Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (84)

Marketing


  • Lastavica

    Iako bih trebala podržati damu, ne bih voljela da je Hillary
    predsjednica - nije ni dama, ako ćemo pravo.
    Dakle, Trump!

    avatar

    08.11.2016. (06:44)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Baš tako, što će ti žena koja obara rekorde kada su svi ti rekordi u području financijskih malverizacija, korupcije, terorizma i sotonizma :P

    avatar

    08.11.2016. (07:09)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Nažalost, u pravu si. I žena koja se ponašala kao da se
    ništa nije dogodilo kad je vrhunski ponižena kao žena?

    avatar

    08.11.2016. (07:19)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Izgubit će - tijesno! I to zahvaljujući medijima koji su nevjerojatno usmjereni. Evo, slušaj samo onog pajaca iz RTL-a koji se javlja iz NY. Nakon zadnjeg svinga šefa FBI-a, svi su se raspisali o elektronskoj pošti, ali nitko, kod nas, ne spominje fundaciju, koja je prava lakrdija i kasica prasica za klintone...:)
    A komade, koje je, navodno, prije 30 godina primil za guzicu, neću ni komentirat...:)))))

    avatar

    08.11.2016. (07:50)    -   -   -   -  

  • Bruno V. C.

    Izbor je jasan : Trump. Nadam se, ali suprotna strana je nazalost, koncentrirala ogromnu moc. Ako Trump pobijedi to bi stvarno bilo cudo.

    avatar

    08.11.2016. (11:24)    -   -   -   -  

  • Vuk

    I zbog svega ovoga sto si naveo njemu nece biti dozvoljeno da danas pobjedi. Sistem je prejak i prekorumpiran.

    U nedelju sam se bio nasao u jednom drustvu s nekim ljudima. Jedan visokopozicionirani bankar prica o ovoj hilarinoj aferi s mejlovima na privatnom serveru itd. i kaze da bi za samo jedan jedini takav mejl on automatski dobio otkaz. Onda daje jos jedan primjer kako su nedavno otpustili jednog bankara iz njegove grupe. Razlog je bio u tome sto je u prezentaciji koju je napravio za internu upotrebu stavio jednu (samo jednu!) sliku koju je iskopirao iz prezentacije za prethodnu banku u kojoj je radio. To je prezentacija koju bi vidjeli samo zaposlenici banke u toj grupi i jos par srodnih grupa, a ne i klijenti banke. No, nema veze: taj bankar je za prezentaciju upotrebio grafikon koji je stvorio na proslom radnom mjestu, ali je to i dalje intelektualno vlasnistvo tog prijasnjeg poslodavca i ne smije se koristiti kod novog. Za ovakve stvari nema milosti: automatski otkaz.

    Nedavno sam procitao clanak o jednom nizerangiranom oficiru (mislim da je bio porucnik) americke vojske koji je iskopirao jedan tajni (classified) file sa servera u vojnoj bazi u kojoj je radi i instalirao ga na svoj laptop kod kuce. To se otkrilo i kazna je bila necasni otpust iz vojske i $10 tisuca dolara. On taj file nije iskopirao zato da bi ga nekome pokazao ili prodao nekim spijunima, vec samo zato sto je htio uzeti dodatno vrijeme kod kuce da bolje prouci taj materijal i savlada ga. Jednostavno je htio biti bolji u svom poslu sto je vrlo pohvalno. Ali to je ucinio na nacin koji je izricito zabranjen i bio je zestoko sankcioniran. Ali, ako si hilari onda mozes imati 113 takvih mejlova na svom privatnom serveru i “nema razloga da FBI dalje istrazuje taj slucaj”. Ovo vise nije ni za plakati, vec iskljucivo za smijati se.

    Mene samo cudi da hilari ima toliku podrsku u Hrvatskoj: vidim da svi mediji drukaju za nju i gotovo kao da se natjecu tko ce joj se vise uvuci u dupe i tko ce vise ocrniti Trumpa. Shvacam da su to mediji i da je to isto kao i u Americi (kupljeni i podmiceni), ali ne razumijem male ljude koji ju podrzavaju i koji govore za Trumpa da je ludjak, klaun itd. Zar oni ne znaju da hilari jedva ceka da zaostri odnose sa Rusijom, kao da ti odnosi vec sada nisu na jos goroj razini nego sto su bili tokom Hladnog rata?
    Zar nisu procitali vijesti da MORH salje neke trupe na Baltik jer NATO kaze da “prijeti opasnost od Rusije”? Hrvati su isli na Rusiju sa Napoleonom i tamo ostavili kosti. Onda su isto tako napravili u sklopu A-U vojske u prvom svjetskom ratu i kao ndh jedinice u drugom svjetskom ratu.
    Zar opet topovsko meso iz Hrvatske mora ici boriti se za strane gospodare tisucu kilometara daleko od rodne zemlje? Ali, “NATO i euroatlantske integracije”, “nasi partneri iz NATO-a cijene nas i nas doprinos” itd. Ocito je steta da bude jos jedno globalno sranje, a da se nas u to ne uplete.

    Tko god da danas pobjedi i sto god da se danas desi, Amerika i americki vazali, kao sto je Hrvatska, ce dobiti upravo ono sto su zasluzili.

    avatar

    08.11.2016. (17:36)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Bruno i Vuk: joj što vas je uhvatio low energy :P

    Možda će doći do krađe na izborima, no ona bi trebala biti gigantskih razmjera kako bi nadjačala Trumpovu prednost u glasovima. Sve ove ankete koje prikazuju Hillary kako je izjednačena ili vodi za par posto imaju uzorke koji se sastoje od 40 i više % demokrata (kojih zapravo ima oko 31%), 57% žena (kojih inače ima 52%), u kojima muškarci nekim čudom više vole Hillary nego Trumpa, te još milijun statističkih besmislica i laži. Uvjeren sam da u stvarnosti Trump vodi s ogromnom razlikom, tim više zbog rasporeda posljednjih događaja kampanja. Bi li Hillary imala okupljanja (i to još s Obamom) u tradicionalno demokratskim državama da joj se tamo ne trese stolica? Naravno da ne!

    Pomolite se za sve nas čak i ako niste vjernici, ali nemojte očajavati. Imamo dobre šanse.

    p.s. to da su Hrvati ovce, to naravno prihvaćam bez pogovora. Kod nas me više ništa ne čudi.

    avatar

    08.11.2016. (18:29)    -   -   -   -  

  • Bruno V. C.

    @Igniss : nitko ne zeli vise od mene da Trump postane novi predsjednik USA. Medjutim, moram ostati realist. Sistem drzi u svojim rukama golemi dio ekonomske i medijske moci, a Trumpove birace se podrugljivo naziva white trash. Koliko Trumpa napadaju npr. mediji u Njemackoj, pa to je skandalozno.Potpuno se slazem sa ovim sta je Vuk napisao. Nesto slicno sam pisao i sam u prijasnjim komentarima tvojih postova. Sa Trumpom svjetski mir imao bi kakvu -takvu sansu, sa ovom ludjakinjom Clinton zvanom Killary ne bih se cudio da se dogodi najgore. Makar ce netko argumentirati da nece, jer se i tzv. eliti jos zivi. Svakako, ali kako ce zivjeti svi ostali?

    avatar

    08.11.2016. (19:04)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Nije da me je uhvatilo ocajavanje ili defetizam jer nisam takav po prirodi. Ovaj gornji upis je bio baziran na mom iskustvu duigogodisnjeg zivota u Americi, stvarima koje sam vidio i iskusio u pogledu toga kako sistem zapravo funkcionira, te poslom kojim se bavim i zbog kojega imam dobar uvid u ekonomiju, financije i ljudsku psihologiju.

    Meni ce biti vrlo drago ako se za 10-12 sati od sada pokaze da sam ja bio u krivu, a ti u pravu. Smatram da bi Trumpova pobjeda bila dobra za Ameriku, za sigurnost cijelog svijeta, za Evropu, za smanjeni dotok izbjeglica u Evropu, za bolji razvoj ekonomije i privrede u Evropi itd.
    Na koncu, smatram da bi to bilo dobro i za Hrvatsku: bolje je ubirati novce od bogatih ruskih turista, prihode od plinovoda, prodavati nase proizvode i vina u Rusiji, nego im udarati sankcije i slati vojsku na njihovu granicu.

    Nadam se i volio bih da si u pravu.

    avatar

    08.11.2016. (19:48)    -   -   -   -  

  • Hiper7700

    Bojim se da bi porazom Trumpa i doseljavanjem novih 'potlačenih masa' južno od Rio Grande demokrati dodatno pojačali svoju glasačku bazu, tako da bi dobili bilo koje iduće izbore, a SAD bi mogao posve izgubiti svoj europsko-bjelački identitet. Jedino što je u svakom slučaju dobro je to što je Trump donio nešto novo u politiku. Republikanski birači više nikad neće ozbiljno shvaćati smiješne figure kao što su bili Trumpovi unutarstranački protukandidati.

    avatar

    08.11.2016. (22:42)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    Proveo sam večer u društvu utjecajnih i dobro informiranih stranaca iz jedne utjecajne države...svi tvrde da je pobjeda Trumpa gotovo pa sigurna...

    avatar

    09.11.2016. (01:20)    -   -   -   -  

  • novac

    Igniss, TIPP je super stvar ako zelis da sto vise ljudi postane bogato. jedna od rijetkih stvari oko koje se svi ekonomisti slazu je da upravo SLOBODNA trgovina dovodi do veceg standarda ljudi. Tu Trump
    jako griješi i amerikanci ce patiti zbog toga.

    avatar

    09.11.2016. (07:41)    -   -   -   -  

  • Bruno V. C.

    Igniss, cestitam! !!!Mislim da si i ti svojim djelovanjem na twitteru doprinio tome da Trump postane novi predsjednik USA. Kad se sada sjetim "analiza " da su Trumpove sanse samo 1,2, , % ,Ili sranja po njemackim medijima u stilu kako je Trump ludjak i kako njegova Amerika nije nasa Amerika. ..

    @novac : gluposti! Trgovina je sve , samo nije slobodna. Amerikanci ce patiti. ..Mozda, ali nece vise od stanovnika Libije, Sirije i Iraka koje su gurnuli u pakao.

    avatar

    09.11.2016. (08:57)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    @ Igniss

    Čestitke majstore!
    Naravno, ja uvijek stojim na zemlji i samo se nadam da će Trump raditi dobrim dijelom ono što je i govorio...

    Najviše sam oduševljen jer se alt desnica pokazala višestruko moćnijom nego što se misli...ovaj način djelovanja, blogovi...pokazao se uspješnijim od mainstrem medija...
    Ovo je super podstrek za dokidanje retorike političke korektnosti i šupljih priča posvuda na zapadu...
    I naravno, najvažnija od svega - ogromni trijumf nas igrača i cjelokupne muškosfere...

    Ooooo! Jeeeeeeee!

    avatar

    09.11.2016. (10:46)    -   -   -   -  

  • Bruno V. C.

    "Zelim da svi Iranci znaju, kad ja postanem predsjednica, da cemo napasti Iran."-Hillary Clinton. ..Sta nam je Trump sve uskratio svojom pobjedom. ..

    avatar

    09.11.2016. (10:53)    -   -   -   -  

  • novac

    Bruno, pa da što je manje slobodna trgovina to je ljudima lošije. TIPP je korak u pravom smjeru i ako Trump to zaustavi onda će tek biti siromašnih i jadnih.

    avatar

    09.11.2016. (13:05)    -   -   -   -  

  • Bruno V. C.

    @ novac: gluposti! Ja sam studirao ekonomiju, nemoj meni prodavati bajke sta je TTIP. AKO znas njemacki mogu ti poslati knjigu jednog njemackog profesora sa opsirnom analizom o TTIP.

    avatar

    09.11.2016. (13:40)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @Igniss Svaka čast, bio si u pravu. Iskreno, ja sam bio skeptičan.
    Na koliko si ono procijenio posjedovanje dobre Igre? Milijun dolara? Očito da Igra pomaže i u politici, možda bi trebao podići procjenu. ;)

    No, ne trebamo se zalijetati. Iako smatram da je Trump daleko bolji kandidat od Hillary, tek trebamo vidjeti što i kako će Trump napraviti.
    Neke od stvari koje je najavio/obećao sigurno nije mislio, druge neće moći ispuniti, jer predsjednik SADa nije svemoguć. I pitanje je kako će se snaći u kaljuži zvanoj Washington. Bit će tu puno otpora Trumpu. Vjerojatno i prijetnji ispod stola. A ako će biti izrazito tvrdoglav možda čak završi kao Kennedy.
    Ukratko, dajmo mu vremena.

    Što se tiče slobodne trgovine... da, u globalu slobodna trgovina je dobra stvar. Međutim, kako Amerikanci kažu "you can have too much of a good thing".
    Također, pitanje je koliko veliki trgovinski sporazumi zapravo idu na ruku slobodnoj trgovini i malim ljudima te što se sve njima dogovara osim same trgovine.

    avatar

    09.11.2016. (13:40)    -   -   -   -  

  • K

    S obzirom da sam nedavno ovdje izrazio sumnju u Trumpovu pobjedu, moram se posuti pepelom i pokajati za svoj low-energy stav!

    Naravno da mi je drago što je pobijedio, ali se i slažem sa Zonijem. Neće Trumpu biti lako, i treba mu poželjeti sreću. Od svih stvari što je obećao, makar da samo izgladi odnose s Rusijom i uspostavi nekakav oblik bromanse sa Putinom - zbogom ISIL - to bi za mir i stabilnost u svijetu (vidi, zvučim kao misica) bilo i više nego dovoljno.

    A kad se pogleda mapa izbora, ispada da je tzv. Rust Belt na sjeveru SAD-a bio presudan. Tko bi prije par godina mogao predvidjeti da će se republikanci vratiti u Bijelu Kuću zahvaljujući glasovima osiromašene radničke klase?

    Usput, zna li netko je li se Kolinda oglasila o ovome? Baš me zanima što Hillaričina frendica misli o Trumpu...

    P. S. Ignisse, kad će neki novi post o Igri? Nije hitno, manje-više si o svemu već napisao nešto, ali pokoji novi post ne bi bio na odmet :D

    avatar

    09.11.2016. (18:38)    -   -   -   -  

  • Malik Tintilinić

    Zasad me najviše raduju suze izbezumljenih feministica i ljevičara :)

    Iako nikad ništa politički ne objavljujem na fejsu...danas nisam mogao odoljeti da ne šeram statuse Mika Cernovicha, Mila Yiannopoulosa...i naravno Pepe Froga ...hhahhahhah...svi se čude o čemu pričam...hahahhaha...

    Nadam se da neće štetiti rezultatima moje Igre...ali nisam se mogao suzdržati...oooouujjjjjjjjjeeeee...

    avatar

    09.11.2016. (22:30)    -   -   -   -  

  • Hiper7700

    @Malik, i ja ne volim furati politiku po zidu, ali nisam ni ja mogao izdržati pa sam opleo po leftoidima.

    Nisam mogao izdržati .. nikako.

    avatar

    10.11.2016. (00:48)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Najbolje se slavi u dobrom društvu ;):
    https://www.youtube.com/watch?v=oj1Y3GMzw1A

    avatar

    10.11.2016. (15:26)    -   -   -   -  

  • Alfabetić

    Umro Obama. Nakon 10 godina pita on Boga da ga pusti na Zemlju, da vidi u kakvom je stanju Amerika. Bog ga pusti. Uđe Obama u neki kafić u New Yorku, naruči pivo i pita konobara što misli o svojoj zemlji i problemima koje ima. -"Kakvi problemi?" - pita konobar. -"Pa Irak, Afganistan, Sirija i to..." - reče Obama. - "Ah to, tamo je sada mir, sve je naše" - odgovori konobar. - "A Europa, Afrika...?" - pita dalje Obama. Konobar ponosno izvadi mali globus ispod pulta, zavrti ga i kaže: "Gospodine, mi smo sada carstvo, cijeli je svijet naš". Obama zadovoljan i sretan reče: "Hvala ti, prijatelju. Koliko sam dužan?" - "Tri rublje" - odgovori konobar.

    avatar

    11.11.2016. (18:30)    -   -   -   -  

  • Fic

    Igniss, da li misliš da Trump se može efikasno boriti protiv establishmenta koji ustvari vlada Amerikom?

    Jasno je da je Hitlery bila istinska predstavnica te grupacije i da je Trumpovom pobjedom establishment na neki način izgubio. No ja mislim da rat nije dobiven. Trump će se susresti kao predsjednik s državom unutar države. To će biti najteža borba ikada i malo ljudi to kuži. Čak i na RVF-u nisam vidio da pričaju o tome. Svi se čine malo previše optimistični.

    avatar

    12.11.2016. (10:02)    -   -   -   -  

  • Bruno V. C.

    Od pobjede Trumpa krokodilske suze salonskih ljevicara i samozvanih antifasista podigle su svjetsku razinu mora i oceana za barem jedan metar. ..

    avatar

    13.11.2016. (10:10)    -   -   -   -  

učitavam...