Komentari

prophetanemo.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Wall

    Lovci na snove, tuđe i vlastite, postoje i odlično su opisani u mističnom romanu o Hazarima. Hazari nisu nestali, u zemlju propali. samo su se u jednom periodu, davno, odlučili odseliti i zatrti sve svoje tragove, utopiti u mnoštva.neki kažu, u Aškenazi židove iz Njemačke i Poljske; hitler ih je pokušao zatrti, ali nije uspio.danas su po kibucima, mimikrijom utopljeni u narode Balkana najviše.o tome piše Milorad Pavić u svom kapitalnom djelu (za koje mu je nezasluženo izmakla Nobelova nagrada) - "Hazarski rečnik"

    avatar

    18.12.2014. (12:01)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Naslov odličan!Kao i tekst.Svoje mišljenje ću zadržati za sebe,ispast će-da sam umislila,a zapravo sam tako zamislila. :)

    avatar

    18.12.2014. (13:53)    -   -   -   -  

  • Prinčipesa ne da guze!

    Ljudski mozak je čudesan. U svjesnom stanju smo opterećeni raznoraznim bitnim i manje bitnim stvarima, ali najmanje razmišljamo o sebi. U snovima naša podsvijest izlazi na površinu.
    Ne mislim da taj grad uistinu postoji, mislim da je tvoj mozak jednostavno sve te prikupljene informacije "stavio u jednu posudu i promiješao". Rezultat je san koji te toliko dojmio.

    U jednom sam periodu svog života pokušala dokučiti značenje snova i kako snovi funkcioniraju. Nisam išla dublje, bila sam premlada i koncentracija je vrlo brzo opala.
    Sve zbog sna koji mi se ponavljao, a nikome od bližnjih nije bilo jasno kako mogu tako detaljno opisati događaj i mjesto na kojem se to zbilo, kad tada nisam bila ni rođena.
    Vrlo jednostavno, u periodu od nekoliko godina, njih nekoliko mi je pričalo o tome, svatko iz svog kuta. Događaj mi je u toj dobi (5-6 god.) bio potpuno nezanimljiv i zaboravila sam ga. Godinama nakon što sam posljednji put čula priču, počeli su snovi.
    Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim kako i zašto.

    Mozak je čudesan.

    avatar

    18.12.2014. (19:24)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Da, ovo i mene podsjeća na izgubljene Hazare, i njihove lovce na snove, o kojima sam i sama pisala. Nema veće enigme od snova, stoga i nije čudno što se baš na tom izvoru književnost tako često napaja. U konačnici, u pravu si... moglo bi to biti i u zemlji Oz, ili Alicinu Wonderlandu (inače, upravo sam jučer čitala odličan rad o medicinskom sindromu nazvanom Alica u Zemlji Čudesa i njegovim reperkusijama na Carrollovu priču) koji i nije drugo, neko književna prezentacija mehanike snova. Alica se, saznajamo na kraju, doista budi kraj sestre na livadi - dakle, sva ta fantazmagorija, mehanizam slabo povezanih slika, i nije drugo nego čitateljski izlet u Alicine snove i nedokučivu logiku kojom oni nastaju. Baš kao što smo i mi ovdje prošetali tvojima. Dakako, ima i niz drugih književnih primjera, ali da se previše ne udaljujem od teme :)

    avatar

    18.12.2014. (21:03)    -   -   -   -  

  • Neverin

    u svakom slučaju u nekom svemiru u nekom vremenu se dogodilo to što si sanjao

    avatar

    19.12.2014. (10:46)    -   -   -   -  

  • Marekojajesretna

    Obožavam snove. Moram ti protumačiti san jer sam sad samoprozvani ekspert. Velika tragedija iz sna predstavlja lošu večeru noć prije. Sigurno si pojeo nešto previše slatko ili slano prije spavanja. Dokazano je da vrata izazivaju gadne noćne more i potrese u snovima. Jesi li u zadnje vrijeme bio izložen vratima? Sam si napomenuo da preferiraš prozore. Možda su ti se neka vrata bezobrazno nametnula? Veliki ponos koji si sigurno osjetio zbog tako zanimljivog i detaljnog sna, uzrok je osjećaja nadmoći na poslu. Svi koji sanjaju detaljne snove su u zadnje vrijeme pomeli konkurenciju i osjećaju da su u prednosti. No pripazi se, neki kolega sigurno vreba u sjeni i čeka kako ti podmetnuti komadić kakice u epruvetu da ti pomuti planove i promijeni rezultate detaljnih istraživanja. Nemoj reći da te nisam upozorila.
    Kako snovi ne proizlaze samo iz prošlosti, već upozoravaju i na budućnost, moram ti reći da ti se ne piše dobro. Sanjati izgubljenu nogu je jako loše. U profesionalnoj knjižici tumača snova piše, da ćeš izgubiti dobrog prijatelja, doživjeti nesreću i prijevaru. Sad kad razmišljam o tom, proreći nekom prijevaru je jako simpatično.
    Proričem da će te netko prevariti za 3...2...1...
    *Samo da znaš da cijeli dan mozgam o tome. Znojni pazusi smrde i to je tako. Ne postoji superčovjek čiji bi mi znojni pazusi imali ugodan miris. Potpuno je druga priča ako su friško oprani, naravno.
    **Zašto bi u leptirskom paklu leptir opet bio gusjenica? Meni se baš čini da bi bilo super biti gusjenica. Jadni pajceki.
    Ono sa golotinjom je odlična ideja. Možda primijenim u bližnjoj budućnosti. S tom idejom se mogu baciti u erotske vode.
    ***Daj mi donesi u Zagreb ako ćeš ovdje preko praznika boraviti. Ne volim putovati. A laboratorija se užasavam. Imam trauma.
    ****Ni meni ne trebaju. Iako bi mogli biti praktični.

    avatar

    19.12.2014. (21:33)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    ovaj san o stvarnosti (svijet) nije nam suviše lucidan.
    Borges: Tlön, Uqbar

    avatar

    20.12.2014. (12:17)    -   -   -   -  

  • moljci su ga pojeli

    najčešće se ne sjećam snova i drago mi je da je tako - uglavnom me živciraju.

    avatar

    24.12.2014. (20:06)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    meni snovi znaju poslužiti kao teren za isprobavanje događaja koji se tek imaju dogodit (u ostalim situacijama su tek hrpa apstraktnih fragmenata) pa ako Marekojajesretna kojim slučajem griješi (mada sumljam) ;) moguće je da si samo malo ubrzao u vremenu. :Đ

    avatar

    30.12.2014. (13:17)    -   -   -   -  

  • with with

    Prelijevanje iz zatvorenog u PUNO nije puno sretnije od onog iz šupljeg u prazno.

    avatar

    09.01.2015. (14:54)    -   -   -   -  

  • *

    http://tinypic.com/player.php?v=1tjva8&s=8#.VLZ2DihwbMJ

    avatar

    14.01.2015. (15:00)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    ***Ali onda se barem nešto mućka. :š
    *https://www.youtube.com/watch?v=dAvaGWEfSm0 .)

    avatar

    14.01.2015. (15:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...