Pre nježan mi je okus sira, u odnosu sa okusom mlijeka. Jeo sam ga često, dimljeni mi je najbolji, a jeo sam i kombinaciju od Toma Gretića. Okrugla feta, vodoravno položena, omotana fetom pršuta, kao ograda i unutra punjenje ....suha marelica, skuhana u prošeku sa žlićicom meda. Ipak od svega najviše preferiram Švicarski fondue... sir gruyere, ementalera, Chardonnay, božanski okus.
23.05.2015. (07:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ovo što si napisala o kozjem mlijeku, zlata je vrijedno, posebno za poboljšanje imunološkog sustava... hvala ti na lijepom komentaru kod mene i želim ti lijep provod u Vrgorcu :)
23.05.2015. (10:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim kozji sir i mlijeko, ali nakon pročitanog članka baš žudim neki dobar sir i što prije nabaviti. Kako sam po malo ostario jedem znatno manje nego prije, pa mi malo nešto skupljih namirnica nije toliki problem kao nekada kada bi 20 dag sira pojeo usput pripremajući obrok od sira. Hvala ti, mene ovakvi tekstovi uistinu vesele, a nema ih baš previše. Kako god, sigurno je da ću pokušati makar malo više i češće uživati u kozjim mliječnim proizvodima, iako se nemam namjeru dobrovoljno odreći ni kravljih. Nego reci kako u toj priči prolaze ovčje delicije? Naravno, prije svega mislim na sir ;)
23.05.2015. (13:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Randomheart - Baš mi je drago da si probao i lan! :) Uživaj i u kozjem siru! ;)
@minus40kg - Nadam se da si kupio neki fini sirić i da uživaš uz čašu vina. ;) Ovčji sir je također sjajan i sočan, ali, napominjem, s obzirom na temu tvoga bloga, ovčje mlijeko sadrži dvostruko više masnoća od kozjeg i kravljeg pa je i znatno kaloričnije. Puno pozdrava!
23.05.2015. (21:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moj princ je ispisao riječi i za mene. Mali osobni dodatak. Iskreno (nisam poznavatelj da kažem ovo je kozji, ovo je kravlji, ovčiji ili slično ili mješavnina) ali sireve obožavam. Post koji me znanjem oduševio upravo onako kako volim pročitati postove kod @plastika. Tko zna jednostavno zna i budimo pametni i učimo i dobijajamo saznananja od vas. Dodatak bi bio u tome da posljednja čaša, mala čašica, tek žličica mala mlijeka bila je ona posljednji put kad majci nisam mogla reći ne, jer to je bila hrana koja se daje malom djetetu. I danas ili jučer smo pričali o sirevima i uživam u onima od "rastežućih" do mladih, pa do onih obilježenih vremenom i onom punoćom. Ali sve one koje imaju dodatke, pridodatke i tome slično (kao sam tip koji jede ono što mu oči kažu, da nešto voli ili ne) te nisam probala, ne vjerujem da ću probati ali ipak nikad ne reci nikad.
24.05.2015. (21:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Na žalost, preskup je, ali ipak prefin. S druge strane, kad god čujem da netko ima neku kancerogenu bolest, čujem i savjete da odmah izbaci mlijeko i mliječne proizvode. Kad god netko ima problema s masnoćama u krvi, najprije mu savjetuju da izbaci mlijeko i te (masne) mliječne proizvode. Ne možeš ti spojiti nešto što je fino i neškodljivo. Uvijek postoji neka kvaka.
25.05.2015. (01:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim sve vrste sireva i ma koliko imali masnoće, malo zažmurim i napravim povremeno prekršaj. Mlijeko i jaje, su dve najkompletnije namirnice, naravno, stvorene u prirodi, s tim što moram dodati da kozije mlijeko ne smiju piti mala djeca zbog odnosa proteinna i masti drugačijeg nego u majčinom mlijeku...
25.05.2015. (06:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bolji zalet
Nadam se da volite kozji sir. :)
21.05.2015. (23:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Hvala ne bih.,,,,,,ne, neeeeeee
21.05.2015. (23:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
Ja volim. A koze su mi posebno drage životinje.
22.05.2015. (00:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
nema te vrste koju na volin :)))
fala ti na odličnom postu i znalačkim informacijama :)
22.05.2015. (02:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
obožavam kozji sir... često radim salatu s njim...
hvala ti na divnom tekstu... :)
22.05.2015. (05:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ovo na slici izgleda odlično. Volim kozji sir, a biklu baš ne.
22.05.2015. (07:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
polupani loncici
hvala na znanju koje si podijelila s nama....
22.05.2015. (07:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iris
Obožavam kozji sir. :)
22.05.2015. (11:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dante
Moj naklon - vaše visočanstvo :-)
22.05.2015. (12:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Igniss
Heidi nije napisana bez razloga...
22.05.2015. (21:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Pre nježan mi je okus sira, u odnosu sa okusom mlijeka. Jeo sam ga često, dimljeni mi je najbolji, a jeo sam i kombinaciju od Toma Gretića.
Okrugla feta, vodoravno položena, omotana fetom pršuta, kao ograda i unutra punjenje ....suha marelica, skuhana u prošeku sa žlićicom meda.
Ipak od svega najviše preferiram Švicarski fondue... sir gruyere, ementalera, Chardonnay, božanski okus.
23.05.2015. (07:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
ovo što si napisala o kozjem mlijeku, zlata je vrijedno, posebno za poboljšanje imunološkog sustava...
hvala ti na lijepom komentaru kod mene i želim ti lijep provod u Vrgorcu :)
23.05.2015. (10:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
RandomHeart
Dobro ti ide taj marketing. Zbog tebe sam već probao lan, a sad još i ovo:-)
23.05.2015. (11:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Uzeo sam lani u malom gospodarstvu u Istri kozji sir, a vidio i koze. (Inače, nijedno mlijeko ne smatram dobrim, ali sireve, jogurte i sl. da.)
23.05.2015. (12:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Volim kozji sir i mlijeko, ali nakon pročitanog članka baš žudim neki dobar sir i što prije nabaviti. Kako sam po malo ostario jedem znatno manje nego prije, pa mi malo nešto skupljih namirnica nije toliki problem kao nekada kada bi 20 dag sira pojeo usput pripremajući obrok od sira. Hvala ti, mene ovakvi tekstovi uistinu vesele, a nema ih baš previše. Kako god, sigurno je da ću pokušati makar malo više i češće uživati u kozjim mliječnim proizvodima, iako se nemam namjeru dobrovoljno odreći ni kravljih. Nego reci kako u toj priči prolaze ovčje delicije? Naravno, prije svega mislim na sir ;)
23.05.2015. (13:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
perunika
obožavam :)
hvala na edukaciji
23.05.2015. (17:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bolji zalet
Hvala svima na lijepim komentarima. :)
23.05.2015. (21:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bolji zalet
@Randomheart - Baš mi je drago da si probao i lan! :) Uživaj i u kozjem siru! ;)
@minus40kg - Nadam se da si kupio neki fini sirić i da uživaš uz čašu vina. ;) Ovčji sir je također sjajan i sočan, ali, napominjem, s obzirom na temu tvoga bloga, ovčje mlijeko sadrži dvostruko više masnoća od kozjeg i kravljeg pa je i znatno kaloričnije. Puno pozdrava!
23.05.2015. (21:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Izgleda mi odlično ali težko se ga dobije kod nas...neko vrijeme se dobilo i mleko i jogurt..poseban okus...i odličan!!!
23.05.2015. (23:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
andriano01
.....puno je važnije kako je sir napravljen nego od čega je....
24.05.2015. (08:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Monali
Obožavam sireve, ali kozji mi baš ne ide :) mada slika mami ;)
24.05.2015. (18:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tiana
Moj princ je ispisao riječi i za mene. Mali osobni dodatak. Iskreno (nisam poznavatelj da kažem ovo je kozji, ovo je kravlji, ovčiji ili slično ili mješavnina) ali sireve obožavam. Post koji me znanjem oduševio upravo onako kako volim pročitati postove kod @plastika. Tko zna jednostavno zna i budimo pametni i učimo i dobijajamo saznananja od vas.
Dodatak bi bio u tome da posljednja čaša, mala čašica, tek žličica mala mlijeka bila je ona posljednji put kad majci nisam mogla reći ne, jer to je bila hrana koja se daje malom djetetu. I danas ili jučer smo pričali o sirevima i uživam u onima od "rastežućih" do mladih, pa do onih obilježenih vremenom i onom punoćom. Ali sve one koje imaju dodatke, pridodatke i tome slično (kao sam tip koji jede ono što mu oči kažu, da nešto voli ili ne) te nisam probala, ne vjerujem da ću probati ali ipak nikad ne reci nikad.
24.05.2015. (21:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iva
poučno ...
ipak, prejak mi je ... ne jedem ;)
25.05.2015. (00:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Plastik
Na žalost, preskup je, ali ipak prefin. S druge strane, kad god čujem da netko ima neku kancerogenu bolest, čujem i savjete da odmah izbaci mlijeko i mliječne proizvode. Kad god netko ima problema s masnoćama u krvi, najprije mu savjetuju da izbaci mlijeko i te (masne) mliječne proizvode. Ne možeš ti spojiti nešto što je fino i neškodljivo. Uvijek postoji neka kvaka.
25.05.2015. (01:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Volim sve vrste sireva i ma koliko imali masnoće, malo zažmurim i napravim povremeno prekršaj.
Mlijeko i jaje, su dve najkompletnije namirnice, naravno, stvorene u prirodi, s tim što moram dodati da kozije mlijeko ne smiju piti mala djeca zbog odnosa proteinna i masti drugačijeg nego u majčinom mlijeku...
25.05.2015. (06:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...