Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • Valcer

    Ovaj post sam baš osjetila.
    Mojim sinovima su se moji školski drugovi povjeravali da ne bi završili školu da im nisam pomagala ili su prepisivali od mene. Na kraju starijem pukne film: "Ispada da je masa njih završila školu zahvaljujući tebi, a ti vidi kako oni zarađuju, a kako ti!"
    Pokrila sam se ušima, oni zarađuju mnogo bolje.
    Kako da mu objasnim da imam mirniji san, ali mnogo manje para od njih?

    avatar

    14.08.2014. (11:29)    -   -   -   -  

  • www.mojarodnagruda.de

    Da su Hrvati devedesetih u Kninu išli zubaru Milanu Babiću,kasnije šefu i tzv.političaru samoproglašene SAO Krajine,ostali bi bez ijednog zuba u glavi,zdrave bi im zube povadio.

    avatar

    14.08.2014. (11:33)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Valcerice.... nemoj se pokrivati ušima jer zarada, funkcije i privilegije nisu mjerilo životnog uspjeha. Mladi to ne kuže.... ali dođe vrijeme kada im sve postane jasno. Život će im to objasniti... :)

    @Mirče.... nije Hrvatima trebao Babić da im čupa zube. Počupali smo ih sami sebi. Mi smo bezub narod i za to nam nitko drugi nije kriv. Birali smo pogrešne "zubare" ili nismo reagirali na vrijeme kad smo skužili da je "zub" bolestan.

    avatar

    14.08.2014. (12:19)    -   -   -   -  

  • A je to

    pa biraj ih opet na vlast i jos se cudiš

    avatar

    14.08.2014. (14:20)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @A je to.... sami smo si birali sve do sada i iz toga smo izvukli lijepo pouku da se radi o istoj mreži mufljuza kojima je osobni interes i interes stranaka i drugih interesnih skupina važniji od općeg interesa. Naravno, i ja snosim dio odgovornosti jer sam sve ove godine izlazila savjesno na izbore. Više neću. Možda se uspijem osjećati manje krivom u tom velikom igrokazu tzv. demokracije.
    Sheldon Cooper o tome obično kaže: "Moja mama kaže da kad varamo radi osobne koristi Isus plače." Nisam vjernica... baš kao ni Sheldon... ali ne volim kad Isus plače... pa ću se isključiti. :)))))))

    avatar

    14.08.2014. (14:37)    -   -   -   -  

  • Bog i pravda

    http://www.miljevcimojidragi.de/blog/bog-i-pravda/

    avatar

    14.08.2014. (17:54)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Baš si ti to sve lijepo elaborirala, nemam ništa za dodati...Pitamo se mi puno toga...ja se npr. stalno pitam: šta će nama uopće županije? Samo....nikakve koristi što mi to pitamo sami sebe i jedni druge, trebli bi pitati na pravom mjestu...pa bi nam onda rekli...ma, ništa nem ne bi rekli, samo bi nas pogledali ko da smo sa Marsa pali... :)

    avatar

    14.08.2014. (23:20)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @suncokretice.... ma znamo mi da županije trebamo radi političkih uhljebljivanja.... ali ne znamo kako to više plaćati. Ma znamo i to.... zaduživanjem.... a praunuci koji će taj dug vraćati se ne mogu buniti... jer se još nisu ni rodili.
    Pitam se znaju li likovi koji sve to čine da njihova djeca i unučad ne mogu biti sretni u društvu kakvo stvaraju? Ili možda o tome uopće ne razmišljaju. Od nereda i tužnog društva se nitko ne može sakriti i spasiti... bez obzira na sve ono čime se štite (novac, veze itd.)

    avatar

    14.08.2014. (23:27)    -   -   -   -  

  • A je to

    Dobro si odgovorila

    avatar

    15.08.2014. (00:51)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    slažem se, ali ne znam kako spasiti svijet. ja sam od onih mutavih, koji su sami radili i sami se stvorili vlastitim radom. jedino što zasad imam od toga jesu ponos i dostojanstvo. međutim, vjerujem da se sve, kad god, ipak vrati; i nerad i nepoštenje će se vratiti onima koji su ih primjenjivali.

    avatar

    15.08.2014. (14:23)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @A je to... hvala. :)
    @Bookeraj... ni ja ne znam kako spasiti svijet.... pa... eto, postavljam "na glas" pitanja i potičem vas na nova pitanja i odgovore... pa možda zajedno dođemo do nekog rješenja.
    Inače se slažem sa svakim slovcetom koje si napisala. Pažljivo i strpljivo gledam svijet oko sebe, a i sebe.... i nebrojeno puta sam se osvjedočila kako se sve i baš sve vraća... kako dobro, tako i zlo. No problem je u tome što oni koji prave nered i čine zlo ostavljaju prestrašne posljedice društvu prije no što im se vrati. A i nama "malima", kao pripadnicima tog društva se vraća naša nezainteresiranost, šutnja i nečinjenje... jer dozvoljavamo da se sve to dešava. Sve mi to vidimo, znamo... ali ne poduzimamo ništa.

    avatar

    15.08.2014. (14:28)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Ja uvjek pogodim pravoga... kao da su svi završili školu na istom mjestu.
    Zato u širokom luku zaobilazim doktora koji mi kaže šta mislim da treba raditi ( da znam, ne bih išla njemu)
    zubara koji me pita koliko imam novaca ( da li treba to raditi što predlaže ili se njemu ide na Ibicu)
    soboslikara koji kaže lako ćemo ( posle lako njemu, a povuci potegni meni)
    Sve više je onih što sve znaju, ali na kraju ispadne da jedino znaju dobro naplatiti...

    avatar

    15.08.2014. (20:42)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @mecabg... imala sam i ja vrlo neugodnih iskustava... kako s liječnicima, tako i s majstorima. No, što sam starija teže nasjedam na "sveznalice".
    U pravu si da je sve više šarlatana, ali ipak je još uvijek jako puno onih koji su vrlo stručni u svom poslu. Kad nešto pošteno i skupo plaćamo tada imamo pravo i na vrhunsku uslugu. Kada bi bar narod postao svjestan da isto vrijedi i za političare. Oni moraju biti sluge, a ne glumiti kraljeve. Država postoji da bi služila narodu, a nas su uvjerili da je obrnuto... pa mi služimo njima... bahatoj i razmaženoj manjini.

    avatar

    15.08.2014. (22:54)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sanjamo isto. Kako je moguće da paraziti caruju i generiraju iste takve da ih nasljede? Pošto prosperiraju takvi očito logika da u ovoj demokraciji koju smo si stvorili mogu vladati najbolji od najboljih je čista laž jer je sve puno prosječnjaka koji su na vrhu umjesto da budu na dnu hranidbenog lanca. Lijepo se iskoristila ratna histerija kako bi oni najgori postali prvi.

    avatar

    15.08.2014. (23:14)    -   -   -   -  

  • odmak

    Tako nekako. Ne znam tko je sve iz vlade bilo što radio u životu.

    avatar

    18.08.2014. (16:45)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @neverine.... ljute nas iste stvari i sanjamo društvo na isti način... :)
    @odmak.... meni svi djeluju poput razmažene i histerične dječice.... To što rade za njih je tek igra.... Prilično su opušteni, neozbiljni i neodgovorni.

    avatar

    18.08.2014. (22:32)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    Slažem se s tobom kao i obično, no ima jedan detalj, koji sam, možda, krivo percipirala :).
    "Neki su ulagali veliki trud da bi ostvarili odlične rezultate, da bi se mogli upisati u željene srednje škole i faklultete. Drugi se pak nisu morali truditi.... bilo je dovoljno da pripadaju obiteljima koje pripadaju društvenoj „eliti“, oni su plaćali drugima (marljivima, a siromašnima) da im pišu referate, razne radove, maturske i diplomske radnje.... Oni su uvijek prepisivali, markirali i nešto muljali.", meni tu ispada kao da svi oni koji su pripadali obiteljima koje su se po nekoj logici smatrale društvenom elitom, bili lijeni. S tim se nikako ne bih složila.
    Lijepi pozdrav ... Često te se sjetim, ali rijetko svratim na blog.hr. Drago mi je da si još tu :).

    avatar

    27.08.2014. (14:49)    -   -   -   -  

  • ed hunter

    ouch!
    jednom sam se izvukao zbog imaginarne zubobolje, i još nekoliko puta poželio što jesam zbog one stvarne

    avatar

    28.08.2014. (02:16)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @DolphinA.... naravno da nisam tako mislila. Užasavam se generaliziranja i uvijek se ograđujem... a sada nisam pa si pogrešno razumjela. Govorim o onim pripadnicima elite koji su položaj svojih roditelja zloupotrijebili. Poznajem puno ljudi iz te skupine koji su marljivo i savjesno učili, a danas su isti takvi na poslu.
    U svim društvenim skupinama postoje časni i nečasni ljudi.... samo što su nečasni u ovom slučaju imali prilike za provlačenje, a koje im se ne bi otvorile da ne pripadaju baš toj skupini. Djeca iz tog sloja u samom startu imaju bolje šanse da bi uspjeli... pa kad se to još i zloupotrebljava kroz nepotizam tada imamo ovo što imamo danas u našem društvu.
    U temi se nisam dotakla ni većine... one sive mase koja znači prosjek.... ne talasa, ne iskače, drži se zlatne sredine. Oni također nose dio odgovornosti za ovakvo stanje... baš zato što šute.... možda tek šapću na hodnicima....
    @ed hunter.... zubobolja je gadna stvar... zato treba redovito ići zubaru... da do zubobolje ni ne dođe. :)))

    avatar

    28.08.2014. (21:57)    -   -   -   -  

  • sol

    ma samo sindikat valja. ziveo 1. maj , tri dana se ne radi

    avatar

    04.09.2014. (13:23)    -   -   -   -  

  • Lisica Mica

    Post o guzonjama. Ma to je nama naša borba dala. Onda '45te i ona '95te 45. su nas učili snađi se druže, a '95. budi na pravoj strani gdje su oni koji su se snašli... Dođe ti na isto, stalno nam vade zube.

    avatar

    04.09.2014. (23:41)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Draga Dona...evo sam se opet navratila da pomalo pročitam tvoj post i ostavim komentar, jer prvi put sam samo preletjela.
    Divim se tvojoj neumornosti da ukazuješ na sve te mače kojima smo okruženi, prekriveni i za koje nam ne pomažu ni super izbjeljivači.
    Ali...ne treba odustajati! Svaka čast! :-)

    avatar

    14.09.2014. (23:14)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    A DI SI TI ???????????????????

    avatar

    15.09.2014. (00:08)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Lisica Mica.... "malom" čovjeku je uvijek isto. Svejedno tko je na vlasti. Nikome od njih nije stalo do malog čovjeka.... ali ono po čemu ih ipak možemo razlikovati je količina bahatosti i zla.
    @gustirna.... ma nisam ja tako nesebična pa da bilo kome ukazujem bilo što. To ti je kod mene čista potreba.... nakupi mi se... pa eksplodiram. Kad me uhvati inspiracija svrbi me ispod kože, sva pocupkujem i kipim.... i nema mi druge nego napisati temu... :))))))
    @annaboni... a tu sam..... lome me vali..... sjedim na "obali", objesila sam noge s mola, polako mlataram njima, zagledala sam se u daljinu i ćobim.... čekam da zakuham.... :)))))))))

    avatar

    15.09.2014. (18:11)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Zakuhaj se. Vrijeme je.

    avatar

    16.09.2014. (13:01)    -   -   -   -  

učitavam...