Komentari

civordnaratep.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • FunnySwag

    Zanimljivo, a takvo je vrijeme trenutno. Ne može se tu ništa učiniti - Previše je učinjeno, prošetaš glavnim vidiš kako spavaju na klupicama, ma bilo gdje . Žalosno - No zanimljivo je da baš takvi su nekada možda bili na višim pozicijama od nas, al su očigledno pogriješili i sad su u propasti. Ne znam što bih rekao.

    avatar

    20.02.2014. (00:49)    -   -   -   -  

  • križar

    bolje da ona traži vas nego vi nju, osim toga dobro se dobrim vraća.

    avatar

    20.02.2014. (01:13)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Odličan si!
    U neka bolja vremena dao sam tik do Trgača jednom takvom jutarnjem "jadničku" s kravatom i aktentaškom čak pedeset kuna od traženih sedamdesetak za neki tamo autobus do Zadra (?)...
    A kad sam jedne večeri prije dvije-tri godine na Mažurancu bio zaustavljen u polumraku od nekog lika i kad je krenuo s potpuno jednakom pričom shvatih da smo se opet sreli i potapšah ga sa smiješkom: "Ne večeras, Braco!"

    avatar

    20.02.2014. (01:22)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    JA sam nasjela jednom našem Šibenčaninu ovdje u Splitu, koji me tako iskreno uvjerio ( ispred bolnice ) da nema za kući i dala koliko sam mogla.

    Neka mu je s blagoslovom ,makar sam osjetila da laže

    avatar

    20.02.2014. (06:44)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Svatko od nas prešao se bar neki put, ti si to uradio tako da bude tvoja pobjeda, a da si ipak učinio....

    avatar

    20.02.2014. (07:41)    -   -   -   -  

  • Euro

    sve probaju...hehe

    avatar

    20.02.2014. (08:27)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    znači, ništa od sendviča?
    kako će razmišljati na prazan želudac?:-)

    avatar

    20.02.2014. (09:11)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    heh, trebalo se raspitati.

    avatar

    20.02.2014. (09:58)    -   -   -   -  

  • durica

    uglavnom je u zabrebu prošnja organirana i mi to znamo, debeli šef u mercedesu dolazi po utržak, ali ima jedna mlada cura koja prosi po tramvajima, svi ju grdo gledaju, jer, kao, premlada je da prosi, trebala bi raditi, ali ja znam da je jako bolesna i znam njenu priču. često kad me neko žica siću ponudim mu plastične boce, tako znam da li mulja ili mu stvarno treba. mi imamo u susjedstvu jednog starca koji nema nikoga i uvijek kad nas vidi žica cigarete i par kn, uvijek kaže da mu treba za kruh i bon na telefon, pa mi onda skupimo kaj imamo doma za jest i odnesemo mu. ima i jedna baka koju smo upoznali dok je prosila jedan božić koja dolazi po flaše. ali priča koju neću zaboraviti je ova: stojim na trgu i čekam tramvaj za posao. kraj mene stoji stariji čovjek i priča glasno na mobitel tako glasno da ne mogu ne ćuti ga. i zove on prijatelje da mu treba deset kn za recept u ljekarni i koga kod je zvao nije imao. imala sam dvadeset kn u novčaniku i bez riječi mi dala u ruke taman kad mi je došao tramvaj.
    treba ruku pružiti svakome dok i sami imamo svoje ruke.

    avatar

    20.02.2014. (11:28)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Zanimljivo. Jednom se i meni desilo slično. Pre dućanom me zaustavila romkinja (ciganka po naški) s malim djetetom u ruci:
    "Hoš mi dat za mleko za malog?"
    A ja joj kažem:
    "Evo tu je dućan, dođi sa mnom, kupit ću ti 5 l mlijeka!"
    Nije pristala, ispostavilo se da joj za mlijeko ipak ne treba. No nije htjela reć za što joj treba novac. Valjda za piće i cigarete.

    @križar
    Potpuno se slažem s tobom, samo onaj koji traži ne bio pri tom smio lagati, zar ne?

    avatar

    20.02.2014. (14:02)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    FunnySwag.................Imamo demokraciju!

    križar...........................Slažem se ali laže ne podnosim.

    GP-ZG........................Hehe, znak da se suzio krug davatelja. Dobar!

    annaboni.....................Nisi dala koliko si mogla al nema veze.:))

    Valcer..........................Ma nastojim mlade okrenuti ali to je kao pišanje u more.

    Euro...........................Oni se toliko užive da ispada kao pravi posao
    eto jedino im to ne priznaje burza rada.

    double-trouble............Pojest će ona porciju nekom pacijentu.

    Bookeraj.....................Da da, to je stara cijena karte, malo se zaigrala.

    durica.........................Eeej, sjeti se samo 'prosjaka i sinova'.
    Slažem se, najljepše je davati ali ne uvijek i pametno.

    semper contra............Da da, ima nekih situacija koje nisu mogli
    predvidjeti pa ih zatekne.

    avatar

    20.02.2014. (15:38)    -   -   -   -  

  • lion queen

    kod nas u rijeci siromašne osobe prodaju časopis "ulične svjetiljke". košta 8 kn od čega 4 idu izdavaču, a 4 ostaju siromašku. obično kupci daju 10 kn, pa ostane 6 kn prodavaču. onda se to pročita, pa mu se vrati, da šalje dalje. neki dan naletjeh na mladog dečka kako drhturi pred marketom, nije mi imao izvratiti novac, jer kaže da ima samo 20 kn u novčaniku od prodanih časopisa. platila sam mu za časopis 20 kn, sretna da je udvostručio. kćer me pitala jesam li mu ostavila 10 kuna, jer ona tako čini. rekoh: jesam :) .dragi Bog blagoslovio onoga tko se sjetio kako pomoću časopisa pomoći siromasima da dostojanstveno zarađuju koricu kruha!

    avatar

    20.02.2014. (17:43)    -   -   -   -  

  • Proglasi

    a naši političari toliko razumiju stoku da kad odu do rođaka na selo kravama nude šećer u kockama a konjima kikiriki

    avatar

    20.02.2014. (18:03)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Srel sam ti ja grupu narkomanki, kod žene na poslu...Splićanke iiii
    spika.....pa kak to da se liječite u Zgb?
    -E, barba, doma dolje nam diler pod prozorom, a ovdije nas niko nezna!

    avatar

    20.02.2014. (19:03)    -   -   -   -  

  • Neverin

    muka mi je od svega toga više. Osjećam se loše što im svima nedam, a onda nema ni za mene ni ono malo što imam. I uvijek pomislim na vladajuće, da bi ih takvi trebali opkoliti.

    avatar

    20.02.2014. (21:28)    -   -   -   -  

  • Plastik

    E Fra Gavune, jesi naivac. Dobro si ti i prošao. Ali, evo istinite priče, sličnog sadržaja.

    Jednog predbožićnog dana, mome sinu puknulo i mora on u Zagreb. Ja na nekom domjenku, znaš ono, kravata, odijelo, sve neki finjak. "Čekaj sine", "Ne, ne mogu, moram hitno u Zagreb, vozi me na autobus". Što ću, sjednem na brzinu, doma, pokupim sina, pa navrat na nos na riječku Žabicu. Dođem tamo, taman minutu dvije polaska jedne od kasnih večernjih linija, kupim sinu kartu i rezervaciju, uđe on u autobus, a pomislim ja, pa da sačekam, da mu mahnem. Nekako mi to lijepi običaj.
    Stojim ja na peronu, kad prilazi mi pijana, jedva na nogama stoji, dama slobodne profesije i kaže ona meni: "Daj mi 5 kuna za kvarat kruha", a smrdi kao da je popila kvarat bačve zagorskog kiseliša ili dalmatinske kvasine.
    Ja onako dostojanstveno, u tvom stilu, očinski, pokroviteljski, zabrinuto, ni sam ne znam kako, valjda onako kako bi to jedan fratar iz Međugorja napravio, tiho i pristojno:
    "Nema problema, dati ću ja tebi i 50 kuna, ali najprije odi tamo i operi pod u čekaonici".
    Dama oči razgoračila, napravila korak, dva unazad, sve uzima zrak kao da je infarkt počinje gušiti, pa krikne, valjda na sav glas:
    "Ja da ti to radim? Ja da ti to radim pi..ka ti..mat..ri..na? Ja, ja tebi? Go..no jedno bezobrazno!"
    Ništa, stojim ja i dalje, ne trzam na njezine psovke, ali pogled mi skreće na autobusnu stanicu. Kad tamo stotine ljudi, a muk, tišina, svi stali, zamrznuta slika i ugašen ton, svi gledaju u mene, zgroženi. Mislim si što je tim ljudima, kad u jednom trenutku skužim širi prizor u kojem sam ja u centru. Gospodin, u dobrim srednjim godinama, fin, odijelo i kravata, fino sređen, traži nešto od lokalne kurve toliko odvratno da to ni ova jadna pijandura ne može prihvatiti.
    Naravno da sam se u tom trenutku svoga prosvjetljenja najprije htio onesvejstiti, a onda, zaboravivši je li autobus sa sinom otišao ili je još na peronu, pobjegao sam glavom bez obzira. Mjesecima nakon toga sam izbjegavao Žabicu.

    Kažem ti, dobro si ti prošao.

    avatar

    20.02.2014. (23:29)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Hehe, dobar si, svaka čast!

    A fora s kartom je prastara. Selma je vjerojatno mladi curetak, ako (još) nije čula za nju, tj. ako misli da je originalna.

    avatar

    20.02.2014. (23:43)    -   -   -   -  

  • brigita3

    A ja sam, necete vjerovati, jer je bilo prije nekih tridesetak godina, na kolodvoru u Zagrebu jednom mladicu kupila kartu do Skopja, jer je navodno bio pokraden (kupila, sto znaci da sam ipak bila skepticna) i rekao je da ce mi poslati postom. I zamisli, ja dobila novac nazad za desetak dana. Vidis ima i postenih.

    avatar

    21.02.2014. (17:12)    -   -   -   -  

  • FunnySwag

    brigita3 - Ovo su priče koje s radošću volim pročitat, ima poštenih, drago mi je da je taj čovjek zaista vratio . Iznenađen sam, i bio bi vrlo sretan da se takvo nešto meni dogodi

    avatar

    22.02.2014. (04:29)    -   -   -   -  

  • gospa moja

    Svaka čast, e dala ja jednoj gospođi pitala me za kruh, i čekam ja da iziđe iz dućana, a ona kupila cigaret i puši, gledam ja gledam kad eto ti nje opet uopće ne kući da sam to ja, gospodična jel bi vi meni dali za pecivo gladna sam, ja velim evo idem ja u pekarnicu baš pa ću vam kupiti, ona sva ljuta veli pa mogu si i ja kupiti, velim ja ali ja baš idem i uostalom nemam sitnog, ušla ja u pekranicu kupila kiflu i jogurt i dajem joj, veli ona a jeste škrti smo jedna kifla i jedan jogurt kaj bum od toga pa pravac u kantu za smeće, a ja velim ovo ti je zadnji put da te vidim ovde maloprije sam ti dala za kruh a ti si kupila cigareta, a sad sam ti kupila kiflu i jogurt pa ti nije dobro ajde ti prošetaj dalje i pusti nas u miru, tko zna koliko je ta kifla bacila u smeće.
    Pozdrav , dalo bi se na ovu temu puno pisati ima ljudi koji stvarno nemaju što jesti, pa ni za kartu ali ima i onih koj nas zezaju-

    avatar

    22.02.2014. (13:15)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Jasno mi je da su im motivi različiti, nisu baš svi puka
    sirotinja, no, kad netko ispruži ruku uvijek mi je u glavi
    da to ne radi od bijesa, pa makar ako je u pitanju piće,
    droga i sl. Imala sam situaciju kad sam jednoj s djetetom
    ponudula cjelodnevni jelovnik i pudbinu, samo da mi
    pomogne nešto što mi je u tom trenutku bilo hitno,
    munja je spora kako je ona "odmunjila". Svašta u svitu,
    samo..., puno je ispruženih ruku, a to ne govori o rukama:)))

    avatar

    22.02.2014. (17:24)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Na krivoga se namjerila. Računala je i na onaj prostrijelni pogled. Baš si meka srca kada si u pravu

    avatar

    22.02.2014. (20:32)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Ima svakakvih situacija, a najžalosnije je kad netko prosjači jer je ovisnik o drogi ili alkoholu! Čovik bude u dvojbi je li bolje dat novac ili ne'? Postupamo prema trenutnom "nadahnuću¨.

    avatar

    22.02.2014. (23:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...