meni se to čini izvrsno. baš si nešto mislim, ima onih miješanih žitarica što se skuhaju za 10 minuta, možda od njih samljeti brašno, pomiješati s mekinjama pa nešto ovakvo...
zbog čega ne gluten? zbog alergije na gluten ili?
01.08.2015. (13:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela, mogu se vrlo lako složiti s tobom da su Annabonine bolje, ali ako želim izbjeći brašno, nemam baš nekog izbora :-)))
Monali :-)))
DOMENICO, staviš puno sira, pa se mekinje i ne osjete :-)))
Annaboni, tek sam počela. nisam osjetljiva na gluten, ali se pokušavam rješiti gadnih migrena, a neki su ovako uspjeli. sve mi je bolje od gutanja onog otrova da spriječim napade. osim toga, ovo su neki novi okusi koji me jako vesele i zanimljivi su mi !
šašava mamica, napisala sam 20-25 minuta, ali ovisi o debljini. to ocijeniš sama. :-)
Pablon, manje je kažnjivo da si to spečeš :-P
Unusual suspect, a je, tako i novce skrivam, al mala ti je to korist ;-P
prozirnirni[/B], ništa, ako nisi intolerantan na njega :-)
lion queen, ne, ne zbog alergije, pročitaj "istine i laži o hrani". evo, već treći tjedan, kako se ovako hranim, nemam napade migrene. inače mi se to redovno događa svaki tjedan. osim toga, osjećam se jako dobro i imam puno više energije nego prije, a i nešto kila je otišlo :-)
01.08.2015. (17:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Draga Zvonka ne znam što se zbiva, pola svijeta je blogove pozatvaralo, a ostala polovica ne da komentirati. Zato eto mene k tebi.
Znaš predomislila sam se u vezi ovih kolača. Ako ostane samo ti u ponedjeljak donesi. Moram nadoknaditi ovaj kilogram koji sam čudom izgubila (nakon mukotrpnog plivanja mjesec i pol dana).
01.08.2015. (23:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Jesi li ti intolerantan na gluten?
Jeli tvoja dijeta sadrzi samo izbacivanje psenice iz jelovnika ili ima tu i vese od toga? Da bi ti pravo osjetila prave efekte prave dijete potrebno ti je najmanje 3 miseca ciscenja tijela. Mnogi samozvani dijetisti peru ljudima mozak s jednim ciljem, kako osigurati sebi cente za svakodnevni zivot, sa pretenzijom i na vise od toga. Malo skepticnosti kod upustanja u tudje filozofije ti nebi skodilo. Razno razne dijete su big biznis.
Ukoliko se usitinu zelis baviti zdravom prehranom mozda je makrobitotica nesto za tebe.
02.08.2015. (10:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
prozirni, nisam intolerantna na gluten. ono što sam primijetila je da nemam glavobolje kad ne jedem slatko ( u korizmi sam ga se odrekla ), pa sam malo proučila ovaj način prehrane i vidim da mi jako paše. po svemu. to nije dijeta. izbacila sam kruh, slatko, rižu, tjesteninu. osjećam se puno bolje i vitalnije. jedem puno manje, nemam potrebu za slatkim i ne osjećam glad. bit cijele priče je prestati jesti konzerviranu hranu, dakle, izbaciti one famozne E-ove koliko god je to moguće. znati ću ti reći nakon 2 - 3 mjeseca kako sve funkcionira. za sada sam zadovoljna, trebam se malo više posvetiti kuharenju, ali mi je i to zabavno. nije stvar u gubljenju kila, nego želja da migrene svedem na minimum, ili da ( čemu se nadam ) potpuno prestanu. vjeruj mi, lijekovi koje pijem obaraju konja. nakon jedne tablete nisam sposobna apsolutno ništa, osim leći i zaspati, i ne biti potpuno bistre glave sljedeća dva dana, a o štetnosti ne bih ni razmišljala. u ova tri tjedna glavobolje nema, pa očito nekog pozitivnog efekta ima. nakon mjesec ili dva namjeravam otići napraviti krvnu sliku, pa da vidim kako stvari stoje. makrobiotika me ne privlači. ja sam mesni tip. ;-)
02.08.2015. (11:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela, tko je zatvorio blog ? tko neda komentirati ? tu kod mene možeš što hoćeš :-))) ovo nisu kolači, ljube, to su slane grickalice ... ponedjeljak ? vidimo se ... ?
02.08.2015. (11:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Secer je otrov, ali je potreban svakodnevno za funkciju organizma, problem je da ga tvornice trpaju lopatama svugdje, gdje nemozes sanjati utrpali su tri lopate. problem je hrana koja sadrzi masnocu i cukar zajedno, ta kombinacija je ubitacna. A sva moderna hrana je upravo tako kombinirana, osobito kad kupujes smuvane kombinacije u supermarketu. Navescu jedan primjer, jogurt sa raznoim vocnim nadodacima uvijek ima 7 lopata cukra. Jos ljudima to smece debelo naplacuju. Ali da se nebi zavaravali, lopate cukra su svugdje natrpane, pa cak i u sve mesne proizvode, uklljucujuci i mljeveno meso iz supermarketa. U principu je dovoljno jesti onako kako su se nasi preci hranili, sto znaci kupi kupus, ribu, ribu, komad mesa, jedi meso od nedilje a ne svaki dan, jedi crni pravi kruh (sa mekinjama) a kolace samo na blagdane, znaci samo par puta godisnje. Treba u potpunosti bojkotirat industriju a pogotovo ono smece sta vam ovi odavde zele servirat tamo. Na svim tim produktima skuplja je etiketa i ambalaza od sadrzaja. Izbjegavati industrijko smece je dobro, to i ja radim, ali da nebi bili naivni treba nadodati zdrava prehrana u danasnje vrijeme vise ne postoji, u buducnosti ce je biti jos manje.
02.08.2015. (11:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dragi Sjedokosi, ja mislim da je bolje da ja ne idem u Zagreb jer ni ti ni ostali blogeri ne bi imali što prigristi; inače jedem kao vuk, a na putu tamanim sve odreda. Čak se i bunker otvara kad mi odozdola nešto zamiriše.
02.08.2015. (17:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gledajuć kako si ti vridnica, ja se danas u'vatila kuvancije i kolačarenja. Duša mi je na nos izašla, s obzirom da mi je klimatizacija propuv. Nisam radila ovaj tvoj, nego nešto orahasto-čokoladno, ali ću oprobat, volim novo:))
02.08.2015. (20:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi, kako planiram u zg na par dana, bojim se da od grickalica neće biti ništa ... a i strah me voditi Melu s takvim teretom ... ;-)))
Mela, obećavam da neću nositi niš jestivo, samo dođi. zamisli nas dvije kako tračamo u busu za nazad !? :-)))
Sjedokosi, dati ću sve od sebe da je nagovorim ! :-)
malo ti malo ja, ne znam što me spopalo, stalno mi se nešto kuha. na orahasto - čokoladno ne smijem ni pomisliti, odma mi se zamanta u glavi i zacrni prid očima ! :-)))
02.08.2015. (21:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela
Moja mama pravi kruh s mekinjama i meni to zapravo i nije baš po guštu. Probala bih ja rado tvoje, al one Annabonine bi sigurno pojela pola pleha.
31.07.2015. (21:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Monali
Njammmmmy
31.07.2015. (21:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
interesantno.... izgleda primamljivo... ko bi reka, od mekinja pa vako njami :)
31.07.2015. (22:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Sad malo manje pazim na gluten ( a trebala bih.....da znaš ) pa si dozvoljavam male odmake. Ti si ipak dosljedna!
31.07.2015. (22:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
šašava mamica
Vrijeme pečenja?
31.07.2015. (22:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zack
Ubit ću nekog za ovo... :D
01.08.2015. (01:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Unusual suspect
Sakrila si od same sebe? :D
Izgleda mljac mljac ;)
01.08.2015. (10:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Sta fali glutenu?
01.08.2015. (10:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
meni se to čini izvrsno. baš si nešto mislim, ima onih miješanih žitarica što se skuhaju za 10 minuta, možda od njih samljeti brašno, pomiješati s mekinjama pa nešto ovakvo...
zbog čega ne gluten? zbog alergije na gluten ili?
01.08.2015. (13:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
Mela, mogu se vrlo lako složiti s tobom da su Annabonine bolje, ali ako želim izbjeći brašno, nemam baš nekog izbora :-)))
Monali :-)))
DOMENICO, staviš puno sira, pa se mekinje i ne osjete :-)))
Annaboni, tek sam počela. nisam osjetljiva na gluten, ali se pokušavam rješiti gadnih migrena, a neki su ovako uspjeli. sve mi je bolje od gutanja onog otrova da spriječim napade. osim toga, ovo su neki novi okusi koji me jako vesele i zanimljivi su mi !
šašava mamica, napisala sam 20-25 minuta, ali ovisi o debljini. to ocijeniš sama. :-)
Pablon, manje je kažnjivo da si to spečeš :-P
Unusual suspect, a je, tako i novce skrivam, al mala ti je to korist ;-P
prozirnirni[/B], ništa, ako nisi intolerantan na njega :-)
lion queen, ne, ne zbog alergije, pročitaj "istine i laži o hrani". evo, već treći tjedan, kako se ovako hranim, nemam napade migrene. inače mi se to redovno događa svaki tjedan. osim toga, osjećam se jako dobro i imam puno više energije nego prije, a i nešto kila je otišlo :-)
01.08.2015. (17:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
polupani loncici
ono sto si sakrila.... jel jos sakriveno? ajmo napraviti kartu sa skrivenim blagom....
01.08.2015. (18:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
polupani lončići, ma vraga je sakriveno ! sve sam našla ! :-PPP
01.08.2015. (21:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela
Draga Zvonka ne znam što se zbiva, pola svijeta je blogove pozatvaralo, a ostala polovica ne da komentirati. Zato eto mene k tebi.
Znaš predomislila sam se u vezi ovih kolača. Ako ostane samo ti u ponedjeljak donesi. Moram nadoknaditi ovaj kilogram koji sam čudom izgubila (nakon mukotrpnog plivanja mjesec i pol dana).
01.08.2015. (23:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Jesi li ti intolerantan na gluten?
Jeli tvoja dijeta sadrzi samo izbacivanje psenice iz jelovnika ili ima tu i vese od toga?
Da bi ti pravo osjetila prave efekte prave dijete potrebno ti je najmanje 3 miseca ciscenja tijela.
Mnogi samozvani dijetisti peru ljudima mozak s jednim ciljem, kako osigurati sebi cente za svakodnevni zivot, sa pretenzijom i na vise od toga. Malo skepticnosti kod upustanja u tudje filozofije ti nebi skodilo.
Razno razne dijete su big biznis.
Ukoliko se usitinu zelis baviti zdravom prehranom mozda je makrobitotica nesto za tebe.
02.08.2015. (10:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
prozirni, nisam intolerantna na gluten. ono što sam primijetila je da nemam glavobolje kad ne jedem slatko ( u korizmi sam ga se odrekla ), pa sam malo proučila ovaj način prehrane i vidim da mi jako paše. po svemu. to nije dijeta. izbacila sam kruh, slatko, rižu, tjesteninu. osjećam se puno bolje i vitalnije. jedem puno manje, nemam potrebu za slatkim i ne osjećam glad. bit cijele priče je prestati jesti konzerviranu hranu, dakle, izbaciti one famozne E-ove koliko god je to moguće. znati ću ti reći nakon 2 - 3 mjeseca kako sve funkcionira. za sada sam zadovoljna, trebam se malo više posvetiti kuharenju, ali mi je i to zabavno. nije stvar u gubljenju kila, nego želja da migrene svedem na minimum, ili da ( čemu se nadam ) potpuno prestanu. vjeruj mi, lijekovi koje pijem obaraju konja. nakon jedne tablete nisam sposobna apsolutno ništa, osim leći i zaspati, i ne biti potpuno bistre glave sljedeća dva dana, a o štetnosti ne bih ni razmišljala. u ova tri tjedna glavobolje nema, pa očito nekog pozitivnog efekta ima. nakon mjesec ili dva namjeravam otići napraviti krvnu sliku, pa da vidim kako stvari stoje. makrobiotika me ne privlači. ja sam mesni tip. ;-)
02.08.2015. (11:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
Mela, tko je zatvorio blog ? tko neda komentirati ? tu kod mene možeš što hoćeš :-))) ovo nisu kolači, ljube, to su slane grickalice ...
ponedjeljak ? vidimo se ... ?
02.08.2015. (11:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vrlo prozirno
Secer je otrov, ali je potreban svakodnevno za funkciju organizma, problem je da ga tvornice trpaju lopatama svugdje, gdje nemozes sanjati utrpali su tri lopate. problem je hrana koja sadrzi masnocu i cukar zajedno, ta kombinacija je ubitacna. A sva moderna hrana je upravo tako kombinirana, osobito kad kupujes smuvane kombinacije u supermarketu. Navescu jedan primjer, jogurt sa raznoim vocnim nadodacima uvijek ima 7 lopata cukra. Jos ljudima to smece debelo naplacuju. Ali da se nebi zavaravali, lopate cukra su svugdje natrpane, pa cak i u sve mesne proizvode, uklljucujuci i mljeveno meso iz supermarketa.
U principu je dovoljno jesti onako kako su se nasi preci hranili, sto znaci kupi kupus, ribu, ribu, komad mesa, jedi meso od nedilje a ne svaki dan, jedi crni pravi kruh (sa mekinjama) a kolace samo na blagdane, znaci samo par puta godisnje. Treba u potpunosti bojkotirat industriju a pogotovo ono smece sta vam ovi odavde zele servirat tamo. Na svim tim produktima skuplja je etiketa i ambalaza od sadrzaja.
Izbjegavati industrijko smece je dobro, to i ja radim, ali da nebi bili naivni treba nadodati zdrava prehrana u danasnje vrijeme vise ne postoji, u buducnosti ce je biti jos manje.
02.08.2015. (11:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
prozirni, eto, to je to ! pa sad, ko preživi, pričati će :-)))))
02.08.2015. (12:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Plastik
A di si ih sakrila?
02.08.2015. (16:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
znaš kaj? Ovo ti je zadatak za promociju i povedi Melu da ti pomogne nositi i obje flaster na usta :) da stigne na destinaciju u cijelosti :)
02.08.2015. (16:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela
Dragi Sjedokosi, ja mislim da je bolje da ja ne idem u Zagreb jer ni ti ni ostali blogeri ne bi imali što prigristi; inače jedem kao vuk, a na putu tamanim sve odreda. Čak se i bunker otvara kad mi odozdola nešto zamiriše.
02.08.2015. (17:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
To ti dogovori sa Zvonkom, čekamo te.
02.08.2015. (20:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Gledajuć kako si ti vridnica, ja se danas u'vatila kuvancije
i kolačarenja. Duša mi je na nos izašla, s obzirom da mi
je klimatizacija propuv. Nisam radila ovaj tvoj, nego nešto
orahasto-čokoladno, ali ću oprobat, volim novo:))
02.08.2015. (20:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
Plastik, hehehe, pa to je tajna ! :-)))
Sjedokosi, kako planiram u zg na par dana, bojim se da od grickalica neće biti ništa ... a i strah me voditi Melu s takvim teretom ... ;-)))
Mela, obećavam da neću nositi niš jestivo, samo dođi. zamisli nas dvije kako tračamo u busu za nazad !? :-)))
Sjedokosi, dati ću sve od sebe da je nagovorim ! :-)
malo ti malo ja, ne znam što me spopalo, stalno mi se nešto kuha. na orahasto - čokoladno ne smijem ni pomisliti, odma mi se zamanta u glavi i zacrni prid očima ! :-)))
02.08.2015. (21:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
doša san te samo poljubit za laka noć .. i slatke snove :-*
02.08.2015. (22:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...