Komentari

etickaklopka.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • etička klopka

    ***

    avatar

    02.03.2015. (00:23)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Odvratan mi je i sam izraz da netko obožava neku poznatu ličnost, pogotovu kad je njena "veličina" isključivo u činjenici da je poznata.
    Mnogi mladi čine sve za pet minuta slave (pojavljivanja na ekranu) a na kraju se često osjećaju prevarenima i nepotrebno ogoljenima.
    Intima je izgubila svoju vrijednost kao područje privatnosti, povjerljivosti, a sve više se rabi kao sinonim seksa, koji je sve manje privatan.
    Ja sam nedvojbeno strara, tzv fosil, ali u današnjem obožavanju mladosti i ljepote se zaboravlja vrijednost životnog iskustva. Svako doba života ima svoje lice i naličje i nije sve što je novo nužno i dobro.

    avatar

    02.03.2015. (10:28)    -   -   -   -  

  • OuKajĐiEf

    Vrlo zanimljivo područje za debatu. Ja vjerujem da su različiti oblici idolatrije dio tisućljetne zavjere koja sa napretkom, naročito od prošlog stoljeća na ovamo ide k svojem zenitu. Opet imamo hiljadu bogova, samo bi ih trebalo proglasit službenom religijom. Ne znam koliko bi bilo moguće.
    Pozdrav tebi Etička klopka, baš rado pročitam tvoj tekst.

    avatar

    02.03.2015. (12:58)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ..Gledam ljude kako žure,trče..svi se nekud žure..podsjećaju me na muhe...prije ili kasnije u toj gunguli nalete na muholovku...
    Stante ljudi..razmislite o prioritetima i potrebama u svojim zivotima...

    avatar

    02.03.2015. (16:33)    -   -   -   -  

  • etička klopka

    @sjećanja i osvrti razmišljam otprilike isto. Nisam ničiji fan, imam samo nekolicinu uzora, ali uzora s pokrićem, koje štujem zbog njihovih djela i postignuća. Žao mi je što današnja mladost podcjenjuje vrijednost životnog iskustva te tu vrijednost doživljava kao nešto primjereno srednjem vijeku.
    Hvala na čitanju, komentaru i lijep pozdrav!

    avatar

    03.03.2015. (16:29)    -   -   -   -  

  • etička klopka

    @OuKajĐiEf hvala ti na podjeljenom viđenju, moram priznati da idolatriju nekako ne doživljavam kroz zavjeru. Prije bi rekla da je to zato što velika većina čovječanstva na svijet ne gleda realistično te ne razlikuje imidž od stvarnosti. Potreba za idolima proizlazi prvenstveno zbog svakodnevnog okruženja u kojem ne pronalazimo svoje uzore i idole, otuđenosti ljudi, krize morala. Iz tržišnih razloga nude se različite predstave o poznatima i slavnima a najlakše je zavesti mlađu populaciju koja vjeruje da su poznate osobe onakve kakve su im predstavljene odnosno idealne osobe sa idealnim životima koje žive ispunjeno, zanimljivo i bogato. Idolatrija je štetna jer pasivizira i spriječava razvoj osobe.
    Također, hvala na čitanju jer lijepo je znati da netko rado pročita to što si napisao.
    Lijep pozdrav!

    avatar

    03.03.2015. (19:16)    -   -   -   -  

  • etička klopka

    Slažem se @bellarte to je upravo tako i nikako drugačije.

    Hvala na čitanju, komentaru i lijep pozdrav!

    avatar

    03.03.2015. (19:19)    -   -   -   -  

  • Zazen

    Mnogi neznaju da je Neandertalac imao veći i teži mozak od Homo sapiensa, te da je mnogo prije njega poznavao komplicirane religiozne obrede. Što se mene tiče, to vrlo jasno govori da smo potomci agresivnijih i sve u svemu više zlih, a ne pametnijih i mudrijih. Nakon te spoznaje, više se skoro nićemu i ne čudim.

    avatar

    04.03.2015. (15:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...