Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • borivoj

    MARTINJE JE, 11.11.2013.

    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=33912

    avatar

    11.11.2013. (08:47)    -   -   -   -  

  • borivoj

    O mojim Zagorcima sve najbolje

    http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=59961

    avatar

    11.11.2013. (08:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kokošari

    Znate ono kad tresne bomba i digne prašinu. Neko vrijeme ništa ne vidite od dima i prašine, smrad dima vam otežava disanje, a slezena se sva skvrči od iznenađenja, straha, panike. I onda odjednom nastupi tišina, tako glasna da vas škakljaju bubnjići, dim se polako raziđe, prašina slegne, a vi usporeno poput robota provjeravate jeste li doista živi i polako gledate posljedice. Još uvijek hladno, jer su se uplašene emocije sakrile negdje u jednjaku. To je trenutak kad vidimo istinu. Golu istinu. Vidite kokošare koji su se odnekud stvorili i skidaju nakit s mrtvih i prekopavaju im džepove. Nakon svakog rata ostaju priče o kokošarima, onima koji su se nisu časno borili, ali su zato nečasno pljačkali, uništavali tuđu imovinu, pa radili i puno strašnije stvari. Nema bitke u kojoj se ne pojave kokošari pa čak i onda kad se ne radi o pravom ratu nego o drugačijim borbama, piše na blogu Donin svijet.

    skinuto sa BLOG.hr

    avatar

    11.11.2013. (09:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Moj prijatelj i političar pokojni Vladimir Bebić znao je reč: Prvo kreneš kao sitni lopov "kokošar", kasnije si pravi lopov, i onda završiš kao političar.

    avatar

    11.11.2013. (09:03)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Vidio sam kako je Joseph Ratzinger ubio djevojčicu
    Posted on November 8, 2013 by fredi
    Objavljeno 28. listopada 2013

    Globalni mediji Međunarodnog suda za zločine crkve i države (ITCCS) i njegova Središnja uprava, Bruxelles

    “Vidio sam kako je Joseph Ratzinger ubio djevojčicu”:
    Očevidac u ritualnom žrtvovanju 1987 potvrđuje tvrdnju Toos Nijehius iz Nizozemske

    Novi dokazi o krivnji Vatikana potaknuli su talijanske političare da se suoče s papom Franjom, jer je najavljen slijedeći slučaj Suda općeg prava – Papinstvo je uzvratilo globalnim “black ops” napadima protiv ITCCS

    Sažetak udarnih vijesti i najnovijih informacija od središnjeg ureda ITCCS, Bruxelles

    Ponedjeljak, 28. listopada 2013

    Kazneni progon još jednog pape približio se istini u ovom mjesecu, jer su talijanski političari pristali raditi s ITCCS u sudskom postupku protiv papinstva zbog njegove zaštite traženog bjegunca: svrgnutog pape Benedicta, Josepha Ratzingera.

    Sporazum je postignut nakon što je novi očevidac potvrdio sudjelovanje Ratzingera u ritualnom žrtvovanju djece u Nizozemskoj u kolovozu 1987.

    “Vidio sam kako je Jozeph Ratzinger ubio djevojčicu u francuskom dvorcu u jesen 1987″, izjavio je svjedok, koji je bio redovnik koji je učestvovao u ritualnom mučenju i ubijanju djece.

    “Bilo je to odvratno i užasno, a to se nije dogodilo samo jednom. Raqtzinger je često sudjelovao. On i Alfrink (nizozemski katolički kardinal) i princBernhard (bilderberški osnivač) bili su neki od mnoštva istaknutih ljudi koji su bili prisutni.”

    Ovaj novi svjedok potvrđuje odgovornost Toos Nijenhuis, holanđanku koja je izašla u javnost 8. svibnja s njenim svjedočenjem kao očevidac za slična kaznena djela koja uključuju Ratzingera, Alfrinka i Bernharda. (vidi: http://youtu.be/-A1o1Egi20c)

    Ubrzo nakon njegove povijesne ostavke na dužnost prošlog 11. veljače, Joseph Ratzinger bio je osuđen za zločine protiv čovječnosti 25. veljače 2013 od strane Međunarodnog suda pravde, te globalnog građanskog uhitbenog naloga protiv njega. Od tada, on je izbjegavao uhićenje unutar Vatikana dekretom sadašnjeg pape Franje.

    Pojavljivanje ovih novih dokaza o umiješanosti Vatikana u ubojstvo djeteta potaknulo je skupinu talijanskih političara da pristanu raditi s ITCCS-om u suočavanju papinstva s postupkom suda općeg prava protiv sadašnjeg pape Francisa (Franje), Jorge Bergoglio-a, zbog njegovog skrivanja Ratzingera i njegove umiješanosti u ratne zločine. Političari su bili na završnim pregovorima s ITCCS-ovim predstavnicima od 22. rujna.

    “Mi tražimo reviziju ako ne i ukidanje lateralnog sporazuma naše zemlje s Vatikanom, čije djelovanje u skrivanju silovatelja djece sigurno opravdava definiciju međunarodne zločinačke organizacije na temelju međunarodnog prava”, izjavio je glasnogovornik jednog od političara.

    Kao odgovor, u istom tjednu 7. listopada kada su se pojavile te nove optužbe, Vatikan je započeo niz napada na skupine ITCCS-a u Europi koje su uključene u dokumentiranju sudjelovanja crkve u ritualnim ubojstvima.

    Plaćeni operativci sabotirali su rad ITCCS-a u Nizozemskoj i Irskoj tijekom tog tjedna, a od 14. listopada, glavna web stranica bila je srušena od istih sabotera.

    Politički izvori u Rimu su otkrili da su ti napadi bili plačeni i koordinirani putem Ureda Vatikanske agencije za špijuniranje poznate kao “Sveta alijansa” ili Entitet, i njihovih podružnica “prljave ops” uprave, Sodalitium Pianum, osnovane u Rimu 1913. godine. Oni su također uključili agente papinskog nuncija u Nizozemskoj, nadbiskupa Andre Dupuy-a, koji je izravno kontaktirao dvojicu sabotera, “Mel i Richarda Ve”, te s nadbiskupom u Dublinu, Diarmuid Martin-om, koji je isto tako platio mito kako bi se omeo rad ITCCS u Irskoj.

    “Očito je Vatikan u panici. To je dobar znak” komentirao je ITCCS-ov tajnik Kevin Annett danas iz New Yorka.

    “Politički plimni val se okrenuo protiv crkve, i više nije moguće da se ubojice djece u haljinama kriju iza Lateranskog ugovora. A u svom smrtnom grču, crkvena hijerarhija koristi svoje uobičajene metode laganja i dezinformiranja da skrene pažnju sa svoje krivice za kriminal.

    U odgovoru na ovaj proboj i na ponovljene napade na svoj rad, ITCCS-ova Središnji direktorat u Bruxellesu danas je objavio slijedeće priopćenje u svjetskim medijima i svojim podružnicama u dvadesetšest zemalja:

    1. Tijekom studenog, naša mreža će sazvati globalnu konferenciju za novinare u Rimu s talijanskim političarima da najave novu fazu naše kampanje za oduzimanje svjetovne moći Vatikanu. Ova kampanja će uključiti pokretanje novog postupka suda upćeg prava protiv sadašnjeg pape Franje i njegovih agenata za suučesništvo u zločinima i kultnom ritualnom ubijanju.

    2. Da bi zaštitili ove napore, naša glavna web stranica na www.itccs.org je obnovljena i zaštićena s novim sigurnosnim značajkama. Osim toga, od sada, svi odjeli ITCCS-a će djelovati pod oficijelnom Poveljom koju svi članovi moraju potpisati i zakleti se. Kopija ove povelje bit će objavl

    avatar

    11.11.2013. (09:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Kopija ove povelje bit će objavljena na itccs.org i dostavljena svim našim odjelima.

    3. Za informativne svrhe, naša bivša televizijska stranica na www.itccs.tv je kompromitirana i oduzeta od strane operativaca poznatih pod pseudonimom “Mel and Richard Ve”, koji namjerno djeluju protivno ITCCS-u kako bi ocrnili naš rad i dobro ime Kevin Annetta, našeg tajnika. Ni “Mel and Richard” niti itccs.tv stranica na bilo koji način ne predstavljaju ITCCS.

    4. Jorge Bergoglio (pod pseudonimom papa Franjo) i drugi dužnosnici Vatikana su sada pod kaznenom istragom zbog gnusnih djela koja uključuju trgovinu ljudima, mučenja i ubijanja djece. Savjetujemo da se svi suzdrže od pomaganja Bergogliu i njegovim agentima pod prijetnjom zbirne kazne za sudjelovanje u dokazanoj kriminalnoj zavjeri kurije i Ureda rimskog pontifikata.

    Molimo da budete spremni za daljnje obavijesti i akcije.

    Ova izjava je izdana 28. listopada 2013 od strane Središnje uprave Međunarodnog suda za zločine crkve i države u Bruxellesu, Belgija.

    Kontakt: itccscentral@gmail.com

    http://www.svjetloradnici.com/2013/11/08/vidio-sam-k ako-je-joseph-ratzinger-ubio-djevojcicu/

    avatar

    11.11.2013. (09:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Crnogorskigaleb

    Ljeto.

    Sunce upeklo.

    Crnogorac na plaži domišlja kako zaraditi……

    Dosjeti se . Skine se gol, pokrije plahtom i izvjesi cjenik
    napisan na nekoliko jezika: "Gledanje 10 eura".

    Priđe strankinja, pogleda natpis, otkrije plahtu, pogleda,
    uzdahne i plati 10 eura.

    Dođe druga, odgrne plahtu, pogleda, uzdahne, plati 10 eura i
    ode. Nakon kratkog vremena vrati se, ponovo pogleda, uzdahne,
    plati 10 eura i ode.

    Vrati se i treći put, ponovi postupak ali nakon toga upita
    Crnogorca : "Možemo li mi zajedno

    napraviti nešto više od gledanja ?"

    Crnogorac odgovori : " Da se njemu radi, ne bi ođe prosio ! "

    avatar

    11.11.2013. (09:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Echinacea - najdjelotvorniji prirodan lijek za tegobe dišnih putova

    Echinacea je izvorno američki rod cvjetnih biljaka iz obitelji Asteraceae.

    U Sjedinjenim Državama raste devet vrsta ehinaceje, od kojih se u medicinske svrhe koriste tri - Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia i Echinacea pallida.

    Ovu biljku nalazimo u raspršenim skupinama na bogatoj prerijskoj zemlji ili pjeskovitom tlu od Alabame do Teksasa i sjeverozapadno.

    Indijanci su koristili ehinaceju za liječenje i prevenciju upala dišnih puteva stotinama godina prije dolaska europskih useljenika.

    Početkom 19. stoljeća prihvatili su je i bijelci i preselili je u Europu.

    Pročitajte više





    Od sada dostupno u Alternativa Webshopu - proizvodi branda CannaBio

    CannaBio ulje konoplje sadrži izrazito visoki postotak GLA (gamalinolenske kiseline), koja je nakon THC-a najznačajniji sastojak ulja konoplje. Upravo po tome ulje CannaBio se razlikuje od drugih vrsta konopljinog ulja na tržištu.







    WWW: alternativa-za-vas.com
    FORUM : alternativa-forum.com
    STORE : alternativa-webshop.com
    EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com
    TEL: +385 (33) 731-922
    MOB: +385 (0) 99-640-7446
    NOVO: Skinite našu besplatnu mobilnu aplikaciju!
    Android Iphone/Ipad

    Pridružite nam se na:


    Copyright Š 2013 Alternativa za Vas.

    avatar

    11.11.2013. (09:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ODRICANJE

    Zagorac se odluči krstiti s 59 godina.
    Pita ga svećenik tijekom obreda:
    - Odričeš li se Sotone? Zagorac će:
    - Nisam došel na razvod neg na krštenje!

    avatar

    11.11.2013. (09:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    NOVO DOBA ISKUŠENJA MEDIJA U ERI KOJA JE ČITATELJU DALA ULOGU KREATORA SADRŽAJA

    ANONIMNI KOMENTAR

    da ili ne?

    U postojećim okolnostima civilizacijski korak naprijed desit će se tek kada prva medijska kuća koja ima svoj privatni brend za informiranje, tuži čitatelja zbog uznemiravanja, vrijeđanja, širenja mržnje i sl., te tu tužbu dobije

    Davor MANDIĆ


    Mandic? mandic je YU-udbaski kurac od ovce, dugogodisnji dousnik UDBA-e, skupa s joste nekih 2000 tzv. 'hrvatskih' velizdajnickih govnara i smradova, koje je UDBA redovito novacila i ciklicki 'okretala', onako, reda radi, i po potrebi. sve te mandice i njima slicne treba nogom u prkno nabit u neke od E-YUnijskih ...

    iz novog lista - zainteresirani pročitajte si...

    avatar

    11.11.2013. (10:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pozivnice Udruge Apsurda

    Udruga Apsurda , Associazione degli Assurdi, Association of Absolutely Absurd   HRVATSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO I UDRUGA „ VJEŠTINE“, Opatija

     

    Udruga Apsurda , Associazione degli Assurdi, Association of Absolutely Absurd

     

    HRVATSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO I UDRUGA „ VJEŠTINE“, Opatija

     

     

    Poziv na predstavu/performans „Zvijezde Rijeke koje se ne gaseポ(ples ,glazba, poezija) („Na zabavi revolucijeポ), Petak , 15 Studeni 2013 u 18.00 sati u Vili Antonio , Opatija,V.Nazora 2.

    Program predstave/peformansa je prikaz FUTURIZMA i nastajanja u Rijeci.Uz mnoge

    revolucionarne događaje Rijeku je obilježio i nastanak futurističke kulture u pjesmi,kulturi,glazbi i pjesništvu.Prikazan će biti ples, glazba, pjesništvo(recitacije) i povijest grada 1919-1920 g.

    Nastupaju Elena Manco,Luigi Manco,Alessandro Agri,Emmanuel Fortino,Borivoje Bukva,Ernie Gigante Dešković ,Tamara Moranjak,Boris Kazija(gitara)

     

     

    Udruga Apsurda , Associazione degli Assurdi, Association of Absolutely Absurd

     

    SocietĂ  Letteraria Croata ポ SocietĂ  ポVještineポ, Abbazia

    Invito allo spettacolo/performance ポLe Stelle senza tramonto di Fiumeポ (ballo, musica, poesia) e presentazione del libro ポAlla festa della rivoluzioneポ dell’autrice Claudia Salaris, venerdĂŹ 15 novembre 2013 con inizio alle ore 18,00 presso Villa Antonio, Abbazia.

    Il programma dello spettacolo/ performance consiste nella presentazione del movimento del Futurismo e della sua nascita a Fiume.

    Oltre ai molteplici eventi di carattere rivoluzionario, Fiume ha rappresentato

    anche il luogo in cui è nata la cultura futuristica in vari altri campi: quello della poesia, della cultura, della musica e della recitazione, che saranno presentati insieme alla storia di Fiume degli anni 1919-1920.

    Si esibiranno Elena Manco,Luigi Manco, Alessandro Agri,Emmanuel Fortino, Borivoje Bukva,Ernie Gigante Dešković, Tamara Moranjak, Boris Kazija (chitarra)

     

    Ingresso libero

    avatar

    11.11.2013. (10:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Web Verzija | Galbanum ustanova za obrazovanje odraslih


    Like Tweet Proslijedi




    www.galbanum.hr








    Škola Života – samorazvoj svjesnosti

    Besplatno uvodno predavanje!

    Moje je da vas naučim alate koje možete koristiti u svakodnevnom životu. Vaše je da naučeno koristite.

    Srijeda 13.11. 2013. sa početkom u 19:00 sati. Planirani završetak 20:30h (Jalovečka 1, 10 090 Zagreb Stenjevec)


    Pozivamo Vas na besplatno uvodno predavanje Škole Života. Na uvodnom predavanju će se govoriti o temama škole, zašto ići u Školu Života, moći ćete postavljati pitanja i slično... Više o samoj školi pročitajte u nastavku teksta...



    Učili su nas da čovjek treba tražiti sebe u radu, umjetničkom stvaranju, nauci ili ljubavi. Možemo postići visoke domete svojih materijalnih i vanjskom oku vidljivih manifestacija, i istovremeno biti nezadovoljni, osamljeni, razočarani... I tada tražimo odgovore, tada pokušavamo shvatiti funkcioniranje Univerzuma, red i strukturu, pravila – i stvaramo vlastita uvjerenja. Uvjerenja koja nas ograničavaju, uvjerenja koja su nevidljivi utezi na našim nogama. A odgovor je jednostavan – pronaći sebe, zaroniti unutar svojih najsvjetlijih i najtamnijih dubina, unutar svojih osjećaja, i vjerovanja. To je put kojim se rjeđe krećemo, jer nije uvijek ugodno i komforno.

    Spuštajući se najdublje u sebe, trebamo biti spremni za otkrivanje davno skrivenih i izgubljenih vlastitih dijelova duše. Onaj tko traži sebe izvan sebe, u bilo kojoj od zavodljivih vrijednosti ovoga svijeta, pada u san neznanja. Tko gleda duboko u sebe, taj se budi...

    Škola Života je duboko poniranje u vlastite emocije. To je otkrivanje naših dijelova i naših nesvjesnih obrazaca. Koliko puta ste se našli u situaciji da vam ništa ne ide od ruke? Koliko puta ste se zapitali zašto se to meni opet događa? Jeste li ikada razmišljali na način da su sve te poteškoće zapravo naši glasnici. Glasnici koji nas žele natjerati na promjenu...



    Kroz sedam ciklusa ( modula ) prvog stupnja Škole Života podučavat ću vas iz vlastitog iskustva mojih promjena, mojeg prihvaćanja sebe i drugih, mojih očekivanja, oprosta sebi i drugima. Ove radionice su moje iskustvo, koje želim približiti vama. Učiti ćemo razne načine, tehnike i alate, koji su primjenjivi u svakodnevnom životu. Da bi znali koje alate ćete upotrijebiti, trebate osvjestiti sve dijelove koji vas sputavaju u napretku, emocije koje vas tište duboko unutar bića, uvjerenja koja vas ograničavaju. Kratko, trebate upoznati sami sebe, prihvatiti i pružiti ruku pomirenja. Putovati ćemo unutar vlastitog bića, sagledavati realitete i učiti ćemo kako da volite i poštujete sebe. Proći ćemo raznolike teme, ali sve zajedno vode cilju – SVJESNOST.

    Teme na kojima ćemo raditi:

    1. Tema: Globalne promjene
    - Poziv : Budimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu
    - Kretanje ka višoj vibraciji ( moguće tegobe na fizičkoj razini )
    - Živjeti iz srca
    - Vježba: Ljubav, Milost i Zahvalnost

    2. Tema: Kako osvijestiti sebe i svoje resurse?
    - Poziv: otvoriti put unutar sebe za promjene
    - Upoznati sebe, osvijestiti ograničavajuće emocije, misli i uvjerenja
    - Meditacija: Os svijeta ( postavljanje vlastite osi svijeta dovodi do povećanja energije u našem tijelu, izoštrava se socijalna i psihološka orijentacija, postizanje unutarnje ravnoteže )
    - Razgovor

    Pročitaj više o ostalim temama...

    UVODNO PREDAVANJE JE BESPLATNO!

    Prijaviti se možete putem e-maila: radionice@galbanum.hr (u subjekt maila navesti ŠKOLA ŽIVOTA ) PRIJAVE SU OBAVEZNE!

    Voditelj: Lidija Delić, mag.oec., fitoaromaterapeut, Voditelj sistemskih konstelacija

    avatar

    11.11.2013. (16:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...