Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


 • jelen

  Već par dana se pomalo tu nagledavam da li si možda napisao nešto novo i eto te konačno!
  I čitam sad i vidim kakvih si se tema dotakao, prave teme, superteška kategorija, onak ravno u glavu… Svaka čast! To volim :-))

  I meni se čini da je dijalog iluzija na ovoj sad razini i sve više je to tek puka pristojnost, ono čisto da se svi većinom samo suzdržavamo od grube svađe a neki više niti to. Takva su vremena valjda, to je Kali Yuga :-P

  Moja poanta je bila ta da mi se čini da većina ljudi stupi u život jako nesigurno, a onda počni raditi samo ono što vide oko sebe; ponavljati neke određene obrasce ponašanja. Nakon nekog vremena život uzme svoj zamah i nema više vremena za preispitivanje i uskoro smo u penziji i čekamo da smrt pokuca na vrata
  - ovo ti je odlična poanta, ja bi to uz tvoje dopuštenje stavio pod mudre izreke, sa strane na svom blogu, gdje već držim par blogerskih izreka (zasad jedna od neverina i jedna od Mariana Aureliana)

  Nemam nažalost ništa pametno dodati na ovu temu. I ja sam primijetio da propitkivanje tuđe izabrane putanje skoka u provaliju je vrlo nezahvalna rabota. Šta ćeš ti meni braniti skok kad ja neću pasti i razbiti nego ću se baš vinuti na oblak i tamo si fino guštati zauvijek… tako će reći svjetovni svakodnevnjak i frknuti nosom i zakolutati očima… Ako ustraješ i pokušaš upozoriti da još nitko nije skočivši u provaliju vinuo se na oblake, nego je takva zamisao samo posljedica karme- urođenog neznanja iz kalupa samskara- mentalnih utisaka… možeš čak još pobrati batine :-) Možemo onda samo logički zaključiti da je ono što se podrazumijeva kolokvijalno kao „privatni svjetovni život“, a što moderni „slobodni“ čovjek voli prikazivati kao „nesputano“ življenje bez „teških filozofija“- zapravo vrsta vjerskog fanatizma. S fanaticima i dogmaticima se bolje ne kačiti! To što je netko svoju dogmu pročitao u Bibliji ili Kuranu, a netko ju je iskrojio iz svojih kućno-poslovno-birtijskih angažmana, pa to je svejedno. Svjetovni fanatik/dogmatik će reći da je vjerski fanatik drugačiji jer je usvojio nekakvu shemu „izvana“ u svoj um, a on „svjetovni“ je našao svoje postulate „u sebi“ . To je naravno glupost na kvadrat. Niti kuće-poslovi-birtije nisu u nama nego su usvojeni izvana, zahvaćeno je za njih kao za ultimativnu istinu koju treba braniti pod svaku cijenu.

  avatar

  22.02.2014. (23:23)    -   -   -   -  

 • odiseja

  veni,vidi,vici:-))

  avatar

  27.02.2014. (00:41)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...