Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Plastik

  Poštovani kolega bloger,

  ne poznajemo se osobno, ali nekako sam s tobom i sa svima vama fotoblogerima u kontaktu preko bloga gdje povremeno navratim i pogledam zanimljive fotke koje me nerijetko oduševe. Nisam neki stručnjak u fotografiranju, ali umišljam si da ne moram znati slikati da bih neku fotografiju mogao ocijeniti kao odličnu - bilo da je u pitanju tehnika, motiv, priča, kompozicija, osobnost autora.

  No, nije poanta i namjera ovog mog komentara lamentirati o mom poznavanju fotografije, već je namjera ponuditi suradnju. Onako kolegijalno, blogerski. Već dugi niz godina se profesionalno, ali i znanstveno, stručno i popularno bavim plastikom. Pored mojeg 30-godišnjeg profesionalnog bavljenja plastikom, dosta pišem o plastici i u slobodno vrijeme. Objavljujem u raznim stručnim časopisima, pišem brojne komentare braneći plastiku, ali i pišem blog "Plastično je fantastično" (http://plasticno-je-fantasticno.blog.hr/). To je prikaz plastike, a posebno plastičnih vrećica, što su, kakve su, od čega su, što nam znače i što nam čine u našim životima, koja i kakva je korist od njih, koja i kakva je šteta i je li plastika Bogom dana ili je vražje djelo. Sve u svemu, pozitivan, znanstveno dokazan i istinit prikaz plastike i plastičnih vrećica. Čini mi se, borim protiv vjetrenjača, ali uporan sam. Pokušavam na jedan prihvatljiviji, popularniji način pisati o plastici, dati relevantne stručne i znanstvene dokaze o izvorima i podacima koje koristim, razbiti neke uvriježene mitove, neistine i poluinformacije, sve ne bih li proširio istinu i kontrirao brojnim katastrofičarima, ekofašistima, ekoteroristima i ideološkim toksikolozima - kako ja nazivam one plaćenike koji sebe zovu zeleni, a u stvari su najvećim dijelom grupice koje rade po principu "kol'ko para, tol'ko galame". Čast (rijetkim, vrlo rijetkim) izuzecima s kojima jako dobro surađujem i vrlo često razmjenjujem činjenice, misli i stavove.

  A ja se raspisao, ne mogu kratko i jezgrovito. Naime o čemu se radi. Želio bih i tebe bi zamolio da na račun našeg blogerske solidarnosti, ali i moguće buduće lijepe suradnje učiniš uslugu i pomogneš mi u popularizaciji plastike. U stvari ne mora biti popularizacija, može i prikaz, tvoje osobno viđenje plastike i plastičnih predmeta iz svakodnevnog života. Stoga je moja molba i želja da mi kao autor fotografskog bloga na moj e-mail (romeo.desa@ri.t-com.hr) pošalješ 3 do 5 fotki s temom PLASTIKA. Ukoliko želiš, može i nekoliko osobnih podataka o tebi kao autoru, a može i anonimno, kao bloger. Nije to nikakav foto natječaj niti će biti nekakvih nagrada, jednostavno te molim da izabereš od svojih fotki, ili kad si u prilici da snimiš koju fotku koja bi bila tvoj pogled na plastiku i plastične predmete - od onih svakodnevnih, iz tematike tvoga bloga, do ni sam ne znam kakvih, ali tvojim okom, kroz tvoj objektiv i s tvojom crtom osobnosti. Evo, sličnu fotogaleriju napravio je BBC News: http://www.bbc.co.uk/news/in-pictures-18720434

  Želja mi se skupiti što više fotografija koje bi snimili vrhunski fotografi, od amatera do profesionalaca i iskoristiti ih na mom blogu. Napraviti fotogalerije. Bilo kao predstavljanje fotografa, bilo kao foto albume, jednostavno da razbijem monotoniju bloga koji piše suhoparno o plastici. Ali i da dam foto viđenje plastike ljudi koji se bave fotografijom. Otvoriti mogućnost da i drugi vide ta djela, da ih komentiraju i daju svoj osvrt - bilo na plastiku, bilo na fotografiju kao nečije djelo.

  Ali, ne treba stati na tome. Tko zna, možda se iz svega toga nešto i izrodi. Naime, svojevremeno sam se aktivno bavio kickboxingom, pisao sam blog o tome i fotoamaterima iz cijele Hrvatske ponudio sam suradnju koja je rezultirala tisućama vrhunskih fotografija iz tog sporta. Još uvijek ih možeš pogledati na blogu: http://kickboxing333.blog.hr/ - izbor je u lijevoj koloni (boksevima s lijeve strane).

  Član sam uredništva jedinog stručnog časopisa u Hrvatskoj za plastiku i gumu POLIMERI, član sam Društva za plastiku i gumu, pa ako i kada prođe ova kriza i ako moje društvo pokaže interes, tko zna gdje bi nam mogao biti kraj.

  Eto, to bih želio započeti s plastikom. Natječaj (bez nagrada, bez pobjednika, bez propozicija, bez rokova) je otvoren, a ja se nadam da ćeš se u kojem slobodnom trenutku sjetiti i opaliti koju plastičnu fotku. Uvjeti su standardni - biti će objavljene na blogu Plastično je fantastično kao autorski foto album uz obavezno navođenje autora - bilo kao podataka o autoru, bilo kao adrese bloga, a bilo za koje daljnje korištenje biti će zatražena pismena suglasnost, ili će autor fotke biti povezan s objavljivačem.

  Eto, veselio bi me početak naše suradnje. Znam da si skoro pa profesionalac i istinski majstor foto zanata te da te zanima sasvim neko drugo područje, ali vjerujem da ćeš moći odvojiti koju minutu za ovu moju ideju.
  Neodaziv na ovaj natječaj neće nimalo utjecati na tvoj rejting kojeg si kod mene stekao.

  avatar

  12.10.2013. (15:47)    -   -   -   -  

 • Plastik

  Nastavak: Lijepi ti pozdrav,
  Romeo Deša - Plastik - urednik bloga Plastično je fantastično - romeo.desa@ri.t-com.hr

  avatar

  12.10.2013. (15:48)    -   -   -   -  

 • ...

  Zadnje što sam tamo snimio bili su poluprazni štandovi u vrijeme uvođenja fiskalnih blagajni za preprodavače. Puno više mi se sviđa ovakva slika, jer slutim da je iza simbolike i dobra roba, valjda. Nego, kako si se našao tako u visini, moje su fotke isključivo prizemne ;)

  avatar

  12.10.2013. (17:16)    -   -   -   -  

 • Bookeraj

  jako lijepo, slikovito - i simbolično!

  avatar

  12.10.2013. (21:50)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Daleko ljepše nego da su raznorazne reklame :-)).

  avatar

  13.10.2013. (08:26)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Lijepi pogled iz visine na tržnicu, i meni se sviđa ovako.

  avatar

  13.10.2013. (13:35)    -   -   -   -  

 • start magazin

  Plastik, hvala ti na dobrom mišljenju o blogu, pogledat ću tvoju web stranicu pa ti odgovoriti za nekoliko dana!

  Dražene, tajna je u zgradi tržnice, po njoj je moguće stići na 4. kat, a prozori nude prekrasan pogled na okoliš, sve do katedrale - naravno, pogled na plac je najbolji! ;o)

  Gogoo, Zlice, Bookeraj - tržnice su mjesta gdje pogled iz zraka često nudi najljepše prizore - jednom sam, ako se sjećate, tako sliknuo i Trešnjevački plac: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb/2013/05/1631646383/font-colorcc0000 tresnjevacki-plac-iz-pticje-perspektivefont.html
  (samo je visina bila niža, a dan tmuran ... ;o) )

  avatar

  13.10.2013. (19:32)    -   -   -   -  

 • b-horvat

  Na prvi mah sam pomislio da mi je slika ukradea, ali nije.

  http://fotozine.org/?knjiga=galerije&poglavlje=57&list=16432&element= 593740

  avatar

  26.10.2013. (19:24)    -   -   -   -  

 • start magazin

  Horvate, hvala ti na komentaru, sad sam pogledao tvoju fotku, zaista je slična! (no, nisam ju poznavao kad sam vidio tvoju)

  avatar

  29.10.2013. (14:28)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...