Kažu, da su najbolji trogirski rafioli - Doduše, ja ih nikad nisam radila, ali sam dobila pun tanjur od Trogirke " s korjenom" na poklon...... Postoje i makarski recept, možda ga znaš?
05.04.2016. (21:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja ih zovem jastučići (imam i kalupiće za njih pa ih je lakše napraviti, i uredniji su tako), i isto ih radim s mašću jer su onda prhkiji, ali ih baš ne jedem, jer mi iz nekog razloga želudac loše reagira na mast. Ali ih zato tata "uništava" :D U nadjev ne stavljam cijelo jaje nego samo istučeni bjelanjak. Najčešće s orasima.
Vidiš, nisam ih dugo pekla, baš bih i mogla ovih dana.
05.04.2016. (22:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zen zi, traju. Za duži put spakujem po danima nekoliko i nakon 10 dana, ako su još preživjeli, skoro su kao prvog dana. Ne osuše se i ne pokvare se. Savršeni zalogaj za put. Sin ih je jeo još sedmog dana, a poslije ih više nije bilo :(
06.04.2016. (05:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Treba se znati za njih, nisan EL DIABLO! U Makarskoj se ne računaš kao domaćica ako ne znaš napraviti rafiole. To je prvi ispit! Ovo je prilagođen recept za putovanja, a glavni okus i miris daju bademi i limun.
06.04.2016. (07:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
u slast :)
05.04.2016. (21:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
annaboni
Kažu, da su najbolji trogirski rafioli - Doduše, ja ih nikad nisam radila, ali sam dobila pun tanjur od Trogirke " s korjenom" na poklon......
Postoje i makarski recept, možda ga znaš?
05.04.2016. (21:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Slatko li je ljubiti tajno ;)
P.S.
Šalim se, i bez tajne, ljubiti je slatko, dapače.
05.04.2016. (21:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Rado bih probala te trogirske.Nadam se da ću već ovo ljeto imati priliku, Lastavice sigurna sam da su i tvoji fini :)
05.04.2016. (21:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Ja ih zovem jastučići (imam i kalupiće za njih pa ih je lakše napraviti, i uredniji su tako), i isto ih radim s mašću jer su onda prhkiji, ali ih baš ne jedem, jer mi iz nekog razloga želudac loše reagira na mast.
Ali ih zato tata "uništava" :D
U nadjev ne stavljam cijelo jaje nego samo istučeni bjelanjak. Najčešće s orasima.
Vidiš, nisam ih dugo pekla, baš bih i mogla ovih dana.
05.04.2016. (22:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
Spremao ih i peko ne bi, ali jeo, e to je nešto posve drugo :-)!
05.04.2016. (22:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
primamljivo djeluje
05.04.2016. (23:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
samo za vranju
Srećom upravo sam pojela jogrt, al kad bolje razmislim stao bi i taj tvoj kolač.
06.04.2016. (00:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zen zi
i traju tako dugo, bez hladnjaka?
06.04.2016. (00:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
DOMENICO, da znaš da jeste!
06.04.2016. (05:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ovo je makarski recept, annaboni, sa malim izmjenama za
putovanja. Original je samo za stol.
06.04.2016. (05:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;), nije zdravo puno
slatkog, slažem se, ali tu i tamo...
06.04.2016. (05:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Gurmanka, dok ne probaš, ne znaš.
06.04.2016. (05:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ima puno varijacija, V, i svaka je sigurno ukusna.
Probaj te tvoje.
06.04.2016. (05:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Semper contra, jednom, možda ćete jesti moje rafiole, supruga i ti.
06.04.2016. (05:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Još bolje je kad jedeš, NF. Japanci su tražili recept od mog sina,
što dalje reći?
06.04.2016. (05:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Stao bi, ne bi bilo puno, samo za franju.
06.04.2016. (05:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Zen zi, traju. Za duži put spakujem po danima nekoliko i nakon 10
dana, ako su još preživjeli, skoro su kao prvog dana. Ne osuše se
i ne pokvare se. Savršeni zalogaj za put. Sin ih je jeo još sedmog
dana, a poslije ih više nije bilo :(
06.04.2016. (05:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dobro jutro draga @Lastavica hvana receptu... zamišljala sam rafiole sa skrivenim porukama ... nadjev je sigurno ljubavna
poruka osjetilu okusa... :)
06.04.2016. (06:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dinaja, ovi su prilagođeni nošenju na put, poruka je unutra:
putuj sretno i ukusno, neka ti bude lijepo!
06.04.2016. (06:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Bas su popularni ovih dana :)) zahvaljujuci tebi ! :))
06.04.2016. (07:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Treba se znati za njih, nisan EL DIABLO! U Makarskoj se
ne računaš kao domaćica ako ne znaš napraviti rafiole.
To je prvi ispit!
Ovo je prilagođen recept za putovanja, a glavni okus i miris
daju bademi i limun.
06.04.2016. (07:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
Iz tvojih ustiju u božje uši :-)!
06.04.2016. (13:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
S dragim i normalnim ljudima sve je moguće, semper contra.
06.04.2016. (14:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
double-trouble
@Lastavice: puno ti hvala na receptu, isprintala sam...
javiti ću kako je ispalo... i upalo u tibicu :-)
06.04.2016. (16:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...