Komentari

hera-stellar.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Prinčipesa ne da guze!

    Što je to što se lako se gubi, a teško stječe?
    U mom slučaju novac i kilogrami. :)

    avatar

    05.12.2014. (17:40)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Alaaaa:-)))

    avatar

    05.12.2014. (18:22)    -   -   -   -  

  • brenninger

    Ali zasto zensko samopostovanje od zene trazi da ne napravi ono sto joj se bas radi, i da mazohisticki kontrolira impulse proracunavajuci neku dugorocniju strategiju, dok musko samopostovanje pusta muske nagone na miru (i slobodi)?

    avatar

    05.12.2014. (19:58)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Nedostatak samopoštovanja je tako uobičajna stvar da nije vrijedna spomena....A znaš li zašto?
    Zbog onog usranog osjećaja slobode koje ga ganjaju u sebi oba spola.

    Zašto ne bih ja kad mi se hoće ? Muško-ženski odnosi rečeni jednom rečenicom

    avatar

    05.12.2014. (20:11)    -   -   -   -  

  • majra

    Ne vidim svrhu učiti nekoga da se ponaša kao "gospodin, dama", tako se rodiš, sirovina je sirovina.
    Plus prijateljice koje to nisu ti uvijek porade na rušenju samopoštovanja, bolje nego što to iti jedan muškarac može da uradi, pa i ti sama.
    :)

    avatar

    05.12.2014. (21:14)    -   -   -   -  

  • Prinčipesa ne da guze!

    @ brenninger: Ne traži to žensko samopoštovanje. Traži da u određenom trenutku učiniš upravo to - ono što TI želiš, a ne ono što misliš da se od tebe očekuje u tom trenutku, ono što "misliš" da bi bilo "ispravno" učiniti i ono što moderno društvo nalaže.
    Nije stvar u proračunavanju dugoročne strategije, stvar je u tome što svatko zna kakav je i kako se nosi s određenim situacijama i njezinim posljedicama. Za neke je 'posljedica' čisto zadovoljstvo, a za neke muka.
    A ako poštuješ samog sebe, bio muškarac ili žena, ne činiš ništa što ne želiš. Problem današnjih mladih djevojaka je taj što ne znaju što žele i vole, rade sve samo kako bi se svidjele nekim nebitnim dušama koje su nakratko kročile u njihov život. Čast izuzecima.

    @ annaboni: Nedostatak samopoštovanja i višak lažne samouvjerenosti. Ali se ne bih složila da nije vrijedno spomena, možda bi djevojke trebale malo više poraditi na samopoštovanju, a malo manje na 'selfijima'. :)
    I zašto ti ne bi kad ti se hoće? Ja uvijek činim ono što mi se hoće. Ali ti i ja znamo što nam se hoće, pa ne spadamo u skupinu žena čiji sam primjer navela.

    @ Moderna djevojka: Nije poanta u učenju kako postati 'gospodin' ili 'dama'. Pogotovo ne dama a la Audrey Hepburn.
    Evo jedna izjava koja bi ti malkoc pojasnila što sam htjela reći pod 'dama' :) :
    "Dama je žena koja poznaje sebe i svoje želje. Svjesna svojih kvaliteta, ali nepretenciozna u suživotu s istima. Inteligentna je i razumije svijet oko sebe, ulaže u sebe kao osobu, iznutra i izvana i ne osjeća da ikome išta mora dokazivati. Stoga se ne osjeća izravno ugroženom od muškaraca. Njima, a i svakome drugome pristupa s poštovanjem i ljubaznošću, a tek ako ju isti uvrijedi ili ne cijeni na jednak način, promptno reagira, no kulturni i odmjereno. Čak ni uvrijeđena se ne ponasa primitivno ni plitko. Svestrana je i ŽIVI SVOJ ŽIVOT NA NAČIN KOJI ŽELI, no sposobna je iskreno voljeti muškarca i dopustiti mu da se brine o njoj, razmazi ju i da ju štiti.. Sukladno tome, za partnera ne odabire jednoobrazne sirovine, nego zna kakvog muškarca želi, a kada ga jednom pronađe, trudi se oko njega i zna mu pokazati svoje osjećaje, no isto očekuje i zauzvrat."

    A što se tiče "prijateljica" koje si opisala.. Imaginarna Iva iz priče koju sam navela nije to. Imaginarna Iva je prijateljica koja voli, čuva i poštuje svoju prijateljicu i želi joj najbolje, te joj pokušava ukazati na pogreške koje ju čine nesretnom i usamljenom. Jer je i sama činila isto.
    Jedna od najčešćih pogrešaka u prijateljskim odnosima je to što se od prijatelja očekuje da te beskompromisno podržava u svemu, pa čak i kad štetiš samom sebi. Ali uz takve prijatelje, neprijatelji ti nisu ni potrebni.

    avatar

    06.12.2014. (10:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    bogati koje kompliciranje.

    Iz svog šteberskog iskustva dečka koji nije imao baš sreće u srednjoj sa suprotnim spolom (a sad na pragu tridesete me boli patak kakav ću nekome ispast) mogu reći samo da žene uvijek traže onog frajera koji će ih maltretirati i ponižavati iako nominalno one to ne žele.

    Ali nema jačeg istinkta od onog "kad bude sa mnom promjenit ću ga u boljeg čovjeka" yeah right.

    I gradnja mitologije kad vam je netko "suđen". Imam tu "sreću" da mi se masu frendica povjerava i onda mogu komotno raditi matrice i uvidjeti ponavljajuće faktore.

    Npr: E baš taj dan je baba od njegovog frenda pretrčala cestu, baš na toj točki gdje sam 500 metara od raskrižja prolazila ja. To je dokaz da nije sve slučajnost.

    Pa onda traži inspiraciju u horoskopima i kad se tko rodio da bi se postigla priča o tome kako smo si suđeni. Ali fora mi je isto tako da kad odjebete tog tipa onda i lako odustanete od tako pažljivo izgrađane mitografije i pronalazite priču radi koje on nikad nije bio suđen za vas i povjerujete u nju. Dođe mi slatko ponekad kako je to nesvjesno :)

    Super mi je kad mi netko totalno uvjereno prepričava o pronalaženju sljedeče "živtone ljubavi" traži da i ja samouvjereno klimam glavom.

    Samo što sam ja onaj cinik kojem je to ispod časti činiti :D

    avatar

    06.12.2014. (12:50)    -   -   -   -  

  • Prinčipesa ne da guze!

    Nije kompluciranje, nego.. Gladna sam i cekam prijevoz na kisi, pa cu ti objasniti kada napunim zeludac :D

    avatar

    06.12.2014. (13:05)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kompluciranje? :D Pazi se, ne isplati ti se sa mnom natezat po tom pitanju, Imam dugogodišnje iskustvo slušača i ramena za plakanje i sve sam čuo i kolutao oči na to :) Imam protuargument na sve što ćeš reći ha!

    avatar

    06.12.2014. (13:10)    -   -   -   -  

  • Neverin

    si napunila taj želudac :)

    avatar

    07.12.2014. (13:36)    -   -   -   -  

  • Prinčipesa ne da guze!

    Jesam, svime i svačime, pa mi je trebalo 2 dana da dođem sebi!

    "Ali nema jačeg istinkta od onog "kad bude sa mnom promjenit ću ga u boljeg čovjeka" yeah right."
    Ajme, slažem se. Moram priznati da mi je još uvijek potpuno nejasno kako neke žene dođu do tog zaključka!? Muškarac jedva da mijenja čarape, kamo li osobnost. Šalim se sad, a i nisam odgovorila na pitanje..
    Ne sjećam se što sam točno htjela tada reći, ali ta zabluda da će netko nekoga promjeniti i/ili da su si suđeni je jedna od najčešćih zabluda kojima nas truju raznorazni blokbasteri i isprazne serije.
    A i piše joj u horoskopu da je idući mjesec najpogodnije vrijeme za promjene.

    I htjela sam reći da to nema nikakve veze sa samopoštovanjem, ali sam u krivu. Mislim da je to "pranje mozga" glupavim filmovima, reality smećem i serijama od kojih je gora jedino reklama za tampone i uloške, možda baš usko povezana s gubitkom samopoštovanja. Jer nema što ona neće učiniti da dođe do svog cilja, ma koliko god on glupav bio, pod cijenu da negdje putem izgubi samu sebe.

    Opet sam gladna, vjerojatno sam sad još više zakomplicirala..

    avatar

    08.12.2014. (14:14)    -   -   -   -  

  • Neverin

    osobi možeš pomoći ako to ona želi inače ogni cosa per forza non la val una scorza (sve što je na silu je preko kurca i osuđeno na neuspjeh - semantički prevedeno)

    je, ta suđenost je problem filmova. Na kraju ispadnemo zbunjeni kad shvatimo da imamo više od jedne srodne duše.

    avatar

    16.12.2014. (21:22)    -   -   -   -  

  • jednostavan život za komplicirane

    Ima nešto u tome. Inače, meni se Andrea strašno sviđa, a Rudanicu nikako ne mogu prožvakati.

    avatar

    17.12.2014. (15:05)    -   -   -   -  

  • Prinčipesa ne da guze!

    Rudanica je.. Hah. Ne znam. Ima svojih pametnih i zanimljivih izjava i tema. Iako ju slabo pratim u zadnje vrijeme.

    avatar

    17.12.2014. (16:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...