Komentari

josipa17.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Dušica K.

    Dijete rane dobi nema razvijenu sposobnost samoregulacije emocija. Nedovršen emocionalni razvoj stavlja dijete u poziciju da ovisi o svojim emocijama izazvanim iz vana. Npr. dječji ispadi bijesa kao što su bacanje po podu,plakanje i vikanje kad je frustrirano. Često se ovakvo dječje ponašanje karakterizira kao bezobrazno i neodgojeno što je pogrešno. Bacanje po podu uz plakanje i vrištanje je prirodna faza u razvoju nastala nesrazmjerom količine frustracije i još uvijek male sposobnosti neurološkog sustava da je proradi. Zato je odgovor odraslih na dječje ponašanje te njihov odnos prema djetetu u tom trenutku izuzetno važan.
    O odraslima, prvenstveno o roditeljima i njihovoj reakciji ovisi da li će se dijete i kada razviti dovoljno dobru sposobnost prorade frustracija.

    avatar

    27.01.2017. (20:16)    -   -   -   -  

  • Vanessa

    Zanimljiv članak o samoregulaciji ponašanja i učenja djece. o samoregulaciji djece se vrlo malo govori, čak i praksi je to dio koji se rijetko refleksira, koji se stavlja u fokus. Voljela bih vidjeti i praktični dio primjene samoregulacije ponašanja i učenja.

    avatar

    28.01.2017. (18:34)    -   -   -   -  

  • student

    Mislim da se samoregulacija ponašanja može povezati sa intrinzičnom motivacijom i da se na nju može utjecati

    avatar

    01.02.2017. (16:46)    -   -   -   -  

  • Amalija H

    Razvoj samoregulacije kod djece važno je i potrebno poticati od njihove najranije dobi. Trenutno radim u jaslicama gdje se trudimo u svakoj situaciji i aktivnosti kod djece razvijati samoregulaciju vlastitog ponašnja, naravno s ozbirom na mogućnosti njihova kognitivnog razvoja i percepcije. Također, trudimo se u cjelokupan proces uključiti i roditelja te im ukazati na važnost razvoja iste kod njihove djece.

    avatar

    01.02.2017. (22:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...