Komentari

inasplayground.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • durica

    sve su to normalna pitanja, koja sam se i ja pitala, bitno je samo da se ne mučiš previše s njima, jer, ionako, kad dođe beba, sve ćeš znati, vidjet ćeš. kaj se tiče kolica, mi smo dobili od prijatelja ona tri u jedan, a koristili smo samo " jaje " sjadalicu koja se može nataknuti na kotače, a može se i nositi u ruci, jer je jako praktično, u njemu možeš dijete voziti i nositi gdje god želiš, čak i kad zaspi, nije problem, ne moraš ga vaditi. služila mi je i kao sjedalica za hranjenje na stolu. čim je samostalno sjedio kupila sam si kišobran kolica koja imamo i danas, ta su mi najpraktičnija, jer nisu glomazna, prođu kroz sva vrata, a sama možeš vrlo lako baratati s njima i nositi ih u jednoj ruci, dok ti je dijete u drugoj. preporučila bih ti i neku nosiljku za bebu, ja imam sling maramu sa dva metalna ringa, ali ima i boljih, u nekima čak beba može spavati, jer se može prikačiti na krevetić kao ona mreža za ljuljanje. ako se odlučiš za dojenje, to ti je jedan vrlo koristan komad, jer je onda beba vezana za tebe.
    dojenje ima svoje prednosti i mane, kao i sve, ovisi o tebi i tvom djetetu, možeš si na youtube pogledati " mliječnu stazu ", čuti razna iskustva. ako dijete doji, prvi šest mjeseci nije mu potrebno ništa osim majčinog mlijeka i evntualno malo prokuhane vode na žličicu. prednost je što je uvijek dostupno, prave temperature i nemaš brige s bočicama, dudama, sterilizatorima i sl. ali dijete u toj dobi ne možeš ostavljati. puno češće će tražiti jesti, jer se majčino mlijeko brže probavlja. za rezultat ćeš imati zdravo dijete koje će steći imunitet.
    i samo još jedan savjet, ako nije problem :), preporučam ti da odmah ne koristiš nikakve omekšivaće, a i prašak izaberi neki blagi i bez alergena ( oliver je okej ), a umjesto omekšivaća malo alkoholnog octa. bebu nemoj prati sapunom, nego samo malo bademovog ili maslinovog ulja u vodu, koja ne treba biti pretopla. niti prostorije nije potrebno previše zagrijavati, bebe su otporne, glavno da nisu na propuhu, a pretoplo im isušuje kožu.
    sretno!

    avatar

    11.02.2015. (13:30)    -   -   -   -  

  • ina

    Hvala ti na savjetima :)

    avatar

    11.02.2015. (16:04)    -   -   -   -  

  • Decy

    Sreća pa se priroda pobrinula: pa se mala rupa 'malo' raširi...beba izađe.. i svi sretni.
    Btw. tako je i meni DR rekla: " Mašala, velike glave!" Umrla sam od straha. Ali, to nema veze. Još je sin bio dug 60, a u meni bilo 50 kilica.
    Samo živi za trenutak da uzmeš u naručje ono što ti 'diše' ispod srca...Pratim te i jedva čekam neku sličoxu :)

    avatar

    11.02.2015. (16:34)    -   -   -   -  

  • Moja Moda

    Ponavljat ću kao mnoge majke: sve se zaboravi....samo je čedo bitno !

    avatar

    11.02.2015. (16:35)    -   -   -   -  

  • lion queen

    ne trebaš se bojati...evo, jučerašnji dan ti je prošao, a da nisi trepnula.. tako i to prođe, a ostane prekrasan mali bebač :)) kad tu facicu ugledaš zaboravit ćeš na sve brige.
    bebač plače iz nekoliko razloga:
    - jer je gladan
    - jer je žedan
    - jer je pokakan ili upišan
    i to je to :)) žali se bebač na svoj način. dakle, kad plače, ako znaš da je sit, daš mu piti, ako ni to ne pomaže, presvučeš :)) hehe i to je to :))
    nas su u rodilištu učili da je majčino mlijeko hrana, a da mu treba davati čaj za piće (razblaženi indijski ili ruski čaj)... danas uče da je majčino mlijeko i hrana i piće, u što ne vjerujem previše. uglavnom, imaš na tjemenu udubinu, fontanelicu, pa ako je koža u ravnini, pa se udubina ne vidi, dijete nije previše žedno, ali ako se udubina vidi, moraš dati piti, jer to znači da dehidrira. eto.

    avatar

    11.02.2015. (19:24)    -   -   -   -  

  • zemljaogledala

    Znat ćeš sve, objasnit će ti patronažna, i sestre u bolnici. A kad vidiš kak ih one primaju i vrte, nećeš više imati straha.
    Nemoj mu davati adaptirano mlijeko ako zbilja ne trebaš!! Majčino mlijeko je najbolje, najzdravije, čuva imunitet i beba se fino najede i napije, za to se pobrinula majka priroda. Ja sam svom sinu davala vode jedino kad su bile paklenske vrućine na ljeto kad je napunio nekoliko mjeseci. Ako budeš trebala kakvu pomoć, javi se, rado ću pomoći. Sretno! ;)

    avatar

    12.02.2015. (11:52)    -   -   -   -  

  • walker gjuro

    ...evo i ja da nekaj velim : mi muški nemamo tu snagu, žene imaju, za porod mislim...bil sa na porodu dobrih sedam sati, par puta sam skoro pal u nesvest.....kad se rodil bilo je to čudo, a žene općenito više cijenim nego prije....savjet tatama . ne idite na porod, bolje čekajte doma :))))....al žena veli da joj je puno pomoglo kaj sam ja tam paničaril, jer nije mislila na porod nego se brinula za mene, hahaha.....

    ...pisal sam podrobno o porodu tam kod sebe na " belatoru"onak iz muške perspektive.....u boxu je post....pozsdrav i sretno....sve bu dobro......

    avatar

    12.02.2015. (12:49)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Uzivaj u ovo malo vremena koje imas..odmaraj..citaj..druzi se s muzem..otidi na kavu s prijateljicama..pogledaj dobar film,,jer sve to pobrojano, kada dode bebica past ce u drugi, peti ili deseti plan. Rodenjem djeteta ulazimo u neku novu, drugaciju fazu zivota, sve se tad mijenja i zivot nam poprima potpuno novi, drugaciji, usudila bih se reci ( jer sam roditelj) uzviseniji smisao. Zelim ti svu srecu...i sigurna sam da ces biti izvrsna mama:-)

    avatar

    12.02.2015. (17:01)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Ugasi ovog dramatičnog @gjuru :)) . Sve bu dobro, ne boj se.
    Ovako je to bilo kod mene (nas). :))

    avatar

    12.02.2015. (18:21)    -   -   -   -  

  • Nemezis

    66 to go :) Potpisujem sve što je Durica rekla, baš tako nekako si i ja u glavi slažem da bi trebalo sve skupa izgledati. Vezano za peglanje - sasvim ok iz pozicije izgleda robice, ali se ne zamarati previše, pegla NE ubija razne bacile, ma koliko naše mame i svekrve tvrdile suprotno. Ja sam popeglala robicu, i vjerovatno ću je još jedno triput oprati i popeglati, veseli me to.Mislim da će me puno manje veseliti kad se beba rodi :D
    A porod...ne znam, možda će i mene oko pedesetog dana oprati strah, ali trenutno me to baš ni malo ne brine. Više me brine kako ću savladati dojenje :)

    avatar

    12.02.2015. (20:12)    -   -   -   -  

  • križar

    ja sam stara mama (28 i 23 god mojoj mladunčadi) i neću ti lagat - prelijepo je biti mama i nitko ne kaka s takvom gracioznošću i s takvim miomirisima kao tvoje vlastito dijete.Hoću reći sve će biti ne dobro i ne super, već fantastično!

    avatar

    12.02.2015. (20:58)    -   -   -   -  

  • ina

    Hvala vam ljudi na komentarima. Nekako je lijepo imati i podršku na blogu. A ova viđenja poroda iz muškog kuta su mi bila zanimljiva za čitati :)

    avatar

    13.02.2015. (12:25)    -   -   -   -  

  • Fly without wings

    Vidim puno se toga lijepoga dogodilo! Predivno! Jako mi je drago. Nemam savjeta za dati jer ništa o tome ne znam, ali zato znam da ćeš biti divna mama. Uživaj u slatkim danima. Mnogi odgovori na tvoja pitanja doći će sami od sebe. Pozdrave ti ostavljam (i bebici)!

    avatar

    14.02.2015. (19:26)    -   -   -   -  

  • Dreamer.

    Svi se boje toga što će biti nakon rođenja... Kako ćeš se snaći s njime... Ali vjerujem da je to urođeno u nama :) Kad rodiš... Sve će se posložiti! :)

    avatar

    15.02.2015. (13:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...