Komentari

aniram.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • FreshCaYg

    Brutalno dobro

    avatar

    27.01.2016. (13:52)    -   -   -   -  

  • odmak

    Izgleda da si i ti pokupila cinizam od Mužjakova prijatelja. Ali, kužiš ti stvari. To su ti naši bajni intelektualci. I intelektualke oko njih.

    avatar

    27.01.2016. (16:06)    -   -   -   -  

  • EP

    Odlično! Upravo zato što intelektualci i nisu zainteresirani za aktivnu politiku osim u domeni filozofije i filozofiranja na temu, oni drugi, koji se furaju na intelektualce, njima je politika super i oni je sprovode. I dok je tako, ježi ga, sprovoda će biti.

    avatar

    27.01.2016. (16:46)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Vidim gore da moguće interpretacije posta - dijelila ih i sama autorica ili ne - poantu razabiru u nekoj vrsti oduševljene kritike ili malog podsmijeha na račun ''bajnih intelektualaca'', kao izgleda ljudske tipologije derivirane iz opisanog primjerka.
    Nije baš dorečeno što se točno spočitava. Pretpostavit ću: valjda da bi intelektualna formatiranost i vjerodostojnost ''bajnih intelektualaca'' bila nekako kompromitirana ili diskvalificirana u ovisnosti o nekoj od navedenih okolnosti kojima je praćena (recimo, da privlači ''pičiće'' ili da je prakticirana iz ovog ili onog stana u ovom ili onom vlasništvu).
    Ali diskvalificirana time - kako točno? Kojom linijom optužnice? Kao salonska? Isprazna? Folerska? Kao iz nečistih ili nedostojnih pobuda?
    To bi, međutim, u bilo kojoj od permutacija, bilo vrlo glupo. Sasvim primitivna razina izvođenja, oblik ad hominema. Pošto mjera nečijeg formata može biti jedino sama supstanca onoga što i kako govori i radi (ad rem), a ne lokacija na kojoj govori ili stupanj u kojem se na ono što govori lijepe ''pičići'' (uključujući stupanj u kojem to lijepljenje eventualno i prigrljuje).
    Ili se možda misli da bi bilo čega spornoga u samim činjenicama da netko tko je nešto pročitao i rekao ima naslijeđen djedov stan, ili da postoje neki ''pičići'' koji mu se lijepe, ili da je razmjerno aktivan na društvenim mrežama, uključujući ranu upisanost u registar izdajnika, ili da nema stalni posao nego radi honorarno, ili neki peti podatak? Sve bi to bilo samo još gluplje i prijesnije.
    Stoga u dobroj vjeri isključujem mogućnost da je tko od nazočnih mogao biti čak takav pacer. Ali što im je onda bilo na duši? Evo, to je moje pitanje za sarkastike i spočitavače u ovome: da mi otkriju svoju logiku koju ne uspijevam dokučiti. Uistinu, što ih dovodi, kakav silogizam, do zaključka po kojem primjerak iz posta zavređuje ironično dezavuiranje kao ''bajan intelektualac'' ili neki drugi oblik dezavuiranosti?

    avatar

    28.01.2016. (11:09)    -   -   -   -  

  • neukrotivacarolija

    svida mi se, samo bih nadodala da osim ove dvije vrste ljudi, moja podjela ide na one koji su uhljebi alias talsaju i one koji to nisu! hrabri uglavnom ne talasaju, a uhljebi su ti tzv intelektualci..barem u mojoj viziji svega :)

    avatar

    28.01.2016. (16:01)    -   -   -   -  

  • iskreno plava

    Moje ti je iskustvo da ti ekstra cinični intelektualci uglavnom talasaju, manje hebu... Smaranje. Zato su cinični!

    avatar

    28.01.2016. (20:33)    -   -   -   -  

  • NF

    uglavnom dolaze na ovim prostorima, ali preskaču takve kao tog kojem eto zavidim jer ne mora raditi, za pičiće manje više. ak se sjetim svratim ujutro pročitati perin komentar, ne da mi se sad razbuđivati.

    avatar

    28.01.2016. (22:30)    -   -   -   -  

  • bromberg

    Osobno imam gotovo obrnut pogled na intelektualizam, a opet nekako srodan ovom kod tebe iznesenom. Po mom sudu, intelektualizam je jedan od najugodnijih i najpametnijih odgovora na pitanje "sto raditi izmedju orgija?" :)

    avatar

    28.01.2016. (22:32)    -   -   -   -  

  • odmak

    pero u šaci,
    svega tu ima pomalo. Nekako m se čini da smo Ani ram i ja mislile na istu vrst intelektualaca. Ne znam zašto si se ti zakačio za ovo.
    Dugo sam u tim krugovima i kužim kakav su mamac za pičiće. Jest često mi je isprazno i folerski, a dabome i salonski. Uglavnom hvataju kao na udici svijesno i nesvjesno.
    O njima i govorimo. Druga je stvar oni pravi. Ispitujući, radišni. uronjeni u materiju.
    Ne razbacuj se. Veći si intelektualac kad govoriš 'svojim riječima'.
    Pa bajni su, eto!

    avatar

    28.01.2016. (23:29)    -   -   -   -  

  • NF

    Evo svratih ponovo, mislim da je Ani ram ponovo s pravom pokupila komplimente, jer majstorski piše, a nedorečenost je odlika majstor(ic)a minijatura, prva asocijacija mi je par relativno nepoznatih Kafkinih kratkih priča "Mala basna" ("Kleine Fabel", može se razmatrati i mogućnost drukčijeg prevoda iako su jednoznačno životinje u igri), "Predaj se" ("Gibs auf"), prve jutarnje asocijacije, stvari koje sam nekad obrađivao radeći u gimnaziji i za koje sam dobivao najrazličitije moguće interpretacije, od kojih se mali broj mogao jednostavno potpuno odbaciti kao besmislen.
    Moja zamjerka postu bi eventualno bila što je ova pjesma jako čestim citiranjem izgubila, čini mi se, dio naboja koji u sebi sadrži, al to je posve druga priča i ovdje nebitno.

    avatar

    29.01.2016. (07:25)    -   -   -   -  

  • cunnilingulatori

    još da se zaposli i počne trenirati, bilo bi nešto i od njega (i takvih). :)

    avatar

    29.01.2016. (12:22)    -   -   -   -  

  • neukrotivacarolija

    trenira yogu, bez brige

    avatar

    29.01.2016. (14:54)    -   -   -   -  

  • j.

    mislim da je dramski sukob jednostavno u implikaciji da svi muškarci, bez obzira na to koliko čega čitali, sve što rade - rade radi jednostavnijeg dolaska do One stvari...
    ona(j) tko ima jednoznačan odgovor na ovo pitanje, nek se javi:-)

    ili, nepristojnije receno, bi li zaključak posta smio biti da pjesma s početka ima predgovor koji bi mogao glasiti otprilike ovako...

    "Po nikoga nisu dolazili
    jer nisu imali volje, dok su
    imali One kojima su odlazili"

    pozdrav:-)

    avatar

    29.01.2016. (15:48)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ovo intelektualno praćakanje u komentarima je urnebesno

    avatar

    29.01.2016. (17:35)    -   -   -   -  

  • neukrotivacarolija

    Super je ovo, drugima odlazili.
    Nevjerojatno je to kak ti intelektualci mogu pobrat lovorike na klišejima jer kupuju ljude tim folerskim stihom koji im bace ko udicu, a skvadra se na to lovi... Jadno nekak, iskreno

    avatar

    29.01.2016. (23:48)    -   -   -   -  

  • sewen

    Šta ti je svit.....

    avatar

    30.01.2016. (06:36)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Odmak, vidim da se i dalje ne razumijemo.

    ''profilu mnogih intelektualaca koji aktivno sudjeluju u pokazivanju svojeg intelekta u prostoj nadi da će se neki pičići priljepiti'' (Ani Ram)
    ''Dugo sam u tim krugovima i kužim kakav su mamac za pičiće. Jest često mi je isprazno i folerski, a dabome i salonski. Uglavnom hvataju kao na udici svijesno i nesvjesno.'' (Odmak)

    Moje pitanje je sljedeće: ako već konstatiramo činjenicu da netko raspolaže takvim i takvim intelektom, kojega se valjda moralo i izgradti da bi ga se moglo pokazati, dakle da se ima što pokazati, a nije nešto prazno i bez supstance - na koju foru onda idemo izvlačiti da mora biti taj intelekt jest prazan i bez supstance samo zato što se u nusproduktu pičići lijepe (ili se vlasnik intelekta lijepljenju i nada ili ga i potiče, svejedno)?
    Dopuštam, može biti i onih za koje po karakteru samih stvari koje tip piše i govori uviđamo da je nešto folersko i bez supstance, na što pičići padaju kao na blef, ne uspijevajući prozreti. Da se radi samo o masci kojoj zavaravanje pičića i je jedini smisao. Ali primijetimo: onda to nismo uvidjeli po lijepljećim pičićima nego po stvari samoj (ad rem)! Po onome što mu izlazi iz usta.
    To je i ono jedino što govorim od starta. Hajde da sudimo iz intelekta po njemu, a ne po tome lijepe li se pičići ili ne i ako da, je li to s predumišljajem ili čisto iz nebranjenja prerevno. Pičići i količina, odnosno intenzitet njihovog lijepljenja, su irelevantni kao premisa za ovu konkluziju. Suditi po njima je li neki intelekt isprazan, folerski i salonski je silly, ispod nivoa, kriva i nedostojna metoda.

    avatar

    30.01.2016. (21:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...