Naša Indijanka vegetarijanka, pa ja, s druge strane, kao, "fol", mesožder.....
post ti je jako dobar.................
Biljem, voćem i povrćem se čistiš. Nakon čišćenja, treba stanice i nahraniti, jel tak? Po defaultu sam od rođenja , taj "LCHF" type.
Pečena jaja na ulju????? Drek! Žlica masti, špek, na luku............................ Jogurt do "jučer", a danas, taj Kefir, crijevne bakterije, kao 80% "naših" bakterija, metabolizam........ živim taj LCHF, ali da me nitko nije učio!
Te žitne "pahuljice", ljuskice, mekinje, pune "banana, grožđica, kuraca, palaca, šećera".....isuse dragi priglupi.
Volim i salamu, ali kad je kupujem, pogotovo doma, za Junk food, alla pizza, tražim nekaj od "životinje svinje", sa vidnom strukturom mesa, koliko god bila nitrirana, na što se prodavačice smiju, misleći da sam retardiran..... -pa Gospođo draga, pa od kad picek, ili pura imaju šunke????? A najviše ih je "parizer" tip od otpadaka pure.
Odosmo mi u pičku materinu i to je činjenica. Za 20tak godina svi čipirani po Državnom dekretu, Hapšeni ako u svom vrtu posadimo kakvo sjeme, a da nije Monsanto, blablablatrućseruck. Ajte živili!!!!
15.04.2014. (22:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hvala na komentaru :-) O štetnosti ugljikohidrata i ovim jadnim rafiniranim uljima znam već 15 godina, puno prije nego je LCHF ušao u moj život. Međutim, ono što nisam znala je to da je priča o kolesterolu izmišljotina veća nego plašenje celulitom te da je mast dobra i poželjna.
Godinama sam sve pripremala na ed maslinovom ulju. Ali sad doma imam i kokosovo i maslo i mast.
Moj post nije imao za namjernu nikakvo pametovanje. Nije dobro a ni etički nastojati (pogotovo protiv njihove volje) pušaće, vegetarijance i slične vraćati na pravi put. Ono što mislim da je dobro je podijelit informaciju, pa tko želi, nać će put dalje.
Ionako radim na sebi svaki dan. Moram puno kuhat i učit spremat uvijek nešto novo. Moj čoek zabrijo na vlastiti vrtal pa me uporno pokušava naučit kopat, a meni se to neće. Dok sama ozbiljno ne prokopam, ne bih htjela ulazit u priču o spašavanju planeta. Uvjerenja sam da je kopanje prvi i jedini korak prema self sustainable filozofiji. Smatram da je licemjerno drugima zagovarati bilo kakav način života koji za cilj ima spašavanje planete i životinja bez hvatanja motike u ruke.
16.04.2014. (08:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hahaha, vidi ti lukavca od čoeka, tebe, da bi mu štihala, hahaha Fotografi svih zemalja, naoružajte se, ma nije modni trend, već se tak nekad živilo, živili Vi meni!
16.04.2014. (20:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Meni se čini da je ovo jedna dobra reklama za još bolju knjigu autorice Anite Šupe. A kolega "fotografi svih..." pametuje kao i obično, sad i po tuđim blogovima. Sada je već, osim za fotografiju, stručnjak i za špek, luk, mast i trigliceride... :)))
16.04.2014. (23:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl, ak se ne varam i ona vrlo poznata i popularna atkinsonova dijeta je nekaj slično ovome (isto je bila usredotočena na ograničavanje unosa ugljikohidrata, a bazirala se na proteinima i mastima, ak se ne varam...)... tak da mi ovo nekak vuče na ono "isto s*'nje - drugo pakovanje".
17.04.2014. (03:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fotografi, moram ti reći, ovaj pokret nije dijeta.
Nije slična Atkinsonu, ne bazira se samo na tome da se (u ovom slučaju) povećaju masti, već da se vrate zasićene masnoće koje su bile zapostavljene zbog neutemeljenih tvrdnji liječnika. Pričaju da kolesterol nije povezan sa unosom zasićenih masnoća, a to je prilično hrabra tvrdnja, isto znanstveno dakazana. Zagovara se raznovrsna prehrana, otprilike rečeno sa malo mati i puno povrća.
Priča je to o povratku na staru, ja bih rekla, logičnu prehranu. Ali da, bazira se na izbacivanju šećera i žitarica, i to na osnovu (sad bih mogla reć bezbroj) znanstvenih dokaza o ovisnostima koje stvaraju i bolestima koje čine našem tijelu. Objašnjava što je loše kod prerađene i laboratorijske i gmo hrane.
No ne samo to, uz pokret dolazi i nauka o tome kako uistinu djeluje probavni sistem i prilično je suprotno onome što doktori (kod nas) do sada pričaju. Kažem, svi sa gastritisom uglavnom imamo manjak kiseline u želucu, a ne višak. Ovo zvuči prilično zapanjujuće. I to je isto sve prilično znanstveno dokazano.
Enivej,postoje dvije knjige koje bi mogao pročitati, jer kažem stvar je dosta učenja, a ofrlje pričanje o nekoj temi malo mi je glupo.
Ovo nije dijeta, već znanje o hrani i probavi. Koje, ako smo ozbiljni, može pomoći svakome.
17.04.2014. (08:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fotografi, preporučam ti još i izvrsnu knjigu "Gdje su dokazi", nedavno izdanu, koja objašnjava da se medicinske preporuke i znanost ponekad i sudaraju.
Raskrinkava na dokazima neutemeljenu alternativnu medicinu, ali isto tako i preporuke i terapije službene medicine koje su se pokazale nepovoljne, beskorisne pa čak i smrtonosne. Preporuča ti da ne vjeruješ sve doktorima, i kako se ko pacijent sam možeš i trebaš educirati. Govori o tome kako medicina ponekad kaska za saznanjima.
Izbacivanje masnoća iz prehrane, baziranje prehrane na žitaricama, ulja za prženje na osnovu dvostruko nezasićenih kiselina, višak kiseline u želucu i još mnogo toga, su neutemeljene medicinske, i to se sada zna, jer je znanstveno dokazano, pogrešne medicinske preporuke i pretpostavke koje su za posljedicu imale vrlo štetne učinke.
Npr. o nestabilnosti sojinog i suncokretovom ulja, na dvodnevnom tečaju za kozmetiku objašnjavaju kako se dvostruko nezasićene kiseline brzo kvare i koje nevolje izazivaju, i to zbilja nije teško za shvatit, ali još uvijek se smatra da je soijno ulje bolje za prženje od svinjske masti. Ovo drugo ipak je zahtijevalo ozbiljna proučavanja znanstvenih dokaza s moje strane, i mojih bližnjih.
Da bi ja i ti kvalitetno raspravljali na ovu temu, trebamo biti dovoljno stručni za to. Ti si pun neznanja, ja posjedujem samo nešto primjenjene teorije.
To što si skeptičan, to je neznanje. Jedan moj prijatelj zen budist kaže, vjera nije isto što i znanje, znanje je daleko jača kategorija. Ja ti bacam sjeme znanja, hočeš li ga posadit, ili ga odbacit, na tebi je. Ne radim ovo zato što se želim raspravljat, pametovat, već iskreno vjerujem da ovaj post i ove informacije mogu pomoći drugima. Možda pomognu i tebi. Kažem, znanje koje imam o ovome je dodatno potvrđenog na mojoj koži.
17.04.2014. (13:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hvala na empatiji za sve "gladne" i evo i sad sad sa svog prozora gledam staricu koja kopa po kontejneru, idem joj ovaj tren odnijeti sendvič od podriguše (salame po 15 kn) i sira (34 kn, sira nikad vidla)te kiselih krastavaca ( ja ih zimničila) i Vama u slast!
17.04.2014. (19:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
oldschool
Oooo tako mi je drago da prehrana nas koji smo se uspjeli zadnjih 20ak godina svjesno othrvati ovoj sustavnoj propagandi prerađenog sr*anja i i dalje klopamo najbliže našim starima - ima svoje ime !
Sad se osjećam malo manje glp kad ljudima pričam kako/što/na čemu kuham/pečem/pržim a srećem se s jezom i užasom u očima nasuprot :).
Nas 4, nitko viška kila, nitko alergije, krvna slika svima 5+, u 15 g 2x gripa, 1 bronhitis, lomovi kostiju s bicikla mislim nemaju veze s prehranom ;)?
To je to.
Maknuti prerađevine.
Samo je jedan zajeb.
Skupo je i ljudi si to ne mogu priuštiti na mjesečnoj bazi. Rijetke su obitelji koje mogu.
Ali...na tome se ciljano i radilo i uspjeli su... Žalosno.
19.04.2014. (20:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Križar, mislim da empatija siromašnijima (od sebe?) preko komentara je, ako već ne licemjerje, onda bar isprazna floskula. Držim da nema nikakvu (emocionalnu) vrijednost. To šta sam se dala u raspravu sa fotografom, ne znači da padam na svaku provokaciju. Cilj ovog bloga i komenta je promoviranje mog posla, pa onda i svega korisnog na što usput naiđem.
Oldschool,
Donekle si u pravu a donekle ne. Ono što je osnova za postizanje crijevne flore, a u Anitinoj knjizi "Istine i laži o hrani" se nalazi (jedno 5-6 strana) pod Antikandida dijetu je : Kefir Juha od kostiju kiseli kupus (friški)
a dodatno se pri tom smije jesti zelenilo tipa salata, blitva, špinjača, jaja, panceta, masnoće maslinovo ulje...
stvarno nije nešto skupo. Moj jelovnik izgleda tako a pojedem ili pancete ili jaja ujutro, Popijem tzv. bp kavu sa maslom i kokosovim uljem. Za ručak pojedem malo mesa i puno blitve i salate začinjene maslinovim uljem. Ostatak dana popijem litru kefira.
Litra domaćeg mlijeka sa mljekomata košta 7 kn, (kefirna zrnca sam od lchf ekipe dobila gratis) Kiseli kupus di ga ja kupujem kilo 13 kuna. kokosovo ulje košta oko 80 Kn, traje mi cca tri tjedna. Maslinovo imam svoje. Također imam uglavnom i svoje povrće, a velika kokoš (37 Kn) sa svim dijelovima se rastegne na tri dana za mene i dvoje male dijece. Ovo je zbilja sve jako jeftino.
Ono što je pak skupo to je lchf kruh koji radim djeci od indijskih oraščića ) kilo košta 100 kn i slične slastice, jer pokušavam djecu zdravim načinom odviknut od šećera. Ali, ovaj režim za izliječenje crijeva je financijski povoljan, a treba trajat mjesecima .
20.04.2014. (20:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odličan post! Kruh djeci ne moraš nužno raditi od preskupih indijskih oraščića, već možeš i od bakinih bajama sa tavana.
23.05.2014. (10:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valeria
Zanimljiv post, patim već dugo vremena od [a href=http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/25693/Gastritis-upala-zel ucane-sluznice.html target=_blank]kroničnog gastritisa[/a], baš me zanima više o ovoj temi
20.10.2014. (10:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Naša Indijanka vegetarijanka,
pa ja, s druge strane, kao, "fol", mesožder.....
post ti je jako dobar.................
Biljem, voćem i povrćem se čistiš.
Nakon čišćenja, treba stanice i nahraniti, jel tak?
Po defaultu sam od rođenja , taj "LCHF" type.
Pečena jaja na ulju?????
Drek!
Žlica masti, špek, na luku............................
Jogurt do "jučer", a danas, taj Kefir, crijevne bakterije, kao 80% "naših" bakterija, metabolizam........
živim taj LCHF, ali da me nitko nije učio!
Te žitne "pahuljice", ljuskice, mekinje, pune "banana, grožđica, kuraca, palaca, šećera".....isuse dragi priglupi.
Volim i salamu,
ali kad je kupujem, pogotovo doma, za Junk food, alla pizza,
tražim nekaj od "životinje svinje", sa vidnom strukturom mesa,
koliko god bila nitrirana,
na što se prodavačice smiju, misleći da sam retardiran.....
-pa Gospođo draga, pa od kad picek, ili pura imaju šunke?????
A najviše ih je "parizer" tip od otpadaka pure.
Odosmo mi u pičku materinu i to je činjenica.
Za 20tak godina svi čipirani po Državnom dekretu, Hapšeni ako u svom vrtu posadimo kakvo sjeme, a da nije Monsanto,
blablablatrućseruck.
Ajte živili!!!!
15.04.2014. (22:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sapunerija
Dragi Alex,
Hvala na komentaru :-)
O štetnosti ugljikohidrata i ovim jadnim rafiniranim uljima znam već 15 godina, puno prije nego je LCHF ušao u moj život. Međutim, ono što nisam znala je to da je priča o kolesterolu izmišljotina veća nego plašenje celulitom te da je mast dobra i poželjna.
Godinama sam sve pripremala na ed maslinovom ulju. Ali sad doma imam i kokosovo i maslo i mast.
Moj post nije imao za namjernu nikakvo pametovanje. Nije dobro a ni etički nastojati (pogotovo protiv njihove volje) pušaće, vegetarijance i slične vraćati na pravi put.
Ono što mislim da je dobro je podijelit informaciju, pa tko želi, nać će put dalje.
Ionako radim na sebi svaki dan. Moram puno kuhat i učit spremat uvijek nešto novo. Moj čoek zabrijo na vlastiti vrtal pa me uporno pokušava naučit kopat, a meni se to neće. Dok sama ozbiljno ne prokopam, ne bih htjela ulazit u priču o spašavanju planeta. Uvjerenja sam da je kopanje prvi i jedini korak prema self sustainable filozofiji.
Smatram da je licemjerno drugima zagovarati bilo kakav način života koji za cilj ima spašavanje planete i životinja bez hvatanja motike u ruke.
16.04.2014. (08:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fotografi svih zemalja, naoružajte se
Ja imam dojam da je taj LCHF način prehrane samo još jedan "modni trend" pod krinkom "zdrave prehrane"...
16.04.2014. (14:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Hahaha, vidi ti lukavca od čoeka, tebe, da bi mu štihala, hahaha
Fotografi svih zemalja, naoružajte se,
ma nije modni trend, već se tak nekad živilo,
živili Vi meni!
16.04.2014. (20:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
edo
Meni se čini da je ovo jedna dobra reklama za još bolju knjigu autorice Anite Šupe. A kolega "fotografi svih..." pametuje kao i obično, sad i po tuđim blogovima. Sada je već, osim za fotografiju, stručnjak i za špek, luk, mast i trigliceride... :)))
16.04.2014. (23:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fotografi svih zemalja, naoružajte se
alexxl, ak se ne varam i ona vrlo poznata i popularna atkinsonova dijeta je nekaj slično ovome (isto je bila usredotočena na ograničavanje unosa ugljikohidrata, a bazirala se na proteinima i mastima, ak se ne varam...)... tak da mi ovo nekak vuče na ono "isto s*'nje - drugo pakovanje".
17.04.2014. (03:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sapunerija
Nisam odgovorila, jer nisam stigla. :-)
Fotografi, moram ti reći, ovaj pokret nije dijeta.
Nije slična Atkinsonu, ne bazira se samo na tome da se (u ovom slučaju) povećaju masti, već da se vrate zasićene masnoće koje su bile zapostavljene zbog neutemeljenih tvrdnji liječnika.
Pričaju da kolesterol nije povezan sa unosom zasićenih masnoća, a to je prilično hrabra tvrdnja, isto znanstveno dakazana. Zagovara se raznovrsna prehrana, otprilike rečeno sa malo mati i puno povrća.
Priča je to o povratku na staru, ja bih rekla, logičnu prehranu.
Ali da, bazira se na izbacivanju šećera i žitarica, i to na osnovu (sad bih mogla reć bezbroj) znanstvenih dokaza o ovisnostima koje stvaraju i bolestima koje čine našem tijelu. Objašnjava što je loše kod prerađene i laboratorijske i gmo hrane.
No ne samo to, uz pokret dolazi i nauka o tome kako uistinu djeluje probavni sistem i prilično je suprotno onome što doktori (kod nas) do sada pričaju. Kažem, svi sa gastritisom uglavnom imamo manjak kiseline u želucu, a ne višak. Ovo zvuči prilično zapanjujuće.
I to je isto sve prilično znanstveno dokazano.
Enivej,postoje dvije knjige koje bi mogao pročitati, jer kažem stvar je dosta učenja, a ofrlje pričanje o nekoj temi malo mi je glupo.
Ovo nije dijeta, već znanje o hrani i probavi. Koje, ako smo ozbiljni, može pomoći svakome.
17.04.2014. (08:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
križar
Ja živim u okruženju gdje je svaka hrana dobra,kad je ima, a često se jede samo kruh i mast,tako da ovaj zdravi post mora čekati neka bolja vremena.
17.04.2014. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fotografi svih zemalja, naoružajte se
Sapunerija, sve ovo što pišeš.... jako sam skeptičan u vezi svega toga.
17.04.2014. (08:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sapunerija
Fotografi, preporučam ti još i izvrsnu knjigu "Gdje su dokazi", nedavno izdanu, koja objašnjava da se medicinske preporuke i znanost ponekad i sudaraju.
Raskrinkava na dokazima neutemeljenu alternativnu medicinu, ali isto tako i preporuke i terapije službene medicine koje su se pokazale nepovoljne, beskorisne pa čak i smrtonosne. Preporuča ti da ne vjeruješ sve doktorima, i kako se ko pacijent sam možeš i trebaš educirati. Govori o tome kako medicina ponekad kaska za saznanjima.
Izbacivanje masnoća iz prehrane, baziranje prehrane na žitaricama, ulja za prženje na osnovu dvostruko nezasićenih kiselina, višak kiseline u želucu i još mnogo toga,
su neutemeljene medicinske, i to se sada zna,
jer je znanstveno dokazano,
pogrešne medicinske preporuke i pretpostavke koje su za posljedicu imale vrlo štetne učinke.
Npr. o nestabilnosti sojinog i suncokretovom ulja, na dvodnevnom tečaju za kozmetiku objašnjavaju kako se dvostruko nezasićene kiseline brzo kvare i koje nevolje izazivaju, i to zbilja nije teško za shvatit, ali još uvijek se smatra da je soijno ulje bolje za prženje od svinjske masti.
Ovo drugo ipak je zahtijevalo ozbiljna proučavanja znanstvenih dokaza s moje strane, i mojih bližnjih.
Da bi ja i ti kvalitetno raspravljali na ovu temu, trebamo biti dovoljno stručni za to. Ti si pun neznanja, ja posjedujem samo nešto primjenjene teorije.
To što si skeptičan, to je neznanje.
Jedan moj prijatelj zen budist kaže, vjera nije isto što i znanje, znanje je daleko jača kategorija.
Ja ti bacam sjeme znanja, hočeš li ga posadit, ili ga odbacit, na tebi je. Ne radim ovo zato što se želim raspravljat, pametovat,
već iskreno vjerujem da ovaj post i ove informacije mogu pomoći drugima. Možda pomognu i tebi.
Kažem, znanje koje imam o ovome je dodatno potvrđenog na mojoj
koži.
17.04.2014. (13:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fotografi svih zemalja, naoružajte se
skepsa i neznanje su dva različita pojma... i nažalost prešla si u ad hominem, pa nemamo što dalje razgovarati.
17.04.2014. (13:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
križar
Hvala na empatiji za sve "gladne" i evo i sad sad sa svog prozora gledam staricu koja kopa po kontejneru, idem joj ovaj tren odnijeti sendvič od podriguše (salame po 15 kn) i sira (34 kn, sira nikad vidla)te kiselih krastavaca ( ja ih zimničila) i Vama u slast!
17.04.2014. (19:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
oldschool
Oooo tako mi je drago da prehrana nas koji smo se uspjeli zadnjih
20ak godina svjesno othrvati ovoj sustavnoj propagandi prerađenog sr*anja i i dalje klopamo najbliže našim starima - ima svoje ime !
Sad se osjećam malo manje glp kad ljudima pričam kako/što/na čemu kuham/pečem/pržim a srećem se s jezom i užasom u očima nasuprot :).
Nas 4, nitko viška kila, nitko alergije, krvna slika svima 5+, u 15 g 2x gripa,
1 bronhitis, lomovi kostiju s bicikla mislim nemaju veze s prehranom ;)?
To je to.
Maknuti prerađevine.
Samo je jedan zajeb.
Skupo je i ljudi si to ne mogu priuštiti na mjesečnoj bazi.
Rijetke su obitelji koje mogu.
Ali...na tome se ciljano i radilo i uspjeli su... Žalosno.
19.04.2014. (20:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sapunerija
Križar, mislim da empatija siromašnijima (od sebe?) preko komentara je, ako već ne licemjerje, onda bar isprazna floskula. Držim da nema nikakvu (emocionalnu) vrijednost. To šta sam se dala u raspravu sa fotografom, ne znači da padam na svaku provokaciju. Cilj ovog bloga i komenta je promoviranje mog posla, pa onda i svega korisnog na što usput naiđem.
Oldschool,
Donekle si u pravu a donekle ne.
Ono što je osnova za postizanje crijevne flore, a u Anitinoj knjizi "Istine i laži o hrani" se nalazi (jedno 5-6 strana) pod Antikandida dijetu je :
Kefir
Juha od kostiju
kiseli kupus (friški)
a dodatno se pri tom smije jesti
zelenilo tipa salata, blitva, špinjača,
jaja, panceta, masnoće
maslinovo ulje...
stvarno nije nešto skupo.
Moj jelovnik izgleda tako a pojedem ili pancete ili jaja ujutro,
Popijem tzv. bp kavu sa maslom i kokosovim uljem.
Za ručak pojedem malo mesa i puno blitve i salate začinjene maslinovim uljem.
Ostatak dana popijem litru kefira.
Litra domaćeg mlijeka sa mljekomata košta 7 kn, (kefirna zrnca sam od lchf ekipe dobila gratis)
Kiseli kupus di ga ja kupujem kilo 13 kuna.
kokosovo ulje košta oko 80 Kn, traje mi cca tri tjedna.
Maslinovo imam svoje.
Također imam uglavnom i svoje povrće, a velika kokoš (37 Kn) sa svim dijelovima se rastegne na tri dana za mene i dvoje male dijece.
Ovo je zbilja sve jako jeftino.
Ono što je pak skupo to je lchf kruh koji radim djeci od indijskih oraščića ) kilo košta 100 kn i slične slastice, jer pokušavam djecu zdravim načinom odviknut od šećera.
Ali, ovaj režim za izliječenje crijeva je financijski povoljan, a treba trajat mjesecima
.
20.04.2014. (20:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Odličan post!
Kruh djeci ne moraš nužno raditi od preskupih indijskih oraščića, već možeš i od bakinih bajama sa tavana.
23.05.2014. (10:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valeria
Zanimljiv post, patim već dugo vremena od [a href=http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/25693/Gastritis-upala-zel ucane-sluznice.html target=_blank]kroničnog gastritisa[/a], baš me zanima više o ovoj temi
20.10.2014. (10:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...