Komentari

gogame.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Mladen

    Natjecanja su u punom pogonu... :)

    avatar

    28.07.2016. (23:31)    -   -   -   -  

  • Srđan Šale

    Pozdrav,

    Želim ljubitelje igre go obavijestiti da je danas(petak) u SN u šahovskoj rubrici objavljen moj niže navedeni tekst uz ekskluzivnu fotografiju našeg dopisnika sa dalekog sjevera FM Damira Medaka.
    Naslov fotke je moj i desk SN ga je prihvatio :

    Popularni Moro protiv naših popularnih ''Medenjaka'' Stjepana,Roberta i Mirte Medak

    =======================================

    MOROZEVIČ POBIJEDIO U PRVOM U SVIJETU VELEMAJSTORSKOM KOMBINIRANOM MEČU U ŠAHU I GOU.

    Ruski velemajstor Aleksandar Morozevič ,koji je 2008. bio drugi igrač svijeta, počeo je nastupati i na go turnirima i brzo napreduje. Kako bi promovirali najtežu misaonu igru na planetu –go, čelni ljudi ruske go federacije povezali su Morozevičevu šahovsku slavu i zaljubljenost u go i organizirali jedinstveni u svijetu šah i go meč između njega i najboljeg go igrača među velemajstorima Šveđanina Tiger Hilarp Persona.U šahovskom dijelu meča popularni ''Moro'' pobijedio je 2-0, a održao neodlučeno 1-1 u gou(iako je Tiger bio favorit) ,pa je ukupno slavio 3-1. Meč održan u ''Veneciji sjevera'' St. Petersburgu izazvao je veliku medijsku pažnju i na Youtube kanalu uživo su komentirali profesionalci u šahu i gou .Na licu mjesta bio je naš FIDE Majstor Damir Medak koji nam je poslao ekskluzivne fotografije i kome je poslije meča Tiger Hillarp Person rekao :
    ''Švedska je uvela šah u škole po modelu kojeg bi rado podijelila sa ostatkom svijeta. Ja svim roditeljima čija djeca dolaze na školsku šahovsku sekciju objasnim i pravila goa. Uvjetima europskog go kongresa u St. Petersburgu sam oduševljen.''Popularni ''Tigar'' simultanku je prepustio Morozeviču jer je puno poznatiji pa će to djeci više značiti. Šahovska simultanka igrala se na 15 ploča i Morozevič je pobijedio 14-1.Nastupilo je i troje djece obitelji Medak ,popularni ''Medenjaci''(Stjepan ,Robert i Mirta) koji svi igraju šah i go i članovi su ŠK Zagreb.
    **

    avatar

    29.07.2016. (07:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...