Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • 20 do asa

    ...nek idu......odlična ideja.....

    avatar

    13.11.2013. (21:53)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    cool:)

    avatar

    13.11.2013. (21:59)    -   -   -   -  

  • Lobotomizator

    zašto želiš zlo zatvorenom narodu hondurasa?

    avatar

    14.11.2013. (09:46)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Imamo najobrazovaniji zatvorski kadar u svijetu.

    avatar

    14.11.2013. (09:59)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sad mi je pomalo dosta tog presinga, polako momci ja nemam vrata od mesinga :) misliš da su naši visookobrazovani? ili su samo kupili diplome jer znaju da je dobro imati jedan dr pored imena ako se kandidiraš.

    avatar

    14.11.2013. (10:50)    -   -   -   -  

  • alkion

    Kaže jedan naš političar (u trenutku iskrenosti i napada savjesti - pred istražiteljima USKOKA naravno):
    "Sve što imam zaradih pljačkom i prevarama, ali molim da se upiše u zapisnik da sam svoju diplomu "pošteno" platio..."

    avatar

    14.11.2013. (11:29)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Ako misliš na zatvorenike koji su nas pokradali u Hrvatskoj onda ti mogu reći da su sve naučili od za to nadarenih ili ekstra za te svrhe specilaliziranih još u titoizmu i kasnije sve do devedesetih,od titoista.Ovo sam ti već jednom poslao ali si izbrisala i tu si pokazala da teško gledaš istini u oči.Ja isto ne volim zlotvore.
    Očiti uzroci hrvatskog nazadovanja leže u okovanosti naše političke i društvene zbilje komunističkim mentalitetom koji uključuje i jugonostalgiju. Te dvije Monografije zločinačke kategorije, komunizam i Jugoslavija, dovoljno govore same za sebe. K tome, čini se da spomenuta nostalgija nije samo osjećaj, nego konkretni, stvarni interes određenih političkih snaga bivše Jugoslavije, koji se osniva na zajednički pokradenom novcu – udbaškom novčanom carstvu stvorenom tijekom pola stoljeća komunizma i pohranjenom po stranim bankama.
    I najviše zbog toga dobar dio naših političara ne može bez Beograda. Ostvarivši nekažnjeno svoje interese, ta se politička družba osjetila jačom od Ustava i demokracije u hrvatskoj državi. To političko nasilje samo po sebi je elementarni primitivizam, koji se zatim rasprostire na sva polja života, osobito na područje kulture i umjetnosti.

    Plašim se tih zlobnih titoista
    oni su bolest guba
    na jednog hrvatskog domoljuba
    tiotista je više od trista.

    I dok ta guba u Hrvatskoj hara
    zemlja nikad da zablista
    sve veći kaos se stvara
    dušu i tilo domoljubima razara.

    avatar

    14.11.2013. (12:11)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Alkion
    Ovo iznad bi se i na tebe moglo odnositi jer si za moj pojam i previše protitoist.Ne zamjeri!

    avatar

    14.11.2013. (12:27)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Alkion
    Kod koga si ti kupio svoju diplomu i dozvolu za ribarenje?

    avatar

    14.11.2013. (12:46)    -   -   -   -  

  • alkion

    Mirtche, ljubavi moja, ja se svog titoizma i jugonostalgije ne stidim i ne vrtim kapu onako kako trenutni vjetar puše. Koliko god tebi to smetalo i kolikogod ti halabučio protiv ali u onom sistemu je za većinu običnog puka bilo mnogo bolje. Tada nije bilo ovoliko ukvarenih političara, nije bilo dvestotinjak basnoslovno bogatih pojedinaca, nije bilo kopanja sirotinje po kontejnerima, tada je postojala srednja klasa koja je bila solidno socijalno zbrinuta....
    A svoju diplomu (svih pet šest koje posjedujem za raznorazna zanimanja) sam na tvoju žalost ali na moju sreću morao opravdati znanjem inače danas vjerojatno ne bih bio živ...:)))
    Usput budi rečeno, kad već koristiš dijelove intervjua akademika Kuzme Kovačića, bilo bi lijepo i nadasve kulturno barem ih u navodnike staviti. I naravno ne vaditi ih iz konteksta i proizvoljno ih koristiti...

    avatar

    14.11.2013. (14:26)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Alkion
    Gospodin Kuzme Kovačić je što se titoizma tiče mog mišljenja.Ja rado idem na Portal gdje se on javlja,rado ga čitam i na ovo moje, što sam samo djelimično uzeo od njega,on se neće ljutiti i u navodne znakove ne moram stavljati.Inače su stihovi moji koji su i tebe i Donu bolno zucnuli.

    avatar

    14.11.2013. (16:43)    -   -   -   -  

  • alkion

    Mirtche: nevažno je čak i da ste prijatelji i da imaš blagoslov od g-din Kovačića, ti koristiš tuđe intelektualno vlasništvo i red i kultura nalaže da se to stavi pod navodnike. Ti se ovdje kitiš tuđim perjem ko da je na tebi izraslo.
    Što se tiče tvojih stihova, već sam ti poodavna rekao da je to najobičnije stihoklepanje koje s pravim stihovima nema blage veze. Nadalje, ne vidim ništa u tim stihovima što bi me zasmetalo? Pa niti ja ne volim osobe koje pljačkaju ovaj narod bili oni titoisti, jugonostalgičari, branitelji onog ili ovog rata. Na tvoju veliku žalost i ma koliko ti halabukao, pisao tvoje kvazi-literarne uratke, ali današnju hrvatsku opljačkaše osobe bez morala i obraza, bez imalo domoljublja, a pripadaju svim ovim gore strukturama. Ima ih i među vama koji ste napustili bivšu Jugu i nakon njenog raspada vrlo žveljto čerupali "svju novu domovinu" unovčavajući svoje domoljublje gdje god ste i kad god ste to mogli...:)))

    avatar

    14.11.2013. (17:03)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Alkion,Hrvati u dijaspori koji znadu što je domoljublje su izrazito finacirali obrambeni rat za oslobađanje od velikosrpske najezde.Velik dio novca je pokraden upravo od tih udbaša-titoista.Stvarno sramotno i ti isti su dalje nastavili Hrvatsku razarati a ti prčaj što hoćeš.Ono što sam ja napisao,bili stihovi ili ne,važno mi je da si shvatio,neka umjetnost u stihovima navedenim mi je bila nevažna.Ja se ne kitim tuđm perjem nego sam više sretan kad čitam i kopiram one koji pišu istinu koja je nepobitna.Iz ljubavi prema domovini Hrvatskoj a ne u njoj živit a na bivšu tzv.Jugu misliti i sanjati da će opet doći...

    avatar

    14.11.2013. (17:35)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @20 do asa... hvala na podršci.... :)
    @čistilište.... pozdrav....
    @lobotomizator.... zato što sam ja jedna necivilizirana zlostavljačica.... :)))))
    @hrvatska sfera.... nemam pojma što kaže statistika, ali formalno sasvim sigurno prednjačimo u svijetu.
    @neverine.... ma ne znam ni sama što bih mislila. Inače... jako poštujem znanje i onda kad čujem sve te priče o kupljenim diploma, pa i vidim neke uzorke na terenu ne mogu doći k sebi. Baš zadnjih dana razmišljam na tu temu... zbog one neke "dame" i pitam se... pa kako se ne boje? Ako su već skloni varanju i laganju... ali kako se ne boje sramote jer će na nekim funkcijama ili radnim mjestima procuriti prava istina.... i onda im mora biti neugodno. Kad se uhvatiš u koštac s nečim čemu nisi dorastao tada moraš biti izvrgnut ruglu okoline, podsmjehu i nizu problema koji nastaju zbog te prijevare. Ma zar je moguće da je lova u pitanju? Ili sami sebi lažu? Voljela bih znati što ih tjera na takvu prijevaru?!!! Kako se ne boje onih s pravim diplomama.... a koji ih skuže na prvo slovo?
    @alkione.... da nije tragično bilo bi smiješno. :)
    @Mirče... ne bu ti to tak išlo! Po zatvoria sjede najveće Rvatine, pa čak i bliski rođaci poznatih i visokopozicioniranih ljudi iz Crkve. Dok su Tito i crveni gradili tvornice i bolji život za sve.... za to vrijeme su oni usavršavali neke druge vještine, a zbog kojih su danas po zatvorima. :)
    @Alkione... Mirče je poznat po citatima koje prisvaja.... i lažno prikazuje kao svoje.... jer ih nikada ne potpisuje imenom autora i ne stavlja pod navodnike
    U vrijeme druga Tita, Jovanke i pudlica u školama se učilo da je to sramota, nije pristojno i časno, no Mirče je baš sa tog sata markirao iz škole... pa to nije čuo.
    .

    avatar

    14.11.2013. (18:05)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ma kako ti tumačio i branio to svoje "kopiranje" to je običnim riječnikom rečeno krađa.
    A što se ostatka priče tiče, ja i ne pišem o poštenim ljudima već o onima koji su bez morala, koji pljačkaju, kradu i prisvajaju ono što nije njihovo i na što nemaju pravo. Hoćeš li ih ti zvati nekim svojim imenima koja sežu u neku tvoju lošu povjest i ifrustriranost? ta tko sam ja da ti to branim, a još manje brinem zbog toga. Ali, čisto radoznalosti radi: zar stvarno misliš da bi toj tvojoj (ne znam točno kakvoj) domovini Hrvatskoj bilo bolje kad bi ja i moji istomišljenici nestali s lica zemlje ili barem napustili teritorij te TVOJE (jer tako zamišljena svakako nije moja) Hrvatske?
    Zar stvarno misliš da je ti više voliš i voliš na bolji način nego ja? Zar stvarno misliš da sam ja toliko glup i da ne poznajem povjest? Zar stvarno misliš, da samo zato što cijenim lik i djelo Tita i što sam bolje živio u Jugi, sad nemam pametnija posla nego da Hrvatskoj (u kojoj, usput budi rečeno, živim) podmećem nogu, rušim je i samom sebi stvaram uvjete u kojima je sve teže i skuplje živjeti?
    Na tvoju, bome i moju žalost i ti i ja smo teški nostalgičari. Do duše s jednom ogromnom razlikom: ti bi sve srbe, jugonostalgičare i štovatelje lika Josipa Broza, ako ne potamanio, a ono barem u najmanju ruku protjerao iz Hrvatske (a možda i sa kugle zemaljske) dok bih ja sa svima njima živio u miru, slozi zajedništvu s namjerom da među sobom (bez obzira na vjeru, naciju ili osjećaje) pronađemo one najsposobnije kako bi nam osigurali bolju budućnost. Čak bi se tu i za tebe našlo mjesta - piši pjesme ma koliko one meni ne izgledale dobre...:)))

    avatar

    14.11.2013. (18:19)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče.... nego... nisi nam do sada napisao što misliš o papi Franji?

    Je li i on komunjara i UDBAŠ.... kad ga ja tako silno volim i svaku njegovu poruku osjećam u svakoj stanici?

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/papa-franjo-razljutio-mafijaske -bossove-trazi-da-se-prekine-povijesna-veza-ndranghete-i-katolicke-crkve/71 1493.aspx

    http://www.index.hr/black/clanak/papa-franjo-nije-gospa-ravnatelj- poste-da-bi-nam-svaki-dan-slala-poruke/711501.aspx

    avatar

    14.11.2013. (23:07)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Alkion,ako je ono što sam ja kopirao krađa i za to se ne buni onaj čije je,nemaš se pravo ni ti buniti jer nije tvoje.Ako pišeš o onima koji otimaju što nije njihovo,rekao sam ti od koga su to naučili i kojoj bagri takvi pripadaju.Meni je Hrvatska draga jer sam se u njoj rodio i odrastao,to je moja domovina,draga mi i lipa,to možeš viditi i po naslovu posta.Koliko je tebi Hrvatska draga vidi se iz ljubavi tvoje prema Titu i bivšoj Jugoslaviji.Kako tebi,ako si razuman,može bit draga osoba koja je izvršila svojom politikom pokolj-masakr nad stotinama tisuća nedužnih Hrvata,bilo je tu i drugih nacionalnosti?U onom režimu,tako si mi rekao,živio si bolje jer si lakše mogao krasti,bilo je sve državno i nitko te nije gonio,krali su oni koje sam naveo i zato je Juga otišla u ponor.Iz tvog komentara vidim koliko ti je povijest poznata,učio si onu lažnu koja se onda nametala.A što se Srba tiče,kad samo uzmem u obzir nepravdu prema Hrvatima u Kraljevini Srba,Hrvata i Slovenaca,četničke pokolje nad nedužnim hrvatskim pukom u drugom svitskom ratu a zlo u domovinskom ratu devedesetih je prišlo svu normu zla,onda samo mogu zaključiti često ponovljeno,daleko im neka bude kuća od moje.Opet su počeli smrditi u Vukovaru,njima nije do ćirilice,oni bi da je Vukovar srpski.Ni Hrvatima ne smeta ćirilica kao pismo,učili smo je i u školi.Smeta im,hrvatskim braniteljima posebno,zato što je ćirilica simbol zla,svih patnji ne samo u Vukovaru nego u ciloj Hrvatskoj i Bosni pa i na Kosovu,simbol zla što su ga Srbi prouzročili.Sritno ti ribarenje!

    avatar

    15.11.2013. (07:05)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Uopće ne razumiješ fenomen Međugorja. Na svu sreću to nije ni važno. Međugorje će opstati. U Bibliji je zapisano: tamo gdje se dvojica ili trojica skupe na molitvu, tamo sam ja s vama! Zamisli samo koliko je snažna moć one molitve kojoj, bez obzira na povod, prisustvuje desetak tisuća ljudi svakodnevno! Dakle, smisao Međugorja nisu vidjelice, niti poruke, niti ovo, niti ono, već to što je to mjesto održanja vjere, što tu na smrt bolesni ljudi dolaze po utjehu i dobivaju tu utjehu, te se vraćaju ostatak kratkog života provesti osnaženi. Ovo govorim iz iskustva svog na smrt oboljelog člana obitelji, koji se, pod smrtnom temperaturom, popeo na Križevac, napunio utjehom i osnažen vratio kući, provesti još neki dan duže sa svojom obitelji, prije nego što je napustio ovu dolinu suza. Razmisli o tome, prije nego što napišeš nešto ovakvo. (Lion Queen 13.11.2013. 20:22)

    Dona,ovo iznad je odgovor na tvoj komentar u kojem me pitaš o Papi.Opet sam kopirao a komentar je sa bloga čistilište.blog.hr na kojem se u postu piše o Gospi,porukama i Međugorju.Ovaj Papa puno mudruje kao i nekad Martin Luther,on je kao i tvoj ljubimac na blogosferi don Ivan Grubišić.

    avatar

    15.11.2013. (07:34)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Mirče.... Ovaj Papa puno mudruje kao i nekad Martin Luther,on je kao i tvoj ljubimac na blogosferi don Ivan Grubišić.

    Odlična usporedba. Eeee, da su svi crkveni ljudi kao njih dvojica ja bih bila u crkvi svaki dan.
    No sva sreća da imamo tebe pa nas pravovremeno možeš upozoriti tko je kakav vjernik, papa, rvatina i sve ostalo. Možda ti uopće i nisi čovjek, nego vanzemaljac... kad si pametniji i bolji od svih i kad si možeš dozvoliti tako široko omalovažavati i vrijeđati ljude.

    avatar

    15.11.2013. (07:51)    -   -   -   -  

  • alkion

    E moj Mirtche! Krađa je krađa bez obzira buni li se tko ili ne. Ti si tuđe misli i riječi objavio kao svoje - dakle prisvojio si nešto što ti ne pripada (ukrao si) i tu nema opravdanja. Nažalost, ali naši zakoni još nedovoljno tretiraju krađu intelektualnog vlasništva pa podosta toga prolazi nekažnjeno ili pod ovim tvojim kvazi opravdanjem.
    Također je za krađu nebitno od koga je tko što naučio. Većina današnjih političara se je nažalost okoristila svojim položajem za osobno bogaćenje ili pogodovanje u bogaćenju svojih bližnjih - ponajčešće prisvajanjem imovine koja nije njihova već im je data na gospodarenje i upravljanje za dobrobit i bolju budućnost naroda (pučanstva). BTV. taj isti narod im je otkidajući od sviog rada i svojih usta tu istu imovinu povjerio. Zar misliš da je u cjelokupnom ovom problemu bitno od koga su to naučili? Pa da su to i od samog Boga naučili to i dalje ostaje krađa i pljačkanje naroda. No, naravno ako će tvojoj duši biti lakše i ako misliš da će se svaljivanjem krivice na Tita, nas jugonostalgičare, bivšu Udbu, pa i Srbe, ovi isti pljačkaši i mutikaše odreći stečenog i pljačkom prisvojenog???? a tko sam ja? i uostalom, zašto bih te ja uopće i trebao ubjeđivati u suprotno?
    Ja u cijeloj priči znam samo jedno: živim sada i ovdje, živjet ću valjda i još neku malu budućnost, a ujedno su to jedine dvije stvari koje mogu korigirati, pomalo usmjeravati i pokušavati mijenjati. Ono što je bilo (makar i tri sekunde prije) ja više ne mogu nikako mijenjati. Dakle, poanta je u tome da mi sada i u bliskoj budućnosti smeta što me pljačkaju i volio bih TO promjeniti, volio bih da mi to sada živući pljačkaši vrate a ne tamo neki pokojnik ili nostalgičar koji je kao i ja gladan i kruha i pravde i pravednosti...

    avatar

    15.11.2013. (14:38)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Dona,nikoga ja nisam vriđao,ti izazivaš spominjući sadašnjeg Papu s napomenom da ti je drag.Otkud ti i odkad ti to da je tebi drag jedan poglavnik katoločke crkve?A sama si rekla da si ateist a katolička crkva ti je uvik posebno bila mrska.Ovo sudim po tvojim nekadašnjim postovima i komentarima po brojnim blogovima.U čemu to ti vidiš sebe da si bolji čovik od mene (pojam čovik je i za ženu i muškarca)?

    avatar

    16.11.2013. (08:11)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    Alkion ,ja ne svaljivam krivicu ninakog,govorim istinu i to sam znadeš da je tako,drugo je što ne priznaješ.Svaljivanje nečeg na nekog je onda kad je neistinito.Mojoj duši neće ništa biti lakše kad o ovom pišem ali me boli kad ih masa to ne priznaje a ave je nepobitno.Tko nezna za zločin Tita,zločin Srba devedesetih u domovinskom ratu,za zločin UDBE?
    Ponavljam po tko zna koji put,za sudbinu zemlje Hrvatske kako prije tako i danas su krivi udbaši,oni su se toliko duboko davno ukorijenili da te klice ne nestaju,uvik izrastaju.Josip Jurčević je napisao nedavno knjigu o tome.Spomenio je i tog udbaša Perkovića.Tako da znaš,nisam ja koji to izmišlja nego o tom pišu znastvenici...Pozdrav bez daljnjeg prepiranja!

    avatar

    16.11.2013. (08:23)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče... Otkud ti i odkad ti to da je tebi drag jedan poglavnik katoločke crkve?

    Ne razumijem pitanje. Pa to moje poštovanje i ljubav prema njemu ne izviru zbog njegovoj položaja, nego zbog onoga kakav je čovjek.

    A sama si rekla da si ateist a katolička crkva ti je uvik posebno bila mrska.

    Točno. I ne da mi je bila, nego i jest. Ali nikada nisam rekla da su unutar nje svi isti.

    U čemu to ti vidiš sebe da si bolji čovik od mene (pojam čovik je i za ženu i muškarca)?

    Ne znam temeljem čega si došao do ovog zaključka. Ne samo da to nisam napisala, nisam to čak ni pomislila, a puno puta sam se javno očitovala da se ne smatram boljim čovjekom od bilo koga.
    Hvala ti što si mi objasnio da je i žena čovjek. To do danas nisam znala. :))))))

    avatar

    16.11.2013. (10:53)    -   -   -   -  

  • dordora2

    hehe... vrlo domišljato... no ako ih već ne izvozimo barem bismo ih mogli zamoliti da svoje uzdržavanje u zatvorima plaćaju sami

    avatar

    16.11.2013. (18:13)    -   -   -   -  

  • Lipa moja Hrvatska

    donin svijet [15.11.2013. u 07:51]
    Mirče.... Ovaj Papa puno mudruje kao i nekad Martin Luther,on je kao i tvoj ljubimac na blogosferi don Ivan Grubišić.

    Odlična usporedba. Eeee, da su svi crkveni ljudi kao njih dvojica ja bih bila u crkvi svaki dan.
    No sva sreća da imamo tebe pa nas pravovremeno možeš upozoriti tko je kakav vjernik, papa, rvatina i sve ostalo. Možda ti uopće i nisi čovjek, nego vanzemaljac... kad si pametniji i bolji od svih i kad si možeš dozvoliti tako široko omalovažavati i vrijeđati ljude.

    Dona,ovim ričima koje su podebljane zar me nisi uvridila?
    Nikoga ja ne omalovažavam niti vriđam,te se očituje kod tebe.
    Bit će dosta za sada.

    avatar

    16.11.2013. (18:46)    -   -   -   -  

učitavam...