Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


 • donin svijet

  Ti se polako, ali sigurno pretvaraš u romantičnog vjernika. Istina... postojeće religije te u potpunosti ne zadovoljavaju... pa si izmaštao sretan "završetak" na svoj način. :))))))))
  Lijepo je čitati tvoj vedar pogled u budućnost... pun optimizma.

  avatar

  25.12.2013. (21:02)    -   -   -   -  

 • Vilko

  Ta lijepa misao tuđa sloboda je moja sloboda jednog će se dana pretvoriti u novu religiju smisloživotarstvo, čiji će se vjernici zvati smisloživotari. Njihova će molitva biti: "Smisle Života koji Jesi na Zemlji, tuđu slobodu mojom učini, a moju tuđom sačini." :-))

  avatar

  25.12.2013. (21:58)    -   -   -   -  

 • jelen

  Dobra priča ali nadopunio bi ja to još malo, nadopunio… Najbolje kad se čitatelj može uživjeti u avanture protagonista.
  recimo- nastavak: mali kad odraste postane buntovnik protiv, kako se njemu neiskusnom čini, dosadnosti utopijskoga društva, pa ukrade prototip vremenskog stroja da ode malo u prošlost kod religioznih ljudi…
  Pa upozna Isusa, koji je pristojni ali odrješit džainski redovnik i koji mu ne može povjerovati
  da su u budućnosti crkveno-koncilski maheri od njegova života i nauka sklepali lik misterijskoga sunco-bogo-čovjeka. Onda Isus ukrade njemu vremeplov i posjeti RH u 2014. pokvari mu se vremeplov pa mora ostati… itd. itd… i što će sada mora nešto zaraditi pa osnuje ašram na Žumberku, onda sazna za njega Opus Dei pa mu njihovi znanstvenici poprave vremeplov i šalju ga doma da ne punta narod. Dečko iz budućnosti još prije rastanka od Isusa primi transmisiju nepatvorene Riječi koja mu se učini jako super i vrati se u 3030.g. s namjerom da veli svima što je čuo! Ali kad dođe doma ipak ne počinje propovijedati jer shvati da njegov svijet već jest ostvarenje onoga o čemu je Isus u prošlosti govorio, da živi ljudi više ne moraju maštati o olakšanju u nekakvim višim rajskim dimenzijama gdje će dospjeti nakon smrti jer su ostvarili kraljevstvo božje tamo gdje i treba- u sebi tu gdje jesu. Eto tak, to ti je onda hepi end :-)
  Hoćeš i nastavak kad dečko ode kod Buddhe da provjeri navode o njegovoj sveznajućoj prirodi i onda ga pita da li zna programirati u QBasic-u? A Buddha ne samo da zna to, nego mu još poštela i zazor ventila na vremenskom stroju…

  avatar

  25.12.2013. (23:11)    -   -   -   -  

 • izvorni život

  Sretan ovaj dio godine i tebi.
  Meni je neki dan prošao glavom isto tako jedan eventualni budući scenarij, 100-tinjak godina u budućnosti, gdje klinci uče povijest školskih sustava i ne mogu se načuditi da su postojale škole kakve postoje danas, gdje su njihove male kolege iz prošlosti zajebavali sa temama i podacima koje ih uopće ne zanimaju i nikada im u životu ne trebaju. Doslovno mi se u glavi vrtio jedan takav budući filmić i izrazi čuđenja i nevjerice tih budućih mladaca. pozdrav (s nadom da će se poneke vidljive, pozitivne promjene desiti i u našoj generaciji:)

  avatar

  26.12.2013. (18:10)    -   -   -   -  

 • spasonosno

  Ovo o Isusu da se nezna da li je uopće postojao,možeš ponuditi VAJRAPANOM i AURELIANU i sličnima.Možda ni tvoj ćaća nezna da si ti njegov pa dovodi tako i tebe u zabludu.Po postu ti se vidi da Bog s tobom posla nema a oni kojima Sotona upravlja ne mogu i ne znadu čestitati Božić.Rugaj se svojima.

  avatar

  26.12.2013. (18:25)    -   -   -   -  

 • Smisao Života

  @Dona
  ...vjernik sam uvijek i bio, u vlastite ideale :)...

  @Mariano
  ...to te ja pitam, smisloživotarstvo :)))))...

  @vajrapani
  ...je, nije mi se dalo preveć razvlačit priču da post ne bude predugačak, al vidim da tebi dobro ide nastavak pa ću ti ga i prepustiti :)))...

  @izvorni
  ...pozdrav i tebi s istom nadom :))...

  avatar

  26.12.2013. (19:24)    -   -   -   -  

 • Tragovima Istine

  Isus se rodio! Želim ti sretan i blagoslovljen Božić!

  avatar

  27.12.2013. (08:56)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...