Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Zlica

  Kako sam išla u S. S. Kranjčević poznajem Derenčinovu, Ulicu Crvenog križa i park, samo kao bezimeni :-)). Hvala na imenu :-)).

  avatar

  22.11.2014. (09:58)    -   -   -   -  

 • zardoz

  "Glede" tog milčeca, taj pokojni (neću reći nažalost) tip, nikad ništa nije blebnuo o divljačkim devastacijama po gradu raznih HDZ/SDP-a i bandića. Toliko o nekakvom navodnom velikom zagrepčancu.

  avatar

  22.11.2014. (10:53)    -   -   -   -  

 • lion queen

  Hvala ti za ovaj info. Šubićevu ulicu jako volim još iz vremena poslijediplomskog studija na EFZG, kad sam tom ulicom iz Rijeke dolazila na faks. Dolazim, uletim autom u šahtu, vraćam se kući, nemam pojma da je to ista ulica...sve dok jednom u povratku nisam uletjela u isti šaht :) hahhahha Onda sam skužila da je ista ulica u igri. Danas mi je moj ljubljeni Zagreb Dom s velikim D. Volim ga i volim tvoje fotke i tvoje priče o mojoj ljubavi!

  avatar

  22.11.2014. (13:33)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  Križanje Šubićeve i Zvonimirove?

  avatar

  22.11.2014. (15:31)    -   -   -   -  

 • Demetra

  Kartaju, kartaju, to je u neku ruku dio mog stalnog prolaza. Eto nisam znala da je dobio ime. Mislim da je to dobro.

  avatar

  22.11.2014. (18:25)    -   -   -   -  

 • start magazin

  Zlice, baš sam se iznenadio kada sam vidio ime, meni je to uvijek bio parkić "na ćošku"!

  zardoz, mislim da je gospon Milčec bio dosta blizak gradskoj vlasti tako da se on gotovo isključivo bavio poviješću grada (starijom i mlađom) i grdskom ajmo to tako reći "romantičnom sadašnjošću", dok je njen manje romantičan dio ostavljao po strani.
  (iskreno, nisam baš puno čitao njegove tekstove posljednjih godina tako da je ovo tek moja impresija ...)

  Lion Queen, drago mi je da sam ti dotaknuo romatičnu crtu! ;o)
  Meni su Šubićeva i Zvonimirova duuugo vremena bile vrlo impersonalne i zapravo "gole" ulice, bez puno duše, dok sam puno više volio recim Mmaksimirsku, sa njenim drvoredom i dućanićima ... sad je malkice drukčije, no i nadalje mi je puno humaniji dio Zvonimirove onaj sa drvoredom od ovoga bliže gradu ... ali, zato je tu parkić koji oživljava i ozelenjuje taj kutak velikog raskršća!

  Fotografi - da, to je taj ćošak!

  demetra1, super, hvala ti za potvrdu, baš mi je drago što su penzići još uvijek tamo!

  avatar

  24.11.2014. (09:20)    -   -   -   -  

 • stara teta

  joj, jel tam još uvijek ona trafika, na vuglu šubićeve, i prek puta jakšić, oni su imali najbolše kolače, popodne više ničeg nije bilo iza stakla, sve bi planulo. je, tam se vu tom parkiću skupljali i pijanci, i išli na jeftini obed u šubićevac, tam je sve smrdilo po elki i plastičnim kablovima... moj stari kvart... već je barčićeva bila puno mirnija, tam smo igrali nogomet ni ni bilo ni vražjeg auta.

  avatar

  25.11.2014. (15:19)    -   -   -   -  

 • simplicissimus

  Poštovani zardoz, osjećam se pozvan braniti čast g. Milčeca - on je legenda zagrebačkog novinarstva (a i književnosti, i to ne samo dječje) pa mislim da ovaj vaš komentar nikako nije pošten. A radovati se ovako nečijoj smrti je i povrh toga uistinu degutantno. Zvuči kao da vam se osobno zamjerio... Moje je mišljenje da je g. Milčec itekako zaslužio da se u gradu po njemu nešto nazove.

  avatar

  02.12.2014. (14:39)    -   -   -   -  

 • zardoz

  @simplicissimus, pa eto taj vaš SDP-ovac milčec je svojedobno predlagao da se spomenik banu postavi negdje drugdje, a ne baš na "trgu republike". A zanima me i otkud je našel vezu i lovu za onu birtiju na onom mestu.

  avatar

  04.12.2014. (17:58)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...