ajajjajaaaaaaaj! sad si me posramila, moram se pokrit s fertunom prek glave. taman sam na pasja kola iskritizirala one koji se prče kojekakvim foto-stripovima nakuhavanja... i onda naletim na ovakve kerefeke i oblizeke...njamiiiiii!
a kaj se tiče takvih egzemplara, mislim da ih ima svaka familija. bah. no, sva sreća da postoje i oni bez dlake na jeziku.
28.10.2015. (23:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"Francuz" s nutellom :D...ja volim njegovu "pizza" verziju.
Inače, može i špek i meso, ali danas sam glumila svoju omiljenu vege - ulogu; na kocke narezani kuhani krumpir, sjeckane sušene rajčice, sol, papar, pečeni češnjak, peršin i maslinovo ulje. Kao "prilog" - miješana salata :D
Poslije sam se samo blaženo smješkala:))
29.10.2015. (00:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hahahahaha! takvi su mi najdraži, a podjebavanje istih, na finjaka, e, to mi je tek. dobar tek! kuhanje je za mene bilo kreativno, i strast i slast, kad nisam imala ovako puno obaveza, i kad kuham samo za sebe i svoju odabranu ekipu, a, inače mi je ogromna tlaka postalo samo ići u dućan, di te svi trkaju onim kolicima/košarama, laktare se za trule krumpire i deset dana premišljaju ispred salamoreznice. stoga sam ga drage volje prepustila svom stručnjaku, koji mi zasere kuhinju, al bare nemam brige oko toga kome je preslano, kome prežilavo, a ko to opće ne voli. a, onda, kad mi se jedu jetrica ili pohani kruh, odem mami, pa, ak imam sreće, uživam sama u miru.
29.10.2015. (03:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čitam i smješkam se, zamišljam te za tim stolom, smješkam se, vidim kako nonšalantno podhebavaš, i onda prasnem u smijeh - "složiti u kaštrolu (jebo vas protvan)" - isto to mi se desilo, isto. U slovenskim dijalektima su obadvije te riječi - i tako sam naučila po tom primorskom reći - k'struola, dok je moja baka u drugom djelu Slovenije govorila - protvanj. A kod druge babe je bila slična problematika iste riječi sa lašćerom, škrovadom i tepsijom. Dok san se dokopala do pravilnih izraza, u oba jezika pekač, dobro san išta naučila i skuvat :-))) Dok su žene stoljećima kuhale, one su bile obične kuharice šljakerice, a otkad su počeli kuhati muškarci, e to je posve druga priča, oni su sad Šef i Master šef, a kuhanje je od svakodnevice, postala umjetnosti i na rubu znanosti.
29.10.2015. (10:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lipi moji, sad bi ja sa vama blebetala ali kuhinja me zove :))) Kaštrola i gotovo. Padela, šparhet, paljak, pirun, pladanj. Tako je mene baba naučila i samo to priznam :))) @pjaceta, ovo "na eubu znanosti" me oborilo s nogu, pravi opis muškog motanja po kuhinji :)))))
29.10.2015. (18:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pa svaka ti čast na trpezi...klanjam ti se. mene je mama (nadam se da plava teta ne čita) kuhačom tjerala da od malih nogu kuham..pa mi je pomalo i dosadilo. ne znam sad točno koliko kulinarskog staža imam, ali ja bi rado u mirovinu već...
29.10.2015. (22:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čitam ja,, čitam, nette, samo kaj je doma moja mutti kuhala, a ja delala sve ostalo, a tak se nastavilo i dalje u mojoj familili, samo kaj sam preuzela još ik uhanje. pa, daklem, uz gletanje, popravljanje vešmašine, pegle, autića, bicikla, bajcanje, nošenje sanduka, montiranje ormara i stolova, namještanje brave etc., mama me opskrbila najkvalitetnijim kuharskim priručnicima, od one mire vučetić do karapandže, starog narodnog kuhara, kuharice građanske žene, pa koješta drugo. i znam puno toga napraviti, djeca su mi zdrava i jaka, ne fali ni vitamina ni minerala ni ičesa, samo mi je muka stajat uz šparhet, miješat i tak gubit vrijeme. sva sreća da imam duju suđmašinca, he, he. inače, moji klinci vole i čušpajze i špinate i sve ostalo, već odavno ne kuham na lonce nego na vešlonce. tako da razvbijem ovu zabludu koja se okolo širi: ne da ne znam kuhat, nego itekako dobro kuham, no to mi nije neki gušt raditi. a mora se jesti dobro i kvalitetno svaki dan.ne volim ni heklat ni štrikat ni goblene ni tak te stvari. hja kaj, ima nas različitih, kaj ne. ah, volim si zapopevat kad je dobro društvo.
29.10.2015. (22:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja volim kuhati, nije mi to ona dosadna kućanska obaveza nego baš volim to raditi. kuhala sam i dok sam par mjeseci sama bila ovdje, prije nego su dečki stigli. sve one slike sa bijelim pladnjem sa crvenim crtama su iz mog samačkog vremena. ako bi šti ostalo jela bi i drugi dan. dva tjedna sam jela u kantini i dopizdilo mi je. meso i umaci preslani, povrce bljutavo i dosadno, riza raskuhana i bez okusa. i onda sam se primila kuhače samo za sebe. a posebni izazov mi je kuhati za veću ekipu. jebu me jedino križa nekada od stajanja ali kuhanje kao takvo mi je hobi i zabava. inače, na tabletu uvijek imam ostataka hrane jer ga imam u kuhinji dok kuham. oduvijek sam mogla raditi par stvari odjednom, pa tako kuham i komentiram po blogovima na primjer :))
30.10.2015. (00:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
ajajjajaaaaaaaj! sad si me posramila, moram se pokrit s fertunom prek glave.
taman sam na pasja kola iskritizirala one koji se prče kojekakvim foto-stripovima nakuhavanja... i onda naletim na ovakve kerefeke i oblizeke...njamiiiiii!
a kaj se tiče takvih egzemplara, mislim da ih ima svaka familija. bah. no, sva sreća da postoje i oni bez dlake na jeziku.
28.10.2015. (23:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
prije spavanja.... ja bi iz svakog pijata po malo :))))
28.10.2015. (23:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
"Francuz" s nutellom :D...ja volim njegovu "pizza" verziju.
Inače, može i špek i meso, ali danas sam glumila svoju omiljenu vege - ulogu; na kocke narezani kuhani krumpir, sjeckane sušene rajčice, sol, papar, pečeni češnjak, peršin i maslinovo ulje.
Kao "prilog" - miješana salata :D
Poslije sam se samo blaženo smješkala:))
29.10.2015. (00:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogomoljac
Thimyan?
Jel bio na tečaju kod ovog? ;))
Ili kod ovih?
29.10.2015. (03:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogomoljac
Bemti thipke, piše se po germanski Thymian :))
29.10.2015. (03:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
durica
hahahahaha!
takvi su mi najdraži, a podjebavanje istih, na finjaka, e, to mi je tek.
dobar tek!
kuhanje je za mene bilo kreativno, i strast i slast, kad nisam imala ovako puno obaveza, i kad kuham samo za sebe i svoju odabranu ekipu, a, inače mi je ogromna tlaka postalo samo ići u dućan, di te svi trkaju onim kolicima/košarama, laktare se za trule krumpire i deset dana premišljaju ispred salamoreznice. stoga sam ga drage volje prepustila svom stručnjaku, koji mi zasere kuhinju, al bare nemam brige oko toga kome je preslano, kome prežilavo, a ko to opće ne voli.
a, onda, kad mi se jedu jetrica ili pohani kruh, odem mami, pa, ak imam sreće, uživam sama u miru.
29.10.2015. (03:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
ja bi rekla ... tepsija :-)
29.10.2015. (09:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
Zvonka... u mene škrovada :)
29.10.2015. (10:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pjaceta
čitam i smješkam se, zamišljam te za tim stolom, smješkam se, vidim kako nonšalantno podhebavaš, i onda prasnem u smijeh - "složiti u kaštrolu (jebo vas protvan)" - isto to mi se desilo, isto. U slovenskim dijalektima su obadvije te riječi - i tako sam naučila po tom primorskom reći - k'struola, dok je moja baka u drugom djelu Slovenije govorila - protvanj. A kod druge babe je bila slična problematika iste riječi sa lašćerom, škrovadom i tepsijom. Dok san se dokopala do pravilnih izraza, u oba jezika pekač, dobro san išta naučila i skuvat :-)))
Dok su žene stoljećima kuhale, one su bile obične kuharice šljakerice, a otkad su počeli kuhati muškarci, e to je posve druga priča, oni su sad Šef i Master šef, a kuhanje je od svakodnevice, postala umjetnosti i na rubu znanosti.
29.10.2015. (10:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kojotica
Lipi moji, sad bi ja sa vama blebetala ali kuhinja me zove :)))
Kaštrola i gotovo. Padela, šparhet, paljak, pirun, pladanj. Tako je mene baba naučila i samo to priznam :)))
@pjaceta, ovo "na eubu znanosti" me oborilo s nogu, pravi opis muškog motanja po kuhinji :)))))
29.10.2015. (18:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marionetta
pa svaka ti čast na trpezi...klanjam ti se.
mene je mama (nadam se da plava teta ne čita) kuhačom tjerala da od malih nogu kuham..pa mi je pomalo i dosadilo. ne znam sad točno koliko kulinarskog staža imam, ali ja bi rado u mirovinu već...
29.10.2015. (22:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
čitam ja,, čitam, nette, samo kaj je doma moja mutti kuhala, a ja delala sve ostalo, a tak se nastavilo i dalje u mojoj familili, samo kaj sam preuzela još ik uhanje. pa, daklem, uz gletanje, popravljanje vešmašine, pegle, autića, bicikla, bajcanje, nošenje sanduka, montiranje ormara i stolova, namještanje brave etc., mama me opskrbila najkvalitetnijim kuharskim priručnicima, od one mire vučetić do karapandže, starog narodnog kuhara, kuharice građanske žene, pa koješta drugo. i znam puno toga napraviti, djeca su mi zdrava i jaka, ne fali ni vitamina ni minerala ni ičesa, samo mi je muka stajat uz šparhet, miješat i tak gubit vrijeme. sva sreća da imam duju suđmašinca, he, he. inače, moji klinci vole i čušpajze i špinate i sve ostalo, već odavno ne kuham na lonce nego na vešlonce. tako da razvbijem ovu zabludu koja se okolo širi: ne da ne znam kuhat, nego itekako dobro kuham, no to mi nije neki gušt raditi. a mora se jesti dobro i kvalitetno svaki dan.ne volim ni heklat ni štrikat ni goblene ni tak te stvari. hja kaj, ima nas različitih, kaj ne.
ah, volim si zapopevat kad je dobro društvo.
29.10.2015. (22:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kojotica
ja volim kuhati, nije mi to ona dosadna kućanska obaveza nego baš volim to raditi. kuhala sam i dok sam par mjeseci sama bila ovdje, prije nego su dečki stigli. sve one slike sa bijelim pladnjem sa crvenim crtama su iz mog samačkog vremena. ako bi šti ostalo jela bi i drugi dan. dva tjedna sam jela u kantini i dopizdilo mi je. meso i umaci preslani, povrce bljutavo i dosadno, riza raskuhana i bez okusa. i onda sam se primila kuhače samo za sebe. a posebni izazov mi je kuhati za veću ekipu. jebu me jedino križa nekada od stajanja ali kuhanje kao takvo mi je hobi i zabava. inače, na tabletu uvijek imam ostataka hrane jer ga imam u kuhinji dok kuham. oduvijek sam mogla raditi par stvari odjednom, pa tako kuham i komentiram po blogovima na primjer :))
30.10.2015. (00:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...