Komentari

alenzoric.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • Anandam

  Eto, nogometna je histerija konačno, hvala bogu, iza nas. Moja je supruga sinoć navijala za Portugal jer je znala da će noćas moći spavati samo u slučaju našega ispadanja. Našega? Čijeg našeg? Dobro si sve napisao u prethodnom postu, ali "naši" su sinoć ronili suze i svijet im se izmaknuo ispod nogu i tuga je pregolema prekrila Rvacku. Btw, jesi li čuo za evoluciju rečenice Volim Hrvatsku? Ide ovako: Volim Hrvatsku - Volim Rvacku - Volim Racku. :)) Eto, ima raznih tipova evolucije.

  avatar

  26.06.2016. (08:43)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  @Anandam, taj primjer evolucije me podsjeća na onaj evolucijski prikaz čovjeka koji kreće od majmunolikog nam pretka s batinom u ruci, pogrbljenog, pa se nastavlja sa sljedećim primjerkom koji je malo manje pogrbljen, pa svaki sljedeći sve više uspravan, a onda ponovo kreće pogrbljivanje, koje završava s modernim, pogrbljenim neandertalcem koji sjedi pred kompjuterom.
  Razumijem tvoju suprugu. Iako nisam navijao za Portugal, bilo je podužih trenutaka krajnje dosade u kojima mi je bilo potpuno svejedno tko će dati gol, samo da ga netko zabije da ne bude produžetaka, jer mi se počelo spavati. Ipak, žao mi je što su momci izgubili jer su zaista bili bolji. Ali sa sučevim zviždukom je za mene ta tema završila i ne pada mi na pamet liti suze. Zanimljivo mi je, doduše, čuditi se tim silnim stereotipnim reakcijama. Dugačka analiza i nije potrebna jer je stvar naprosto banalna, ništa složenija od pavlovljevih experimenata sa psima. Ljudima su dobro oprani mozgovi, reagiraju prokleto predvidljivo. Kao da su na gumbe, bez mozgova, bez slobodne svolje, bez odabira reakcije. Sve reakcije se znaju unaprijed.

  avatar

  26.06.2016. (14:02)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  Primijetio sam već kod gledanja prve utakmice s "našima" da mi je iritantno vlastito stanje svijesti u kojemu navijam za nekoga. Navijanje za nekoga naprosto je loše ili pogrešno ili nekvalitetno stanje svijesti, koje stvara strah i napetost, a udaljava se od ravnovjesja i spokoja. Stoga sam baš sretan što smo ispali pa više ne moram navijati za naše. Naravno, netko bi mi mogao prigovoriti: ta tko te tjera da navijaš?! Ali kako da ne navijaš kad su to ipak "tvoji"?! ;-)))

  avatar

  26.06.2016. (14:44)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  A osim toga, vatreni igrači će već za koji dan naći spokoj u svojim milijonima i utješiti se na nekoj egzotičnoj destinaciji, s pina coladom ispod suncobrana (sa suncobrančićem unutra,na Del Trotterov način). Malo drukčija situacija je s navijačima, koji će se vratiti svojim bauštelima ili sličnim "uzbuđenjima". Koliko god nogomet bio popularan, nitko me ne može uvjeriti da nečije "noge", koliko god spretne i rastrčane bile, vrijede milijone. To je naprosto apsurdno.

  avatar

  26.06.2016. (15:35)    -   -   -   -  

 • Zadihana

  Ovdje mogu uživati, na ovoj stranici. Jedino mi nedostaje bicikl i slušalice, ali to je sad već spajanje opipljivog s neopipljivim :)

  avatar

  27.06.2016. (09:24)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  @Zadihana, samo ti dođi i uživaj, to ti je ujedno najbrži i najlakši put od Osijeka do Rijeke (samo jedan klik daleko). A što to smatraš pod neopipljivim, bicikl ili riječi? :) Dobro znamo koliko nas riječi (pogotovo u kombinaciji s glazbom, iako one znaju i same) mogu ispipati i to ne samo na emocionalnom ili spoznajnom nivou, nego onako, baš fizički. Rap Mozart u ovim pjesmama ubija. Pada mi na pamet i stih od En facea (noć je, ja sam opet tu, možda me ne vidiš, al sam blizu, skini povez s očiju, nemoj više tapkati u mraku...). Uostalom, poslušaj je cijelu, isplati se. Pjesma je "Sretan dan".

  avatar

  28.06.2016. (06:30)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...