Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • semper_contra

    Hvala ti na ovom osvrtu na intervju kojeg nisam mogao pročitati upravo zato što mi je prst stalno išao prema ustima. Sad znam o čemu je (oktroirani) Bandatar govorio a da bljuvotine nisam trebao čitati.

    avatar

    02.01.2016. (13:42)    -   -   -   -  

  • samohrana

    Nisam čula za Eagletona, pa ću si zabilježiti kao još jednu knjižicu u nizu za čitanje, no drago mi je da sam sinoć uspjela uletjeti barem na pola ČELOVEKA S BULVARA KAPUCINOV / A MAN FROM BOULEVARD DES CAPUCINES, 1987., Sovjetski Savez, Alle Surikove. Dakle, i to treba odgledati od početka... Ne spominjem ga bezveze u ovom kontekstu, no vjerojatno bi me odbio opis pod najavom : komedija, mjuzikl, romantika pod kojim se vidi na portalu moj tv. Intervjue s političarima više ne doživljavam jer mi nemaju ništa novoga za reći...

    avatar

    02.01.2016. (13:58)    -   -   -   -  

  • zadovoljeni

    Mirko, pazi metak! - uzvikne Debeli Pero.
    Hvala Slavko. - promeškolji se Strai Prdonja.
    I oba ostanu zadovoljena.
    Ih, što ti je sreća. :P

    avatar

    02.01.2016. (15:32)    -   -   -   -  

  • antun

    Kao i obično. jadno!
    Tko gubi, ima se pravo ljutiti! A omalovažavanje drugih i drugačijih pokazuje stvarnu sliku pojedinca koji to čini.

    avatar

    02.01.2016. (15:54)    -   -   -   -  

  • andriano01

    Nevjerojatna količina primitivizma, pokvarenjaštva, zlobe, smrada, čemeri i jada... ipak je još previše ovakvih poluLJUDI za poštenog čovjeka...no, idemo dalje...a guske neka lutaju u svom neznanju...

    avatar

    02.01.2016. (17:01)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Sve si rekao, za plašiti djecu.. Groteska od države, oktroiranog premijera, ali i tipa ponašanja kojeg predstavljeni predstavlja. Da mi je netko prije koji tjedan rekao da će tako završiti, rekla bih da ipak pretjeruje... No čini se da granice kod ovog tipa političkih karikatura ipak ne postoje.

    avatar

    02.01.2016. (21:19)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    SEMPER - neke koristi i od mene
    SAMOHRANA - jel to da ne spominješ bezveze u ovom kontekstu znači kako čovo s bulevara ima nečega zajedničkog s tipom Bane?
    ZADOVOLJENI - čisti orgazam, jelda
    STEFANIO - ''nevjerojatna količina primitivizma, pokvarenjaštva, zlobe, smrada, čemera i jada'': drago mi je da si znao ispravno prepoznati o čemu govori post ;)
    AMA GI - uzet će koricu kruha distopijskoj fikciji

    avatar

    03.01.2016. (11:39)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    TUNA - Sjećam te se, ti si bio među zvijezdama moga posta od prije godinu dana: Nijanse lijevog spektra. Drago mi je vidjeti kako si i dalje zapeo u nemoći da razlučuješ između recimo pozicije s koje ja dolazim i one koja bi bila na gubitničkoj strani za bilo kojih od recentnih izbora. Kognitivni kapaciteti kakve time pokazuješ najbolja su antireklama za politike koje podržavaš.

    avatar

    03.01.2016. (11:44)    -   -   -   -  

  • samohrana

    Zapravo, da bih ti mogla odgovoriti morala bih pogledati cijeli film jer u tih zadnjih 20-ak minuta nisam uspjela utvrditi neke slične identitete, no ono što je meni u mojoj glavi poveznica, više je samo okružje koje se ciklički ponavlja; naime, gospodin koji je doveo film (Charlieja Chaplina) u to selo Divljeg zapada, zove se First... A zatim se pred kraj pojavljuje Mr. Second, nakon što su se svi urotili (jasno da svećenik, vlasnik saloona, predivna dugokosa plavuša i drugi arhetipski likovi imaju svoju ulogu :-)) protiv filmova Mr Firsta i njega samoga, dok Mr. Second koji na celuloidnoj vrpci donosi sasvim "nove" zabranjene sadržaje (najgora stvar u onom prvom bilo je da je žena dala muškom da ju poljubi :-)), a ti novi su nešto što bi otprilike odgovaralo današnjim reality showovima i inim trećerazrednim sadržajima. Sjetilo me to kako je Crkva u Hrvata tražila pravog 'muža' da vodi Hrvatsku i sad smo ga izgleda našli...Ostaje vidjeti hoće li on biti Mr. First ili Mr. Second... Ma, daskratim, sve je tako ukrivo izlicitirano i najavljivano, baš kao i film, a poruka mu je ipak dublja od same kritike američkog Divljeg zapada, nešto na tragu 'Idiokracije', ali ipak slojevitije za one koji i inače znaju zapažati... Osobno bih rekla da je Bane zapravo prije neki Mr. First, Mr. Second, Mr. Third, you name it...(dakle, da, taj prividni mainstream ili, ako nije stvarno takav, tko god da je takav izbor sugerirao). Žena koja je prije Tarantina na filmu tako dobro upotrijebila, ovaj puta (redne) brojeve, za razliku od boja u 'Reservoire Dogs'. Mislim da smo na tako nešto i spali... Ne samo mi u RH, nego globalno...Dobra vijest je da je Charlie Chalplin ipak već ušao u povijest... Kao i obično, gađaš točno tamo kamo se fake mainstreamovci ne usude ni pogledati... Idem se sad praviti da idem čistiti snijeg...

    avatar

    03.01.2016. (18:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...