Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    puš: Kultura komunikacije
    "Ekstremni centrizam: očituje se izjednačavanjem pružanja otpora nasilju teokratskih nezajažljivosti s ''militantnim ateizmom'' ili čak ''kmerima'', u zastupstvu iste one zamjene teza..."

    avatar

    20.04.2016. (17:02)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Šta bi , pa to je Saša , antifašista,

    avatar

    20.04.2016. (17:34)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Kliknuh na preporučeni link i ostadoh bez daha :-).
    Trenutačno čitam "Doba ekstrema" E.J. Hobsbawm-a, knjigu većeg formata sa gusto ispisanih 500 stranica teksta pa nisam u 'kondiciji' da pažljivo pročitam taj post ni komentare. Zbog toga sam i jedno i drugo kopirao u Word i spremio u direktorij Blogerske refleksije, pa kad nađem vremena pročitat ću i ovu skraćenu varijantu "Doba ekstema". Tako mi se nekako čini na prvi pogled.

    avatar

    20.04.2016. (17:38)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @FreshCrap, neartikuliran si. ispostavio si jezivo nepismen komentar sa direktnim odrazom na njegovu suvislost.
    ali je točnije, što se mehanizma misaonih procesa tiče, da se u njegovoj ekstremnoj nepismenosti odražava jeziva nesuvislost (točnije jer valja imati na umu da uzročno-posljedična sprega ide u suprotnom smjeru. prva dolazi misao, tek potom njena artikulacija. pa je i traljava / katastrofalna izvedba samo ogledalo upravo takvog uma).
    @semper, možda nije 500 strana kao kod Hobsbawma, ali i nije daleko (jer preporučeni link (na diogenov tekst) sa svojim linkovima (na druge tekstove) koji se vrlo vjerojatno i dalje granaju na nove linkove (i nove tekstove) itekako - teži), pa bih rekla da ti se ne čini pogrešno (bar što se opsežnosti tiče) ;0)

    avatar

    21.04.2016. (00:04)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ako pokušavaš ostaviti dojam, a pokušavaš, uzalud ti je , kao što već Jednom rekoh, prozirna si, i sav taj silan trud kako bi prikrila svoju malicioznost je besmislen, najveća kazna ti je spoznaja o inferiornosti tvojih istomišljenika, a osim njih ionako nitko ne obraća pažnju na tebe, a ja se samo zabavljam, ili si možda pomislila da bi s tobom vodio nekakav suvisli razgovor , daj se saberi, zanimljiva si samo zbog duševnih boli koje proživljavaš, jer svijet nije skrojen prema tvom jednosmjernom umu.

    avatar

    21.04.2016. (00:52)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @FreshCrap, dakle veliš da nisi suvisao ne zato što nisi suvisao nego nisi suvisao zato što ti se neće sa mnom suvislim biti? aha, znači a) mogu računati na tvoju trajnu nesuvislost? b) niti zadnji komentar da ti se ne uzima suvislim?

    nema problema, no karakter tvojih upisa ni inače nije bio upitan, obzirom na količinu nebuloza koje redovito izgovaraš (ali lijepo od tebe da ih kao takve potvrđuješ):

    navodno najveća mi kazna spoznaja o inferiornosti mojih istomišljenika? FreshCrap, ta kakve si to lude gljive jeo? kakva kazna kakva inferiornost kakvih istomišljenika? o čemu ti? lol. ah, da, tako je, s tvoje strane ne trebam očekivati suvislost, a još manje argumente. jao kako me samo kažnjavaš, okrutniče! (birajući biti nesuvislim) :D zatim tvrdnja da nitko ne obraća pažnju na mene. biserno! i dvostruko nebulozno. prvo iz pozicije tvoga redikuloznog i neosnovanog uzimanja sebe kao glasnogovornika nekih drugih (nije ti prvi put da progovaraš iz pozicije množine, iz razloga koji je već viviseciran), i drugi put zbog promašene pretpostavke da me motivira interes masa (da me kojim slučajem popularnost i slava uistinu zanimaju - bavila bih se pjevanjem, glumom, turnejama ili nogometom, a sigurno ne blogiranjem). no nisam sigurna uvjeravaš li ti u tu tvrdnju mene ili svojom okupiranošću statistikom tj. činjenicom prati li me itko zapravo tješiš sebe (da nitko ne čita moje analize tvojih prosipanja)? nevažno mi u bilo kojem slučaju. zatim kvalifikacije o mojoj navodnoj malicioznosti, duševnim bolima, jednosmjernosti i ostale gluparije iz spektra jeftinog parapsihologiziranja koje nabacuješ isključivo iz osobne netrpeljivosti (a u nedostatku argumenata). ta istom si "utemeljenošću" mogao dodati i da cijepim morske krastavce, češkam stopala patagonijskih pingvina i poham borosane.

    FreshCrap, imperativ sabiranja isključivo je na tebi, lupetati (kao što redovito lupetaš) nije što i donositi validne argumente (kao što ih redovito ne donosiš).

    p.s. a ja tebi na to tvoje "kao što već Jednom" već tada rekoh da si - polovičan. jer jesam transparentno vivisecirala tvoju neargumentiranost. ali ne i uzaludno :0) i da bi uzaludnost bila izvjesna da je (moj) cilj bio postići tvoje razumijevanje ili tvoje odobravanje (to što se ostavljanja dojma tiče), no to nije slučaj. i da ne uzimaš u obzir da postoje razni motivi ulaganja truda, kao što je, među ostalima, recimo i zabavljenost (koju si ovdje kao frazu naprosto od mene prekopirao :0)), a ja se zabavila jesam, jer analizirati glupost u svim pojavnim oblicima i rastavljati je na proste faktore poseban mi je gušt. (a od tebe gluposti zaista ne manjka.)

    bu FreshCrap, link! :0)))

    avatar

    21.04.2016. (09:03)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ispadoh papak! Danas sam navratio na perin blog direktno i vidim nema tog posta. Onda pogledah u kopiju koju sam ubacio u lap i vidim: pa to je napisano 2014. godine. A ja tamo ostavio sličan komentar kao i kod tebe. :-))

    avatar

    21.04.2016. (15:59)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @semper, hoćeš reći da ti je diogenov tekst već drugu godinu na čekanju? au, pa ja bih svisnula od znatiželjnog nestrpljenja ;0) nema ti druge nego se što prije iskupiti! priprema, pozor, čitaj! ;0)

    avatar

    21.04.2016. (21:04)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ma ne, 'otkrio' sam ga jučer zahvaljujući tvom linku, ali nisam uočio da je napisan prije dvije godine.

    avatar

    21.04.2016. (21:23)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    aha, sad razumijem, krivo sam shvatila da si sličan komentar ostavio i tada, prije dvije godine, a nisam pošla provjeravati ga, niti kada si ga zapravo ostavio. u svakom slučaju, ne vjerujem da bi ti pero u tome zamjerilo išta, a kamoli dataciju komentara ;0)

    avatar

    21.04.2016. (22:53)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Pročitah post. I kao i uvijek kad čitam njegove tekstove imam problem zbog toga što slabo pamtim. Tekstovi su mu dugački, rečenice složene, a moj starački mozak ne zapamti ni tri rečenice nakon što sam ih pročitao.
    Posljedično: jako mi je teško obuhvatiti cjelovitost teksta
    .
    Koliko sam shvatio, tema posta je dobro poznata - i sam sam je nekoliko puta obrađivao ali u kratkoj formi - a ta se može sažeti u njegovoj paraboli: dijete kaže da je car gol i onda udri po djetetu jer nije pristojno reći da je car gol, pa makar je gol. A jadno dijete ne zna da to ne smije reći. Problem je kod pera - a bogami i kod tebe - da on zna da to ne samo da smije nego i treba reći. I onda nastaje - belaj.

    P.S. Zbog čitanja posta, danas nisam - jer čitam samo navečer - pročitao ni retka "Doba ekstema" :-)!

    avatar

    21.04.2016. (23:34)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    poprilično dobro si shvatio, staračkom mozgu uprkos ;0) riječ je o "ilustraciji određenog obrasca" (...) "izvitoperenog postavljanja" onih koji čin "razotkrivanja podvale" (izgovaranje činjenice da je car gol) proklamiraju kao ''osobno diskreditiranje'' izvora podvale. ukratko, o identificiranju jednog izrazito komunikacijsko i intelektualno prljavog poteza (skrivenog pod maskom, o ironije li, upravo Kulture Komunikacije).
    p.s. Hobsbawm bi, vjerujem, imao razumijevanja ;0)

    avatar

    22.04.2016. (22:11)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Viktor Ivančić: Sv. Leolov
    "To je problem samoga Saše Lekovića, odnosno njegove pozicije: je li, naime, ona autorska ili je institucionalna? Imamo li posla s osobom ili s rukovodnim tijelom jednog udruženja? Ako je posrijedi tijelo, gdje tražiti njegove poveznice – ili možda sličnosti? – s tijelom jednorukog mrtvaca koje je, zapakirano u staklenu vitrinu, bilo izloženo pred oltarom zagrebačke katedrale?"
    "Leković nema ama baš nikakvo pravo promovirati HND u etičko sudište, niti njegov Izvršni odbor prestrojiti u organ za detekciju heretičkih skretanja. Uz ostalo, unutar organizacije sličnim se rabotama već bavi nešto što je nazvano Vijećem časti, koje reagira na pritužbe zaprimljene u pisanoj formi, i koje se ne tako davno proslavilo osudom autora jedne antimilitarističke satirične pjesme za protudržavnu djelatnost, vrijeđanje javnoga morala i kršenje ‘Kodeksa časti hrvatskih novinara’, uvrštavajući na taj način domoljublje među obavezna novinarska načela. Lekoviću se ta presuda nije svidjela, te ju je nastojao nemušto neutralizirati, ali je sada – mimo svih formalnih ovlaštenja – uzurpirao slične sudačke ingerencije i čvrsto stao na branik pobožne Hrvatske. Stječe se dojam kako je, politički oportuno, jedva dočekao ‘talibane’ s nevjerničke strane, uz čiju pomoć će potvrditi svoju centrističku pravovjernost i iskazati poštovanje obrednim manipulacijama Katoličke crkve.
    Socijalna vještina se ne može poreći: upravo u okolnostima kada praktički kompletna medijska scena funkcionira kao uslužni ideološki pogon visokoga komesarijata većinske religije, prvo lice ceha izriče tvrdu osudu Indexova antiklerikalnog žara. Kao samostalni spisateljski subjekt, rekoh, Leković na to ima puno pravo – pogotovo ako je u sebi otkrio dar za baždarenje siline povreda ‘vjerskih osjećaja’ – no bilo bi pristojno da se opredijeli želi li ‘novinarske polemike’ voditi službeno pečatiranim saopćenjima ili autorskim tekstovima. Uz sadašnju strategiju – najprije batina, potom debata – njegova tobožnja skrb o toleranciji nije ništa drugo nego jeftina izlika za davanje doprinosa plemenskom uniformiranju."

    avatar

    22.04.2016. (22:17)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    ispravak završnog samoglasnika: izrazito komunikacijsko --> izrazito komunikacijski.

    avatar

    23.04.2016. (14:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...