Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • annaboni

    E, moj Marineeeee
    Pozivamo hrvatsku vladu da zamijeni Hasanbegovića osobom koja odgovara mjestu ministra kulture i koja će tome mjestu donijeti čast i prestiž" C/P

    PS: Hrvati, ime naroda vel'kim slovom

    avatar

    07.02.2016. (15:34)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Annaboni
    Hvala na podsjećanju na "veliko slovo" u vezi nas HRVATA !
    Nažalost - umanjilo nam sadržaj !

    avatar

    07.02.2016. (17:20)    -   -   -   -  

  • annaboni

    ..morala sam te malo "ubosti"

    avatar

    07.02.2016. (19:49)    -   -   -   -  

  • Bule

    Osobno se s Hasanbegovićem ne slažem (čitajući njegove izjave).
    Međutim, ako taj čovjek nije niti jednim svojim djelom ili izjavom prekršio hrvatske zakone, onda nemamo šta pričati o njegovoj smjeni.
    Jer vjerojatno je otprilike isti broj onih koji ga napadaju i onih koji ga brane.
    U demokraciji je i konzervatizam skroz legitiman stav.
    I zašto ljudi misle da je avangarda jedini način izražavanja u umjetnosti ili kulturi općenito. Može to biti bilo šta pod uvjetom da nije u suprotnosti sa zakonima istinski demokratske države.

    avatar

    10.02.2016. (13:35)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @annaboni
    Neka, neka...
    Gracias !

    avatar

    10.02.2016. (16:00)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule
    Po meni Hasanbeg,,nije pitanje konzervatizma ili liberalizma nego pitanje nekompetencije i znanstvenog "neugleda"...O njegovim tezama da i ne govorim. Nijedan konzervativac iz CDU-a i engleskih konzervativaca ne veliča naciste a on veliča naxcističlog imama SS Handžae divizije, smatra da Jasenovac ne zaskužuje državno pokrovitelsjstvo i dane nabrajam dalje - i sve to poreduglednih istaknutih znanstvenika i kulturnjaka članova HDZ-a (kojih tamo ima i to ne mal broj !)
    Ima ih čak i u Splitu u HDZ-a....a da ne spominjem ministarstvo branitelja pored živog generala Krstičebvića i mnogih drugih (što se njega tiče i Ministarstvo obrane !) itd
    Ma gdje ga nađoše brate...!
    Ospod kamena ?

    avatar

    10.02.2016. (16:05)    -   -   -   -  

  • zg

    @bule
    ne mora on kršiti zakone pored svega što je izrekao. iako, pitanje je, kad bi sve njegove izjave i rečenice provjerile, ne bi stavio ruku u vatru da ga nije prekršio. previše flertuje sa fašizmom i pitanje je što je takav lik u stanju napraviti ako dođe u mogućnost. mislim da je prekontraverzan.
    ne sviđaju mi se novo nastala vremena. pumpanje nacionalizma, prikriveno se radi na podjelama (puno žešćim nego do sada), domoljubi su u prednosti pred stručnošću..........ne bu dobro.

    avatar

    10.02.2016. (17:13)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @zg
    Nakon najnovijih otkrića o tome gdje je i što je pisao "naš" ministar kulture nema više nikakve sumnje da je on uvjereni sljedbenik ideja koje su teško ili nikako spojive s bilo kojom civiliziranom zemljom koja se smatra demokratskom, Kompletna suvremena civilizacija se bazira na vrijednostima koje stoje nasuprot onim vrijednostima koje je propagirao, hvalio i klanjao im se ovaj zaista neprobavljiv ministar. U niti jednoj europskoj zemlji teško da bi mogao biti išta više od anonimnog mračnjaka kojem su u srcu oni koji su bili na drugoj strani od strane sila pobjednica Drugog svjetskog rata,
    Ne znam što je gore : Veličanje Handžae SS divizije ili ustaša !?
    Opet se pitam : Ma di su ga samo iskopali ?
    Nije lako nač ovakav ljudski "materijal" !

    avatar

    10.02.2016. (22:17)    -   -   -   -  

  • Bule

    @zg Veličanje totalitarnih i zločinačkih režima je i po hrvatskim zakonima kazneno djelo. Dovoljan razlog da se predsjednik vlade takvima zahvali na usluzi. Pod uvjetom da je zaista i bilo tako.
    Propitkivanje uloge pojedinaca u povijesnim zbivanjima od strane povjesničara ili umjetnika je po meni skroz legitimno, ali veličanje dokazanih zločinaca i njihovih političkih uređenja i tvorevina ne smije biti spojivo s ijednim ministrom ili umjetnošću.

    avatar

    11.02.2016. (14:24)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marine. Ministar mi je skroz antipatičan i moram priznati bezvezan tip, međutim nisam sklon tome da ga se pokopa sve dok se ne utvrde činjenice o njegovom veličanju ustaštva i nacizma.
    Isto kao šta HDZ ne bi smio stavljati veto na izbor predsjednika saborskog odbora za sigurnost (Ostojić) jer je to u isključivoj domeni oporbe, tako se ni opozicija ne bi smjela petljati u odluke vladajućih vezano za izbor ministara. Njihov pravo jer su dobili izbore.
    Jer ovdje se, koliko mogu primijetiti, radi o progonu čovjeka, koji možda i nema nikakve osobne veze s ustaškim režimom, osim šta se profesionlno bavi tim periodom hrvatske povijesti i sukladno povijesnim izvorima prokomentira određene događaje i osobe.
    Jer strašno mi ide na živce ovaj isforsirani sukob fašizma i antifašizma u Hrvatskoj kojeg u prvi plan guraju političari (uključujući i one iz SDP-a), vjerojatno da bi još jednom pokušali sakriti svoju nesposobnost da išta dobroga i pametnoga naprave u ovoj državi.
    Međutim pročitana su knjiga i nitko ih normalan ne zarezuje ni 2%.

    avatar

    11.02.2016. (14:40)    -   -   -   -  

  • Bule

    Mislim Marine, Baldasar je javno izrazio podršku NDH-aziji pa nikome ništa.
    SDP mora šutjeti kad je u pitanju ustaštvo sve dok se ne riješi takvih smradova u svojim redovima.
    Zato Marine psssssst.

    avatar

    11.02.2016. (14:44)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    Bule
    O Handzarbegovicu sam reka sta mislim i nemam sto dodat tome
    Covik je iskreni simpatizer onih koji su izgubili Drugi svjetski rat i bidnoga su sad natirali da laze sta misli o ustasama
    Sram ih bilo !
    Baldasar inace ne samo da nokada nista pozitivno nije reka o NDH nego je javno reka da je SMATRA ZLOCINACKOM TVOREVINOM
    Istina je da je ka gradonacelnik posla cvice na sponek palim HOS- ovcima i da je to bilo 10.04
    U to vrime smo i ja i on i Milanovic skupa sidili u velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Splitu a na spomenik je otisla dekegacija Grada i stavila vijenac
    Spomenut je dignut na osnovu odluke proslog Gradskog vijeca sta nije upitno
    Najupitniji je datum a ne njegov odnos prema NDH
    TU JE ON JASAN
    Volio ga netko ili ne volio ovo je istina
    "Ustasa" je posta tek kad je zatrazio Milanovicevu ostavku

    avatar

    11.02.2016. (16:08)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marine. Baldasarovo ustašovanje nema veze s Milanovićem. Ustvari ima jer je sramotno bilo od Milanovića šta nije reagirao na Baldasarevo valjanje gluposti na ustaškoj proslavi gdje su glavni vinovnici, uz Baldasara, bili sljedbenici ustaštva i poklonici ustaškog koljača i stratega. Baldasar se savršeno uklopio u to društvo i njihovo znakovlje od čega se svakom poštenom čovjeku i antifašisti rigalo.
    Hoćete reći da to nije tako bilo.
    S ustašijom se ne pregovara niti razgovara. Već se samo čeka da krepaju.

    avatar

    11.02.2016. (20:21)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule
    Poštujem svako mišljenje i pravo na različito mišljenje.....ali ka šta sam već i javno kazao ne može se ni s onima za koje tvrdiš da su kriminalci, ustašoidi i najcrnji desničari - potpisati sporazum o koaliciji a sve bez odobrenja najviših stranačkih t8jela koja su donijeli upravo suprotbe zaključke i stavove.
    Baldasar se koristi sada u jednom sasvim drugom (a najmanje idejnom ) sučeljavanju u stranci i to je isto "za rigat" jer su ga isti oni koji ga sad ko najžešći idejni čistunci pljuje samo koji misec ranije ( za isti događaj ) branili i opravdavali. To nam samo govori kako to uopče nije sada bitno iako se time javno maše i lamata. Za mene je problem kad dr. Milat ne može na stranalkom skupu slobodno govorit jer se to desilo PRVI PUT U POVIJESTI POSTOJANJA SDP-a. To govorim ko čovjek koji je u njemu od njegovog "prvog daha". Najbitnije je da se socijaldemokracija dokaze na SOCIJALNOM i DEMOKRATSKOM planu i to prije svega u svojim redovima pa tako i u drustvu. Ne može se koketirati s ekonomskim neoliberalizmom i pjevati o socijaldemokraciji. Ne može se autoritarno vladati strankom uz "skužu" kako si izabran demokratskom metodom jedan čovjek. jedan glas. Ne može se toletirati stvaranje "stranačkog plemstva" i stvaranje stmosfere dodvorništva kao poželjne amosfere za unutarstaranačku promociju i "napredovanje". Ne može se bit na ljevici a jasno se ne odredit prema svijetu rada i onih koji žive od njega nasuprot svijeta Kapitala i onih koji žive od njega. Oko tih se stvari vodi prava bitka a virujte mi - sve je ostalo dekor koji služi za uveseljavanje naroda - jer ćemo doć na razinu šta su i kad su pivali Kotromanovuć i Matić ili Mesić ( svi su oinače - smatram moji prijatelji) što nas neće nigdje dovesti. Ja osobne ne sumnjam u niti čiju antifašističku čvrstu poziciiju unutar SDP-a (bez obzira na "strane") a za Hanđarbegovića znam da je ćovik iskreni protivnih onih koji smatraju NDH zločinačkom tvorevinom - što je Baldasar sto puta ponovio (zadnji put sinoć na TV Mržei di je bija gost uru vrimena ). Ali nema prevelikog smisla kontreštavat se oko toga jer se radi o stvarima koji bi neki od nae napravli sasvim drugačije a neki ne bi i koji misle da je to neoprostiv gaf. Ja zaista ne sumnjam u idejnu orijentaciju Baldasara dobro ga poznavajući - a šta sam ja proživija u nekim vrimenima radi svoje političke, antifašističke, lijeve orijentacije bolje da iu ne spominjem. Zato nema nikakvog shvatljivg razloga zašto bih ja opravdavao bilo čije ustašovanje pa ma o komu se radilo - jer kad su se rušili partizanski spomenici onda sam ja i još neki na tim razvalinama držao presice i osuđivao luđake koji to rade. Naravno da oni to nikada nisu zaboravili - niti sam ja zaboravio tko su oni...ali to zaista nema veze s ovim. Sve mi se više čini kako se u svijetu naše domače politike ovakva vrsta ideološkog sukoba potpiruje radi sasvim "trečih razloga" a ne radi obranne antifašizma ili proustaštva.....Prije se radi o političkom vegetiranju na valovima sukoba jer neki ne mogu politički egzistirat bez proizvodnje neprijatelja pa ma kako se oni zvali. Ovdje ne mislim na "obične ljude" nego na "vrhunske političare" koji su "vrhunski" samo po svojim pozicijama ali ne i po svojim kvalitetama. Bez iskopavanja ratnih sjekira oni bi bili i mrtvi pa zato stalno i proizvode situacije rata - samo što u ratovima češće ginu obični vojnici nego generali. To smo valjda već odavna naučili !

    avatar

    12.02.2016. (19:40)    -   -   -   -  

  • Mirče

    Evo ovako,moj komentar koji je izbrisan je glasio :

    Ja ne poklanjam pažnju ni Papi i ni Patrijarhu.Idem u Crkvu po želji i znadem komu se molim.A što se politike u Hrvatskoj tiče,kad bi nestali crveni kmeri,sve bi išlo na bolje.Nisam baš siguran u redoslijed riječi ali nisam daleko od napisanog...

    Ako smatraš da te zdravim čini pišući ovakve postove a oni su pljuvanje po hrvatsko dostojanstvu,mogu ti reći da sam zadovoljniji kad pišem ovako kako u mom postu i vidiš.Ti imaš sriću što je blog.hr vlasništvo onih koji Hrvatskoj nisu naklonjeni i zato si otvorio širom usta.Moj osobni portal ( naziv portala )koji nema veze sa hrvatskim blogom,su prijavili kao SPAM.Pa i moje ime,prezime i nadimak,samo zato jer sam pisao domoljubno.Eto,pokušaj napisati ovo Mir e,( na ono Mir dodaj četvrto slovo abecede) i pokušaj negdje poslati pa ako uspiješ,javi mi.Da li si pročitao odgovor Kolinde Grabar Kitarović drugu Miloradu Pupovcu?Ja jesam i Kolinda je u pravu a ti Pupovca i ovdje braniš.

    avatar

    14.02.2016. (12:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...