Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • borivoj

  I na kraju: nemam ja ništa protiv da mi svi financiramo Crkvu pa makar i nisam vjernik, no onda želim da se zna na što se taj novac troši pod jedno i drugo da se ne troši na luksuz jer to ne priliči ni Crkvi ni svećenicima. Nije u skladu s Isusovim učenjem, barem koliko ja znam.

  Komentar - > BLOG.hr - > Semper contra @ Jagodarije

  avatar

  16.04.2014. (08:27)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "KAP VODE KOJA PADNE NA USIJANO ZELJEZO, ISPARIT CE. ISTA KAP, KAD PADNE NA LOPOCOV CVIJET, BLISTAT CE KAO PERLA, A AKO PADNE NA SKOLJKU, POSTAT CE BISER. TAKO I COVJEK POSTAJE ONO S CIME SE UDRUZUJE". - Indijski mudrac

  avatar

  16.04.2014. (08:41)    -   -   -   -  

 • borivoj

  16 travanj 2014
  Mi razmišljamo o prošlosti ili budućnosti i uništavamo sadašnjost. Prošlost je prošla, zaboravite je.............

  15 travanj 2014
  Kad se drveće njiše na vjetru, njegove grane se savijaju i njišu gore dolje. Ali malena ptičica sjedi na njima se ne boji? Zašto?....

  avatar

  16.04.2014. (08:43)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Vrt je njaboljši terapevt

  Preden sem si zlomila nogo, sem vsak dan na vrtu preživela osem ur. Delovno. Obrezovala sem, sadila, presajala … Zdaj sem še vedno ves dan na vrtu, vendar lahko delam le še uro ali dve," je v pogovoru o kulturi urejanja vrtov povedala gospa Juta Krulc, neverjetno čila ženska, ki šteje okroglih sto let.

  Ko smo jo prosili za fotografiranje, je mirno sedla na stol in počakala na nadaljnja navodila, z umirjenostjo, ki jo lahko da le dolgo življenje, pa je izrazila željo, naj je ne prosimo, da bi se med fotografiranjem smehljala. "Smeh naj pride iz duše, ko je ta srečna in začuti željo po njem."Na fotografiji je ostala resna. Življenje jo je vse prepogosto težko preizkušalo. V takih obdobjih je iskala uteho– in jo navadno tudi našla – v dejavnosti, ki jo veseli že od malega. V vrtnarjenju.

  Več »

  Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

  ************************************

  SONČNA pošta

  avatar

  16.04.2014. (08:44)    -   -   -   -  

 • borivoj

  HKD TEATAR SINOĆ U RIJECI PRAIZVEDEN AUTORSKI PROJEKT OLIVERA FRLJIĆA »ALEKSANDRA ZEC«

  Potresna posveta djeci, stradaloj u ratovima

  Jednosatna predstava rađena u spomen na djevojčicu Aleksandru Zec ubijenu na Sljemenu 1991., a posvećena svakom djetetu, žrtvi rata, završava minutom tišine i mraka, u kojem je svaki gledatelj ostavljen svojim mislima

  Svjetlana HRIBAR, snimio Damir ŠKOMRLJ
  Ansambl nakon predstaveRIJEKA » Pred prepunim gledalištem na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku praizvedena je sinoć predstava »Aleksandra Zec«, autorski projekt redatelja Olivera Frljića. Rađena u spomen na dvanaestogodišnju djevojčicu Aleksandru Zec ubijenu na Sljemenu 1991., a posvećena svakom djetetu, žrtvi rata, ...

  iz novog lista

  avatar

  16.04.2014. (09:19)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Oliverova »Jama«

  Rat će još dugo biti najveći kulturni događaj na ovim prostorima, sudeći i po zahtjevu riječkih dragovoljaca Domovinskog rata da se zabrani kazališna predstava »Aleksandra Zec«, a da je nisu ni pogledali.
  Obično se tako nešto traži za ono što smatramo skarednim ili čega se bojimo. Tko u priči o ...

  iz novog lista

  avatar

  16.04.2014. (09:19)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Knjiga i prosvjed dragovoljaca

  Prije praizvedbe autorskog projekta Olivera Frljića »Aleksandra Zec« u foyeru Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku predstavljena je knjiga »Aleksandra Zec«, u izdanju Međunarodnog festivala malih scena i HKD Teatra, koji je producent Frljićeva projekta. Predstavljanju knjige koja bilježi sve medijske reakcije na ubojstvo članova obitelji Zec, ...

  iz novog lista

  avatar

  16.04.2014. (09:21)    -   -   -   -  

 • borivoj

  BLAŽEN ČOVJEK KOJI TREBA BOGA

  ~ Maksim Gorki  Ja Boga ne trebam,
  kažu, ali zato trebaju
  ženu za ženom,
  muža za mužem,
  auto za autom,
  položaj za položajem.
  Nikad siti,
  trajno osamljeni.
  Ja Boga ne trebam!
  Kažu, al’ zato trebaju tablete
  i ne mogu zaspati.

  Od čežnje im ostala pohlepa,
  od ljubavi strast,
  od politike intriga,
  od moći nasilje,
  od autoriteta prisila,
  od tehnike tjeskoba,
  od bogatstva svađa,
  od vjere običaj.
  Blažen čovjek koji treba Boga!

  (Maksim Gorki rodio se 1868.)

  avatar

  16.04.2014. (09:46)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Biodinamički vrt: Uzgojite raznolike biljke na istom nekultiviranom tlu za dobrobit okoliša

  Dvadesetih godina prošloga stoljeća skupina poljoprivrednika zabrinutih zbog ugroženog zdravlja tla, biljki i životinja potražila je savjete Rudolfa Steinera, poznatog antropozofa i čovjeka koji je čitav život posvetio istraživanju sila prirode.

  Tako su začeti glavni principi biodinamičkog uzgoja i vrtlarstva - jedinstvenog pristupa agrikulturi koji povezuje ekologiju poljoprivrednih organizama s čitavim svemirom.

  Otada se taj pristup stalno razvija, a najviše su ga razradili Marija i Matthias K. Thun.

  Cilj biodinamike je od poljoprivrednoga gospodarstva stvoriti samoodrživi organizam.

  Pročitajte više  Dobrobiti masaže

  Drevna indijska poslovica glasi da bolesti ne prilaze onom tko se masira svaki dan.

  Masaža je jedna od najpoznatiji metoda opuštanja i liječenja.

  Riječ masaža potiče od arapske riječi massa što znači dodir.

  Masaža obuhvaća niz različitih tehnika, ali bazira se na pritiskanju, lupkanju, istezanju i glađenju mišića i vezivnog tkiva različitim intenzitetom.

  Najpoznatiji su švedska, sportska, shiatsu, aromaterapijska i ayurvedska masaža.

  Pročitajte više

  avatar

  16.04.2014. (09:55)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Lijepo govori Spomenka, makar se mnogi farmaceuti nebi složili. Pozdrav.

  avatar

  16.04.2014. (13:35)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Trenutak za haiku poeziju  *

  Basho zapisa:  DIVLJA ČAPLJA

  SPAVA –

  SPOKOJNA OTMJENOST.  Da li ste vidjeli divlju čaplju dok spava? Basho kaže: “spokojna otmjenost.” Takvi ste vi kada vam se dogodi tišina – spokojna otmjenost. Iznenada postajete kralj. Uvid vam daje čitav univerzum. To odnosi sve što je lažno, a daje vam sve što je istinito – sve što je lijepo, sve što je ljupko, sve što je čista radost.

  Čovjek kao Basho – čovjek duboke meditativnosti – će svugdje to vidjeti. Čak i dok čaplja spava, on će vidjeti spokojnu otmjenost. U letu divlje ptice, on će vidjeti neizmjernu slobodu. U nebu će vidjeti vlastitu ništavnost. On će početi da stiče nove uvide o svemu – čak i običan divlji cvijet će postati mnogo ljepši.

  Isus je rekao: “Pogledajte divlje ljiljane u polju. Oni su ljepši i od samog kralja Solomona u svom njegovom sjaju.” A Solomon je bio drevni jevrejski kralj velike ljepote i ogromnog razumijevanja. U čitavoj Bibliji, samo njegova pjesma, Solomonova pjesma, ima neku istinu; inače, sve drugo je obično. Ali Isus kaže: “Ti divlji ljiljani su ljepši i od samog kralja Solomona u svom njegovom sjaju.”

  Čovjeku meditacije sve izgleda sasvim novo i svježe, mlado, živo. On isijava ljubavlju, milošću i radošću. OSHO

  Copyright © Osho International Foundation

  www.osho-yu.me

  avatar

  16.04.2014. (18:20)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Darivatelji s beskućnicima prodavali "Ulične svjetiljke"

  U utorak 15. travnja na Korzu je održana promotivno-prodajna akcija drugog ovogodišnjeg broja časopisa o beskućništvu "Ulične svjetiljke". Na prijedlog Komisije za kulturu Savjeta darivatelja krvi Rijeka, promotivno-prodajnoj akciji pridružili su se darivatelji krvi koji su s riječkim beskućnicima, stalnim prodavačima, prolaznicima prodavali prve primjerke novoga broja.

  Nakon okupljanja ispred zgrade Radio Rijeke gdje su se upoznali s prodavačima, darivatelji krvi među kojima su bili predsjednik Savjeta Ivo Vidotto, predsjednik i članovi "Kluba 100 kapi" Dinko Kudrić, Viktor Biljčević i Sonja Maksan Trbović te Gordana Kvajo, Gordana Crnković i braća Dejan i Andrej Radonjić sljedećih su sat vremena na osunčanom Korzu pomagali u prodaji časopisa i senzibiliziranju građana za probleme beskućnika.

  Volontiranje u prodaji "Uličnih svjetiljki" nastavak je suradnje započete objavom pjesme "Kapi života" darivatelja krvi Davora Bakača u prethodnom broju časopisa, a u pripremi je i članak o darivanju krvi za broj koji će se u prodaji naći početkom lipnja

  avatar

  17.04.2014. (08:07)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...