Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • semper_contra

  Obzirom da se nitko ne udostojaše komentirati tvoj osvrt, objavljujem komentar koji sam Ti poslao e-mailom:

  …ne bi li izazvao makar kakvu i makar čiju reakciju.

  Ali zato u mnogih izaziva jaku – erekciju.

  Čim sam dobio tvoj e-mail navratio sam na portal čakovečke knjižnice da vidim kako stoji stvar s „Rod“-om. Imaju četiri primjerka i sva četiri su u posudbi kroz slijedećih mjesec, nešto manje, dana. Kad sam se posljednji puta raspitivao za roman još ga nisu imali u fundusu. A sad ispade „kasno Janko na Kosovo stiže“. Kao što vidiš, Jergović ima čitatelja u Čakovcu.

  Upravo sam vratio još jednu knjigu koju sam trebao rezervirati e da bi do nje došao. Mirko Kovač: „Vrijeme koje se udaljava“. Također pozamašna knjiga, gotovo šeststotina stranica, ali sam je pročitao u jednom dahu. Ne znam je si li je pročitao, zanimalo bi me tvoje mišljenje. Osobno mi ta knjiga nije u vrhu Kovačevih knjiga – sve sam ih pročitao – no ima neospornu vrijednost: izrazito lako se čita. Spada, po mojim kriterijima, u tip knjiga za koje, kad ih čitam, pomislim da bi ih i sam mogao napisati, no znam kad bi se u taj posao upustio ne bi ispalo ništa.

  Zanimljiva je još jedna usporedba M.Kovača i M. Jergovića. I jedan i drugi imaju jako dobro pamćenje i jedan i drugi, a Jergović je to u nekom tekstu i eksplicitno napisao, smatraju da za bavljenje pisanjem treba imati dobro pamćenje. Složio bih se s time, pogotovo ako se dijelovi vlastitog života koriste u pisanju djela. Uz ovu dvojicu koji sami govore o potrebi dobrog pamćenja svakako treba dodati i M. Krležu i njegovo fenomenalno pamćenje koje je on, međutim, koristio mnogo više u svojim esejima, kritikama, ogledima etc. nego što mu je trebalo u pisanju romana.

  I na kraju ne mogu ne spomenuti još jednog autora čije djelo za čitanje 'čekam u redu'. Radi se o romanu „Umjetne suze“ Milka Valenta. E to je knjiga: 1401 stranica.

  avatar

  28.04.2014. (16:59)    -   -   -   -  

 • gospon profesor

  @ semper: da, nema komentara. znakovito :)

  avatar

  30.04.2014. (17:49)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Prevelika im erekcija :-)!

  avatar

  01.05.2014. (17:28)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...