Komentari

doninsvijet.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • malo ti malo ja

    Ne razumim zašto se žestiš, gledala sam i ja NU2.
    Zašto Kolarićka ne bi bila izbačena iz stranke?
    Sa strepnjom čekam šta će Sulejman sutra dosuditi
    svomu prvorođenom sinu, a uopće nije verbalni delikt
    u pitanju, Mustafa je samo za glavu skratio nekog
    pašu, a Suljo je naredio drugog. Ovaj mu ne smi ni
    zuc, nema majci objašnjavanja, šta bi u našin vrlin
    strankan tribalo bit drukčije.
    Jaca je bila premijerka i časkom su je makli, ova je
    bila nekad glasnogovornica, njezin je problem što je tu
    ulogu iz Račanova doba shvatila doslovno pa je i dalje
    nastavila "govoriti glasno". Nego, budimo mi pametni,
    okrenimo se sebi i svojima, lako meni za njih svi će se
    snaći, kao i svi koji su s njima. Laka ti noć:)))

    avatar

    23.09.2013. (22:42)    -   -   -   -  

  • Neverin

    oh kako je SDP lako prokockao ono radi čega se kunuo u zvijezde da nisu poput HDZ-a. U svijetlu ovih događaja čak i Račanovo odlučno možda zvuči kao stav s kičmom naspram ovoga što imaju sada. Kako ono? Vlast možemo izgubiti, ali obraz nikada - malo morgen.

    avatar

    23.09.2013. (22:49)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @malo ti malo ja... žestim se baš zato što sam okrenuta sebi i svojima.
    Sanjam zemlju u kojoj će ljudi moći slobodno iznositi svoje misli, osjećaje i zapažanja. Sve ovo što se dešava itekako ima veze s nama.
    Pitaš: Zašto Kolarićka ne bi bila izbačena iz stranke?
    Zato što za to ne postoje valjani razlozi. :) Nije učinila ništa loše... da bi tako nešto bilo opravdano.
    U demokratskom društvu stranka postoji radi članova, a ne obrnuto. Članovi bi trebali odlučivati da li žele ili ne pripadati... a ne da stranke biraju podobne i nepodobne... prema tome tko je spreman slijepo slušati i ušutkavati vlastite misli.
    Žao mi je... ali ne mogu se uključiti u komentiranje Sulejmana, kao ni ostalih serija.... jer sam na tom području potpuno neinformirana. Laku noć... :)
    @neverine.... Račan je djelom dokazao da je obraz važniji od vlasti. Ovo nema veze sa socijaldemokracijom koju je Račan sanjao. Izdali su birače, ali izdali su i Račana.
    Slažem se sa tvojim razmišljanjem o prokockavanju onoga u što su se zaklinjali i na temelju čega su dobili izbore.

    avatar

    23.09.2013. (23:06)    -   -   -   -  

  • Vilko

    Bojim se da je sve ovo tek uvertira za kaos koji će najednom nastupiti, kad se sve naglo krene urušavati po domino-efektu. Kad slušam te fakine, te arogantne frajere, te prostačke delinkvente Orsata Miljenića i Gordana Marasa, a njima slobodno mogu pridružiti brutalnog silnika Željka Jovanovića, dvoličnjaka Tihomira Jakovinu i nekompetentnog pijuna Ivana Vrdoljaka, onda mi je posve jasno da ovu zemlju vodi jednako tako kriminalna organizacija poput one prethodne. A zar ti se Vesna Pusić nije smučila sa svojim klackanjem kako vjetar puše? A zar Zoran Milanović ne bi trebao završiti u zatvoru zbog dovođenja cijele zemlje na međunarodni stup srama? A zar Ivo Josipović ne bi KONAČNO trebao reći popu pop, a bobu bob? Sve je to grozna i mračna lakrdija i suludo poigravanje našim životima. I povrh svega, kao višnja u loptici šlaga na vrhu te torte iz pakla, imamo milenijsku fotografiju Angele Merkel uz Tomislava Karamarka! Bože, kad buš se vrnul s gableca?! Požuri se, ovaj brod tone!

    avatar

    24.09.2013. (04:55)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @M.A. dijelim tvoju bojazan da je ovo tek uvod u katastrofu.
    Što se Pusićke tiče..... Ja ti baš nikada nisam bila inpresiorana HNS-ovcima.... oduvijek ih doživljavam likovima koji se izdižu iznad naroda... i većina ih je bahata do bola. Lako je meni s tima od kojih nisam puno više ni očekivala. SDP-ovci su moja rana koja krvari... jer sam im vjerovala... i osjećam se izdano i prevareno.

    avatar

    24.09.2013. (11:47)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Ne osjćam se prevarenom, nisam vidjela nadu ni u ovima. I to me brine više od ičeg - to beznađe, taj zid...Trenutno nema na sceni nikog ni tko bi rekao: dosta, hoćemo prijevremene izbore! nema nikog tko bi bio dovoljno političar da nas barem lažima uvjeri da bi nam moglo biti bolje...strašno!
    I malo po malo otkrivamo što su naši vrli političari potpisali i što će nam se desiti u skoroj budućnosti 'zahvaljujući' EU....kako stvari stoje - bit ćemo gladni....

    avatar

    24.09.2013. (19:56)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Suncokretice, nada koja raste iz korijena laži znači bolno osvješćivanje.
    Mislim da nam je toga i previše.
    Mene osobno najviše od svega boli upravo laž.
    Mi smo žilav narod i u stanju smo sve podnijeti. Nećemo biti gladni, no bilo bi nam puno lakše to sve podnijeti i trpjeti da nam se iskreno kaže na čemu smo, kamo idemo... i nije svejedno na koji način ćemo ići do cilja... da li će nam se obraćati kao crvima, pogaženim i poniženim jadnicima, kao ovcama... ili ćemo osjetiti da svojim odricanjima pomažemo, da se poštuje žrtva "malog" čovjeka i trpljenje. Tada bi sve to imalo smisla. Da se prema građanima ponašaju s poštovanjem, kakvo građani i zaslužuju, tada bi većina dala sve od sebe da pomogne i lakše bi se nosili s odricanjima. No dok se sve promjene (koje su nužne) rade preko koljena, na silu, bahato i s visoka... neće imati podršku "malog" čovjeka. Bit će tlačitelji, neprijatelji i zlostavljači. Šteta, doista šteta da socijaldemokrati nisu imali dovoljno mudrosti u građanima svoje zemlje prepoznati partnere, koji im jedini mogu pomoći u važnom zadatku. Građani su bili energija koja ih je na vlast dovela, a isto tako će biti energija koja će ih s vlasti skinuti. Problem je samo u tome... što se na našoj političkoj pozornici još ne vidi grupa onih koji bi imali dovoljno mudrosti i snage biti iskreni, potražiti od naroda pomoć, pokazati skromnost, poniznost i osobnu spremnost na odricanje. Svi se ponašanju poput primitivnih i neodgojenih bezveznjakovića... koji gledaju samo na sebe kad se dočepaju vlasti.... i koriste sve što mogu... kao da im je ponuđen zadnji obrok pred smrt. Uz to što je nemoralno.... to je i krajnje nepristojno..... Povraća mi se od svih tih jadnika koji se preko noć mijenjaju, uskaču u odijela kakva nikada nisu nosili, vozaju se u skupocjenim autima, šetaju kartice koje plaća neetko drugi i samo gledaju gdje će što ušićariti... a sve na štetu općeg interesa i sve na teret naroda.
    Jedan moj kolega takve lakome i nazasitne likove opisuje odličnom izrekom: "Tata mu je sigurno bio gladan dok ga je pravio."
    Oni koji se ne bi tako ponašali da dođu na vlast... za istu se neće ni boriti.... jer im je ispod časti ulaziti u te prljave borbe za vlast na našoj političkoj sceni. Pristojnom čovjeku je to ispod časti. I zato ne možemo doći do njih... Pojedu ih ovi krkani... čim podignu glavu..... zgaze ih....

    avatar

    24.09.2013. (22:33)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    a tu si dona? jako mi se dopao diktat u postu i tvoja razmišljanja koja ,premisu po premisu dovodiš k cilju i konkluziji za koju pak ,ne mogu reći da sam baš ispravno prokljuvio. u svakom slučaju, osobno sam bio krivično gonjen zbog šeksovog zakona 1996. jer sam ismijavao precjednika Tuđmana, a potom vrijeđao njega i policajce koji su me uhićivali. rekao sam im da su ustaše. oni su u zapisnik dodali i da sam vrijeđao suca za prrekršaje (a što nisam) i on je, uvrijeđen, prebacio moj slučaj na krivično. nakon što sam angažirao odvjetnicu, državni tužitelj je odustao od gonjenja, ali najbolji je taj finale zašto je odustao?
    zato što je moja obrana bila da ja kao branitelj nisam rekao da su oni ustaše, već da sam rekao-kakve su to oni ustaše kad mene diraju?

    toliko o sudstvu 90-ih, a znam da ni sada nije puno bolje. e da, da se pohvalim, bio sam tada u probranom društvu ,budući da je bilo 4 postupka u RH među kojima i novinar kojega si citirala-prema tome tko to nema u dosjeu-taj je znači šutio

    http://youtu.be/icK9XFTcfso

    avatar

    25.09.2013. (01:11)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @blogdogg... to je bilo devedesetih, ali i danas kusamo posljedice Šeksovih zakona i političkog utjecaja. Prvi telefonski poziv jutros (a i većina poziva u danu) je bio jauk žrtava takvih ponašanja. Na žalost sadašnja vlast nije učinila ništa da nepravde zaustavi... samo se nadovezala i dovršava poslove koje su Šeks i kompanija započeli. A ljute se kad im kažemo da su svi isti.
    I da, Đole je u pravu. Krivi smo mi!
    Tvoj dosje nije sramota nego je orden. On te podsjeća da nisi šutio i da si dao sve od sebe.... i zato si manje kriv od svih onih koji su šutjeli. :)

    avatar

    25.09.2013. (07:55)    -   -   -   -  

  • mojamara

    @ donin svijet
    Ovo iznad radi toga sto isti gospodin,bolje reci drug,kusa iz iste zdile iz koje kusaju Jovanovic,Milanovic,Pusic,Josipovic,ajmo reci cili SDP.
    Iz iste zdile kusas i sama pa zato i takav post.Spominjes i HDZ i da su ovi sada isti.Da su ovi sada bili onda na mistu HDZ-a bili bi daleko napasniji,za narod nikakvi i sto bi onda pisala?Sutala bi.Vidi se jasno da patis za nekim titoizmom,marksismom ali ode to sve u nepovrat i samu sebe ovakvim postovima cinis bolesnom.Meni je zbilja zao mojih sunarodnjaka u Hrvatskoj sto su ovom strankom obespravljeni pa i onom ispred ove a ja zalim sto mi se izgubila instalacija za pisanje hrvatskog pisma onako kako se i pise (hvala Bogu to je sitnica i lako ce se ispraviti) vise nego za tim nepravdama u Hrvatskoj jer narod je tako htio.Birali su i komu se zaliti?Upravi vodovoda,tako bi u sali rekli moji od Drnisa.Rekao sam ti,i poslije Tudjmanova vlada i ova sada vuku korijene iz prijeratne politike,titoizma-komunizma i to je presudno,tesko i nemoguce srusiti.A to sto si se ti nadala boljem,nadalo se ih tako masa.Ne valja puno o tome razbijati glavu jer ne koristi,najbolje ne misliti o tom a eto ti mislis.Jedan je mislio pa umro.Ti inace izbrises kad ja o nekom,navodno vridjam tvoje goste na blogu u postu i ne znam koliko ces ostaviti ovo o Ivancicu Viktoru a time sam ti htio ukazati da on brani isti taj titoizam koji nam danas jos pricinjava zlo.Ovo o Viktoru,vidis po datumu,sam napisao davno i uz Foto je na mojoj Website neovisnoj o hrvatskom blogu.A kad bi ti napisao naziv te Website,ovaj ti komentar nebi mogao poslati.Zasto?Vec sam ti o takvim stvarima pisao,SPAM...politika Tita u danasnjoj Hrvatskoj sposobna je sve uraditi.Dona,ljutila se ili ne,tako je kod mene.Samo pravdu i istinu hocu i prezentiram ih kad god mogu.

    avatar

    25.09.2013. (08:44)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mirče... pjesmicu o Viktoru sam ti obrisala.... Ne možeš tako o njemu pisati na ovom blogu.... a od drugog komentara sam pročitala samo prvu rečenicu..... Neka te! Tvoji komentari nam dobro dođu... radi ravnoteže.... u svemiru.... :))))))))

    avatar

    25.09.2013. (09:34)    -   -   -   -  

  • pohvala ludosti

    Vlast je vlast! Oporba je oporba. Svaka vlast je ista s malim razlikama u nijansama koje su određene stilom i osobnostima pojedinih nositelja vlasti. Dona, u posljednjem komentaru od sinoć, dala si političku platformu načina određenja uvjeta i metoda rada za ponašanje vlasti u pokušaju pronalaska potrebnog zajedničkog puta izlaska iz postojeće katastrofične situacije uz podršku naroda. Lideri (vođe) su pojedinci koji imaju sposobnost svojom karizmom povesti narod za sobom, graditi jedinstvo svih subjekata društva, svjestan stanja, posljedica i nužnosti poduzimanja teških i radikalnih mjera potrebnih za izlazak iz postojećeg stanja. Nama je potreban profil osobe jednog Winstona Churchila iz 1940. godina kad je u trenutku dolaska na čelo Vlade Velike Britanije narodu obećao: "krv, znoj i suze" za spas države i naroda od tegoba koje su im prijetile od neposrednog napada Njemačke na Englesku.
    Veličina lidera je sposobnost da jednostavnim riječima razumljivim većini puka, kratkim i jasnim porukama narodu prezentiraju istinu o stanju i mjerama izlaska iz tog i takvog stanja. Slušajući jučerašnje izlaganje predsjednika Vlade RH o stanju nacije mi takvog lidera za sada nemamo. Kod nas je normalno jedno govoriti prije dolaska na vlast, a sve suprotno raditi kad se dođe na vlast. To je klasična prijevara. U takvim odnosima i ponašanjima nema povjerenja. Narod našim političarima ne vjeruje, s pravom, jer je uvijek bio prevaren. Z. Milanović je očito svjestan da mu narod ne vjeruje pa nesvjesno s govornice Sabora javno poziva na "vjerovanje". Nikome se ne vjeruje na njegov poziv ili na autoritet funkcije. Povjerenje se stječe i onaj koji iskreno radi kao što i govori ne poziva da mu se vjeruje. Vrijem pred njim ili pred nama potvrđuje osnovanost vjerovanja ili nepovjerenja u njegove ili nečije poruke. Istine o svemu i svakomu se ubrzo razotkrivaju u svim svojim nijansama, pa tako i o našim predsjednicima, njihovim sposobnostima, vjerodostojnosti, stilu, karakteru. Putem kojim se vozimo ne očekujem ništa dobro, jer s ovakvim vozačima dobro nam ne može ni biti.

    avatar

    25.09.2013. (09:36)    -   -   -   -  

  • podijeljena1

    Prvo, ne razumijem s kojim argumentima tako tijesno povezuješ ideju socijaldemokracije, ili uopće demokracije, s SDP-om i njihovim sve očiglednijim udbaško-komunističkim savjetnicima i velemožama u sjeni? Ako pojam imaju u imenu još uvijek ne znači da ga žive, ili su ga ikada željeli provesti u život. Baš kao i partija čiji su nasljednici i sljednici.
    Drugo, bar je naša recentna povijest pokazala zorno što se desi sa svim vođama koji se dokopaju vlasti, kao i što se desi idealistima, poput recimo Gotovca, koji pokušaju živjeti svoje ideale. Uklapati ih u neki sistem, vlast, organizaciju.
    Jedina misao ljudima koji se dokopaju vlasti jest zadržati je sa svim beneficijama koje idu u paketu. A prva potreba jest učvrstiti svoju poziciju i riješiti se mogućih konkurenata i onih koji bi mogli ostati neovisni i posebno glasni.
    Na žalost, nedvojbeno se može dokazati da psihološki profil ljudi koji uopće žele vlast mnogo puta nije samo na crti koja razdvaja bolest i zdravlje, nego s njezine loše strane. Oni moraju željeti vladati, a zatim moraju i moći izdržati put prema vrhu, a koji se previše puta kosi s moralnim normama, vlastitim principima i bilo kakvim idealima. Pa skoro obvezno imamo psihopate raznih provenijencija na vlasti. Tu nema pomoći, osim čim efikasnijih mehanizama kontrole društva. Kojih mi skoro nemamo, ili ne funkcioniraju.
    Tako da je posve neutemeljana nada i misao kako je SDP , njegove vođe, išta bolji od HDZ-a. Na stranu što je njih vodio patološki lopov uz podršku niza lopovčića, oko ove teme, kulture vladanja, demokracije, snošljivosti prema različitom i poniznosti prema vlastitom narodu, nema ama baš nikakvih promjena. Niti ih je u dogledno vrijeme za očekivati. Poslušaj samo ton i način "malog" Milanovića, ministra Jovanovića, dok se obraća javnosti i pogotovo neistomišljenicima, pa ostavi sve nade oko ovoga oko čega pišeš..... Bar za vrijeme tekućih generacija političara!

    avatar

    25.09.2013. (11:35)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @pohvala ludosti... odličan komentar! Hvala ti. :)

    @podijeljena1: Prvo, ne razumijem s kojim argumentima tako tijesno povezuješ ideju socijaldemokracije, ili uopće demokracije, s SDP-om.

    1. oni se tako predstavljaju, a što je očigledno iz naziva.
    2. Plan 21 je u skladu sa socijeldemokratskim načelima.
    3. Prije no što su preuzeli vlast istupi svih visokopozicioniranih ljudi iz ste stranke bili su u skladu sa socijeldemokratskom idejom.

    i njihovim sve očiglednijim udbaško-komunističkim savjetnicima i velemožama u sjeni? Ako pojam imaju u imenu još uvijek ne znači da ga žive, ili su ga ikada željeli provesti u život. Baš kao i partija čiji su nasljednici i sljednici.

    Kao i sve religije svijeta? U crkvenim zapisima je sve tako čisto i idealistički, a praksa često odudara od ideje. Tako ti je to s idejama i vjerovanjima.
    No taj raskorak između teorije i prakse nije razlog da prestanemo vjerovati.
    Što se tiče nasljeđa. Vidiš, Zoki je moja generacija... a mi smo dovoljno zeleni da nismo stigli biti uključeni... pa čak i da smo htjeli.
    Uostalom... Najpoznatiji UDBA-ši su osnivali jednu drugu stranku... zar ne? Eto... zato nisam posumnjala....

    Na žalost, nedvojbeno se može dokazati da psihološki profil ljudi koji uopće žele vlast mnogo puta nije samo na crti koja razdvaja bolest i zdravlje, nego s njezine loše strane. Oni moraju željeti vladati, a zatim moraju i moći izdržati put prema vrhu, a koji se previše puta kosi s moralnim normama, vlastitim principima i bilo kakvim idealima. Pa skoro obvezno imamo psihopate raznih provenijencija na vlasti. Tu nema pomoći, osim čim efikasnijih mehanizama kontrole društva. Kojih mi skoro nemamo, ili ne funkcioniraju.

    Zgodno. Ako je to nedvojbeno.... onda bi vlast trebao preuzeti narod. Vratimo lijepo radničko samoupravljanje. Zemlju seljacima, tvornice (upssss... di su nam?) radnicima,
    To je rješenje.... ili?

    Tako da je posve neutemeljana nada i misao kako je SDP , njegove vođe, išta bolji od HDZ-a. Na stranu što je njih vodio patološki lopov uz podršku niza lopovčića, oko ove teme, kulture vladanja, demokracije, snošljivosti prema različitom i poniznosti prema vlastitom narodu, nema ama baš nikakvih promjena. Niti ih je u dogledno vrijeme za očekivati. Poslušaj samo ton i način "malog" Milanovića, ministra Jovanovića, dok se obraća javnosti i pogotovo neistomišljenicima, pa ostavi sve nade oko ovoga oko čega pišeš..... !

    Lako je biti pametan nakon bitke. To sada i ja vidim i znam. No ta nada nije bila neutemeljena prije no što su došli na vlast.
    Dok su bili u opoziciji njihov odnos prema narodu je bio bitno različit, a vlasti su predbacivali ovo što sada sami čine.

    Bar za vrijeme tekućih generacija političara

    I što predlažeš! Lijepo legnemo.... sve četiri u zrak i čekamo da prođe vrijeme?
    Mislim da ipak imamo pravo prigovarati i tražiti od političara da budu moralni

    avatar

    25.09.2013. (18:09)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ne znam dona, ali mislim da je ta partitokracija u srži totalitarna i stoga ni u najmanjoj stranci se ne smije dopustit da svatko iz stranke priča što ga je volja. Čitao sam prepisku Kolarićke i one žene od Jakovine i mislim da Kolarićka ima odličan PR i od silne "štete" bi mogla iz svega izići snažnija kao i mirela sveta uostalom. ispričat ću ti jednu anegdotu iz 2007. uglavnom, trebala mi je lova i neki političar mi je obećao pomoć, al zauzvrat sam morao s njim i s delegacijom otići na sabor te stranke jer su bili unutarnji izbori. 20 min pred te izbore, šef je došao pred našu grupu, donio liste i proradio ih sa nama naredivši nam gdje da koga zaokružimo i tako smo i napravili. zamislio sam se tad jer se radilo o manjoj ,iako parlamentarnoj (tada) stranci koja je umjerena i ,reko bi čovjek, demokratska-ako je u takvoj stranci tako-onda mogu mislit kako je u sdp-u ili u hdz-u...

    avatar

    26.09.2013. (00:49)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @blogdogg... svako pripadanje je opasno. To je razlog zašto se nikada nisam uključila ni u jednu političku stranku. Imam "feler".... ne osjećam dovoljno jako pripadanje ni jednoj jedinoj grupi, a da bi me taj osjećaj pripadanja mogao navesti da prešutim svoja uvjerenja, a još manje da radim u suprotnosti s njima.
    Od školskih dana se bavim društvenim radom... ima me po svuda..... ali radim oštre rezove svaki puta kada me netko pokuša podsjetiti da bih zbog pripadanja trebala napraviti nešto u što ne vjerujem.
    Zbog takvog stava imala sam dosta i problema u životu.... ali sve su to ožiljci koji su me učinili ovakvom kakva jesam... a osjećam se mirno i zadovoljno... osjećam se SVOJOM. Smatram da nema većeg bogatstva od toga.
    O našim sustavima vrijednosti ovisi što smatramo bogatstvom i što želimo u životu. Oni koji teže materijalnom, funkcijama i sličnim pizdarijama svakako ne mogu razumijeti ovo o čemu pričam i smatraju me glupačom. No mnogi ljudi itekako kuže o kojem miru i zadovoljstvu pričam.
    Kažeš da su MIrela i Aleksandra profitirale svojim pričama? Kako? Jesu li zato dobile novac? Nisu. Jesu li dobile neke važne funkcije? Nisu..... baš naprotiv. Što su dobile? One su uspjele biti "heroji ulice".... dobile su poštovanje i status žene s mudima. Da. Profitirale su. Bogate su.... jer su face! Ako to smatramo bogatstvom. Ja smatram. To je nešto što se ne može kupiti, ne može se dobiti ulizivanjem, poltronstvom i prodajom duše. Zato i jest toliko vrijedno. Zaslužile su svoj status "svetih"... kako si se ti izrazio.
    Svakim našim izborom u životu polučimo neke rezultate... ponekad su to uspjesi, ponekad pušione..... a opet sve ovisi o našem sustavu vrijednosti. Ono što je nekome pušiona nekome znači pobjedu.

    To ti je Šimićeva "Opomena":

    Čovječe pazi
    da ne ideš malen
    ispod zvijezda!

    Pusti
    da cijelog tebe prođe
    blaga svjetlost zvijezda!

    Da ni za čim ne žališ
    kad se budeš zadnjim pogledima
    rastajao od zvijezda!

    Na svom koncu
    mjesto u prah
    prijeđi sav u zvijezde.

    Nekome to uopće nije važno. Zašto bi težio zvijezdama... ako može nešto sitno uštipnuti u ovom trenutku....... može proći kroz život siv... kao prah... bez boje, okusa i mirisa? A nekima je važno prijeći sav u zvijezde...... :)

    To je moć vjere... uvjerenja.....

    avatar

    26.09.2013. (08:35)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    mislim da će mirela i kolarićka dugoročno profitirati jer su svojim istupima stvorile ogroman kredit u javnosti. drago mi je da mirela nije prešla u laburiste iako je lesarova ponuda bila na stolu. mislim da je lesar jebeni staljinist, a ostali oko njega su politički pik ziebneri-grupica beznačajnih oportunista koji će plesati jedno ljeto. žao mi je što nema malo radikalnije ljevice-jao zemlji kojoj je lesar najljevije što imade...

    avatar

    26.09.2013. (11:46)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @blogdogg... i meni je silno žao što je ovakvo stanje na ljevici. Mi u Hrvatskoj nemamo pravu ljevicu.
    Lesara ne poznajem dovoljno da bih mogla na taj način raspravljati. Staljinist je prilično teška etiketa... a nisam ga vidjela na vlasti... da ima moć... pa mu onda ne mogu tu etiketu nalijepiti.... jer tu osobinu obično vezujem uz one koji su na vlasti ili su bili na vlasti.
    Ono što mi se kod njega sviđa jest činjenica da bez obzira na promjene stranaka u političkoj karijeri nikada nije okrenuo leđa radnicima... za razliku od nekih drugih likova koji su krenuli od sindikata i završili u politici.
    Više od toga ne znam. Dobro je da su se Laburisti pojavili.... no slažem se da su slabi na našoj političkoj sceni.
    Ja sam skroz do zadnjih parlamentarnih izbora čvrsto vjerovala da je izlazak na izbore jako važna stvar i da tako razvijamo demokraciju u ovoj maloj zemlji. No nakon ove velike prijevare i mog razočaranja... ne mislim više tako. Demokracije u Hrvatskoj nema. Sve je to tek jedan običan trećerazredni igrokaz... u kojemu ja više neću sudjelovati.... bar dok se nešto ne promijeni na našoj političkoj sceni...

    avatar

    26.09.2013. (17:45)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    ok dona, kužim tvoj politički pragmatizam. očito si pažljivija od mene koji si dopuštam reći-dona, vjeruj mi-Lesar je staljinist. Ja sam tu na tromeđi sa Italijom i Slovenijom pa malo pratim ,pogotovo, talijansku političku scenu. Oni imaju radikalnu ljevicu u parlamentu i zovu se Riffondazione comunista i paradox je da je zbog njih pala prva ljeva vlada u povijesti jer su konstantno vršili pritisak na lijevu koaliciju da ne okrene leđa radnicima. Samo da ne bi mislili da je ovo kod nas najgori šrot, reći ću ti ,a i sama znaš za famoznu Berlusconijevu Forza Italija stranku koja je u više navrata bila na vlasti uz pomoć desnih. To je jedna zajednica jeftino-populistička ,vrlo slična hdz-u u smislu da je šarlatan i lopina Berlusconi putokaz ogromnoj masi malograđana i skorojevića u tome kako da prevarom zarade novac i moć. Ta stranka je najgore od najgoreg-promicatelji primitivizma i zatirači velike talijanske kulture-oni su elementarna katastrofa i vjerujem da su, ako je to ikako moguće biti, gori od hdz-a.

    avatar

    26.09.2013. (23:56)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @blogdogg... ok dona, kužim tvoj politički pragmatizam.

    Znaš.... jako sam oprezna kada govorim o ljudima s imenom i prezimenom..... Ne zato što se bojim za sebe (eventualne tužbe), nego od straha da ne budem nepravedna i da ne širim neistine.
    Ljudi olako lupetaju svašta.... pa im jezici i tipkovnice liče na lopate i često to nema puno veze s istinom, promišljanjem i moralom.
    Masu puta sam dobila informacije za koje sam se naknadno uvjerila da su lažne. Širenjem lažnih informacija i nekih svojih dojmova koje smo izradili na neistinitim informacijama ili predrasudama činimo ljudima nepravdu, nanosimo im bol... ako je hajka preglasna to ljudima može uništiti život, okaljati ugled itd... itd... I ne samo da možemo nanijeti njima štetu.... mi štetu nanosimo sebi... ispadamo lažljivci, tračeri i laprdala.
    Ali kad nešto sigurno znam, kad imam dokaze da je netko ovakav ili onakav... tada mi to nije problem izreći pred stotinama ljudi, tada mi to nije problem kresati u oči... lopova nazvati lopovom i vrištati kada je opće dobro ugroženo.... i činim to redovito, pa čak i onda kada sam direktno ugrožena zbog takvog iznošenja istine.
    Radim s ljudima.... svakodnevno se naslušam takvih gluposti da mi se želudac okreće.... ali od stotine lažnih informacija, gluposti i pizdarija omakne se i onih informacija koje su istinite i vrlo važne.
    Slušam pažljivo.... a još pažljivije kasnije razmišljam o onome što čujem. I zato mi nemoj zamjeriti što se ne složim na prvu loptu s nekim ocjenama o konkretnim pojedincima. Ja nisam rekla da nisi u pravu... Informaciju sam primila..... Ti imaš pravo na svoje mišljenje.... a ja pretpostavljam da raspolažeš dovoljnom količinom informacija na temelju kojih si to mišljenje izgradio. Ja o tom čovjeku još uvijek premalo znam da bih mogla tako nešto ili nešto suprotno izjaviti.

    Ta stranka je najgore od najgoreg-promicatelji primitivizma i zatirači velike talijanske kulture-oni su elementarna katastrofa i vjerujem da su, ako je to ikako moguće biti, gori od hdz-a.

    Ovo ti vjerujem. Ne volim ništa što je radikalno. No teško da itko može biti gori od HDZ-a.
    U slučaju te stranke dozvoljavam si čak i predrasude. Da se očiste, pročiste... da jednoga dana u toj stranci budu sami sveci..... oni su za mene zadnji šljam i najveće zlo koje se dogodilo ovoj zemlji (neka mi oproste svi časni pojedinci koji su možda tamo zalutali). NIjedan okupator u cijeloj povijesti ovog naroda nije nanio toliko štete ovoj zemlji koliko su je oni napravili. Osobno im to nikada neću zaboraviti, oprostiti i o tome šutjeti.

    avatar

    27.09.2013. (08:29)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    IPAK SVI NE ŠUTE!

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/sdpov-ministar-iz-racanove-vlade-i -jedan-od-osnivaca-stranke-porucio-vladi-da-se-ozbiljno-zamisli-nad-svojim- odlukama/702943.aspx

    BRAVO gospodine Vidoviću!

    avatar

    27.09.2013. (10:44)    -   -   -   -  

  • Mile_

    zm, Sretan ti danasnji dan :) :x

    avatar

    27.09.2013. (11:55)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Mile... ti si sunce moje. :) Hvala ti. :)

    avatar

    27.09.2013. (13:41)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Evo još jednog pravog socijaldemokrata....

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/picula-nije-trebalo -izbaciti-kolaric-iz-stranke-treba-joj-dati-priliku-da-govori/703079.aspx

    Br avo gospodine Picula!

    avatar

    27.09.2013. (17:33)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Raspad sistema... @ M. Aureliano je jako dobro napisao komentar. Umorna sam od ovih svakodnevnih s.... Zato me tvoj post o lijeski i Štefu baš razveselio :)

    avatar

    28.09.2013. (23:42)    -   -   -   -  

učitavam...