Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Vrtlog_

    ja

    avatar

    19.10.2015. (17:55)    -   -   -   -  

  • lion queen

    ajmo polako. nisam imala vremena pročitat sve što si napisao, znači da moraš skratit postove, na pola barem, da te možemo pročitat i mi stariji. ili bar povećaj font, da lakše preletimo po tekstu.. to je uvodno...
    a sad ono najvažnije... ti si jedno drago i pametno, iskreno i obrazovano stvorenje i ne zaslužuješ to samopotcjenjivanje... nipošto.. najprije moraš sam sebe staviti na to mjesto, koje ti s punim pravom pripada, a koje vidim ja, ali izgleda ne i ti sam... dalje, moraš percipirati da su drugi ljudi ograničeni, da nemaju tvoj kvocijent inteligencije, pa su njihove reakcije takve kakve jesu, a čini ti se da su kontra tebe.. nisu.. to su samo obični mali ljudi, koji ne vide dalje od nosa.. njih ne možeš promijeniti, pa ih nemoj ni mijenjati, samo shvati da oni jesu takvi i da je to jednostavno tako. onda te neće ni boljeti kad kažu nešto što ti se ne sviđa, jer to nećeš shvatiti kao udar na sebe, već kao njihovu ograničenost... zatim, moraš se naučiti asertivno izražavati.. što znači "asertivno" to nismo naučili u osnovnoj ili stručnoj školi, ali to se izučava na pedagoškom faksu.. uguglaj i pokušaj se ponašati tako.. jednostavnim riječima rečeno, nemoj u sebi zadržavati ništa što želiš reći, ali to reci na lijep, pristojan i primjeren način. ako te netko zbog nečeg zeza, reci mu: nemoj mi se, molim te, obraćati na taj način, jer me to vrijeđa kao čovjeka, a ja znam da me ti ne želiš uvrijediti!
    to bi otprilike bilo to..
    znaš, ovaj život je dolina suza i svi ponešto trpimo, pa nemamo vremena zagledati se drugom Božjem stvorenju u oči. da imamo, bilo bi manje patnje na ovom svijetu.
    pusa.

    avatar

    19.10.2015. (21:45)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Itekako, Lion queen komentar ti je odličan, pusa i tebi. Glavni je problem ta asertivnost. Iman taj problem sa tin, da ljudima nešto kažen, teško mi pada strašno. Kažen ja na kraju al kažen nakon dugog i mukocrpnog mučenja samog sebe. U ovom slučaju moran reć toj cimerici i prijateljici mi šta mi smeta što mi strašno teško pada. Valjda jer se bojin da ću poremetit odnos iako zapravo, i samom mi je jasno da ga mogu samo poboljšat. A cura je super, nije cura glupa, što se nje tiče inteligentna je ne smatran se ništa pametnijin od nje, nego naprosto, ima mane ko i svaka druga osoba i na to triba ukazat. Nisan se ni ja prema drugima uvik ponaša kako triba, generalno dosta san loših stvari zna uradit. Al bude mi preteško to reć, valjda se bojin zapravo, bojin se te situacije da se pokaže to kao situacija koja je nemoguća za rješit. Odma mi u glavi situacija: Ja joj kažen šta mi smeta, opet se opustin i bude mi ok odnos, i ona ponovi te neke stvari koje mi smetaju. To bi mi bilo za izludit, al jebiga, moran ojačat, moran pobjedit te strahove inače nigdi neću prispit, i to misto koje mi pripada neću nikad moć zauzet dok se naprosto ne odlučin zauzet za se kad triba. Ma naučiću jebemu, al ubi me ovo neko ne znan, čekanje, odgađanje, skupljanje snage, kupovanje vrimena eto, ne znan kako da ovo nazoven. Vrime prolazi a stvari prolaze kraj mene zbog moje neodlučnosti i straha. Gledaću to rješit čim prije. Fala na čitanju i na podršci lavice. :D A za dužinu teksta... sorry al teško da mogu kraće. Ma ne moraš čitat čitav tekst, čitaj koliko ti se da. Bilo bi dobro povećat font doduše, to ću probat uradit.

    avatar

    21.10.2015. (17:29)    -   -   -   -  

  • lion queen

    A najvažnije ti je vježbati takvo ponašanje.. Kad to više puta ponoviš, naviknut ćeš se. Ja sam kao mlada imala užasnu tremu govoriti pred razredom, ili pred većom skupinom ljudi..kasnije mi se ukazala prilika držati predavanja drugima, prvi put je bilo najgore, a kasnije sve lakše i lakše.. danas to jako volim raditi.. baš volim :) sve se s vremenom sredi i bit će ti puno lakše kasnije, mnogi strahovi nestanu sami od sebe, poslije se samo začudiš kad se to dogodilo, jer ni ne primijetiš :) I nemoj zaboravit ono planinarsko pravilo, da se svaka uzbrdica, nizbrdica ili stijena može savladati koračić po koračić.. tako i svaka životna poteškoća.. ako ne možeš nešto na brzinu, možeš to mic po mic :)) samo ne odustaj i možeš okrenuti brda i doline. pozz

    avatar

    22.10.2015. (00:46)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Fala, tako će i bit, tako mora bit. I tebi pozdrav!

    avatar

    22.10.2015. (21:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...