Kad je riječ o kuharicama, preferiram stare i najstarije do kojih mogu doći. Tako sam udajom u obitelji mog supruga , izmedju bogate kolekcije starih knjiga naišla na knjigu za dobre kućanice iz 1925. Gotovo raritetna pisana korijenskim pravopisom, za mene je bila otkriće zbog kojih volim sve stare knjige
05.07.2016. (11:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Inače, za sve zainteresirane, pletenica s makom mi je ispala izvrsno i to je recept koji će se uskoro ponoviti u mom domaćinstvu, tako da "Bakine najbolje kolače" iz izdanja Znanja možemo ocijeniti kao primjenjive.
Sem toga, valja reći da ima određenog ludila u prikupljanju kuharica: svi ti blogovi i kulinarski portali na kojima ionako možete naći što god biste željeli skuhati, pa zatim činjenica da određene stvari nikad nećete niti moći niti stići skuhati, niti bi to kod vas doma itko ikad jeo...
06.07.2016. (07:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
...najgore mi gledat u knjigu i vagati mirodije pa po nekoj recepturi kreirati jelo ili kolače...dobro,kolače baš i ne radim ali jela radije izmišljam iz glave,onako odokativno...i još se divim kako mi uspiju ;))))
07.07.2016. (06:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@bellarte - i ja volim muljati po svome i s količinama, a i s namirnicama (kad nemaš ovog, ono je dovoljno slično itd.), ali priznajem da ima nešto u tome kad slijediš recept do posljednjeg slova i onda sve ispadne kako valja...
08.07.2016. (15:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Meni se svidio “Posljednji don” i sve što je Mario Puzo napisao.
A ne može biti sve iste jačine.
04.07.2016. (11:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zlica
Dodaj Pod suncem Toskane :-)).
04.07.2016. (14:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kunigunda
Kad je riječ o kuharicama, preferiram stare i najstarije do kojih mogu doći. Tako sam udajom u obitelji mog supruga , izmedju bogate kolekcije starih knjiga naišla na knjigu za dobre kućanice iz 1925. Gotovo raritetna pisana korijenskim pravopisom, za mene je bila otkriće zbog kojih volim sve stare knjige
05.07.2016. (11:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
@Lastavica - nije da ću odustati, samo moram ponovno pokušati, vjerujem da će biti u redu i da se može to dovršiti do kraja...
@Zlica - ah, to je neka prikrivena kritika sigurno, jest da ima recepata, ali "Pod suncem Toskane" je fikcija, a ne kulinarski priručnik :)
@Annabony - sviđaju mi se stare kuharice, iako moram priznati da ne dospijevam sve iz njih i proizvesti.
06.07.2016. (07:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
Inače, za sve zainteresirane, pletenica s makom mi je ispala izvrsno i to je recept koji će se uskoro ponoviti u mom domaćinstvu, tako da "Bakine najbolje kolače" iz izdanja Znanja možemo ocijeniti kao primjenjive.
Sem toga, valja reći da ima određenog ludila u prikupljanju kuharica: svi ti blogovi i kulinarski portali na kojima ionako možete naći što god biste željeli skuhati, pa zatim činjenica da određene stvari nikad nećete niti moći niti stići skuhati, niti bi to kod vas doma itko ikad jeo...
06.07.2016. (07:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bellarte
...najgore mi gledat u knjigu i vagati mirodije pa po nekoj recepturi kreirati jelo ili kolače...dobro,kolače baš i ne radim ali jela radije izmišljam iz glave,onako odokativno...i još se divim kako mi uspiju ;))))
07.07.2016. (06:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
@bellarte - i ja volim muljati po svome i s količinama, a i s namirnicama (kad nemaš ovog, ono je dovoljno slično itd.), ali priznajem da ima nešto u tome kad slijediš recept do posljednjeg slova i onda sve ispadne kako valja...
08.07.2016. (15:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...