Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


 • borivoj

  Vijesti iz Bosanske doline piramida


  DEFINITIVNA MEĐUNARODNA AFIRMACIJA OTKRIĆA BOSANSKIH PIRAMIDA

  Mjesečni izvještaj za oktobar 2014. donosi:

  - Valery Uvarov: "Bosanske piramide su najstarije građevine na svijetu"
  - Dr. Paul LaViolette: "Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće u svijetu"
  - Završena Međunarodna radna akcija volontera MRAV
  - Timothy Moon: "Visokorazvijena civilizacija iz prehistorijskog doba"
  - Michael Tellinger: "Sličnosti otkrića bosanskih piramida i megalitnih krugova u Africi"
  - Dona, Uvarov, Tellinger i Osmanagić privukli 1200 Slovenaca u Cankarjev Dom
  - Predavanja o bosanskim piramidama u oktobru i novembru 2014.
  - Kickstarter: prilika svjetskoj javnosti da finansira istraživanje piramida u BiH

  VALERY UVAROV: "BOSANSKE PIRAMIDE SU NAJSTARIJE GRAĐEVINE NA PLANETI

  Ruski istraživač piramida i graditelj modernih piramidalnih kompleksa u St. Petersburgu, Moskvi i sibirskom Tomsku Valery Uvarov je, nakon dvije posjete bosanskim piramidama tokom 2014., izjavio: "Piramide u Visokom su jedne od najstarijih građevina koje su ikada građene na Planeti. Prije svega, te piramide su igrale ulogu GPS markera na Planeti. Piramide u BiH osiguravaju energetski utjecaj koji podiže duhovne aktivnosti", pojasnio je Uvarov. (http://vimeo.com/105483113).


  Valery Uvarov (Rusija), graditelj kompleksa od 33 piramide u Tomsku, najbolji svjetski poznavalac energije piramida

  DR. PAUL LAVIOLETTE: "BOSANSKE PIRAMIDE SU NAJVEĆE ARHEOLOŠKO OTKRIĆE U SVIJETU

  "Ugledni američki interdisciplinarni naučnik, autor niza knjiga i originalnih naučnih članaka u oblasti fizike, astronomije, teorije sistema, klimatologije i drevnih tehnologija, nakon sedmodnevne posjete Visokom, napisao je u svom izvještaju: "Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće na svijetu u ovom momentu". http://etheric.com/bosnian-pyramid-complex-signs-technically-advanced-ice- age-civilization/)


  Dr. Paul LaViolette (SAD), predavač na petoj Međunarodnoj naučnoj konferenciji o bosanskim piramidama u Sarajevu, 1.-6. septembar 2014. (www.icbp.ba)

  ZAVRŠENA MEĐUNARODNA RADNA AKCIJA VOLONTERA "MRAV 2014"

  Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" je i ove godine od 1. juna do 21. septembra 2014. organizirala volonterski ljetni kamp za istraživanje bosanskih piramida i prahistorijske mreže podzemnih tunela. Kroz Visoko i BiH je prošlo 375 volontera, iz 29 zemalja sa šest kontinenata dobrovoljno radeći u osam smjena. Ovo je jedinstveni slučaj da se neprofesionalcima daje šansa da, uz stručni nadzor, aktivno učestvuju u novim arheološkim otkrićima i radu laboratorije Fondacije.

  Ukupno 375 volontera sa šest kontinenata učestvovalo je na petoj Međunarodnoj radnoj akciji volontera "MRAV Bosanske piramide 2014"

  TIMOTHY MOON: "VISOKORAZVIJENA CIVILIZACIJA IZ PRAHISTORIJSKOG DOBA"

  Arheološki menađer Fondacije Timothy Moon (Novi Zeland) je na press konferenciji u septembru 2014. u Sarajevu izjavio: "Arheološki projekt bosanskih piramida predstavlja naučni dokaz za postojanje velike civilizacije ia prahistorije. Prikupljene naučne informacije i kulturni artifakti se jednostavno više ne mogu ignorirati. Takvi pokušaji akademske zajednice značili bi uskraćivanje istine o jednoj naprednoj, staroj i zaboravljenoj civilizaciji." (http://piramidasunca.ba/eng/latest-news/item/9510-pyramid-tunnel-new-radi o-carbon-dating-analysis.html)

  Mega-keramicki blok "K-5", na dubini od 40 metara i udaljenosti od 200 metara od ulaza u tunele, procjenjene mase od više od 100 tona, rezultat je složenog tehnološkog postupka.

  MICHAEL TELLINGER: "SLIČNOSTI OTKRIĆA BOSANSKIH PIRAMIDA I MEGALITNIH KRUGOVA U AFRICI"

  Pronalazač desetina hiljada megalitnih krugova na afričkom tlu i jedan od najatraktivnijih govornika u svijetu Michael Tellinger (Južna Afrika), nakon posjete Bosanskoj dolini piramida, s oduševljenjem priča o sličnostima dva projekta. Ističe da je riječ o novim otkrićima koja su nailazila na jak otpor službene nauke, te da su oba povezana s drevnim tehnologijama i energetskim fenomenima. "Bosanske piramide su, uprkos svim otporima, postale najaktivnija arheološka lokacija na svijetu", izjavio je Tellinger. (http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context)

  DO NA, UVAROV, TELLINGER I OSMANAGIĆ PRIVUKLI 1200 SLOVENACA U CANKARJEV DOM

  Kulturni hram Slovenije "Cankarjev Dom" iz Ljubljane organizirao je u septembru dvodnevnu konferenciju pod nazivom "Piramide i drevne tehnologije". Predavači su bili Klaus Dona (Austrija), Valery Uvarov (Rusija), Michael Tellinger (Juzna Afrika) i Semir Osmanagić (BiH/SAD). Ugledni svjetski istraživači su privukli više od 1.200 posjetilaca, a predavanja su postala medijski hit u Sloveniji. (http://piramidasunca.ba/bs/press/item/9545-medijski-hit-u-sloveniji-1.htm l)

  U pripremi je turneja četvorice istraživača Sarajevu, Ljubljani i Zagrebu u septembru 2015.

  avatar

  11.10.2014. (09:55)    -   -   -   -  

 • borivoj

  U pripremi je turneja četvorice istraživača Sarajevu, Ljubljani i Zagrebu u septembru 2015.

  PREDAVANJA O BOSANSKIM PIRAMIDAMA U OKTOBRU I NOVEMBRU

  Intenzivna promocija najvećih i najstarijih svjetskih piramida se nastavlja u oktobru i novembru. Pronalazač i voditelj projekta dr. Semir Osmanagić gostuje u slijedećim gradovima: Sarajevo, BiH (2.10.), Pariz, Francuska (4.-5.10.), Pojezerje, Hrvatska (8.10.), Istanbul, Turska (11.10.), Zagreb (18.10.), Varaždinske Toplice, Hrvatska (19.10.), Tirana, Albanija (22.10.), Portland, Oregon (21.11.), Sedona, Arizona (22.11.) (Više: www.semirosmanagic.com)

  KICKSTARTER: PRILIKA SVJETSKOJ JAVNOSTI DA FINANSIRA ISTRAŽIVANJE PIRAMIDA U BIH

  Fondacija je ponosna na činjenicu da rukovodi najotvorenijim arheološkim projektom na svijetu u kome nema tajni niti mjesta za elite. Uz volontiranje svih zainteresiranih, Fondacija nudi mogućnost da svi učestvuju i u finansiranju ovog projekta u iznosima od jednog dolara do $ 10.000 putem kampanje na web mreži Kickstarter. https://www.kickstarter.com/projects/219812386/bosnian-pyramids-tunnel-exc avation-november-2014-m)

  Youtube kanal: www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/

  Osnivač Fondacije: www.semirosmanagic.com

  ---------------

  lp, borivoj

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  11.10.2014. (09:57)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...