Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Valcer

    Lijepa slika

    avatar

    26.03.2014. (10:04)    -   -   -   -  

  • j.

    padina brijega pored samostana kod Kostanjevice na Krki u Sloveniji... kad me put nanese slikat ću i one rupe u škrapama kod Primoštena koja fotografija je navodno negdje u zgradi UN-a na tu temu... ili kako je jučer rekao Tommy Lee Jones u filmu - nekad smo radili nešto što je bilo opipljivo, a danas pišemo brojke u kućice...

    avatar

    26.03.2014. (12:26)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    ovoga se kod Kpstanjevice sjećam
    lijepo :)

    avatar

    26.03.2014. (12:50)    -   -   -   -  

  • j.

    hvala vam svima i nadam se da ću naći još fotografija koje će vam se dopasti, malo se ovih svih godina nakupilo putovanja i pedaliranja pa se snimalo...

    avatar

    26.03.2014. (13:05)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Super, volim dobre fotke. A što se rožate dotikavle, provjerila sam:

    ROŽATA

    Ovo ti je po redoslijedu radova.

    U veliku okruglu zdjelu (širokog profila, može i okrugla tepsija), uliti i prokuhati vodu koja dopire do otprilike polovine kalupa u kojemu pečemo rožatu.
    6 cijelih jaja umutiti (ne prebrzo) sa
    6 jušnih žlica šećera
    1/2 l mlijeka, mirisi (korica od limuna, rum, vanilin šećer)

    Istovremeno u drugoj posudi, karameliziramo šećer 14, 15 kocki ili 6 žlica kristal šećera
    Karamelom potpuno oplahnuti kalup za rožatu (djelovati brzo i spretno), zatim uliti smjesu od jaja.
    Pažljivo staviti u zdjelu s vodom (do polovine kalupa voda), staviti u pećnicu na 18o do 2oo stupnjeva 45 minuta. Nastaviti u isključenoj pećnici još
    10 do 15 minuta. Pažljivo izvaditi kalup iz vode, malo prohladiti i naglim okretom istresti na prikladan tanjur.
    Može se jesti u svako doba godine, ljeti je vrlo ukusna slastica kad se dobro ohladi.

    avatar

    26.03.2014. (13:06)    -   -   -   -  

  • j.

    fala, pozdrav!

    avatar

    26.03.2014. (13:55)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    bio sam u Kostanjevici, ne sjećam se brijega. močio sam noge u hladnom potoku

    avatar

    31.03.2014. (14:49)    -   -   -   -  

  • j.

    da, taj "kod Kostanjevice" zapravo znači - Pleterje, ali čitav taj kraj se nekako i zove Gorjanci (tamo prema Sv. Geri) pa bregi i vinogradi nisu neuobičajeni
    još jedanput, pozdrav svima i hvala

    avatar

    01.04.2014. (14:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    aha, već sam se pobojao da se takav lijepi antropogen pejzaž može nalaziti u Hrvatskoj:)

    avatar

    07.04.2014. (12:06)    -   -   -   -  

  • j.

    tko zna, ono u Primoštenu možda i nije toliko lijepo, ali da je teže i krvavije... teško da je ljudima baš ljepota na prvom mjestu kada rade ovakve stvari... na kraju krajeva, a suhozidi u Bakarcu ? :) i btw, svaka čast na trudu!

    avatar

    07.04.2014. (20:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...