Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • jaa

    Kažete da izgled nema veze s ulaskom u S1a ,a pola cura ne može ići na nastup jer je predebela,ima velike bokove, itd. Prije se gledalo kako cura pleše,a ne izgleda.Ali vidim da je sad postalo bitno kako cura izgleda jer ako je malo jača ili nije neka manekenka ne može u S1a.

    avatar

    24.08.2016. (00:42)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Ajmo malo u realnost:

    Da izgled je bitan i kod plesačice, i kod ceremonijala, i kod protokola, i kod hostesiranja, i kod welcomea. I nije to samo kod nas. Tako je to i kod manekenki, modela, niza uslužnih djelatnosti, gotovo svih plesnih oblika, reklama...

    Prije se gledalo apsolutno identično kao i danas! Ali identično. Ništa se tu promijenilo nije!!!! Ali baš NIŠTA!!!!

    Da, ako je netko pretil (a to ne znači malo kilograma više, nego mnogo kilograma više), onda neke stvari ni fizički ne može napraviti, a o je nespojivo sa promotivnim ili radnjama u kojima je prezentacija bitna. Sorry, ali to je tako. Jednostavno ne nosiš revije ako imaš 100 kg, kao što ne stremiš olimpijskim igrama u gimnastici ako imaš te kilograme.

    To te ne čini lošijom osobom, to ne znači da si manje sposobna za neke druge stvari, ali za neke jednostavno nisi. Znam, i ja sam imao nekada 105 kg i nisam mogao niti žnirance zavezati od trbušine, a kamoli se sagnuti. I nisam sanjao da ću glumit manekena, da ću dobit glavnu mušku ulogu u akcijskom filmu, ili da ću reklamirati Old Spice umjesto onog nabildanog crnca.

    U S1A velika večina djevojaka nisu manekenke. Dobar dio je daleko od toga. I hajmo opet u realnosti, nemojte se zavaravati da je tako. Nije, to može svatko vidjeti.

    I ne treba tražiti izgovore nego treba nešto napraviti. I to ne radi mažoretkinja, nego radi sebe. Još jednom podsječam: ja sam imao 105 kg i skinuo sam 23 kg!!! Jel bilo lako? Nije! Jel bilo preteško? Nije! Ali danas mogu daleko više od vezanja cipela! I to sam napravio za sebe, svoje psihičko i fizičko zdravlje. A što ti čekaš? Ako sam mogao ja možeš i ti! I ne traži izgovore, te ne očekuj da će se SVIJET PROMIJENITI RADI TEBE jer se tebi teško promijeniti.

    avatar

    24.08.2016. (00:44)    -   -   -   -  

  • :-(

    ko o čemu Alan o kilama.....super skinuli ste 23 kg i ?
    sad bi svi trebali na dukan dijetu .... zašto ako se dobro osjećaju u svojoj koži?
    i opet ponavljam da kilogrami ne znače da je netko nesposoban napraviti nešto što može netko sa 23 kg manje.
    poznajem djevojku od 50 kg koja ne može ni zvijezdu ni špagu, ali i isto tako jednu drugu od 86 (možda i više) koja to napravi bez problema..... to nisu pravi razlozi. Postoje i punije manekenke , zar bi se trebale sramiti jer nisu vješalice .
    Biti će puno lakše kad se jednom iznese istina i kad javno priznate da cure rangirate po izgledu i da i u s1A možeš lako dobiti 3 za izgled jer nisi manekenka pa se ne mreš popesti na rang listi.... ali jesi u s1a

    avatar

    24.08.2016. (10:01)    -   -   -   -  

  • ...

    Pa jednostavno je ocito da je bar 50 % toga u izgledu ipak je cura koja nije uspjela preci u s1b odjedanput prebacena u 1a a ne zna napraviti ni lanse sa 2 okreta samo da bi bila na nastupima mislim da to govori sve i da nema smisla uopce dalje se raspravljati kad se istina i nacin rada ovog tima vidi iz aviona.

    avatar

    24.08.2016. (13:56)    -   -   -   -  

  • roditelj

    Kak vam nije jasno da neke stvari djevojke sa viškom kila jednostavno ne mogu raditi??!!
    Uvijek je to tak bilo i bit će! I to ne samo u mažoretkinjama... Svi zajedno morate priznati da ne bi bilo baš lijepo da u protokolu, na dočeku ili na dodjeli medalja stoji takva djevojka - žalosno, ali istinito!!
    I zato svi zajedno, i djevojke i roditelji, razmislite čime se danas hrane djeca i koliko borave vani na zraku i u nekakvim tjelesnim aktivnostima.
    Rađe zajedno poduzmite nešto da im pomognete da se to promijeni, imat će koristi od toga u mladosti, ali i u starosti

    avatar

    24.08.2016. (14:56)    -   -   -   -  

  • Ajme

    Dajte dosta je vise o koligramima i izgledu naporni ste vise

    avatar

    24.08.2016. (21:42)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    :-(
    Ali baš nigdje se nije moglo pročitati da ja smatram da netko mora na dijetu i da mora skinuti i kilograma. Ozbiljan višak kilograma ekstremno opasan po zdravlje i to bi svakome trebalo biti jasno i trebala bi svakome biti motivacija da nešto učini prije nego bude kasno. I opet kažem ne radi se o 5-10 kg, takvih u S1A ima koliko želite, čak štoviše mislim da su pretanke cure jednako opasne po svoje zdravlje i jednako dobro ne izgledaju. Svi znaju kako daleko gore reagiram na cure koje su anoreksične, i što sve radim da ih natjeram da se debljaju. Svi znaju i moju reakciju na jednu našu bivšu mažoretkinju, sada uspješnu manekenku sa svjetskom karijerom, koju sam opako napao jer izgleda užasno premršavo i baš izgleda koda roba visi na vješalici. Osobno smatram da nije normalno da se tako što traži od djevojaka, niti to smatram lijepim.

    Da, ima cura i sa 90 kg koje mogu špagu. I? Koji je to dokaz. Ja govorim o pravilu, na o izuzetku. I upravo zato imamo klasifikacije i ni počemu apriorno ne diskriminiramo nikoga. Nikada ni jednoj djevojci nisam rekao "ti ne možeš na prebacivanja jer imaš višak kilograma".

    Više od 60% djevojaka u S1A ima trojku iz izlgeda, neke čak i dvojku. Pa čak i neke u 1. formaciji imaju dvojku. Dakle, očito je da to nije presudno. I sad ti je vjerovatno jako neugodno.

    ...:
    To nije tako. Prebacivanje nekoga u S1A tko ne može odraditi standard se u povijesti tima desilo samo dva puta. I ni jednom igled nije bio presudan, nego prepoznavanje potencijala takve djevojke. Naglašavam samo dva puta u povijesti tima.

    roditelj:
    Upravo tako. I naglašavam. Radi toga sam napisao brošuru sa 25 kartica teksta koja ukratko i jednostavno objašnjava svakoj djevojci što bi trebala napraviti. Ona se objavljuje i ovdje na blogu u ZA-MA-GAZINU. I da se razumijemo, ne radi se o dijeti, nego o naputcima za zdravu prehranu i zdrav način života. Dakle, ne zagovaram odricanje, nego odbacivanje Coca-cola i sličnih napitaka, brze hrane, čipseva, pretjeranog šečera, nezdrave hrane... I svakoj djevojci sam voljan osobno pomoći, motivirati je... Tim isto tako nudi curama u S1A besplatan odlazak u teretanu, ustupanje trim-bicikla, zajedničko trčanje...

    avatar

    24.08.2016. (21:51)    -   -   -   -  

  • anonimno

    koja je to cura odnosno dvije presle na temelju izgleda do sada u s1a a da nisu odradile standard? kananovic? fuckar?

    avatar

    25.08.2016. (11:59)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Obadvije navedene su odradile standard i bitno više od toga. To uopće nije bitno, i nema baš nikakvog razloga zašto bi se takvu djevojku prozivalo i stigmantiziralo.

    avatar

    25.08.2016. (13:06)    -   -   -   -  

  • Nedopustivo

    Jesu ovo mazoretkinje ili agencija za manekenke? Tko ste vi da curama ocjenjujete izgled i to jos maloljetnicama? O pretilosti se slazem, ali izgled? Ocjenjivati izgled djevojkama u takvim godinama? Za ovo vas grad placa? Za ocjenjivanje izgleda? Roditelji pa gdje ste???
    Ovdje pravobraniteljica ima posla.

    avatar

    25.08.2016. (15:48)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Dajte se skulirate malo. Nitko ne ocjenjuje izgled maloljetnica. Mi nismo izbor za naj teen ili neki drugi izbori ljepote. Mi se bavimo mažoret plesom.

    Ocjenjuje se psihofizička sposobnost svake djevojke za mažoret plesom. Ovo o čem se ovdje vodi rasprava odnosi se na S1A, a tamo su mahom studentice, pa i starije djevojke.

    U nemalo djelatnosti ocjenjuje se izlged maloljetnice. U modelima i manekenima npr. No, kao što sam gore više puta NAGLASIO, to kod nas nije tako i činjenica je da u timu nemamo super-misice, niti večina djevojaka nisu wamp djevojke.

    Zato se malo skulirajte, ok? I bavite se svojim poslom. Mi svoj radimo više nego dobro, na opću korist. Producirali smo 10-tak doktorica znanosti, te 100-njak direktorica, odvjetnica, profesorica, inžinjerki i vrhunskih eksperata. Sve one mahom govore kako im je u tome mnogo pomogao tim, koji puta je to bilo i presudno. Čitajte malo ZA-MA-INFO. I ni jedna jedina nije rekla da im je pomogao izlged iil da su prema tome kod nas bile nagrađene ili šikanirane.

    I opet kažem. Baviti se svojim poslom. Pomesti svoje dvorište. A ljubomora, zavist i destrukcija su danas opće poznata stvar u našem društvu. Samo to kod nas baš i ne prolazi!

    avatar

    25.08.2016. (16:58)    -   -   -   -  

  • Pa

    Ajme ljudi daj se smirite dizete frku tamo gdje je nema pustite ljude da rade posao kako su radili i do sad prestanite napadat cure i alena mislim da je to vec prevrsilo svaku mjeru a time vrijedate i cure koje se sigurno ne osjecaju ugodno!!!!!

    avatar

    25.08.2016. (22:23)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Ma gluposti na 90. potenciju i ništa drugo! Hvala na podršci.

    avatar

    25.08.2016. (23:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...