Komentari

wall.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


 • Neverin

  i ja bi u boemski pokret otpora sa Watanabeom!

  avatar

  19.04.2014. (11:23)    -   -   -   -  

 • Wall

  @Neverine, i moja je to dilema: podzemni pokret korporativnih izbjeglica ili buvljaci Istočne Njemačke, Baskije, Karantanije i Pridnjestrovlja. :))))

  avatar

  19.04.2014. (12:04)    -   -   -   -  

 • Ama Gi

  Proklet bio, Walle, pa tebi ni te satire ne idu tako loše! :))) Osobito mi je efektan završetak, gdje si aspurd izveo do kraja - 'živjeti od smrti', 'uskrsnuti zahvaljujući smrtima/ubojstvima'... Odličan crni humor, osobito u ovo blagdansko vrijeme, koje u suštini, slavi isti koncept. No priznaj da je to čak i tvojem vještom oku/peru (koje voli simultane efekte) promaklo! ;)

  avatar

  19.04.2014. (12:39)    -   -   -   -  

 • V

  Teško da je bilo što prepušteno slučaju :)

  avatar

  19.04.2014. (14:06)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  malo preklišejiziran početak, a ovo dalje nije ni tako loše...iako imaš još palente za pojesti ;) previše je umjetne dinamike u txtu.

  avatar

  19.04.2014. (14:41)    -   -   -   -  

 • Wall

  @Ama Gi, nije meni promakla perverzija slavljenja nečije muke i smrti (a o profitima Vatikana, RKCrkve,svećenstva da ne govorim/o). nego, ne želim dodatno antagonizirati iskrene vjernike više nego moram, jer baš sam došao s košnje ooogromnog travnjaka u goricama, na Svetu Subotu Svete Tišine (i cijeli Sveti Tjedan), kad je bogohulno raditi, a pogotovo praviti buku kosilicom od 6KS.Već su mi jednom skrenuli susjedi pažnju da (ne) hulim na boga i rugam se njihovoj naivnoj vjeri u Svetu Šunku, Sveta Jaja, Sveto Dvojstvo Bogočovjeka, Sveto Trojstvo, Svete Marije Magdalene (ne, nisam sinoć gledao Gibsonovu Perverziju, tj. Pasiju na aramejskom); kad bih birao slavu, onda bi to bila- Kumova Slama, tj Slava.

  @V, teško" a kako je onda pobunjenih i odmetnutih sve više?

  @Blogdogg, ti najbolje znaš, tvoja je dinamika tako prirodna :)) ali, ako me uistinu želiš podučiti, daj link na nešto tvoje napisano, gdje iz tvojih rečenica mogu nešto i naučiti, preuzeti, mlad sam i rado učim od boljih, stručni(ji)h, iako palentu ne volem.

  avatar

  19.04.2014. (17:00)    -   -   -   -  

 • V

  A kako se noževi tako dobro prodaju?:)
  Oni koji zarađuju (ili to namjeravaju), nikad ništa ne prepuštaju slučaju.

  avatar

  19.04.2014. (18:53)    -   -   -   -  

 • Wall

  zbog ovaca, koje poslušno idu na klanje; zbog ispranih mozgova koji osjećaju kolektivnu/korporativnu krivnju a ustvari su zarobljenici ' Stockholmskog sindroma'....to vrijedi i za sve sljedbenike-partije,crkve,religije, nogometnog kluba, domoljube.ovce ne samo da pristaju na klanje, već same i plaćaju svoje pogubljenje, čak i kupujući noževe za klanje (onako kako neke države za trošak izvršenja smrtne kazne terete obitelj pogubljenoga)

  avatar

  19.04.2014. (20:10)    -   -   -   -  

 • V

  Je, pa onda što se mene tiče nije trebalo biti nesporazuma ni kod prvog komentara.
  Žrtvovanje pokojeg janjeta vukovima, da bi se ostatak stada držao u većoj poslušnosti, je već toliko puta i na toliko načina iskušano, tako da mi je smiješno i samo spominjanje slučajnosti.

  I sve dok ovčice (ne bih rekla da su glupe nego nemoćne) skakuću preko ograde i vraćaju se, to odgovara i vukovima i pastirima.
  Jedina šansa (zvuči nevjerojatno, ali drugu ne vidim) da ovce nešto naprave za sebe je moguća u slučaju da na jednoj strani, npr. strani pastira, miruju toliko dugo sve dok izgladnjeli vukovi ne krenu u napad...e, jedino tada, dok se vukovi tuku s pastirima, ovčice mogu nešto napraviti :D

  Iako, ne znam vrijedi li truda...u slučaju promijene poretka samo bi se krzna izmijenjala :)

  avatar

  19.04.2014. (22:59)    -   -   -   -  

 • Wall

  priznajem, ti sveobuhvatnije razmišljaš od mene. ja, osim plana da se opirem-bunim-protestiram-bježim, drugog nemam, a čekati, biti strpljiv-ne znam.

  avatar

  20.04.2014. (08:21)    -   -   -   -  

 • alkion

  Ne svede li se, ipak na kraju, sve na poziciju: pastir - ovca - vuk? Ili je opet VUK u janjećoj koži?

  avatar

  20.04.2014. (10:17)    -   -   -   -  

 • blogdogg

  evo nadam se da ti ovo neće bit preteško, ali ka ovome idem i smatram da sam na dobrom tragu:

  SLIKAR I LOVAC

  Još dok dijelili smo tu vlažnu špilju, u dane neprekidnih pljuskova, njegov pogled i tada bijaše uprt ka prostranstvima koja, neosvojena, stajahu nam na putu. Dani su prošli otkad smo se potukli za onaj zadnji komad zakljovice mamuta. S prijezirom i gnušanjem, gledao je na moj crtež bizona. Pljunuv, on izjuri u kišu uz krik koji dan danas pamtim. Sva bol gladi i sva snaga nade, objediniše se u neartikuliranomu zvuku. Popraćen grmljavinom, on nesta...i nesta jeka...i sve načas utihne...S paprati rosa kliznu...i nasta svijet, u koljievci sunca se rodi blaga zora...ja i ostatak plemena ostadosmo gladovati do smrti.

  txt je nastao kao reakcija na vijest da je ratni zlikovac goran hadžić pao jer je htio utopit Modiglianijevu sliku. pozdrav!

  avatar

  20.04.2014. (20:12)    -   -   -   -  

 • Wall

  @Alkione, janjetinu ne volem, Vuka Stefanovića Karadžića poštujem, Vuka Brankovića prezirem, ali jedan je vuk ( i ovaj tvoj, paradigmatski) ostao u vječnosti, tj. "Književnosti za uvijek i zauvijek: "Vuk na ovcu svoje pravo ima ka tiranin na slaba čovjeka; al' tiranstvu stati nogom za vrat, dovesti ga ka poznanju prava, to je ljudska dužnost najsvetija!" (Petar Petrović Njegoš)

  @Blogdogg, upravo odgledah (vidi, uoči! aorist u zajebantskoj komunikaciji je čist' OK, u ovoj tvojoj obliteralnoj papazjaniji- nikako!) biografski film o mladim danima Jacka Kerouaca, Allena Ginsberga W.Burroughsa "Kill Your Darlings"- u filmu dosta dobro prikazuju kako teške droge mogu podstaknuti literarnu produkciju, pjesništvo, fikciju, u filmu se npr. referira da je nakon tih iskustava Burroughs napisao Goli ručak, na drogama, o drogama,nerazumljiv svima osim onima na drogama).....tvoj budalasti tekst, uz koji divno ide i tvoja fiks-natuknica o "ideji nakon hapšenja Hadžića".... međutoa, dvije su stvari tu bitne (jedna za mene, jedna za tebe)- za mene, tvoj tekstić je ludo nerazumljiv, tj kao da ga je nažvrljao napušeni Čombe ("Lud,zbunjen, normalan"), dakle, slabo ću ja iz njega išta naučiti, ma ni skužiti neću, hihihi...drugo, najvažnije i najžalosnije- jedan Burroughs, Ginsberg, Kerouac....mogu imati koristi od pisanja na drogama (jer im je samo oslobodila već postojeći ogromni talent u njima)...droge iz praznoga ne mogu izvući ništa, a kamo li neko suvislo pisanje, "literaturu", pače. moj savjeti ti je - manje puši, više piši!! PS. a rečenice su ti, uh-oh-uh, Yoda govori kao da :)))

  avatar

  20.04.2014. (20:55)    -   -   -   -  

 • pametni zub

  he-he - prča se da se krije u močvarama Polesja, da vozi bjeloruski traktor s kraja 60-ih

  avatar

  21.04.2014. (08:05)    -   -   -   -  

 • alkion

  Kad smo već pri Njegošu:

  "...
  Zla pod nebom što su svakolika
  Čovjeku su prćija na zemlju."
  ...
  ...
  "Sv'jet je ovaj tiran tiraninu
  a kamoli duši blagorodnoj!
  On je sostav paklene nesloge:
  ....
  ...
  Niko srećan a niko dovoljan,
  Niko miran a niko spokojan;
  Sve se čovjek bruka sa čovjekom, -
  Gleda majmun sebe u zrcalo. "

  Ne znam bih li (viđe i ja znadem aorista upotrijebit) ovo Njegoševo shvatio kao upozorenje budućim naraštajima ili samo kao još jednu potvrdu kako se "točak istorije neumitno vrti":
  "Tko bi gori sad je doli
  a tko doli gori ustaje
  Sad vrh sablje kruna visi,
  sad vrh krune sablja pada,
  sad na carstvo rob se uzvisi,
  a tko car bi ..." (Gundulić)

  Hoće li sloboda znati pjevati kao što su sužnji pjevali o njoj?

  avatar

  21.04.2014. (09:11)    -   -   -   -  

 • Wall

  @Pametni zube, bjeloruski traktor u Pridnjestrovlju :)) To je podnaslov jedne moje priče iz zbirke "From USSR with love"!!

  @Alkione, Njegoš i Gundulić su još živi kroz svoje stihove, a hoće li zauvijek-ne zna se (još). Ali, jedno se sigurno zna - Branko Miljković, neumrli, najveći pjesnik Balkana hoće! tragičan i neshvaćen, nevoljen i zaboravljen, ostavio je 2 najveća živuća stiha ikada, igdje (meni je to je kriterij trajanja pjesništva - što kraći stih, a da pogađa i razara kao cijeli sonetni vijenac).

  PS. jedan od ta 2 najveća je svakako ovaj tvoj, citirani (i ne, neće Sloboda znati pjevati, ona to ni sada ne zna, ili mi još Slobodu nismo ni upoznali; jer samo ropstvo stvara slobodu, samo joj ono daje draž,čar, smisao).

  Drugi Miljkovićev je onaj stih-epitaf: sebi, tebi, meni, nama... "Ubi me prejaka riječ!"

  PPS. a kad te prejaka riječ ljubi , onda nemaš izbora, nego pisati, unatoč Brankovoj kletvi, upozorenju "kako će jednom svi stihove pisati"

  avatar

  21.04.2014. (11:28)    -   -   -   -  

 • alkion

  "Otvaram prejake riječi, pažljivo mirišem jednu po jednu, prebirem po njima kao po prašnjavim slikama s tavana i onda uzmem najjaču".
  Nakon ovih tvojih riječi dobivam poriv da postanem štovatelj one: Ljubi bližnjega svoga..."
  Nisam valjda okasnio?

  avatar

  21.04.2014. (11:40)    -   -   -   -  

 • sarahB.

  "Volim sve istine koje nisu obavezne, jer prava je istina stidljiva ko miris ", rekao je također Branko.
  Priča ti je odlična, al mi je malo žao Katsumi :-)

  avatar

  21.04.2014. (15:24)    -   -   -   -  

 • Wall

  @Alkione, ne volem 'štovanje' ni 'štovatelje', ali cijenim one koji cijene :)) a kad smo kod ljubljenja- ne volem ni mušku ljubav, samo žensku !!! prema tome, dabome- nisi okasnio, uranio si :))

  @SarahB, mirise volem, mirisima vjerujem, čak ljude raspoznajem, sortiram i tretiram prema mirisima. PS. ne brini za gospođu Ishiguro, ovaj pripravnik već se mota oko nje, sad će ona profitirati!

  avatar

  21.04.2014. (18:22)    -   -   -   -  

 • tiana

  Wall, meni se sviđa...Ne znam što ostalima koji su dugo smišljali svoj komentar (a tema je bila što manje pozitive i što više "sipovskog" crnila izbaci na ekran), toliko nije pisano i čitko. Vjerojatno je i električna energija, prije kraja prvog kvartalnog razdoblja imala svoj udio u svemu. moj prstić gore za wall...........

  avatar

  26.04.2014. (20:14)    -   -   -   -  

 • križar

  ....nedavno je viđen kako trguje s Ferengijim, i od tad mu se gubi svaki trag..LIV LONG & PROPR!

  avatar

  28.04.2014. (12:53)    -   -   -   -  

 • Wall

  Tiana F., hvala za palac gore! bolje ovdje, na fikciji 'gore', a na politčikom komentaru kod M.Jurjevića 'dole', nego obrnuto :))
  Križar, i ja to često kažem (Live long & prosper! to je najbolji dio Zvjezdanih staza), juedino ne mogu razdvojiti dva-po-dva prsta na sredini da pravilno pozdravim!

  avatar

  30.04.2014. (09:26)    -   -   -   -  

 • križar

  Di si ti, ja našla tvog lika, sad zajedno bježimo svemirskom stazom zvanom Highway to hell (viš da znam speling,al neću tak pisat) on zbog platinuma, a ja zato jer mi je mašta draža od stvarnosti! Ajd piši, super si mi- vrajt long&prospr!

  avatar

  08.05.2014. (23:17)    -   -   -   -  

 • Mayday

  (pokušavam ono dva-po-dva prsta - lijeva ruka ide, desnom vježbam već kvarat ure, ali poboljšanja ne nazirem)

  avatar

  04.06.2014. (17:03)    -   -   -   -  

 • Mayday

  (uspjela! :D)
  i usput došla reći kako mi se sviđa to što ovdje čitam, samo ne znam kako reći da ne ispadne...sleazy.

  avatar

  05.06.2014. (09:04)    -   -   -   -  

učitavam...