padina brijega pored samostana kod Kostanjevice na Krki u Sloveniji... kad me put nanese slikat ću i one rupe u škrapama kod Primoštena koja fotografija je navodno negdje u zgradi UN-a na tu temu... ili kako je jučer rekao Tommy Lee Jones u filmu - nekad smo radili nešto što je bilo opipljivo, a danas pišemo brojke u kućice...
26.03.2014. (12:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hvala vam svima i nadam se da ću naći još fotografija koje će vam se dopasti, malo se ovih svih godina nakupilo putovanja i pedaliranja pa se snimalo...
26.03.2014. (13:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Super, volim dobre fotke. A što se rožate dotikavle, provjerila sam:
ROŽATA
Ovo ti je po redoslijedu radova.
U veliku okruglu zdjelu (širokog profila, može i okrugla tepsija), uliti i prokuhati vodu koja dopire do otprilike polovine kalupa u kojemu pečemo rožatu. 6 cijelih jaja umutiti (ne prebrzo) sa 6 jušnih žlica šećera 1/2 l mlijeka, mirisi (korica od limuna, rum, vanilin šećer)
Istovremeno u drugoj posudi, karameliziramo šećer 14, 15 kocki ili 6 žlica kristal šećera Karamelom potpuno oplahnuti kalup za rožatu (djelovati brzo i spretno), zatim uliti smjesu od jaja. Pažljivo staviti u zdjelu s vodom (do polovine kalupa voda), staviti u pećnicu na 18o do 2oo stupnjeva 45 minuta. Nastaviti u isključenoj pećnici još 10 do 15 minuta. Pažljivo izvaditi kalup iz vode, malo prohladiti i naglim okretom istresti na prikladan tanjur. Može se jesti u svako doba godine, ljeti je vrlo ukusna slastica kad se dobro ohladi.
26.03.2014. (13:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
da, taj "kod Kostanjevice" zapravo znači - Pleterje, ali čitav taj kraj se nekako i zove Gorjanci (tamo prema Sv. Geri) pa bregi i vinogradi nisu neuobičajeni još jedanput, pozdrav svima i hvala
01.04.2014. (14:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tko zna, ono u Primoštenu možda i nije toliko lijepo, ali da je teže i krvavije... teško da je ljudima baš ljepota na prvom mjestu kada rade ovakve stvari... na kraju krajeva, a suhozidi u Bakarcu ? :) i btw, svaka čast na trudu!
07.04.2014. (20:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Lijepa slika
26.03.2014. (10:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
padina brijega pored samostana kod Kostanjevice na Krki u Sloveniji... kad me put nanese slikat ću i one rupe u škrapama kod Primoštena koja fotografija je navodno negdje u zgradi UN-a na tu temu... ili kako je jučer rekao Tommy Lee Jones u filmu - nekad smo radili nešto što je bilo opipljivo, a danas pišemo brojke u kućice...
26.03.2014. (12:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
ovoga se kod Kpstanjevice sjećam
lijepo :)
26.03.2014. (12:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
hvala vam svima i nadam se da ću naći još fotografija koje će vam se dopasti, malo se ovih svih godina nakupilo putovanja i pedaliranja pa se snimalo...
26.03.2014. (13:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Super, volim dobre fotke. A što se rožate dotikavle, provjerila sam:
ROŽATA
Ovo ti je po redoslijedu radova.
U veliku okruglu zdjelu (širokog profila, može i okrugla tepsija), uliti i prokuhati vodu koja dopire do otprilike polovine kalupa u kojemu pečemo rožatu.
6 cijelih jaja umutiti (ne prebrzo) sa
6 jušnih žlica šećera
1/2 l mlijeka, mirisi (korica od limuna, rum, vanilin šećer)
Istovremeno u drugoj posudi, karameliziramo šećer 14, 15 kocki ili 6 žlica kristal šećera
Karamelom potpuno oplahnuti kalup za rožatu (djelovati brzo i spretno), zatim uliti smjesu od jaja.
Pažljivo staviti u zdjelu s vodom (do polovine kalupa voda), staviti u pećnicu na 18o do 2oo stupnjeva 45 minuta. Nastaviti u isključenoj pećnici još
10 do 15 minuta. Pažljivo izvaditi kalup iz vode, malo prohladiti i naglim okretom istresti na prikladan tanjur.
Može se jesti u svako doba godine, ljeti je vrlo ukusna slastica kad se dobro ohladi.
26.03.2014. (13:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
fala, pozdrav!
26.03.2014. (13:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pametni zub
bio sam u Kostanjevici, ne sjećam se brijega. močio sam noge u hladnom potoku
31.03.2014. (14:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
da, taj "kod Kostanjevice" zapravo znači - Pleterje, ali čitav taj kraj se nekako i zove Gorjanci (tamo prema Sv. Geri) pa bregi i vinogradi nisu neuobičajeni
još jedanput, pozdrav svima i hvala
01.04.2014. (14:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
aha, već sam se pobojao da se takav lijepi antropogen pejzaž može nalaziti u Hrvatskoj:)
07.04.2014. (12:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
tko zna, ono u Primoštenu možda i nije toliko lijepo, ali da je teže i krvavije... teško da je ljudima baš ljepota na prvom mjestu kada rade ovakve stvari... na kraju krajeva, a suhozidi u Bakarcu ? :) i btw, svaka čast na trudu!
07.04.2014. (20:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...