Komentari

femaleteam.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Fantomi

    Apsolutno se slazemo. Navike je tesko mijenjati, no drugaciji pogledi mogu donijeti bolja i skroz nova rjesenja za stare probleme.
    Nazalost za vecinu nas je lakse prihvatiti nametnuta pravila organizacijskih kultura, umjesto kroz stalan proces preispitivanja razvijati nova & bolja pravila!

    avatar

    12.01.2015. (10:17)    -   -   -   -  

  • Tm Prasice

    Jako dobrar primjer s majmunima, lijepo objašnjeno kako često (ljudi) slijepo slijede pravila koja su nam od prije nametnuta, a da se niti ne zapitamo zašto je tome tako i držimo ih se iako (provjereno) ne funkcioniraju, ali s duge strane, postojanje određene kulture može biti i poželjno jer kako bi izgledalo da svatko gura po svome i da ne postoje neka određena pravila. Samo, postojanje i stvaranje kulture treba shvatiti ozbiljno i iskoristiti to na najbolji mogući način

    avatar

    12.01.2015. (18:38)    -   -   -   -  

  • Tim Mazbraronika

    Ja sam uvijek za promjene! Ustaljena svakodnevnica od nas čini depresivne ljude kojima se ništa ne da. A možda baš to nekome odgovara. Ne znam...samo znam da me živcira kad ljudi bježe od promjena bez da su ju uopće pravo i pogledali.

    avatar

    12.01.2015. (22:56)    -   -   -   -  

  • Tim DruštvenoOdgovorni

    Dobar primjer sa majmunima da bi se uvijek trebala pratiti pravila organizacijske kulture, no za ljude ipak mislim da trebaju znati koji su razlozi upravo zadanog ponašanja jer će tako imati veću motivaciju. Tako će se i organizacijska kultura djelomično mijenjati sama po sebi nabolje. Što se tiče dijela o prilagođavanju, apsolutno je Jack Welch u pravu, upravo su mnoga poduzeća propala, pogotovo od 2008. godine, jer se nisu prilagodili velikim promjenama koje su se događale u eksternoj okolini. (Ono što je profesor govorio - čitajte novine :) )

    avatar

    13.01.2015. (22:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...