Komentari

bloodeeleeshte.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Kasonja

    Znaju i salonski ljevičari štogod pametnog predložiti. :-)

    avatar

    07.09.2015. (11:59)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Evo, dodao sam i pasus da uzmemo paušal od zemalja EU za zadržavanje Sirijaca. Zakaj ne bi EU platila barem nekaj. I svi zadovoljni, i Sirijci i mi i EU.

    avatar

    07.09.2015. (12:29)    -   -   -   -  

  • Pjaceta

    Ovo ti je dobro, jako dobro!

    I istina je, puno zemlje je neobrađene, a svi kukaju nema posla. U mom dalmatinskom selu svi govore 'ne isplati se', a sigurna sam da bi netko educiran u tome našao veliku mogućnost za sebe i u konačnici za Hrvatsku.

    avatar

    08.09.2015. (08:46)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    glupost na naslovnici
    neuništiva je nauništiva
    danas je ovako
    sutra bit' će onako
    bez muda i bez uda
    ništa me ne iznenađuje
    čak i glupost na naslovnici
    iskreno žalim tvog nasljednika

    avatar

    08.09.2015. (08:51)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Ne moraš ga žaliti, već sada misli svojom glavom, a mislit će još i više u budućnosti... nisam od onih koji će na silu punit glavu djetetu vlastitim ideologijama i ukusima. S obzirom na gluposti na naslovnici, jedva čekam pamet koju će poroditi tvoj, vidim još friški i bez upisa, blog. Živio!

    avatar

    08.09.2015. (10:32)    -   -   -   -  

  • Eegor

    I sam kažeš malo utopijska, ali svakako zanimljiva ideja i izvediva uz osmišljen sustav. Jedini je problem da oni to ne žele.

    avatar

    08.09.2015. (10:34)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Nemre bit utopičnija, ali whatever. Ko hoće zemlju, a ima je u državnom vlasništvu na tisuće hektara, nek je dobije, skup s azilom. Ovo je najradišniji, najkulturniji i donedavno životno najsređeniji val izbjeglica ever (ponavljam, to nije crna subsaharska afrička sirotinja), pa tko hoće pod određenim pravilima - nek izvoli. Hrvatska je megaprazna na velikom svom dijelu. U budućnosti će to čak biti i veliki problem, na najužim dijelovima države prema "Republici Srpskoj" npr. nema skoro doslovce nikog. A neki znak aktivnosti i života na pulsometru možda bi i potaknuo sve druge da tamo okušaju živjeti.

    avatar

    08.09.2015. (10:57)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Nemetz, dala si kratak i razumljiv odgovor u nedostatku bilo kakvih racionalnih argumenata o vlastitim našvrljanim glupostima (a što si i sam u postu priznala pa ti se onako kršćamnski pola prašta).

    Proglašavaš se salonskom ljevičarkom. Tipično. Jesi li možda razmišljala umjesto škrabotine ponuditi dio svog krova na glavom recimo jednoj "izbjegličkoj" obitelji: dijete/djeca, majka, otac? Vjerovala ili ne ali po pozitivnim zakonskim propisima u Hrvatskoj to možeš.
    One koje nazivaš "izbjeglicama" je među onima koje danas proglašavaju "izbjeglicama" a koji se guraju u Europu (sa točno definiranim ciljem) je samo 5%. Svi ostali su mladi muškarci u naponu snage između 20 i 40 godina. Pametnom to nešto govori a budali nikada. ;)

    Zato evo ljedne male lekcije iz povijesti (koja se ponavlja). Ispred turske vojske i još ranije ispred arapskih konjanika u srednjem vijeku su išli isti takvi. Takvi koji su protjerani i prognani od onih koji su došli za njima. U ono vrijeme takvi su palili, pljačkali i silovali. Danas nema niti arapskih konjanika niti turske vojske nema ali ima "vilajeta" koji se isto tako šire kao prethodni u prijašnja vremena. Danas nema doslovnog silovanja lokalnog stanovništva kao u ta vremena ali zato ima "silovanja" na drugoj razini. Njih ne zanima nikakav izbjeglički azil. Njih zanima ono što njemci nazivaju "lebensraum". Za one koji razumiju to se zove sukob civilizacija. Oni koji ne razumiju trkeljaju svašta. Recimo kao ti.

    Naravno ponuditi krov nad glavom pravim izbjeglicama - ljudima sa obitelji (kojih ima i u takvoj nadolazećoj populaciji) - a ako ne to krov nad glavom i hranu a ono dati svoj vlastiti dobrovoljni prilog, tako nešto ni u snu ti ne pada na pamet. Ali zato ste jaki kad treba trkeljati na jeziku i tipkovnici.Jednako kao i drugima dijeliti savjete, samodopadno se razmahivati tuđim "kurcem", tuđim "novčanikom" i tuđim "sudbinama". tako nešto ti odgovara, dapače paše ti. Dospjevaš na naslovnice i sama sebe uvjeravaš kako si u vlastitoj gluposti pametna. Jadno.

    Još jednom izražavam žaljenje tvom dječaku što mu je majka tako glupa (a vrlo vjerojatno i otac jer inače ne bi bili zajedno). Znam da sam te time uvrijedio ali sam napisao istinu. A istina oslobađa ako prihvatiš šansu (za što znam da nečćeš).

    I kao što sam napisao, čim napišeš - izvališ veću glupost time ti šanse dosjpeti na naslovnicu rastu. Stara poznata priča.

    Čestitam ti na naslovnici. Ajd bok.

    P.S.
    Je li ti ikada na primjer palo na pamet da odeš u Liku i primiš se rada? Ne vjerujem. ;)

    avatar

    08.09.2015. (15:19)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    1. Muško sam, što si mogla ustanoviti makar i najpovršnijim čitanjem ovoga bloga, kad se već prihvaćaš ocjenjivanja osobnosti autora
    2. Kršćanski se NE prašta "POLA"
    3. Ne proglašavam se "salonskim ljevičarem" (gdje?), već sam napisao da bi drugi to MOGLI otpisati kao salonsko-kvaziljevičarenje, čitaj s razumijevanjem
    4. Možda bih i osobno (što nije uopće poanta upisa) ponudio krov nad glavom nekome u nevolji KAD bih imao neku vlastitu nekretninu kojom mogu upravljati osim malenog stana u kojem sam stisnuo vlastitu obitelj
    5. Iznenadi me stvarnim faktima, istraživanjima i činjenicama kako bi potkrijepila izjavu o tome kako je samo 5 % tih izbjeglica stvarnih izbjeglica, a oni koji su, kad već povlačiš banalne povijesne paralele o turskim osvajačima, silovani i paljeni (od IS-a) u cijeloj sadašnjoj priči jedino su stanovnici Sirije, o čemu postoje i stvarne činjenice i tisuće izvještaja
    6. Nije mi uopće cilj dospjeti na naslovnicu, na njoj sam bio već više desetaka puta i to me više ne pali, mogla si primjetiti da u svojoj "slijepoj ambiciji" i gladi za naslovnicama pišem začudo, tek par puta u godini
    7. ETIKETIRATI osobno i ad hominem GLUPIM (ne moje upise, već mene osobno) nekoga koga UOPĆE NE POZNAJEŠ, u niti jednoj sferi mojega života, vrlo je odvažan pothvat i ostavit ću te bez daljnjeg komentara u slavodobitnom uživanju, ako si barem tu satisfakciju izvukao-la iz tog pozicioniranja vlastite PAMETI spram drugih GLUPIH. Koju nije da neću s uživanjem pročitati kad nešto napišeš i na svojem blogu
    8. Ne znaš gdje, što i koliko radim, pa je vrlo hrabro spočitnuti mi da se primim RADA, a Liku ostavljam mnogobrojnim zagrebačkim Ličanima koji su je napustili, kao i svakome tko bi mogao, u nedostatku drugog rada, prihvatiti se iste. U tom smislu sam i napisao o mogućnosti da država zainteresiranima podijeli zapuštena zemljišta u svom vlasništvu, ne samo tamo, nego i bilo gdje. Pa tako i tim izbjeglicama
    9. Nije mi do svađe, pa da ne kvarimo dan, ako ćeš se dalje htjeti tek samo svađati i dijeliti von oben etikete, pokušaj onda ne odgovarati na ovom blogu, postoji vrlo valjana i demokratska ponuda drugih sadržaja na blog.hr i nadam se, u tvom životu.
    Živjela.

    avatar

    08.09.2015. (15:52)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    BTW, zanimljivo, ako je istina: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/srbi-sirijcima-nude-svoje-obnovljene -kuce-u-hrvatskoj-neki-samo-iznajmljuju-neki-poklanjaju-828087

    avatar

    08.09.2015. (16:07)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    "... iznenadi me stvarnim faktima, istraživanjima i činjenicama kako bi potkrijepila izjavu o ..."

    Pročitaj dobro što si gore napisala. Dakle, žensko si.
    Tražiš činjenice i istraživanja? Ti mora da radiš u nekoj provladinoj organizaciji. Zato evo prilike, sakupi činjenice i napravi istraživanja. MOžda ćeš tako dobiti novac iz nekog EU fonda.
    Inače dovoljno ti je pogledati filmove na youtoube. Recimo onaj doček izbjeglica u Beču i u Njemačkoj. Jedan vagon žena i djece a 12 vagona koje čine uglavnom ISIS-ovci. A filmova ima još. Pogledaj ih pa zaključuj.
    Prave izbjeglice nikada nisu nasilne kao ovi već su sretne da ih uopće netko želi primiti. Premlada si ali dovoljno ti je pitati izbjeglice iz Domovinskog rata.
    Što se ovih "izbjeglica" tiče, simptomatično je da nitko od njih, baš nitko od njih nije ništa molio već su svi do jednoga zahtjevali.
    I pročitaj si linkove na dnu pa poveži sve što si vidjela i pročitala. Toliko o (ne)vidljivom svjetkom ratu koji se događa pred očima sljepaca.
    Dakle, prvo se informiraj se pa onda piši.
    Kad bi bio zločest pitao bi te zašto na primjer nisi predložila da svima koji su u osljednje dvije godine iselili iz Hrvatske (mahom tvoja generacija, generacija bez perspektive - na žalost) a ima ih puno više od 100.000 se da zemlja u Lici i Slavoniji, država ih bespovratno kreditira sa recimo po 15.000 EUR pa neka rade i započnu svoj posao. Vjerujem da bi se veliki dio vratio i popravio demografsku strukturu države u kojoj građani odumiru.

    http://blog.vecernji.hr/ratko-martinovic/katarski-projekt-isil-nus pojava-ili-produkt-zapadnjackog-imperijalizma-7162

    http://www.dnevno.hr/vije sti/regija/djevojka-iz-sirije-odrzala-govor-tko-su-lazne-izbjeglice-je-li-o vo-istina-video-828354

    avatar

    08.09.2015. (17:16)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Bez zamjerke, jel ti dobro? "Iznenadi - kako bi potkrijepila", odnosi se na TEBE, jer nisam inicijalno znao kojeg si spola, s obzirom da na blogu nemaš nikakve upise. Tek kad sam onu papazjaniju od komentara podrobnije pročitao, shvaćam da si muško.
    Iako bi prije nego kreneš ad hoc suditi drugima i o drugima, trebao čitati i spoznati ono što ti je omogućeno, ti i dalje napamet bubaš osobno o meni kao da me znaš-koji ti je? Ne samo da griješiš oko spola, zanimanja, posla, nego i kako sam - mlad? Bez perspektive? I da ne znam ništa o Domovinskom ratu? Nemam namjeru podastirati anonimusima s neta svoje ratne spomenice i odlikovanja, jer nemam uopće namjeru dalje ulaziti u rasprave.
    Molim te da prihvatiš taj apel mirno i sa mrvom razuma.
    Pogotovo me ne zanimaju daljnje rasprave s govorima(?) nekakve cure(?) na mitingu u Srbiji(?), a s onim privatnim blogom se ionako uglavnom SLAŽEM, oko uzroka cijele histerije i pozadine zapadnjačkog "izvoza demokracije" u Siriju. A koje si ponudio umjesto činjenica i istraživanja.
    Tak da fakat ne znam s kim se ti svađaš i što ti je u glavi, no nemam stvarno ni volje ni namjere dalje saznavati. Ovo pročitano do sada mi je dovoljno jezovito za jedan dan.
    No, svejedno te pozdravljam, uz ponavljanje apela kako si samo jedan klik od odabira nekog drugog bloga, druge zabave ili teorije zavjere, što god ti odgovara više od ovog. Pozdrav!

    avatar

    08.09.2015. (18:30)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...imam ja utopičniju ideju, ukinut sve države, državljanstva i granice, i omogućit svim ljudima na planeti da se nesmetano kreću i nastanjuju gdje i kako žele...

    avatar

    08.09.2015. (18:33)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Eto, ima i utopičnijih ideja od moje.

    avatar

    08.09.2015. (18:42)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Ta "nekakva cura" je sirijka pa ćeš dozvoliti da ona ipak više zna o situaciji i pozadini situacije u svojoj zemlji nego što ti, zapravo neznajući ni o situaciji u svojoj zemlji znaš o njenoj. ;)
    A ja se vraćam svom prvom komentaru. :)

    avatar

    09.09.2015. (07:27)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Oči mi se pune ganućem, kad vidim tko je organizator tog mitinga: https://sh.wikipedia.org/wiki/Otačastveni_pokret_Obraz
    A glede te jedne cure (u čemu je ona kao pojedinac više u pravu tko su izbjeglice od samih stotina tisuća izbjeglica, također iz Sirije?), s kojom se začudo, također u mnogome slažem, i milijuni građana Hrvatske su glasači za najsumanutije političke opcije i očito su onda eksperti za Hrvatsku kao i ona za Siriju, i odlično "razumiju" stanje u nas, kad imamo već dugo takve Vlade i takve Vođe i kad nam je tako kako jest.
    Mir s tobom.

    avatar

    09.09.2015. (09:19)    -   -   -   -  

  • ličanin

    Utopijski prijedlog, nema što. Ali složio bi se sa čovjekom- totlani idiotizam. Nisi toliko glup koliko si ignorantan. Samo ignorantna osoba, ili dijete može izbaciti ovakvo s r anje. Pa šta će u lici, kuća nije dovoljna. Treba posao, da živi i jede, a toga nema ni za hrvate. Imamo i mi inžinjere, magistre, mahom na burzi. Zar možda misliš, da je sirijski magistar pametniji od hrvatskog? Čak i da je, misliš li da u ovoj postkomunističkoj zemlji, di se prosječna plaća statisitički "pumpa" prema sektoru koji ne privređiuje (državni sektor) ima posla za bolje i produktivnije?. Vidi se da su ti polupusmeni roditelji (većina hrvata) usadili neke ideje u glavu koje ne funkcioniraju zadnih 20 godina, tj zadnjih 200 godina u normalnom svijetu

    avatar

    09.09.2015. (10:24)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    I opet ad hominem uvreda, kako su mi roditelji polupismeni. Što vas navodi na takve komentare, koji su to motivi u ljudskom biću da se ide komentirati na otrovan način osoba o kojoj NIŠTA ne znaš, fakat mi nije jasno? Reci brate da mi je glup ili malouman prijedlog i pusti mi roditelje i majku na miru, o ičemu drugom osim konkretnog komentara na mom vlastitom blogu ili o meni - pojma nemaš. No, pustit ću to, mira radi...u neumrloj nadi kako će ljudi, točnije Hrvati, jednom shvatiti osnove elementarne pristojnosti u komunikaciji.
    Odlično je anonimno vrijeđati, jelda? Vrlo hrabro od vas. I baš pruža osjećaj sigurnosti i von oben uzvišenosti nad nečijom glupošću. No, ako imate tih potreba, upućujem vas da ih negdje drugdje zadovoljite.
    A što se same teme tiče - neka probaju, ako žele. Nisam za to da ih NA SILU useljavamo niti nudim genijalni recept, samo ideju. Kao što sam i rekao, uz određene uvjete koji su s tendencijom "snađi se, druže", zašto ne. Za prvu ruku to i jest banalno humanitarno pitanje, treba li nekome i nekoj obitelji miran krov nad glavom. U jeku najvećeg rata u Hrvatskoj skućavali smo stotine tisuća naših progranika i bosanskih, no questions asked i bez sadašnjeg histeriziranja... Evo gore i link kako i izbjegli Srbi nude svoje kuće, a praznih kuća svih nacionalnosti ima svugdje po Hrvatskoj, nije samo nužno Lika. Ovi su iz drugog okruženja, pritjerala ih je krajnja nužda, u nuždi možda klikeri bolje rade i spremnost za preuzimanje nekog rizika od prosječnog Hrvata je veća. Lika je npr. (bila) stočarski kraj, a demografija je između ostalog uzrokovala i raspad sistema. Znam za neke sadašnje, vrlo iznimno, jer ljudi tamo gotovo da nema, vrlo uspješne stočare iz Like. Ima raznih puteva. Tko se ne snađe, a slaba mu bude vajda od naše socijalne pomoći, ionako će gledat ići dalje na Zapad.
    NE mislim da sam smislio "genijalan" plan, ovo je bio i svojevrstan povod na puki komentar na nas same koliko smo zadnjih desetljeća minimalno ulagali napora za vlastiti boljitak i koliko se u samoj Hrvatskoj ide linijom manjeg otpora i svođenja na deklaratorne domoljube, humanitarce ili poštenjačine. A često radimo skroz suprotno.
    Whatever.

    avatar

    09.09.2015. (10:39)    -   -   -   -  

  • webgnjev

    Sva sreća da nemam polupusmene roditelje ko ličanin.

    avatar

    09.09.2015. (12:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...