Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Vrtlog_

    km

    avatar

    29.11.2016. (19:33)    -   -   -   -  

  • y

    Ne možeš reći kako među primjerice Hrvatima, Srbima i drugim narodima regije postoje neke značajne kulturološke razlike pa bismo njima mogli pravdati netrpeljivost koja se javlja i to ne samo sporadično. Osim toga homoseksualnost koja postoji posvuda u dijelu populacije izaziva netrpeljivost ( ne samo kod vjernika ) bez obzira što je prirodna pojava (proizašla je iz prirode, nije društveno usvojena).
    Možda će to ružno zvučati, ali neuvažavanje različitosti vidim oblikom primitivizma.
    Nerazvijena inteligencija je ono što je naš problem br. 1.
    Informacije ipak nisu jednako dostupne svima. Čovjek iz nekog seoceta u Africi nikada nije dobio priliku razviti se (tretirat će možda ženu i dijete kao stoku) poput onoga tko se rodio i odrastao u Rimu.
    Možda je i teško ili nemoguće neke razlike pomiriti, ali dobar je početak pokušati ih razumijeti. Miješanje će svakako unaprijediti one nerazvijenije. Koliko vremena će nekome trebati da se adaptira, koje su potencijalne opasnosti, što su prednosti - mogli bi o tome do duboko u noć. :)

    avatar

    29.11.2016. (22:38)    -   -   -   -  

  • sunsine

    ---ako se opiremo promjenama, onda ne možemo ništa ni promijenit na bolje, nego smo zaprvo, slijepci koji već danas žive u prošlosti.

    To je istina.
    Topao pozdrav ti ostavljam

    avatar

    29.11.2016. (22:38)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @y Ne svaćan šta oćeš reć u brvom djelu komentara, jel oćeš reć da ja ne uvažavan različitosti u ovom što pišen u postu ili pišeš za ljude općenito? Ako je ovo drugo slažemo se, neuvažavanje različitosti jest primitivizam.
    Istina, ne razvija se čitav svit jednako, ali ipak generalno postaje multikulturalniji nego ikad prije. A tema jest široka, s tim da, vrime će na kraju pokazat šta će se zapravo desit. :)

    @Suncev trag, i tebi topao pozdrav, mada ti kao sunčevom tragu možda ne triba toplina. :D

    avatar

    30.11.2016. (01:06)    -   -   -   -  

  • y

    Pisala sam za ljude općenito.

    Za suživot različitih kultura nužno je međusobno uvažavanje koje je u teoriji puno lakše provesti nego kroz život. Dok ću neku problematiku (žena) :))
    u nekim kulturama doživjeti kršenjem prava žene pripadnici te iste kulture bi me mogli optužiti za nepoštivanje božji zakona koji su iznad zakona koji vrijede za žene. :))

    Nema ležernih rješenja po principu - volimo se i množimo.

    avatar

    30.11.2016. (08:37)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Slažen se y, takvih rješenja nema. Izazovi su prid nama, sad, vidićemo kako ćemo ih rješavat. :)

    avatar

    30.11.2016. (17:15)    -   -   -   -  

  • Cvit

    Tak jest.

    avatar

    30.11.2016. (19:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...