Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Annaboni

    Recimo, da je sve tako kako pišeš , I da smo sekularna država i da se u školama vjerunauk uči voljno ali i sa strahom - što će reći za dijete i roditelje koji izabiru drugi izborni predmet ( znam što govorim )
    Što reći za ministra Mornara koji ne drži lošim Gospin kip u atriju Zadarske škole , za njegov prvi susret s Bozanićem nakon inauguracije ?

    Mi BISMO trebali živjeti u SLOBODNOJ zemlji u kojoj je vjera stvar slobode odluke pojedinca , a ne obaveza prema onima, koji je nameću . U slobodi nema imperativa , pa čak i kad je vjera u Svevišnjeg ma kako ga zvali, Bogom ili Alahom, u pitanju

    avatar

    27.09.2014. (21:48)    -   -   -   -  

  • alexxl

    I da je Zemlja okrugla, c, a zna se da je ravna ploča na leđima četriju kornjača, još od stoljeća VII.

    avatar

    27.09.2014. (22:47)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kako se samo zaobilazi u luku da su naši preci u današnju Hrvatsku stigli kao pogani, i tek smo onda naknadno pokrštavani što je ipak politička odluka pojedinih kneževa. Zato me strašno živcira kad netko koristi tradiciju i riječi "oduvijek" kako bi obranio tu svoju bolesnu želju univerzalnosti kršćanskog nauka u ovom narodu. To je skupa s onom tezom da naš narod nikad nije napao stranu zemlju (osim u obrambenom smislu) čisti idiozitam i takve bi ponovo vratio u školiu.

    Dobar ti je post, svakako se slažem sa njim. Čudo da ti nitko još nije prišio apelativ komunjare. Crkva je bila zdravija kad je živjela od milodara i kad nije imala potporu države. Ono što popovi danas nazivaju uzgnjetavanje je zapravo bilo vrijeme kad nisu mogli toliko sisati, ali vidiš da im je onda Tuđman opet dao sisu i da im novaca nikad nije dosta. Uostalom to je već Aristotel rekao da se ne može dobiti mučninca od nivca.

    avatar

    28.09.2014. (09:22)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Vrlo dobra priča :)

    S tim rečenim, etika kao izborni predmet je bullshit možda još beskorisniji od vjeronauka :P

    avatar

    28.09.2014. (09:47)    -   -   -   -  

  • NF

    Skidam kapu za pjesmu i odmah ću je prostituirati na svom fejs zidu naravno uz navođenje autora i svoj dodatak glede mažoretkinja!

    avatar

    28.09.2014. (12:14)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Lova za tvornice? Raskid Vatikanskih ugovora, porez Crkvama i svaki nadbiskup ima da iz svog propagiranog siromaštva da jedan od nekoliko zlatnih pečatnjaka što ima u posjedu!

    avatar

    28.09.2014. (16:32)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    E da...u Vatikanskim ugovorima postoji stavka koja omogućava pregovore; ako se promijene uvjeti u državi može se mijenjati ugovor. Kad bi u našoj vlasti postojala snaga i hrabrost za tako nešto.

    avatar

    29.09.2014. (11:30)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Troškovi propuštenih šansi za korištenje prirodnih resursa, sistematsko uništavanje domaće proizvodnje zbog pogodovanja uvozu,,, Puno više šteta od Vatikanskih ugovora!
    Sad kad netko predlaže referendum za izmjenu izbornog zakonodavstva, kako bi imali više šanse sposobni nego podobni, prijedlog se minira, a o tome se ne piše.U Splitu se potpisuje podrška Inicijativi na 4 mjesta, a raniji referendumi potpisivali su se na dvadest, toliko demokracije nema nigdi!
    Glede straha od nepolaženja vjeronauka : znam dobro za strah od polaženja vjeronauka, sasvim realan, iz doba vladavine druga Tita. Uvik je bilo straha, a sad nelagode u nekim sredinama ako dijete ne ide na vjeronauk, međutim, ako se netko usudi javno iznijeti svoja kršćanska uvjerenja on je ismijan i anatemiziran od liberalne scene koja vlada medijima. Zamislite samo da neki par javno kaže da se ne seksa prije braka, pa to je "katastrofa"! (Ne bi se čudila da netko sad na mene saspe uvrede!)
    Nitko ne taji da su se Hrvati pokrštavali po dolasku u ove krajev e, osobno bih volila da nije išlo na taj način, ali evo, tko sad brani nekome da odustane od kršćanstva, što se i čini.
    Koliko % državljana zanimaju i druge aktivnosti koje se financiraju iz proračuna??
    @Gorkić, nije zlato sve što sja, češće se radi o pozlati. I crkvena odfjeća koja je "zlatna" zlatna je kao i neke narodne nošnje. Taj vanjski sjaj je simbolika, koju sad ne bih analizirala. Osobno sam i za to da se smanju+i taj vanjski sjaj, ali je važnija osobna skromnost svećenika o kojoj sam se osvjedočila, normalno ne kod svih, uostalom ljudi su različiti. Ni komunisti nisu radili koliko su mogli a uzimali koliko im je nužno, kako je bilo proklamoirano I njh je bilo idealista i konformista.

    avatar

    29.09.2014. (22:35)    -   -   -   -  

  • tica

    predlazem da se komentar od "sjecanja i osvrti " stavi na naslovnicu

    avatar

    30.09.2014. (03:17)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @sjećanja,uistinu su svjetionici korisniji od crkve - Benjamin Franklin

    avatar

    30.09.2014. (15:28)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Sačuvao sam cijeli njegov intervju u J.L. IZvrstan tekst.

    avatar

    15.10.2014. (15:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...