Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • jelen

  Po zimi mi se češće dogodi da se dovedem u početni stadij dehidracije nego ljeti! Recimo u nedjelju me hvatala glavobolja. Nemam potrebu piti, a znojim se jako :-P Zato sad uvodim kao pravilo osim termosice s čajem još nekakvu dodatnu flašu pijače. Kad sam bio mlađi bio je običaj zimi da se nosi sok od borovnice u tetrapaku, možda ću obnoviti tu tradiciju.

  Brzi ste, nabrijani, vidi se to po vremenu i kilometraži!

  Drago mi je zbog psa planinara. Jednom sam usred ljeta čuo kako teško diše psić kratke njuške (mops čini mi se) kao da hrče, ne na planini nego se šetao tu nedaleko po sajmu s gazdom. Stvarno ljudi su uzgojili neke pasmine koje su predodređene za probleme.

  avatar

  22.01.2016. (23:30)    -   -   -   -  

 • j.

  prva je slika izvrsno uspjela pokupiti sve ono dobro što mi u asocijacijama Sljeme predstavlja: mir, ljepotu, tajanstvenost, borbu s pustošenjem i pohlepom bljedolikih, bijeg iz i bijeg u, natjecanje sa samim sobom i okolinom... neću se uopće dotikavlati nekakvih brzina, kilometraža, satnica, samo ću joć reći: Brestovac pod jedan; a pod dva - sjeverna strana (Petsto stuba, Srnec...)
  :) pozdrav

  avatar

  23.01.2016. (15:59)    -   -   -   -  

 • jelen

  Da prokomentiram i promjenu blogopodloge. Dakle definitivno si odlučio voditi planin(ar)ski blog :-)) Sad putnik namjernik koji naiđe ovdje odmah zna gdje je!

  avatar

  23.01.2016. (17:08)    -   -   -   -  

 • jelen

  Apropo vreća za spavanac: bolje ne kupuj ako si našao doma vreće starije proizvodnje. Barem dok ne isprobaš te vojničke. Novo, a jeftino je sinonim za škart, al opet sve zavisi o potrebama. Za ljetno spavanje bude ti sigurno ok kakva god da je vreća u pitanju, a za spavanje na temperaturi ispod nule u šatoru bez grijanja, za to već treba nešto ozbiljnije ako jednog dana želiš to probati. Pogledaj da li imaju te vojničke vreće kakve etikete s naznačenom temperaturom "udobnosti". Treba pisati raspon u kojem je u vreći ugodno toplo kao da si u doma u krevetu i drugi podatak- najniža temperatura do koje bez posljedica smrzotina, ozeblina itd. možeš preživjeti u njoj.
  Recimo moja vreća za spavanje je zimska (ali uopće nije preteška, normalna je i za ljetnu uporabu) raspon "udobnosti" je od +8 do -4 a najniža temperatura preživljavanja je -22. Samo jednom sam doživio da mi u njoj je bilo hladno, ne strašno hladno, ali dovoljno da ne mogu mirno spavati.

  avatar

  23.01.2016. (22:42)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Dobro prikazana šetnja po Medvednici sve do Sljemena, koliko vidim u dobrom tempu (obično se 300-400 m. visinske razlike ide 1 sat, u višem gorju i manje).

  avatar

  23.01.2016. (23:46)    -   -   -   -  

 • GP

  Za nekoga tko nije Zagrepčanac, kako kažeš, prilično si dobro "pogodio" rekreativnu turu.
  I pričica o "usputnjacima" je ležerna; svojim percepcijama pokazuješ da ste (bili) daleko od neke manijakalnosti. Dopada mi se.
  Makar imaš neki bijesni "GPS tracker; whatever" (ja ga imam samo "u glavi") čini mi se da ti je malo "prećero" s kalkuliranim utroškom kalorija.
  Znam, sve je to "Rule of thumb", ali svejedno!
  I... zašto si objavio dvije skoro jednake fotke tunelskog skloništa Vile Rebar... na uštrb možda još koje lijepe šumske?

  avatar

  24.01.2016. (18:35)    -   -   -   -  

 • jelen

  Pa u nedjelju možda bi mogao zakuriti s bajkom do Milengrada. Nadam se... teško je reći. Ako stignem pričekat ću malo gore kod gradine recimo oko 12, pol 1 pa se možda sretnemo, al daleko je još to, a imam već svašta u vidu za vikend... ne znam, ponekad se čudim kako je to moguće da se tako užasno teško organiziram u svjetovnim aferema ;-))

  avatar

  27.01.2016. (21:23)    -   -   -   -  

 • jelen

  Meni je također katastrofa kad je velika grupa. Četiri je nekak maksimum, a na najdužu turu Velebitom od Baških oštarija do Paklenice išlo nas je troje, četiri dana hoda 2011. g
  Ništ nađemo se nekom drugom prilikom na planini.

  avatar

  28.01.2016. (21:21)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...