Sada bi ti brzi odgovor za bakalar koji se priprema danima. Ja sam ga volio praviti na bijelo iliti po rvacki ala bjanko. Dakle nakon što se par dana močio skuham ga pa ga onda nožem čijam, što bi rekli slavonci, i dobijem vlaknastu masu. Pak onda u nju dodajem malsinovo ulje uz stalno miješanje. Pa kada je upio nešto ulja dodam kuhani krumpir i tek tada počinje pravi posao tučenja bakalara. Dodam bijeli luk iliti češnjak, pa petersimula i uz postupno dodavanje maslinovog ulja tučem dok ne dobijem jednoliku smjesu, a tučen je kada se na površini pojavi ulje, a to zna trajati sat i .... Jasno da se sa modernim instrumentarijem sve može ubrzati. Sol biber po volji. Radio sam i na brodet ali meni je ovakav draži. Na tvoj upit: Stanovao sam u žutoj zgradi (siguran sam da ste tu svratili na cugu kada ste vidjeli stojadina) u neposrednom susjedstvu nebodera smrti kako ga u Rijeci zovu. Kada je balkon opao bili smo barkom na Lošinju.
17.01.2014. (12:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
moja ga je nona spremala dok je bila živa i dok je mogla. onda ga ovdje nije ni bilo, pa ga je donosila suhog iz trsta, Ragno, navodno najbolji. namakala ga je 2-3 dana i tukla. obavezno, kad ga tučeš, onda ne bude kao trešće, sjećam se da ga je tukla još onako cijelog, prije namakanja. polomiš vlakna. a onda, nakon kuhanja, dok dolijavš maslinovo ulje, još tučeš, dok ti ruka ne otpadne ... ja ga nikad nisam spremala, jednostavnije mi je kupiti gotov, a ima ga jako dobrog.
17.01.2014. (14:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fra gavun
Čuj ja mislim da blogeri ne moraju postit mi pišemo post.:)
17.01.2014. (09:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
More ljubavi
Sada bi ti brzi odgovor za bakalar koji se priprema danima.
Ja sam ga volio praviti na bijelo iliti po rvacki ala bjanko. Dakle nakon što se par dana močio skuham ga pa ga onda nožem čijam, što bi rekli slavonci, i dobijem vlaknastu masu. Pak onda u nju dodajem malsinovo ulje uz stalno miješanje. Pa kada je upio nešto ulja dodam kuhani krumpir i tek tada počinje pravi posao tučenja bakalara. Dodam bijeli luk iliti češnjak, pa petersimula i uz postupno dodavanje maslinovog ulja tučem dok ne dobijem jednoliku smjesu, a tučen je kada se na površini pojavi ulje, a to zna trajati sat i .... Jasno da se sa modernim instrumentarijem sve može ubrzati. Sol biber po volji. Radio sam i na brodet ali meni je ovakav draži.
Na tvoj upit: Stanovao sam u žutoj zgradi (siguran sam da ste tu svratili na cugu kada ste vidjeli stojadina) u neposrednom susjedstvu nebodera smrti kako ga u Rijeci zovu. Kada je balkon opao bili smo barkom na Lošinju.
17.01.2014. (12:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mirela
evo tučen glavom o stol i lipo mi jeeeeee
17.01.2014. (12:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
em bravar,em kuvar...
17.01.2014. (12:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
I jebač opaki!
17.01.2014. (12:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
moja ga je nona spremala dok je bila živa i dok je mogla.
onda ga ovdje nije ni bilo, pa ga je donosila suhog iz trsta, Ragno, navodno najbolji. namakala ga je 2-3 dana i tukla. obavezno, kad ga tučeš, onda ne bude kao trešće, sjećam se da ga je tukla još onako cijelog, prije namakanja. polomiš vlakna. a onda, nakon kuhanja, dok dolijavš maslinovo ulje, još tučeš, dok ti ruka ne otpadne ... ja ga nikad nisam spremala, jednostavnije mi je kupiti gotov, a ima ga jako dobrog.
17.01.2014. (14:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Plastik
I jebač opaki! - ha,ha,ha, hvalite me usta moja kad neće druga.
17.01.2014. (14:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Pa normalno, kaj sad?
Jooooj, a kak tek ližem pice?
Ko slatkač!
17.01.2014. (14:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...