Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Pokušavam pogledati neki film o Božiću, ali mi ne ide :-)).
    To ću ljeti :-)).

    Sve najljepše :-)))))))))))))))).

    avatar

    26.12.2013. (18:32)    -   -   -   -  

  • apis

    U usnuloj, gustoj šumi, Noć se spušta, crna, gluha. Stabla su izgubila sjaj. Zemlja još je posve suha. Mjesečinom blijedom obasjana, Zapuštena šumska staza. Samo tuga njome kroči, Tuga i zaborav. Nastala su sjećanja na ispričane priče kao da nikad nisu izrečene. Kao da su nevrijedne da ostave trag u pamćenju. Zbog jaza, I dvije sjene tajanstvene, Sjena čitateljice i sjena pripovjedateljice: Sjene tamnije od tame, Sjene tiše od tišine same. Susrele se nisu nikada. Nisu zavrijedile upoznati se. Samo lažna preporuka koja ne škodi da sve izgleda uljudno i uljuđeno.

    avatar

    26.12.2013. (18:51)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    Ako išta znate o Julijani Matanović, onda znate da ona priče ne sastavlja na brzu ruku, da ih zaslužuje, nosi u dlanovima, u utrobi, kao majka dijete, da ih porađa kad je pravi tren.
    Knjiga je izašla prošle godine i objedinjene su u njoj priče davno nastale u sporom sazrijevanju.
    Ja sam samo obična čitateljica koja je u Julijaninim pričama našla , ne " zrnca raznježenosti " , već pregršt ljubavi, istine, svjetlosti, dobrote....
    Ja, sasvim obična čitateljica, preporučam knjigu za čitanje, a sam čin čitanja i uranjanje otvorenog srca u priču je poklon.

    avatar

    26.12.2013. (19:02)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @Zlica - dođe tako do zasićenja Božićem, pogotovo na njegov drugi dan. Doduše, ni vrijeme ne govori u prilog božićnoj atmosferi. Hvala, također (božićne puzzle - složene!)

    @apistia - lijepo, hvala. preporuka, kako god, nije lažna :)

    @Čuvarica pinkleca - drago mi je da Vam književni rad Julijane Matanović govori, u čitateljskom smislu, više nego što je meni ikada uspio i drago mi je da se kroz ove komentare mogu pročitati i drugačiji dojmovi od mojih. Knjiga jest izašla, u prosincu prošle godine, u božićno vrijeme, pa odatle također crpim taj dojam (ipak, čitateljica kao i Vi, i dalje zadržavam pravo na posve svoje dojmove, sve i ako nisu u cijelosti u skladu s Vašima). Iste godine autorica je objavila i zbirku priča "Samo majka i kći" kao i zbirku eseja "sumnja.strah@povijest.hr", pa sam izrazila sumnju da je svemu tome autorica mogla posvetiti istu količinu sazrijevanja i pozornosti. oprostite mi na tome.

    avatar

    26.12.2013. (19:24)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    ja sam samo pisala o svom doživljaju čitanog....dakle isključivo subjektivno, bez ikakve potrebe za analizom, kritikom i sl........u pravu ste , knjiga je izašla krajem prošle godine, ali priče su bile puno prije objavljivane ....nisam da napadam , ni branim, da ocjenjujem.....ja samo čitam .....

    avatar

    26.12.2013. (19:37)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Pročitala.

    Makar djeluje malo "drsko" tvoja iskrena misao o fragmentima pretvorenim u priče ........ali, i moj je to dojam. Julijana je inače u riječima svih svojih knjiga ženstvena i nježna , pa ako ne tražimo veliki odmak , onda je i ovo TO

    avatar

    26.12.2013. (23:28)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Procitao po preporuci. Poslije knjige o odrastanju koja mi je i zemljopisno bila bliska, ostale mi nisu bile na toj razini, a ova mi je bila zanimljiva za čitanje, sjecam se da sam pozitivno govorio o njon, ali kao i ti, da bih se sad sjetio priča, morao bih zaviriti u knjigu.
    Lijepiu i sretnu novu godinu i puno dobrih procitanih knjiga ti zelim u 2014

    avatar

    27.12.2013. (07:16)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Pročitala još prošle godine i, kao što kaže i Sredovječni, bila mi je relativno zanimljiva. Sjećam se da me čak i pozitivno iznenadila (s obzirom da ostale knjige J. Matanović, one koje sam čitala, ne doživljavam a niti ne ocjenjujem osobito visokim ocjenama), no ni više ni manje od toga - sasvim zgodna, solidna knjižica pogodna za zimska popodneva. No da ima tu puno od onog što smatram velikom, dobrom, izazovnom književnoću, nema.

    avatar

    27.12.2013. (08:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...