Komentari

dalmatinskekuharije.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Nikica

    Moj trenutni favorit sa kiselim kupusom je Szekely gulas. Brzo je gotov a Boris ga obozava (nemam ni ja nista protiv). Riceta je donekle slicna. Kako i ja volin kuvat u velikom loncu, a nabavila san jedan starinski, emajlirani, postupak je sljedeci:
    Usitnin dvi velike crvene kapule u quick chefu i zazutim ih na malo maslinova ulja. Potom unutra ubacim oko 70 dkg krupno sjeckane svinjetine (obicno nabavim domacu na terenu od kolega a ako nema, onda mi je jocker mesarnica Cerovski na Kvatricu). Na lagano prijam oko pola sata te pred kraj dodam komadice mesnate slanine i kozice u kolicini od oko 25 dkg (slaninu kupujem bilo gdje a kozica je ostatak od uskrsnje sunke koju sam smrzla za ovakve prilike), te govedju kocku za juhu, malo muskatnog orascica, papra i prstohvat bugarske chubrice. Sve zajedno pirjam desetak minuta. Potom ubacim oko kilogram nasjeckanog kiselog kupusa (kupim na placu u Dubravi od babe koju je preporucila Kristinina mama i jos ga properem kroz dvije vode da kupus ne bude prezestok prije nego sto ga ubacim u lonac). Nakon toga sve zajedno podlijem sa malo vode i kuham dok kupus ne omeksa (jos oko 45 minuta). Zatim izmijesam zlicu crvene paprike, zlicu brasna i malo vode te sve dodam u lonac. Prokuham jos oko 10 minuta i to je to. Serviram sa pireom od krumpira ali dobar je i sa obicnim bijelim kruhom...rucak za preko nekoliko dana...preporucam od srca

    avatar

    06.11.2013. (15:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...