što će vjerojatno uslijediti je borba za životni prostor, za zemaljske resurse, a to će biti veliki, međucivilizacijski, međuvjerski i konačno međurasni sukobi.
    Na prostorima današnje Hrvatske i „regije“ također je kroz evolucijsko vrijeme nejednako djelovalo uobličavanje vrsta. Tako danas imamo narode , poput Srba, koji se ne mogu ubrojiti u zajedničku ljudsku vrstu s susjednim narodima. Iako Srbi zataškavaju svoje evolucijsko porijeklo, netko je izvukao teoriju o Srbima, kao karici koja nedostaje u uobličavanju , evoluiranju, sibirskog čovjekolikog majmuna u kasnijeg neandertalca. Danas se to ne primjećuje izričito prema vanjskom izgledu, ali svakako intelektualno, po kojem su pitanju zaostali.
    Za vjerovati je da će se (neupitni) novi svjetski poredak temeljiti na rasnim i kulturološkim postavkama. Ali prije „Raja“ na Zemlji dogoditi (ponoviti) će se Armagedon, jer današnje rase ljudi ne mogu , niti neće biti „braća“ ni uz kakvu multikulturalizaciju.

    avatar

    26.01.2017. (18:36)    -   -   -   -  

  • DOMENICO

    izborili smo se za Samostalnu Hrvatsku.. i onda su nas ugurali u EU (Juga br.2)

    avatar

    26.01.2017. (23:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...