Komentari

kakotikupus.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


 • kako_ti_kupus

  jebate, već su počeli kruzeri

  avatar

  09.04.2016. (12:47)    -   -   -   -  

 • čiovka

  A u Trogiru gužva priko mosta. :-)

  avatar

  09.04.2016. (13:04)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Grintanje je disciplina koja se razvila još u stari rimljana, čijim genetskim materijalom mi potomci Dioklecijana obilato raspolažemo.
  Počelo je s muvama koje su naše pretke uznemiravale, dok su i robovi ladili granama o palme, a robinje i ranile bobama grožđa, a posli se razvilo do neslućenih razmjera .

  Ovi drugi pripadnici Slavena šta nisu bili sposobni doć do mora, nego su ostali iza briga, pa se nisu zabavljali s rimljankama, to ne razumiju.

  avatar

  09.04.2016. (13:05)    -   -   -   -  

 • annaboni

  Neš ti brodića s kosookim

  avatar

  09.04.2016. (13:14)    -   -   -   -  

 • na_kauču

  Dobro si primetio to za mađare, oni zaista misle da svi ostali govore mađarski :)
  A grintanje ti u mnogo čemu zavisi kakvu si imao noć, vidi se to i ujutru po blogo-grintanju :)

  avatar

  09.04.2016. (13:21)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  - ae, priko lita čiovljani iznajme apartmane strancima i odu u postanare prije mosta :)))
  - dašta da ne mogu razumit. kako će razumit kad se svako lito idu čvrčat na plažu ka čvarci umisto da lipo sidnu u ladovinu.
  - ebate anne ovi kosooki su sa' postali zimski gosti, ka se probudin mislin da sam upa na Tianmen.
  - hehe, noć je bila dobra :-P

  avatar

  09.04.2016. (13:43)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Dada Batinić:
  Talijani te uvik pitaju govoriš li engleski, ali tvoj odgovor, ma kakav bio, ne razume jer engleski ne pričaju. Rečenica "Spik ingliš?" u njih se prenosi s koljena na koljeno i za nju su svi čuli. Vuču se po kući ka slina po maramici i uvik in svašta triba, obično ono što u sebe doma nemaju. Svi sve pitaju uglas i isprid tebe se posvade prije negoli odgovoriš. Kad odu, taj apartman više ne moreš nikome iznajmit jer ga triba piturat, deratizirat, a najbolje-spalit! Fale ti cijevi od vode, fali ti pepeljara...fali ti i živaca da o Talijanima uopće pišeš.
  Bosanci, meni najmiliji gosti, uvik u autu dovedu makar osobu više negoli auto more primit. Kako priđu granicu, nije jasno. Čin parkiraju, ispadaju vanka s osmijehon, ko da nisu putovali 5, 6, 7, 8 sati po najvećoj vrućini. Puten, kažu, stali u Jablanicu, donili ti malo pečenoga, pa u Blagaj, donili ti urmašicu, a u Metkoviću kupili marmeladu od nektarina, mislili ponit kući, ali in se sviđaš pa ti dali i to. Grle te i ljube iako se prvi put vidite. Rezervirali su apartman na sedan dana, a lovu potrošili drugi dan ujutro. Nesritni i nikakvi spremaju se kući, povest će i rođaka nazad, trevili ga jutros na plaži, doša samo na dan. Kako su ti se uvukli pod kožu, daš in pet dana gratis. Rođaku također. Oni plaču od sriće, ti jecaš. Pitaju te šta ti je, ne znaš ni sam. Otad ste najboji prijateji pa zimi, dakako, ideš u njih. Više spize izideš u tih sedan dana negoli u sebe cilu godinu. Kad se vratiš doma oni te svako malo pitaju kako si, a ti njih samo kad in misliš doć u goste. Kad o njima pričaš svome društvu, spominješ ih ka čimavice koje ti liti navrnu pa ne moš zaradit, a kad oni svojima govore o tebi, svaki njiov prijatej misli kako si super pa te zafrendava na fejsbuku. Zaključiš da si ograničen dalmatinskin mentaliteton i gadiš se sam sebi u periodu od 1.10. do 1.6.
  Ako je Švabo reka da će doć u subotu u 10.00 more bit autocesta zatvorena zbog bure, more mu umrit mater, ali njega eto u 1000. Prema njima se ophodiš ka i oni prema tebi, službeno, ko da si doša u općinu sređivat papire. Gledate se malo ladno, malo s nerazumijevanjen, ti strepiš jel ti išta fali, a njima smeta i da ih pitaš kako su. Nakon toga ih više ne vidiš i ne čuješ. Pari da ih nema, ne troše ni vodu ni struju, jedino što svaki dan na konop obise novi šugaman. Ti poštuješ kućni red zbog njih, televiziju slušaš na 20, a ćaći zapritiš da ćeš ga ostavit u staračkome pojača li na 30. Mobitel ti ne zvoni nego drće, a taman i da si dobijo na lotu, prošapćeš jupi. Kad odu, daješ stan samo Amerikancima da se izbalansiraju energije.
  Amerikanci non-stop laprdaju i zvizneš na živce još na kolodvoru. Nijedne rečenice u njih nema bez najmanje dvi podštapalice i jasno ti je zašto naš čovik uspije u stranome svitu. Za Hrvatsku su prvi put čuli igrajući društvenu igru. Skupilo se njih šest pa jedan nabojo na zemljopisnoj karti di će društvo ove godine prije fakulteta. Prst mu zavatijo i susjedne zemlje no, za razliku od BiH i Srbije, Krejša je na moru. Za Neum isto nikad nisu čuli. U avionu su izguglali sve o našoj povijesti od stoljeća sedmog naovamo, vidili pošto su nan kurve i spiza i čude se da znamo šta je wi-fi. Potraš ih prije negoli ste došli do apartmana.
  Poljaci nisu sigurni je li Makarska grad u koji su naumili ić, niti znaju kako su do tebe došli. Pitaju te svašta, ne čuju ništa. Pitaju more li se na planinu i kad je najboje ić. Rečeš da je najboje prije sunca, nikako u podne, odu u podne. Rečeš da je dućan pedeset metara livo, odu desno do izlaza iz grada. Pitaju te di je nudistička plaža, neće se tamo kupat nego da ne bi zabunon na nju nabasali. Uputiš ih nistrmo, javna plaža in je 5 minuta od kuće. Kad se vrate, pokazuju ti slike koza i pripoznaš među kozama Andriju Bakujina koji živi u Velikome brdu, deset kilometara odavde. Svaki put kad ih pogledaš glupavo se smješkaju i u sebi misliš da su tribali odsjest u kakvome centru za skrb. Porazbijaju ti pola inventara, optuže te da in prpaš po stvarima jer ne mogu nać svoj otvarač za konzerve. Zaštopaju perilicu za suđe jer teču skupa sa manistron gurnu unutra. Kad odu, malo razmišljaš o Hitleru.
  Englezima je sve ekselent, osin šta prezirno komentiraju ono što vide i dotaknu. Srdela je odlična, ali zar nemate fish and chips? S mladima je lakše, čuli su za Dubrovnik i Zrće pa in objasniš da si ti između. Odma će sutra tamo ili vamo, zavisno od autobusnih linija. Moraš in sve naplatit unaprid jer loču, padnu s balkona istu večer i naredne dane provedu u bolnici. Odeš jednon u posjet, poneseš kilo limuna i litar soka, Englez je još u komi, vratiš sve doma. Potrošio si, ali nije ti žaj.
  Australci ti plate deset dana, ali kako prvu večer svrate u pivnicu tako ih narednih devet dana više ne vidiš. Dođu doma tek deseti dan, u istoj majci i istin gaćama u kojima su ih vidio i prvi dan. Panično traže pasoš, kasne na avion. Ljube ti i grle mater, itaju se na susidu s kojon ne govoriš, vidili je da zaliva isprid kuće. D

  avatar

  09.04.2016. (14:35)    -   -   -   -  

 • samo za vranju

  Zbog tvog grintanja izgoriše mi keksi.

  avatar

  09.04.2016. (16:49)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  - lastavice ovo san već čita, da, to je to, razrađena vještina grintanja :)))
  - aj mela nemoj žugat, poist će se :-P

  avatar

  10.04.2016. (13:12)    -   -   -   -  

 • Zvonka

  a ko bi tebe trpija vako grintavog ! ;-P

  avatar

  10.04.2016. (14:26)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  eto nađe se i tkavih tko to ne vidi kao manu nego kao zabavu :-P

  avatar

  10.04.2016. (14:38)    -   -   -   -  

 • Zvonka

  kad ja grintam, zakonitom nije zabavno :-P

  avatar

  10.04.2016. (14:57)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  biće žugaš ka i moja :)))))))
  lipo san napisa da je osnova ista al da se grintanje odnosi na široke mase :-PPP

  avatar

  10.04.2016. (15:04)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Ma što grintaš?? Obožavala sam jutarnje, podnevne i večernje vježbe...razgovor sa strancima svake vrste.
  Špikaju oni mene, špikam ja njih, zadovoljno konstantujemo da nam je špika nepoznata,
  i nastavimo odlično se sporazumjevati mahanjem ruku.
  Nezgodno samo kad je gužva, može ti neko otfrkariti nos,
  ili razbiti očale ako je diskusija preburna:))

  avatar

  13.04.2016. (07:15)    -   -   -   -  

 • zen zi

  Ma Pajdo bi to sve doveja u red :-)
  kakvi redikul, meštar od grintanja

  avatar

  14.04.2016. (17:05)    -   -   -   -  

 • dnevnikJR

  Ufff..nekad sam baš grintava...dođe to dobro ponekad ko ispušni ventil:-))

  avatar

  14.04.2016. (21:34)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...