Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • jelen

    Pratim redovito ovaj serijal o katoličkim viteškim redovima. Interesantno, pregledno, koncizno!
    Nešto se malo sjećam o Livoniji iz nekih davnih čitanja ili možda s nekog dokumentarca, uglavnom otprilike da su tamošnja plemena vrlo teško pridobivali na krščanstvo i morali su se misionari sa zapada na razne načine dovijati da ih obrate. I danas zemlje Latvija i Litva obiluju pretkrščanskim etnografskom baštinom. A uspješno obraćenje Livonije i njena integracija u europsku priču je zasigurno bio geostrateški imperativ s obzirom na rusko pravoslavlje odmah iza ugla :-))
    Gledajući današnje okolnosti s istokom Europe i napregnuće Zapada da tamo ušićari za svoju stranu kakvo god pleme može zanimljivo mi je primjetiti kako se vremena mijenjaju, samo da bi ostala ista :-)
    Veselim se daljnjim nastavcima ovog ili eventualnom početku nekog novog serijala!

    avatar

    31.08.2016. (14:59)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    bit ću tajanstven pa ću ti prepustiti čaroliju otkrivanja adrese gdje se nalazi "ured" templara u zagrebu. detalji se nalaze u:

    https://blog.dnevnik.hr/zagrebackidekameron/2014/09/1631794624/tajni-grad .html

    referenca glava velikog mešta jacquesa de Mollay-a u sinkovićevoj, točno nasuprot ishdišta zagreba, crkve sv. Ivana Krstitelja. utemeljiteljem zagreba smatra se biskup Duh, porijeklom i češke koji je i sam pripadao redu templara.

    ne zamjeri na malo povijesti ... :)

    avatar

    31.08.2016. (21:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...